duminică, 31 ianuarie 2010

Scrisoarea deschisa a Presedintelui SCMD catre Presedintele ANCMRR



PRESEDINTELUI
ASOCIATIEI NATIONALE A CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI IN RETRAGERE (ANCMRR)
Domnului General (r) dr. Mihai ILIESCU
- scrisoare deschisa -

In calitate de presedinte fondator al SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD), luand nota de oferta dumneavoastra de colaborare fara obiect precizat, va supun atentiei urmatoarele :
1. SCMD nu este un ONG tip asociatie, uniune, cerc, club, fundatie, etc. ci organizatie sindicala cu personalitate juridica, in temeiul prevederilor Legii 54/2003 ;
2. SCMD nu grupeaza numai cadre militare in rezerva si in retragere din Ministerul Apararii Nationale, ci si fosti angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor, Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Informatii Externe, Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Serviciului de Protectie si Paza, etc. ;
Ca atare :
3. SCMD, juridic, nu poate fi pus pe picior de egalitate cu nici un ONG si nu poate fi pus sub patronajul nimanui, cu atat mai putin sub presedintia de onoare a vreunui ministru, deoarece, prin cap. I, art. 3 din Statut, «este independent fata de partidele politice, organele de stat ale puterii, administratiei, justitiei, de alte formatiuni ale sistemului institutional politic, precum si de orice alte structuri ale Guvernului Romaniei » ;
4. Ca si Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, al carui nume ANCMRR si l-a arogat, SCMD recunoaste deasupra sa doar NATIUNEA, adica TARA, fiind «intotdeauna cu TARA, pentru TARA, fara alta tinta decat vointa nationala si marile interese ale tarii » (5/17 decembrie 1865, Cuza catre Corpurile Legiuitoare) ;
5. In conditiile in care actuala putere a limitat tuturor categoriilor de militari in rezerva, prin legi si ordonante anticonstitutionale si antieuropene (exemplu Legea 329/2009, OG 137/2000, varianta 23.12.2008, etc) dreptul la munca, la proprietate (pensie si salariu), la justitie, la asistenta medicala gratuita, etc, ne ingrijoreaza indeosebi faptul ca asupra ANCMRR troneaza «inaltul patronaj » prezidential si «presedintia de onoare a ministrului apararii nationale ». Prin insasi structura si pozitia noastra de coloana vertebrala a Societatii Civile, NOI, consideram ca drepturile nu se cersesc ci se obtin si se apara prin lupta, in cazul nostru prin mijloacele specifice actiunii sindicale. In plus, mana intinsa nu poate fi asociata pozitiei de drepti, care inseamna demnitate, libertate, onoare, ci aceleia inclinate sau «in genunchi ».

In ceea ce priveste conditionarile impuse de dumneavoastra in eventualitatea unei colaborari, va informez ca, in masura posibilitatilor sale reale, SCMD sprijina neconditionat si fara solicitare toate categoriile de militari in rezerva din M.Ap.N, M.A.I., S.R.I., S.P.P., S.I.E., etc, inclusiv pe MILITARII ANGAJATI PE BAZA DE CONTRACT, recent disponibilizati, motiv pentru care considera pe deplin justificata, in conformitate cu obiectivele sale, expresia incriminata din art.1 Statut – « alte cadre militare in rezerva si in retragere ». Va informez ca primele cadre disponibilizate luate de noi in calcul au fost la 1 oct. 1944 si ca nu ne vom opri la cele disponibilizate in ianuarie 2010. Nu vom modifica prin urmare nici prevederile art. 6, SCMD fiind deschis tuturor solicitantilor, cadre militare in rezerva care nu fac parte din alte sindicate. Aceasta este singura noastra restrictionare legala. Moral, suntem, este adevarat, inchisi tuturor tradatorilor, colaboratorilor serviciilor straine si obedientilor fata de ocupant, indiferent de perioada istorica.

Va informez totodata, ca intelegem utilitatea tuturor ONG-urilor militarilor in rezerva si in retragere, esentiale pentru pastrarea traditiei si solidaritatii de arma, dar obiectivele noastre vizeaza exclusiv protectia sociala, apararea demnitatii, onoarei si imaginii corpului nostru socio-profesional in ansamblu.

Si va mai informez ca suntem luptatori pregatiti in Mileniul III, in sistem NATO, pentru Mileniul III, ca intelegem sa ne facem datoria intr-o cu totul alta lume si cu mijloacele specifice epocii, anii 1925, 1948, 1990, constituind pentru NOI exclusiv obiect de studiu. Pentru ca intelegem sa invatam din greselile trecutului si ne straduim chiar sa iertam gresitilor nostri !

Cu o cariera militara franta la jumatate, nu avem ambitii desarte, nu vanam recunoasteri si glorie fara continut, grade fara acoperire si tinichele care stralucesc, inclusiv (daca nu cumva, mai ales) pe pieptul impostorilor, nu vrem decat sa luptam pana la capat, demonstrand ca suntem infinit mai bine pregatiti decat IMPOSTURA, pentru a nu fi aruncati si NOI si TARA la lada de gunoi a Istoriei.
Cine mai este in stare sa lupte si doreste sa lupte pentru dreptul nostru si al natiunii romane la existenta demna, va fi primit cu bratele deschise in randurile noastre sau alturi de NOI. Cine nu…va primi in masura posibilului tot sprijinul nostru pentru ca NOI, SCMD, aparam mai presus de omul supus greselii simbolul – UNIFORMA MILITARA, indiferent de arma, in care luptatorul si-a depus juramantul de credinta fata de TARA.

Data : 31.01.2010

Col. (r) dr. MIRCEA DOGARU


PRESEDINTE FONDATOR AL SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE