luni, 18 ianuarie 2010

Precizari pentru cadrele militare afectate de Legea 329/2009

Actiunile Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) in justitie, impotriva statului roman, ii angajeaza pe toti membrii SCMD, de rezultatul lor beneficiind toti cei inscrisi pana la data pronuntarii hotararii definitive. Pe rol la Tribunalul Municipiului Bucuresti se afla deocamdata dosarele nr. 49689/3/2009, cu prima infatisare la 21.01.2010, ora 08.30, cam 252, si nr. 49780/3/2009 cu prima infatisare la 27.01.2010, ora 08.30, cam 252.

Procesele individuale pe consecintele Legii 329/2009 pot fi deschise de membri sau nemembri ai SCMD impotriva propriului angajat (nu a statului roman). Aceste procese sunt importante pentru ca vor crea jurisprudenta si pot sustine, in caz de succes individual, cauza sindicatului.

Ca model pentru toti cei care doresc, membri sau nu de sindicat, sa-si dea in judecata angajatorul pentru desfacerea contractului de munca incepand cu 10.12.2009, presedintele SCMD prezinta ca model cazul propriu : DOGARU Mircea contra Senatului Romaniei (la cererea individuala a membrilor de sindicat interesati,  vom furniza copia acestei chemari in judecata ).

Celelalte procese pe care le-a intentat sau pe care urmeaza sa le intenteze SCMD, vizand consecintele Legii 329/2009, ale Legii sistemului unitar de pensii, OG 137/2000 privind discriminarea, Legii «coplatii », etc., vor fi puse la dispozitia tuturor membrilor de sindicat din momentul in care actiunile vor fi déjà pe rol. Ele vor putea fi preluate ca model de catre membri de sindicat, de catre ONG-uri ale militarilor, de catre alte cadre militare in rezerva.

Orice act individual la care SCMD nu este parte (platita din banii proprii) il priveste doar pe cel in cauza dar, in caz de succes, acesta poate fi invocat si in procese viitoare.

In concluzie, SCMD a actionat in doua dosare in instanta pe consecintele Legii 329/2009.
Individual, membri ai sindicatului, inclusiv presedintele SCMD si unii membri ai Consiliului Director si-au actionat in instanta fostul angajator sau, in cazul optiunii pentru pastrarea locului de munca, vor actiona in instanta Directia (Serviciul) de Pensii din Ministerul care le-a suspendat temporar plata pensiei. Acest capitol fiind in derulare, ii rugam pe toti membrii si simpatizantii SCMD sa se pregateasca sufleteste pentru viitoarele actiuni in justitie pe care sindicatul le va initia in cauza discriminarii categoriei socioprofesionale a militarilor si in cauza atacarii dreptului lor la proprietatea numita «pensie », prin viitoarea lege a sistemului unitar de pensii.

In pregatire se afla si alte actiuni in instanta, care vor fi comunicate la momentul oportun pentru a nu strica domnilor Seitan si Boc placerea surprizei !...


Honor et Patria!  Vae victis!


SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Comitetul Director