joi, 15 aprilie 2010

COMUNICAT
privind
stadiul actual al campaniei SCMD impotriva includerii militarilor in rezerva si in retragere in Legea sistemului unitar de pensii publice. Rezultate notabile ale activitatii filialelor Satu Mare, Bacau si Ramnicu Valcea

In contracararea aberatiei legislative anticonstitutionale si antieuropene, care va intra in istorie sub numele de “Proiectul Boc – Seitan”, si in campania de dezintoxicare a opiniei publice prin actiuni, alaturi de Comitetul Director, cu unele exceptii, s-au remarcat toate Filialele SCMD. Totodata, SCMD a declansat o ampla campanie de lamurire a parlamentarilor in ceea ce priveste neconstitutionalitatea si lovirea de nulitate a proiectului Legii atat in Parlament, prin actiunile dl. Constantin MONAC - secretar general, a d-nei Elena COBUZ – vicepresedinte, prezenti la toate dezbaterile din comisiile senatoriale de specialitate si ale membrilor Filialei Sector 5, cat si in teritoriu, prin actiunile majoritatii filialelor.
O vie emotie a cuprins opinia publica la aflarea raspunsului Ministrului Apararii Nationale, la interpelarea dl. senator Marian VALER, privind scaderea tuturor pensiilor militare in plata cu procente cuprinse intre 19 si 69 %. Este bine ca domnii jurnalisti sa afle ca interpelarea care a produs “furtuna” dintre premier si ministrul apararii este o consecinta si a actiunii filialei Satu Mare a SCMD coordonata de dl. col. (r.) Gheorghe STRAMB. Mai mult, “recidivand", dl. senator (cpt. rz.) de Satu Mare - Marian VALER, a depus la data de 12 aprilie a.c. o noua interpelare pe tema “Reglementarea pensiilor militare” pe adresa premierului Emil BOC, interpelare pe care v-o prezentam in premiera.
De asemenea, ca rezultat al discutiilor purtate in parlament cu reprezentantii SCMD in comisia de munca, dar si la Ramnicu Valcea, unde actuala filiala coordonata de dl. col. (r.) Constantin CIUPITU, dl. senator Florian Laurentiu COCA a formulat o intrebare cu continut asemanator pe adresa M.Ap.N., M.A.I. si S.R.I. primind raspuns, deocamdata de la acesta ultima institutie, raspuns pe care vi-l punem la dispozitie cu acordul domniei sale.
Raspunsul SRI il puteti citi aici.
Filiala Piatra Neamt, condusa de dl. gl.mr. (r) Ioan Zapor, a avut o intalnire cu dl. senator Toader Mocanu pe tema dureroasa a introducerii militarilor in sistemul unitar de pensii publice, intalnire in care dl senator a luat act de argumentele imbatabile prezentate si i-a asigurat de intreg sprijinul sau dar la votul dat in comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala nu si-a onorat promisiunea. Filiala Piatra Neamt a SCMD conteaza totusi la votul in plen, pe onoarea d-lui senator Toader Mocanu.
In ceea ce priveste activitatea filialei 1 Bacau, coordonata de dl. col. (r.) Gelu PRICOPI, abordarea de catre acesta, atat a parlamentarilor de Bacau cat si a Bisercii Ortodoxe Romane, a provocat vii emotii nu numai in judet ci si la Bucuresti. Ca rezultat al acestei activitati d-na senator de Bacau, Elena MITREA si-a exprimat in repetate randuri pozitia fata de necesitatea excluderii militarilor din “Legea Boc-Seitan” atat in Parlament cat si in Media. Mai mult, domnia sa a avut initiativa organizarii in ziua de 13 aprilie a.c. a unei intalniri intre membrii grupului parlamentar PSD+PC din Parlamentul Romaniei si conducerea SCMD.
Desfasurate la sediul grupului parlamentar PSD+PC din Senatul Romaniei, marti 13 aprilie a.c. intre orele 13 – 14.30, discutiile care au avut drept scop aducerea de argumente suplimentare in favoarea sustinerii pozitiei militarilor fata de “Legea Boc-Seitan” au fost moderate de presedintele Senatului, dl. Mircea GEOANA, apoi de dl. senator Ioan TOMA, liderul grupului parlamentar.
Au participat din partea SCMD, Biroul Operativ (col. r. dr. Mircea DOGARU- presedinte, col. r. dr. Constantin MONAC – secretar general) si delegatii filialei 1 Bacau, dl. col. r. Paul-Valerian TIMOFTE si dl. cpt. cdor. R. Ion IBANESCU.
Dovada a deschiderii SCMD spre colaborare cu toate structurile organizatorice ale militarilor in rezerva si in retragere au fost lansate invitatii catre ONG-urile de profil si au raspuns participand la discutii:
1. Federatia Militarilor din Romania, prin dl. gl.bg. r. Nicolae GROPAN – presedinte si dl. col. r. Gheorghe IANCU;
2. Ordinul Militar de Romania, prin dl. col. r. Adrian COSTANTIN – presedinte;
3. Asociatia Nationala Democratica de Lupta Impotriva Coruptiei, prin dl. col. r. Pavel SACHELARIE;
4. Federatia Sindicala AVIAS Bacau, prin dl. Ionel ILCEA – secretar general.

Doamnele si domnii senatori din Comisiile pentru munca, protectie sociala si familie, aparare, ordine publica si siguranta nationala, juridica, drepturile omului, culte si minoritati, egalitate de sanse, si-au insusit argumentele aduse de militari pentru pastrarea legilor 164/2001 si 179/2004 ca legi ocupationale separate sau includerea lor in integrum intr-un capitol separat al legii unice, si s-au angajat sa lupte in continuare pentru respingerea proiectului de Lege in forma actuala,.
Recomandam in continuare, tuturor filialelor, extinderea actiunii de dialog cu senatorii pe tema drepturilor militarilor la legi ocupationale separate, in consens cu statutul, juramantul si privatiunile lor, cu Constitutia Romaniei, tratatele de aderare la NATO si UE si legislatia comunitara, pana la votul in plenul Senatului si, ulterior, cu deputatii din teritoriu ai tuturor partidelor.

Honor et Patria! Vae victis!


PRESEDINTE SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU