vineri, 30 aprilie 2010

Scrisoare catre ministrul Apararii Nationale



SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD)
   Adresa: Bucuresti, str. Dakar, nr. 30, nr. 6, Sector 1
   E-mail: secretariatscmd@yahoo.com  Site :  http://sindicatulcmd.blogspot.com 
   Telefon fix  0216673439, Telefon mobil 0725562223, 0752125848, Fax 0318177371
  
Nr. 23 din 30.04..2010


                       
            Catre,

MINISTERUL APARARII NATIONALE


In atentia:     Domnului ministru Gabriel OPREA
Subiect:        Pozitia fata de varianta Proiectului Legii sistemului unitar de pensii publice,
                        promovata de catre Guvernul Romaniei
                       

Am luat act de optiunea parlamentarilor independenti la dezbaterea in Senatul Romaniei a legii unice a pensiilor si de pozitia dumneavoastra oscilanta in acest domeniu, exprimata in ultimele zile.

Conducerea si membrii sindicatului nostru sunt dezamagiti de refuzul parlamentarilor independenti de a vota in interesul respectarii Constitutiei, al principiilor si regulilor care functioneaza in statele membre NATO si UE, al Directivei 86/378/EEC, amendata prin Directiva 97/96/EC, adoptata in considerarea jurisprudentei Curtii Europene de Justitie care guverneaza sistemele ocupationale de pensii.

Votul dumneavoastra alaturi de reprezentantii actualei puteri care au etichetat ca nesimtite pensiile militarilor, acceptarea cuvintelor denigratoare exprimate de primul ministru in cadrul sedintei Senatului la adresa militarilor, precum si pozitia lipsita de respect fata de veteranii de razboi si cavalerii Ordinului Mihai Viteazul, aflati in aula Senatului, ne indeamna sa ne indoim de sinceritatea pozitiilor exprimate de dumneavoastra la cele doua intalniri pe care le-am avut pana in prezent.

Va reamintim ca in baza Legii de organizare si functionare a Ministerului Apararii Nationale, aveti obligatia sa aparati interesele militarilor in rezerva si in retragere. Nu mai facem referire la spiritul camaraderesc, la atitudinea care trebuie sa ne uneasca si care a unit intotdeauna comunitatea militarilor.

Speram ca se pot invinge resentimentele, orgoliile politicianiste si ca va triumfa atasamentul fata de valorile militare si interesele institutiei pe care o reprezentati astazi si in numele careia doriti sa va construiti imaginea in politica romaneasca. Va aducem in atentie cuvintele maresalului Averescu : „Numai generalii care fac jertfe folositoare patrund in sufletul maselor”.


Credem ca domnul Sarbu nu poate declara pe la toate televiziunile, fara acordul dumneavoastra, ca vor scadea numai pensiile peste 3000 de lei, idee preluata de altfel de la unul dintre cei mai mari dusmani ai armatei, vremelnicul prim ministru Emil Boc.

Ca militar  stiti bine ca armata este structurata ierarhic, responsabilitatile, stresul si uzura fizica si psihica sunt direct proportionale cu pozitia in ierarhia militara si este normal ca si salariile si pensiile sa fie diferentiate. Aducerea in actualitate a principiilor egalitariste din epoca trecuta, negarea elitei militare, incercarea de a dezbina si invrajbi diferitele categorii de rezervisti, nu fac altceva decat sa releve slabiciunea politica a celor care promoveaza asemenea idei si incapacitatea de a solutiona problemele economice de care depinde viitorul acestei tari.

Speram ca Dumnezeu sa va dea intelepciunea si buna credinta necesare pentru solutionarea dreapta si corecta a problemei pensiilor militarilor, de care depinde viata oamenilor care au slujit cu credinta aceasta tara si nu sisteme politice trecatoare.
                                                                    
Va asiguram, Domnule Ministru, de intreaga noastra consideratie.

SINDICATUL CADREOLR MILITARE DISPONIBILIZATE,
Biroul Operativ


miercuri, 28 aprilie 2010

Clarificare

ÎN ATENȚIA MEMBRILOR ȘI SIMPATIZANȚILOR 
SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE 

 Cu două luni în urmă, la postul de televiziune „Realitatea Tv” anunțam că toate pensiile vor scădea și că, pentru ca această „curbă de sacrificiu” să treacă în Parlament fără ca imaginea „stăpânului” să iasă „șifonată”, guvernul Boc 4 va fi sacrificat.
Cu o lună în urmă, la același post de televiziune, reafirmându-ne predicțiile, o avertizam pe purtătoarea de cuvânt a guvernului că este virtual șomeră și că poate să facă o cerere de angajare la SCMD. Am fost privit cu uimire sau condescendență.
Astăzi toată lumea vorbește despre căderea guvernului Boc! A apărut Făt-Frumos călare pe cal alb și l-a urecheat! NOI știm de două luni cine îi va lua locul lui Boc. Șeitan va fi înlocuit de un Megașeitan, iar Boc de alt… Boc, a cărui principală calitate este aceea că a făcut la viața lui mai multe boacăne decât primul.
Dar cine sunt Boc și Șeitan? Niște ASC-iști plini de ambiții, niște UTC-iști - tip care, în lipsa calităților, s-au aburcat în vârful piramidei prin obediență și zel: „Da, Șefu! Am înțeles, Șefu! Se face, Șefu! Trăiți!”. Niște executanți „întocmai și la timp”! Cine își imaginează că Boc și Șeitan au avut în viața lor măcar o inițiativă, este bun de dus la Mărcuța!
Cine ne-a insultat pe noi, militarii, făcându-ne „nesimțiți”? Cine i-a insultat pe parlamentari, pe medici, pe profesori, pe judecători? Cine a declarat război „baronilor” și, sub acest pretext, a declarat război contra națiunii? Cine a anulat în interes propriu articolele 150, 151, 152 din Constituția României? Cine a inițiat Legea 329/2009 și proiectele legilor staliniste ale sistemelor unice de salarizare și de pensii, proclamând retroactivitatea legii, anulând articolele 41 și 15 din aceeași Lege fundamentală și răpindu-ne dreptul la muncă, la proprietate, la asistență medicală, la pensii decente și la o bătrânețe senină? Cine se pregătește să ne lovească printr-o nouă lege a impozitelor care să ne pauperizeze pe toți, persoane fizice sau juridice? Cine se pregătește să-i scoată pe toți cei de peste 45 de ani în afara Legii cu mâna puilor de staliniști care vor arunca asupra noastră „LUSTRAȚIA”, așa cum părinții și bunicii lor descălecați de pe tancurile Armatei Roșii au aruncat asupra părinților și bunicilor noștri sfârșiți în închisori și lagăre de muncă, „EPURAȚIA”?
Cine reactualizează, în fapt, sub numele de Legea sistemului unic de pensii, Proiectul de lege împotriva pensiilor militare al lui Vasile Luca din 19 octombrie 1949?
Cine ne înfeudează companiilor străine dând frâu liber achiziției de știfturi pe post de ultimul răcnet în materie? Cine aprobă aruncarea banilor pe autostrăzi inexistente și dă străinilor bogățiile subsolului? Cine a dat proprietățile statului pe mâna lui „Franklin Templeton” cu excepția Roșiei Montane dată lui „Gabriel Resources” pentru bani de voturi? Cine ne-a înfeudat FMI, după ce declarase că n-avem nevoie de împrumuturi?
Ceaușescu? Nu, că asta a murit strigând „Trăiască… România liberă și independentă” și și-a trimis „prințișorul” la Sibiu, nu la Bruxelles și nici pe amanta ăluia la Paris, chiar dacă a fost și el un ALES-AUTOALES!
Boc? Haida-de! Boc este doar slugă impusă de Stăpân împotriva Constituției, a Parlamentului și a voinței națiunii prin crearea forțată, în locul unei majorități reale, a majorității virtuale! Stăpân care se va debarasa de Boc 1,2,3,4 așa cum s-a debarasat și de Tăriceanu 1,2 și de Stolojan! Cu sau fără lacrimi! Mai curând fără pentru că „Moscova nu crede în lacrimi!” Și așa România va ajunge o „Gară pentru doi” (adică pentru „Frumoasa și Bestia”), ceilalți, cei viguroși plecând unde văd cu ochii (în Spania, Italia, Grecia, Cipru, Franța, Germania, Olanda, Canada, SUA, etc.) iar cei mai slabi adică cei în vârstă și cei bolnavi intrând, pentru a repeta dorința șeitană „Sub Pământ SRL!” Dacă nu cumva vor fi forțați să o facă după „Exemplul Craiova”, pentru că traversează prea lent strada…..vieții.
Văzând că militarii se împotrivesc și că devin o forță organizată, Stăpânul s-a retras în decembrie în umbră, lăsându-și slugile descoperite, la înaintare. Astăzi revine însă cu o nouă cacealma, ca și cum nici usturoi n-a mâncat…. și-și altoiește slugile cu indignare de stânga, pentru a-l mângâia pe dovleacul gol pe „stupid people”. Mai mult, el și „independenții” lui, adică viitorul PDL2 care-i va garanta postul de „jucător”, preluând guvernarea într-o alianță cu PDL1 fără boci, plâng de mila militarilor, în timp ce cățeii lor de presă, cu sau fără barbă, ațâță lumea în continuare pentru ca militarii să nu recupereze, totuși, din imagine. Și promit menținerea miraculoasă a pensiilor militare în cuantumul actual prin amendamente și artificii. Care amendamente, că au fost respinse toate mai puțin cel cu procentul de 45% din salariul mediu și care este o diversiune menită să ia ochii „stupid people”? Ar putea fi nu 45% ci 90%, rezultatul ar fi identic! Prin anularea principiului corelării pensiilor cu creșterile salariale, peste 2 ani pensionarii „civili”, mulțumiți că au „câștigat” astăzi își vor mai putea cumpăra din pensia lor 2 aspirine. Iar după trecerea la moneda Euro, una singură. La fel militarii pentru care Feții-Frumoși călări pe cai albi vor găsi „soluții” ca pensiile să nu se diminueze. Adică să înghețe! Atunci de ce se face așa mare tam-tam cu acest amendament? Pentru că dacă pică la vot, pică și legea, dar cine să nu-l voteze pentru că, „stupid people” manipulat va urla, împotriva propriilor interese, că i se ia pâinea de la gură. Neobservând că șmecherii i-au furat deja, nu numai pâinea ci și colții!
Noi am oferit soluția, apelând la NORMALITATE: Legi ocupaționale (Legea 164/2001, 179/2004) separate pentru militarii care nu au regim de muncă de 8 ore ci de 24 și au în plus, numai ei, un CONTRACT DE SÂNGE cu statul. Sau, în cel mai rău caz, CAPITOL SEPARAT pentru militari în Legea sistemului unitar, care să mențină la virgulă prevederile Legilor 164 și 179 ca decurgând din Constituție și din tratatele de aderare la UE și NATO. Or aceasta ar fi și unica șansă a pensionarilor din „stupid people” care votează mereu mâna ce-i lovește, pentru că legile noastre conțin prevederea corelării pensiilor cu creșterile salariale și nu poți aplica un principiu într-un capitol și altul în rest.
Testul a fost făcut! Preluând din argumentația noastră că proiectul de lege este lovit de nulitate, dl. senator Toni Greblă a susținut în plenul Senatului pe data de 19 aprilie a.c. următoarele: întrucât îi include și pe militari, angrenând securitatea națională, proiectul s-a făcut fără respectarea actualei legislații! Conform Legii 164 (1) trebuia inițiat de MAN, MI și SRI, nu de Ministerul Muncii. Ar mai fi putut adăuga și Art. 7(1) conform căruia, la militari: „drepturile de pensii sunt imprescriptibile și nu pot fi cedate total sau parțial”. A subliniat, în schimb prevederile Legii 415/ 27 iunie 2002 care avertizează, prin Art. 4(4) că astfel de proiecte au nevoie de avizul CSAT și, în plus față de noi, și de avizul CSM, avize care lipsesc și a cerut ca PRIECTUL SĂ FIE TRIMIS ÎNAPOI GUVERNULUI spre a fi conceput și susținut legal.
S-a trecut la vot și, la vot, propunerea senatorului Toni Greblă a fost respinsă cu 57 voturi la 44. Și această deoarece, „ independenții” care nu mai pot de dragul nostru au votat împotrivă, alături de PDL și UDMR scoțându-și masca și arătându-și pentru o clipă adevărata față – aceea de alternativa PDL la expirații PDL, adică la „boci”.
Pe data de 28 aprilie, în jurul Art. 6 din Proiectul de lege și al amendamentului SCMD, susținut de același senator Toni Greblă și deputatul Nicolae Mircovici, care au propus ca toate prevederile referitoare la militari să fie incluse într-un capitol separat, cu Legile 164/2001 și 179/2004 recunoscute ca Legi ocupaționale, s-a dat o nouă bătălie. „Independenții” lui Oprea, care plâng pe epoleții noștri au votat din nou împotriva noastră, alături de PDL și UDMR. Senatorul Ilie Sârbu a pus punctul pe I vorbind despre noul partid inventat de Stăpânul-slugă și despre liderii acestuia care se străduiesc să-i păcălească pe militari, lăsându-i și fără salarii și fără pensii și fără…voturi.
Dar dacă tot mai bocesc pe umărul nostru, solicitându-ne sprijin … politic și crezându-ne atât de idioți încât să ne dorim să ajungem „Și … bătuți și cu banii luați”, să le mai oferim o șansă și lor și celor legați prin mii de fire de sindicat: lăsați poveștile cu amendamentele și dacă se va ajunge la vot, lucru de care ne îndoim (proiectul va trece tacit pe 10 mai) votați NU, alături de PSD, PC și PNL, dragilor! Votați „NU!” și în Senat și în Camera Deputaților și atunci vă credem! Și mai slăbiți-ne cu „amendamentele” de adormit copiii. Iar dacă nu pricepeți și vă fascinează cuvântul, susțineți în Cameră un singur „amendament”, acela pe care tocmai l-ați respins în Senat: să dispară tot ce se referă la pensiile militare, din Proiectul de Lege iar Legile ocupaționale 164/2001 și 179/2004 să devină în cel mai rău caz un capitol de sine stătător al Legii! Atunci, da! Puteți să ne cereți „sprijin” în aventura de tip ApR sau UFD pe care ați clocit-o cu „Stăpânul”. Altfel tot scenariul „Stăpânului” pare mai bun: Legea pensiilor va trece și în Senat și în Cameră și, înainte ca 25 de senatori sau 50 de deputați să conteste, o va contesta el însuși la Curtea Constituțională. Acarul Boc va fi sacrificat, „Neoboc” va fi premier, în fruntea alianței PDL1-PDL2 iar noi „stupid people” ne vom tăvăli ca potăile, de fericire, cu labele-n sus, lăsându-ne scărpinați pe burtă.
Pe „Stăpân”, care este și el în fapt, o slugă, nu-l va costa nimic pentru că va raporta stăpânilor lui că ne rezolvă oricum cu noua Lege a impozitelor care ne va sălta ilegal din pensii 40-60%. Misiune îndeplinită! Iar dacă vom ieși în stradă…nicio problemă, că doar asta se vrea! „Tot ce este mic este minunat!” sună „Principiul KOHR”! Țări sub 10 milioane de locuitori, să poată fi gestionate ușor ca niște SRL-uri. Începutul a fost făcut cu sârbii și cehii. Urmează Romania! Abia pe urmă Polonia, Rusia, Ucraina, Italia, Franța, Belgia, Spania, Germania, Marea Britanie, SUA, etc.
Vor să ieșim în stradă, pentru ca, România cu peste 100 miliarde euro datorii să fie mai întâi invadată de „pacificatori”, apoi declarată neguvernabilă, spartă în „entități” bisericești, ca să putem trăi, nu-i așa, „bine”… Tocmai au încercat cu grecii, dar când grecii au înțeles că trebuie să dea insulele ca să trăiască „bine”, au părăsit strada și s-au întors în propriile ogrăzi, gata să pască troscot, alături de caprele lor, numai să nu-și piardă ȚARA. Iată de ce singurele forțe conștiente și apte de luptă din România, sindicaliștii militari și revoluționarii (și ei amenințați cu pierderea indemnizațiilor) au refuzat și refuză ideea străzii. Dar bate un vânt de nebunie! Din ce în ce mai puternic! Pe măsură ce se naște convingerea că România nu este un stat de drept ci unul de dictatură personală, mascând ocupația străină a marilor asasini economici care ne-au furat deja totul, ca în orice republică-bananieră, că nu vom obține dreptatea în justiție, deviza noastră la pace, preluată de la bunul Ioan Inochentie Micu baron Klein: În această Țară de acum înainte „nimic de NOI, fără de NOI și în absența noastră” se clatină, tot mai mulți sindicaliști luptători de profesie, cerându-ne să ne orientăm spre înțelepciunea germană, concentrată în dictonul „Mai bine un sfârșit cu groază, decât o groază fără de sfârșit!”. Dacă se va ajunge acolo, vom lupta până la sfârșitul Timpului! Nu cu slugile ci cu stăpânii! Și vom învinge ca argentinienii sau vom pieri strigând „Trăiască România! Moarte FMI!”. Vremea diversiunilor („30 de milioane”, „până la 45%”, „Boc-Șeitan”, „Oprea”, „Stâpănul pe cal alb”, etc.), oricum, a trecut!

„Honor et patria. Vae victis!”

Col.(r) dr. Mircea Dogaru

miercuri, 21 aprilie 2010

Mesajul domnului Senator CORDOS ALEXANDRU catre SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Stimate Domnule Presedinte,
Am citit cu atentie Apelul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, iar in calitate de Senator si Secretar al Comisiei de Munca, consider ca nu ar fi trebuit sa fiti pusi intr-o astfel de situatie de actualii Guvernanti prin promovarea unei astfel de legi a pensiilor.
 
Atat in cadrul intalnirilor la care am participat, cat si in Sedintele Comisiei de Munca, am pledat pentru pastrarea actualelor sisteme de pensii si eliminarea prevederilor din noul proiect al Legii privind sistemul unitar de pensii publice.
 
Nu voi vota o lege nedreapta, antisociala si neconstitutionala.
 
 
Cu stima,
 
Senator Alexandru Cordos

vineri, 16 aprilie 2010

Apel catre presedintii filialelor SCMD din Bacau, Braila, Buzau, Calarasi, Campulung Muscel, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Sarat, Slobozia, Tecuci


SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE(SCMD)
   Adresa: Bucuresti, str. Dakar, nr.30, Sector 1
   E-mail: sindicatulcmd@yahoo.de   ; Site :  http://sindicatulcmd.blogspot.com 
   Tel. fix : 0216683467, Tel. mobil : 0725562223, 0752125848, Fax : 0318177371

   16.04.2010



APEL
catre presedintii filialelor SCMD  din Bacau, Braila, Buzau, Calarasi, Campulung Muscel, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Sarat, Slobozia, Tecuci

Luni, 19.04.2010, Proiectul de Lege Boc-Seitan intra in plenul Senatului, practic fara a fi modicat fata de forma promovata de catre Guvern, cu exceptia unui amendament care reprezinta o momeala pentru a adormi vigilenta actualilor pensionari.

Toate asigurarile verbale date de diferite persoane prin intermediul media, ca pensiile nu vor fi afectate, sunt simple basme de gestionat criza. Toate pensiile militare vor scadea prin nerecunoasterea dreptului militarilor la legi ocupationale separate.

Drept urmare, va rugam domnilor presedinti ai filialelor SCMD din localitatile apropiate de capitala, sa delegati intre 3 si 5 reprezentanti care sa asiste la dezbaterile din Senat, in ziua de marti, 20.04.2010, cand este cel mai probabil ca se va trece la votul in plenul Senatului. In acest scop va rugm sa ne trimiteti, pana luni, 19.04.2010, orele 10.00, numele, prenumele, seria si numarul documentului de identitate pentru sindicalistii pe care-i veti delega la aceasta actiune.

Cheltuielile de deplasare la Bucuresti vor fi integral decontate de catre SCMD.

Va rugam sa ramaneti in asteptare, pentru a va comunica ora si modalitatea de jonctiune a delegatiilor din teritoriu cu cele ale filialelor din capitala.

Honor et Patria!  Vae victis!

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Presedinte


Comunicat catre toate cadrele militare active, in rezerva si in retragere si catre parlamentarii loiali Romaniei

  
SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE(SCMD)
   Adresa: Bucuresti, str. Dakar, nr.30, Sector 1
   E-mail: sindicatulcmd@yahoo.de   ; Site :  http://sindicatulcmd.blogspot.com 
   Tel. fix : 0216683467, Tel. mobil : 0725562223, 0752125848, Fax : 0318177371

   15.04.2010


« RADU CEL FRUMOS »
- comunicat catre toate cadrele militare active, in rezerva si in retragere si catre parlamentarii loiali Romaniei -

Intoxicarea credulilor de catre actuala guvernare a functionat. Toate amendamentele si propunerile de exceptare a militarilor din Legea privind sistemul unitar de pensii publice, facute de catre senatorii loiali Romaniei au fost respinse cu o singura exceptie : amendamentul diversionist privind acceptarea ca punctul de pensie sa mearga pana la 45% din salariul minim brut pe economie.

Toate pensiile militare vor scadea cu pana la 71%. Majoritatea, asa cum am estimat noi,  cu 40-60%.

Legea va fi introdusa pe ordinea de zi a Senatului, luni, 19.04.2010.

In aceasta situatie, SCMD face apel la senatorii care au ramas loiali Romaniei, sa nu voteze « Legea Boc-Seitan », sa fie prezenti la Senat permanent, luni si marti, si sa nu paraseasca sub nici un pretext sala de sedinta.

Vom inregistra si vom face publice, prin toate mijloacele pe care legea si imaginatia ni le permit, numele senatorilor care vor vota pentru destructurarea Armatei Romaniei, din secunda urmatoare votului, SCMD intrand in campanie electorala pe durata nelimitata, 24 de ore din 24, impotriva acestora.

Reafirmam totodata necesitatea dezvoltarii actiunii de lamurire a deputatilor in privinta antieuropenismului, neconstitutionalitatii si lovirii de nulitate a Proiectului de Lege.

In ceea ce priveste asistarea la sedintele Senatului, solicitam sa se atraga imediat atentia prin viu grai si prin mijloace media tuturor pensionarilor Romaniei ca, in conformitate cu Legea fundamentala a tarii, cu principiile democratice ale unui stat de drept, oricare cetatean poate asista la dezbaterile din Senat asupra legii, dezbaterile fiind publice, in urmatoarele conditii :
·         Oricare cetatean se poate prezenta cu buletinul de identitate in mana, luni, 19.04.2010, dupa amiaza, si marti, 20.04.2010, dimineata, la intrarea in Senat (intrarea din str. 13 Septembrie), uzand de dreptul de a asista la dezbateri;
·         Cetateanul care asista la dezbateri nu are voie sa se manifeste in nici un fel, cu alte cuvinte nu are voie sa conturbe derularea lucrarilor prin gesturi, voce, fluieraturi, etc. Poate sta linistit, pana la capat, spre a fi privit in ochi de catre acei care vor vota;
·         Daca solicitantii vor fi in numar prea mare, vor putea sta la coada linistiti, pe holurile Senatului, in curtea Parlamentului, pe strada, asteptand sa se elibereze un loc pentru a putea patrunde in balcoanele care au capacitate limitata.

In concluzie, oricare cetatean poate asista la dezbateri, pe raspunderea lui.

Daca se va decide participarea la sedinta publica a unei delegatii a SCMD, va vom informa in timp util.
  
 Pregatirea de artilerie s-a incheiat, batalia incepe!

Honor et Patria!  Vae victis!

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Biroul Operativ

Votul stupefiant al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Senatul Romaniei

Orice parlamentar, membru la unei comisii de specialitate, are sarcina de a actiona pentru realizarea celei mai bune legislatii pe domeniu si de a face tot ce-i sta in putinta pentru apararea intereselor respectivei sfere de activitate, ceea ce este pe deplin valabil si pentru senatorii din Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Senatul Romaniei.

Va prezentam mai jos modul cum unii senatori, prin votul dat privind avizul comisiei la Proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice, au actionat impotriva apararii intereselor cadrelor militare si politistilor in rezerva – pensionari militari – precum si cadrelor militare si politistilor activi – viitori pensionari militari.

Pentru aviz favorabil la actualul Proiect de Lege cu profund continut neconstitutional, antieuropean, antiromanesc, care provoaca marea destructurare a ostirii romane:

1. Banias Mircea – senator PDL de Constanta - RUSINE!!!
2. Dobra Nicolae – senator PDL de Alba, colonel in rezerva - RUSINE!!! RUSINE!!! RUSINE!!!
3. Mocanu Toader - senator PDL de Neamt - RUSINE!!!
4. Nistor Vasile – senator PDL de Bacau - RUSINE!!!

Pentru aviz negativ:
1. Arcas Viorel – senator PSD de Sibiu - FELICITARI
2. Melescanu Teodor – senator PNL de Prahova - FELICITARI
3. Moga Nicolae - senator PSD de Constanta - FELICITARI
4. Oprea Maria – senator PNL de Dolj – a lipsit motivat dar a transmis votul negativ, telefonic - FELICITARI
5. Valeca Serban – senator PSD de Arges – a lipsit motivat dar a trimis votul negativ in scris sub semnatura - FELICITARI

In final, Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Senatul Romaniei, a dat aviz FAVORABIL la Proiectul de lege a lui Boc si Seitan cu unele amendamente “de doi bani”, amendamente pe care Comisia pentru munca, protectie sociala si familie, cu majoritate PDL si UDMR, in prezenta lui Seitan, le-au aruncat la cosul de gunoi si a aprobat raport de admitere a legii de executare a militarilor si politistilor.
Desi sunt inutile orice comentarii totusi se impune un raspuns la urmatoarele intrebari:

Ce s-a intamplat cu voturile negative prin corespondenta date de catre domnii senatori Oprea Mario si Valeca Serban ? si, prin urmare de unde a rezultat Avizul Favorabil al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala?

joi, 15 aprilie 2010

COMUNICAT
privind
stadiul actual al campaniei SCMD impotriva includerii militarilor in rezerva si in retragere in Legea sistemului unitar de pensii publice. Rezultate notabile ale activitatii filialelor Satu Mare, Bacau si Ramnicu Valcea

In contracararea aberatiei legislative anticonstitutionale si antieuropene, care va intra in istorie sub numele de “Proiectul Boc – Seitan”, si in campania de dezintoxicare a opiniei publice prin actiuni, alaturi de Comitetul Director, cu unele exceptii, s-au remarcat toate Filialele SCMD. Totodata, SCMD a declansat o ampla campanie de lamurire a parlamentarilor in ceea ce priveste neconstitutionalitatea si lovirea de nulitate a proiectului Legii atat in Parlament, prin actiunile dl. Constantin MONAC - secretar general, a d-nei Elena COBUZ – vicepresedinte, prezenti la toate dezbaterile din comisiile senatoriale de specialitate si ale membrilor Filialei Sector 5, cat si in teritoriu, prin actiunile majoritatii filialelor.
O vie emotie a cuprins opinia publica la aflarea raspunsului Ministrului Apararii Nationale, la interpelarea dl. senator Marian VALER, privind scaderea tuturor pensiilor militare in plata cu procente cuprinse intre 19 si 69 %. Este bine ca domnii jurnalisti sa afle ca interpelarea care a produs “furtuna” dintre premier si ministrul apararii este o consecinta si a actiunii filialei Satu Mare a SCMD coordonata de dl. col. (r.) Gheorghe STRAMB. Mai mult, “recidivand", dl. senator (cpt. rz.) de Satu Mare - Marian VALER, a depus la data de 12 aprilie a.c. o noua interpelare pe tema “Reglementarea pensiilor militare” pe adresa premierului Emil BOC, interpelare pe care v-o prezentam in premiera.
De asemenea, ca rezultat al discutiilor purtate in parlament cu reprezentantii SCMD in comisia de munca, dar si la Ramnicu Valcea, unde actuala filiala coordonata de dl. col. (r.) Constantin CIUPITU, dl. senator Florian Laurentiu COCA a formulat o intrebare cu continut asemanator pe adresa M.Ap.N., M.A.I. si S.R.I. primind raspuns, deocamdata de la acesta ultima institutie, raspuns pe care vi-l punem la dispozitie cu acordul domniei sale.
Raspunsul SRI il puteti citi aici.
Filiala Piatra Neamt, condusa de dl. gl.mr. (r) Ioan Zapor, a avut o intalnire cu dl. senator Toader Mocanu pe tema dureroasa a introducerii militarilor in sistemul unitar de pensii publice, intalnire in care dl senator a luat act de argumentele imbatabile prezentate si i-a asigurat de intreg sprijinul sau dar la votul dat in comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala nu si-a onorat promisiunea. Filiala Piatra Neamt a SCMD conteaza totusi la votul in plen, pe onoarea d-lui senator Toader Mocanu.
In ceea ce priveste activitatea filialei 1 Bacau, coordonata de dl. col. (r.) Gelu PRICOPI, abordarea de catre acesta, atat a parlamentarilor de Bacau cat si a Bisercii Ortodoxe Romane, a provocat vii emotii nu numai in judet ci si la Bucuresti. Ca rezultat al acestei activitati d-na senator de Bacau, Elena MITREA si-a exprimat in repetate randuri pozitia fata de necesitatea excluderii militarilor din “Legea Boc-Seitan” atat in Parlament cat si in Media. Mai mult, domnia sa a avut initiativa organizarii in ziua de 13 aprilie a.c. a unei intalniri intre membrii grupului parlamentar PSD+PC din Parlamentul Romaniei si conducerea SCMD.
Desfasurate la sediul grupului parlamentar PSD+PC din Senatul Romaniei, marti 13 aprilie a.c. intre orele 13 – 14.30, discutiile care au avut drept scop aducerea de argumente suplimentare in favoarea sustinerii pozitiei militarilor fata de “Legea Boc-Seitan” au fost moderate de presedintele Senatului, dl. Mircea GEOANA, apoi de dl. senator Ioan TOMA, liderul grupului parlamentar.
Au participat din partea SCMD, Biroul Operativ (col. r. dr. Mircea DOGARU- presedinte, col. r. dr. Constantin MONAC – secretar general) si delegatii filialei 1 Bacau, dl. col. r. Paul-Valerian TIMOFTE si dl. cpt. cdor. R. Ion IBANESCU.
Dovada a deschiderii SCMD spre colaborare cu toate structurile organizatorice ale militarilor in rezerva si in retragere au fost lansate invitatii catre ONG-urile de profil si au raspuns participand la discutii:
1. Federatia Militarilor din Romania, prin dl. gl.bg. r. Nicolae GROPAN – presedinte si dl. col. r. Gheorghe IANCU;
2. Ordinul Militar de Romania, prin dl. col. r. Adrian COSTANTIN – presedinte;
3. Asociatia Nationala Democratica de Lupta Impotriva Coruptiei, prin dl. col. r. Pavel SACHELARIE;
4. Federatia Sindicala AVIAS Bacau, prin dl. Ionel ILCEA – secretar general.

Doamnele si domnii senatori din Comisiile pentru munca, protectie sociala si familie, aparare, ordine publica si siguranta nationala, juridica, drepturile omului, culte si minoritati, egalitate de sanse, si-au insusit argumentele aduse de militari pentru pastrarea legilor 164/2001 si 179/2004 ca legi ocupationale separate sau includerea lor in integrum intr-un capitol separat al legii unice, si s-au angajat sa lupte in continuare pentru respingerea proiectului de Lege in forma actuala,.
Recomandam in continuare, tuturor filialelor, extinderea actiunii de dialog cu senatorii pe tema drepturilor militarilor la legi ocupationale separate, in consens cu statutul, juramantul si privatiunile lor, cu Constitutia Romaniei, tratatele de aderare la NATO si UE si legislatia comunitara, pana la votul in plenul Senatului si, ulterior, cu deputatii din teritoriu ai tuturor partidelor.

Honor et Patria! Vae victis!


PRESEDINTE SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

vineri, 9 aprilie 2010

Va prezentam comunicatul SCMD, in urma intalnirii organizate de catre ministrul Apararii Nationale:


SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
   Adresa: Bucuresti, str.Bogota, nr. 6, Sector 1
   E-mail: sindicatulcmd@yahoo.de   ; Site :  http://sindicatulcmd.blogspot.com 
   Telefon : 0728118094, 0722320859, 0723603885
   Fax :        0216684232

    9 aprilie 2010



COMUNICAT

Astazi, 09.04.2010, intre orele 13.00 – 15.00, la invitatia ministrului Apararii Nationale, la Complexul Militar Haiducului s-a desfasurat un pranz de lucru la care au participat conducerile tuturor structurilor asociative ale militarilor in rezerva si in retragere din intregul sistem national de aparare.

Mentionand ca se prezinta in calitate de ofiter in rezerva, ministrul Apararii a subliniat urmatoarele :
  • Simularea calcularii pensiilor, executata ca urmare a interpelarii din Senat, a fost realizata la cererea domniei sale, de catre specialisti ai Ministerului Muncii, utilizand softul de calcul al acestui minister, in cooperare cu experti militari ;
  • Absolut toate pensiile militare aflate in plata vor scadea cu procentele enuntate, ba chiar si cu mai mult, fie si numai pentru faptul ca din calcul va fi exclus Meritul Militar, care reprezinta 20% ;
  • Reafirmand faptul ca daca actualul proiect de lege va trece neamendat in favoarea tuturor categoriilor de militari, domnia sa isi va da demisia, ministrul Apararii a facut apel la solidaritate si unitate, solicitand ca toate structurile asociative ale militarilor sa sprijine demersul din Parlament.

Biroul Operativ al SCMD a evidentiat urmatoarele probleme :
  • Situatia actuala a militarilor in rezerva si in retragere, cu actualele pensii aflate in plata, este tragica in multe cazuri, mai ales in orasele monoindustriale, unde orice activitate productiva a incetat. S-au dat exemplul unui pilot militar ramas complet orb si a unui parasutist paralizat care isi intretine toata familia dintr-o pensie de 900 lei. Au mai fost exemplificati doi generali in retragere care, la peste 70 de ani, isi intretin familiile din taximetrie ;
  • Nu s-au recalculat pensiile si nu s-au luat in calcul grupele de munca ; din 31000 de cereri inregistrate la Ministerul Apararii, doar 10000 au fost rezolvate ;
  • S-a ridicat problema pusa de Filiala 1 Bihor a SCMD : in urma cedarii de catre Ministerul Apararii Nationale a Spitalului Militar de la Oradea, precum si a desfiintarii Policlinicii Militare din acest oras, au fost lasati fara asistenta medicala 11.000 de rezervisti (La acest punct, ministrul a declarat ca a cerut Directiei Medicale sa ia toate masurile care se impun) ;
  • Proiectul noii Legi privind sistemul unitar de pensii publice vine déjà pe o situatie exploziva, militarii, ca si revolutionarii (care au fost anuntati ca le vor fi diminuate indemnizatiile) fiind hotarati sa lupte pana la capat pentru remedierea situatiei.

Dand dovada de fair-play, SCMD a remarcat eforturile si a multumit tuturor celor care in mod corect si dezinteresat au prezentat situatia pensionarilor militari in Parlament si in mass media, inclusiv europarlamentarului Gyorgy Frunda si domnului profesor Alexandru  Atanasiu.

In final, Biroul Operativ al SCMD a declarat ca isi mentine pozitia neacceptarii nici unei alternative la Legea 164/2001 si Legea 179/2004. Acestea sunt si trebuie sa ramana ad litteram legi sau legea ocupationala a tuturor categoriilor de militari.

SCMD  este deschis in continuare dialogului si va acorda sprijin tuturor celor care lupta pentru recunoasterea dreptului militarilor la legi ocupationale separate, decurgand din statutul lor,  si este totodata ferm hotarat - daca eforturile din parlament nu vor da rezultate,  sa obtina dreptatea pe calea justitiei.

In ceea ce priveste eventualitatea scaderii salariilor militarilor activi, problema ridicata pentru prima data de catre domnul ministru Oprea, SCMD va lupta pe toate caile alaturi de cei care se vor opune acestei masuri aberante, deoarece in conformitate cu actuala legislatie in vigoare, pensiile militarilor in rezerva si in retragere sunt direct legate de cresterile salariale ale militarilor activi.

Honor et Patria ! Vae victis !

BIROUL OPERATIV,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU, Presedinte
Col. (r) dr. Constantin MONAC, Secretar General

joi, 8 aprilie 2010

O noua intalnire a ministrului Apararii Nationale cu asociatiile cadrelor militare

Maine, 09.04.2010, la orele 13.00, la Complexul Militar Haiducului, este planificata o noua intalnire intre domnul GABRIEL OPREA, ministrul Apararii Nationale, si reprezentantii asociatiilor cadrelor militare in rezerva si in retragere.
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate va fi reprezentat de catre domnul Col. (r) dr. MIRCEA DOGARU, Presedinte, si Col. (r) dr. CONSTANTIN MONAC, Secretar General al SCMD.

PRESEDINTELE SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE,
Col. (r) dr. MIRCEA DOGARU