miercuri, 5 mai 2010

Bate-un vant de Bosnia!...


Luni 03 mai a.c. s-a dezbătut în Senatul României moţiunea simplă ,,Guvernanţi, opriţi umilirea pensionarilor şi militarilor români !” La dezbatere au asistat 50 de membri ai filialelor SCMD din capitală. 

Datorită excepţionalei activităţi a filialelor SCMD din Bucuresti şi din judete, de data aceasta senatorii au vorbit în cunoştiinţă de cauză. Mai puţin cei ai PDL şi aşazişii ,,independenţi” care au acţionat ca o turmă de ,,boci bătând cîmpii pe linia indicată de adevăratul autor al tuturor relelor.

Citită de senatorul Ion Toma, moţiunea a avertizat că Proiectul Boc-Şeitan face parte dintr-un pachet de ,,pseudomăsuri anticriză”, este realizat prin modificarea aberantă a Legii 19/2000, rezultatul fiind o lege ,,DISCRIMINATORIE” (pe ce bază sunt ,,executaţi” cei cu pensii peste 3000 lei) ,,ANTICONSTITUŢIONALĂ” (incalca Art. 15/1 privind nerectroactivitatea legii), ,,NULĂ DE DREPT” (încalcă legislaţia în vigoare şi nu are avizul CSAT şi CSM) şi care aduce ,,GRAVE PREJUDICII MATERIALE ŞI MORALE TUTUROR CATEGORIILOR DE PENSIONARI”, nu numai militari. Pe scurt, absolut TOATE PENSIILE VOR SCĂDEA, fie civile fie militare !
                       
Legea va produce aşadar, cum a avertizat senatorul Teodor Meleşcanu, ,,efecte negative pentru toţi pensionarii”, cei mai loviţi fiind militarii, nu pentru că ar avea pensii ,,nesimţite” (faţă de 9100 lei media la aviatori, 8700 lei la judecători, ei au doar 1493 respectiv 1440 lei) ci pentru că, neavând carte de muncă se va lua in calcul ,,un punct de pensie virtual pentru militari”. In fapt militarii sunt doar ,,victimele preferate ale Guvernului Boc”.

Opinia noastră este că suntem ,,copacul” de care ,,stupid people” este împiedicat să vadă pădurea. Rezultatul a 20 de ani de mancurtizare (= imbecilizare prin distrugerea învăţământului, culturii şi trădarea mass-mediei) începe să se vadă: România este ţară ocupată, cu industria distrusă, pământul cumpărat pe nimic de străini, bogăţiile subsolului, infrastructura şi băncile adjudecate de străini. FMI ne-a impus un împrumut pe care doar îl plătim, fără să-l şi vedem, BECHTEL un contract suplimentat de la 2,3 la 8 miliarde $, ,,Gabriel Resources”, ne-a strecurat Roşia Montană în program guvernamental (adică pe banii noştrii ia 87% din profit), toate proprietăţile statului sunt gestionate de ,,Franklin Templeton” etc., bani de salarii şi pensii n-avem, dar cumpărăm la suprapreţ nave de luptă şi avioane dezafectate, vaccinuri contra gripei pătrunjelului, etc. Constituţia este călcată în picioare, art. 41 (1), 15 (1), 150-152 anulate de către Preşedinte sau Guvern, drepturile omului lichidate prin O.G. 137/2000, varianta Boc/23 decembrie 2008, dreptul la munca si proprietate lichidat prinLegea 329/2009, iar dreptul la viata prin actualul Proiect de Lege Boc-Seitan. Dar “”stupid people””se lasa pacalit: insultati pe rand de Presedinte, militarii, judecatorii, profesorii, medicii, etc. sunt indemnati sa se incaiere intre ei, in timp ce trambitasul de serviciu al basescului vorbeste despre “”pensii de lux””. In fapt, cu mana guvernantilor, lasati sa ciuguleasca si ei din resturile prazii, dupa ce ni s-a furat tot, ca natiune, acum ni se umbla direct prin buzunarele noastre, ale cetatenilor. Marii asasini economici spera sa iesim in strada, ca-n Grecia, sa ne declare tara in stare de faliment, si sa ne “”salveze”” pe … parti! Sarbii s-au trezit, dupa ce si-au pierdut tara. Poate ca noi ne vom trezi mai inainte, ca grecii, si-i vom pedepsi pe tradatori, ca-n Turcia si Bosnia!

Revenind la motiune, aceasta a subliniat ca militarii au statut special si trebuie sa aiba si legi ocupationale, asadar tratament special, ca peste tot in lume. In acest sens s-a constatat ca ”senatorii independenti n-au depus nici un amendament si nici n-au sustinut amendamentele altora”, atitudinea domnului Oprea fiind ”PRAF IN OCHI MILITARILOR”, un ”joc politic murdar, nedemn de uniforma militara”, o ”diversiune” menita ”inducerii in eroare” a militarilor mai in varsta, ademeniti prin grija ipocrita la infiintarea unui nou ”partid pe structura cadrelor militare”. Senatorii opozitiei l-au numit ”Partidul generalilor”. Care generali? Nicolae Dumitru? Culita Tarata? Micki Spaga? Neculai Ontanu? Marian Sarbu?

In final de motiune s-a subliniat: ”Evidenta faptelor ne arata ca ministrul Oprea vrea sa fie si cu voturile pensionarilor in traista si cu blagoslovirea  lui Basescu in juramantul sau. Dar cu onoarea cum ramane, domnule general?”.

In replica, ministrul Gabriel Oprea si-a reasumat afirmatia ca legea antipensionari pe care o va vota este ”O LEGE CURAJOASA A UNUI GUVERN CURAJOS”, l-a invocat la adresa opozitiei pe Farfuridi, dar a uitat sa-l invoce si pe Agamita Dandanache, deoarece a uitat sa precizeze cum ii va apara pe pensionarii militari impotriva carora ”independentii” traienisti au votat deja de doua ori. Cu alte cuvinte…”Care amendamente, neicusorule?” Domnul Oprea a facut lobby pentru noul partid al santajabililor (dupa opozitie, al tradatorilor) – Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei.

Imun la “”ghiveciul”” politic, SCMD nu este preocupat nici de demiterea, nici de demisia d-lui Oprea. Ne lasa rece! Ne intereseaza doar ca pensiile ocupationale sau de serviciu sa nu fie amestecate cu cele contributive. Nu ne intereseaza nici ONG-urile militarilor in rezerva si in retragere care au pus botul la confectionarea noului partid basescian, PDL2, de aceeasi factura cu defunctele UFD si APR. Insultati in mod repetat, am luat decizia sa-i lasam pe “”generali”” sa-si duca obedienta pana la capat, si sa ne batem nu cu slugile ci cu stapanii lor, pentru NOI si pentru TARA!

Batalia pentru Motiune a fost o victorie a SCMD. In Senat, toate diversiunile au fost demontate. S-a spus adevarul despre noi si reprezentantii celorlalte structuri organizatorice ale pensionarilor au inteles ca au fost manipulate pe “”principiul caprei”” (sa moara vecinul, sa-i iau capra!...). Divide et impera! In plus, in Senat, SCMD a fost invocat ca unic si adevarat  reprezentant al tuturor categoriilor de militari in rezerva si in retragere, de catre domnii senatori: Valer Marian (senator de Satu Mare), autorul celebrei interpelari catre ministrul Apararii Nationale, pe care acum l-a somat sa prezinte SOLUTIILE pentru invocata aparare a militarilor, Mario Oprea (senator de Dolj) care a demonstrat ca pensia medie pentru militari este in Romania de 340 euro, in timp ce media  pensiilor militare  in NATO este de 3400 euro, si Daniel Savu (senator de Prahova) a carui luare de cuvant o puteti citi integral aici. Luarile de pozitie a domnilor senatori mentionati mai sus au fost aplaudate de catre cadrele militare in rezerva prezente in sala. Domnului senator Daniel Savu, Colonel (r) SRI, toti membrii prezenti ai SCMD i-au prezentat la incheierea alocutiunii ONORUL MILITAR. Asigurandu-l de sprijinul nostru electoral NECONDITIONAT, il informam pe domnul senator Daniel Savu ca am retinut concluzia domniei sale: “Au ajuns tradatorii sa ne vorbeasca de demnitate si onoare! Mi se pare ingrijorator!” Si noua!...

Pe fond insa, si aceasta este o reala victorie a noastra, proiectul de initiativa legislativa privind abrogarea art. 17-26 din legea 329/2009, depus de NOI (prin asumarea de catre senatorii si deputatii opozitiei) la 24.11.2009, intrat la Senat cu avizele favorabile ale comisiilor si cu raport de admitere, a trecut tacit, dupa o luna si jumatate de asteptare inexplicabila.

Termenele de judecata pentru cele doua procese inca le mai asteptam!... Si-l avertizam pe Realesul Neales, ca orice ordonanta de urgenta ar cloci in “”favoarea noastra””, vom merge mai departe, la CEDO. Pentru ca ne batem nu pentru cuantum-ul pensiilor noastre, ci pentru principii, pentru democratie, pentru un stat de drept, pentru integritatea Romaniei.  Ne-am saturat si de ”tirani” dar si de ”golani”!

Deocamdata invatam din experienta altora – Turcia, Grecia, Bosnia!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

P.S.
Astazi, 05.05.2010, “independentii” au votat pentru a 3-a oara impotriva militarilor, respingand un amendament care stipula ca pensiile militarilor sa fie reglementate printr-un capitol separat al Legii privind sistemul unitar de pensii publice.