luni, 5 septembrie 2011

Va supunem atentiei scrisoarea electorala a ministrului Apararii Nationale catre rezervisti si scrisoarea Presedintelui SCMD privind suma faptelor trecute sub tacere de dl. Gabriel Oprea




-         Scrisoarea presedintelui Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate adresata rezervistilor militari –
- 05.09.2011 -

Stimate camarad,
Prezentul mesaj nu este o replica la jalnica tentativa de manipulare politica incercata de un ministru, lider al unui partid al baronilor cu stele, baroni de Voluntari, care are, conform dosarului depus la tribunal, printre membrii fondatori, un numar impresionant de WC-uri publice, fanete, cotete, imobile, etc, adica tot ceea ce se afla, ca proprietate a statului, in administratia RA-APPS.
Respectivul domn ministru incearca sa actioneze asupra noastra, potrivit principiului ”si …. , si  cu banii luati”!
Prezentul mesaj are rostul de a va reaminti fapte.

Ofensiva impotriva structurii noastre socio-profesionale s-a declansat  printr-o OUG a Guvernului Boc, la 27 dec. 2008, intarita de declaratia d-lui Oprea, la 3 ian. 2009, ca va restitui salariile compensatorii (de aici legenda cu miliardul). S-a vizat de la inceput si, partial, s-a reusit, transformarea noastra in civili (”asistati” prin Legea 119/2010, ”beneficiari” prin Legea 263/2010). Ne-a fost asadar confiscata proprietatea numita grad militar, fapt care, legal, nu putea avea loc decat printr-o hotarare definitiva si irevocabila de Tribunal, sub acuzele de genocid sau de inalta tradare. De ce s-a intamplat acest lucru? Pentru ca atunci cand salariile activilor se vor alinia la salariile militarilor si politistilor din statele membre NATO, sa nu se alinieze si rentele noastre botezate impropriu pensii.

Ne-au facut asadar civili, aducandu-ne insulta maxima, prin rapirea unui drept de proprietate, a unui bun castigat, sfidand legislatia europeana si Constitutia  Romaniei. Apoi ne-au luat un al doilea drept de proprietate, ceea ce, potrivit legislatiei europene, inseamna discriminare: cuantumul dobandit. Va reamintim ca punctul de pensie era anul trecut de 738,28 lei, anul acesta de 732,80 si Dumnezeu stie cu cat va scadea la anul!...

Ne-au luat dreptul la munca, garantat prin lege la trecerea noastra in rezerva, sau, alternativ, dreptul la pensie, prin Legile 329/2009, 119 si 263/2010.

Cuantumul pensiilor a fost stabilit sa scada cu procente intre 18 si 69%. Pentru ca toate acestea sa se poata intampla, o ampla ofensiva imagologica si psihologica s-a declansat impotriva noastra. Timp de doi ani, pentru ca Tara sa ne urasca, am fost proclamati “”nesimtititii cu pensii nesimtite de 20 de milioane””.

S-a opus insa SCMD (si numai SCMD) prin:
1.     Plangeri la Secretarul general al NATO si la comisiile juridica si pentru abuzuri ale Parlamentului European;
2.     Procese (peste 22.000) in tara si, mai nou, la Bruxelles;
3.     Lobby in Parlament si, dupa cum stiti, de fiecare data cand puteam castiga, ori voturile au fost fraudate de PDL si UNPR ori am pierdut la 1-2 voturi diferenta datorita votului impotriva noastra al asa-zisilor independenti ai lui Gabriel Oprea.
4.     Contraofensiva imagologica la televiziuni si in presa.
5.     Actiuni in sprijinul celorlalte sindicate si structuri socio-profesionale.
6.     Ample manifestari stradale, decisive fiind acelea din  25 octombrie 2010 , 24 ianuarie si 1 martie 2011, desfasurate in toata tara.

Insultele impotriva noastra au incetat la 7 ianuarie 2011, atunci cand ICCJ ne-a dat dreptate: aplicarea retroactiva, impotriva oricarei notiuni de drept, a legilor ostile noua, prin asa zisa ”recalculare”, trebuia sa inceteze definitiv si executoriu, la 28 sept. 2010, cand s-a pronuntat Curtea de Apel Cluj. Prin urmare, in ciuda latratului purtatorilor de minciuni ai MApN, MAI si SRI, legal, actiunea trebuia abandonata. Ea a continuat insa ilegal si ni s-au remis deciziile ilegale, nule de drept, din luna dec. 2010.

Decizia ICCJ din 7 ian. 2011 si marsul nostru din 24 ian. au obligat Puterea sa raspunda pozitiv ultimatumului dat de noi si sa ne remita pensiile din decembrie. Ilegal insa, deoarece legile noastre ocupationale (164/2001 si 179/2004) au fost abrogate ca si Legea 19/2000. La ora actuala, nici o pensie militara nu este incasata legal deoarece se opereaza un transfer de fonduri fara acte justificative.

S-au multumit sa ne ciuguleasca, pentru moment, CAS-ul, daca tot suntem considerati civili, si au schimbat tactica. Au pretins ca n-au avut de gand sa-i puna la punct pe ”nesimtitii de militari cu pensii nesimtite”, ci sa faca dreptate in interiorul sistemului. Astfel, persoane care erau considerate ”nesimtite”, cu 20 de milioane, au devenit “simtite” cu pensii de 1 miliard sau jumatate de miliard lei vechi. Si, intr-o tara indobitocita de 21 de ani de ocupatie a mafiei financiare internationale, nimeni nu s-a mirat. Au inventat ”revizuirea” printr-o OUG transformata ilegal in lege, operand asupra deciziilor nule de drept din decembrie 2010. Legile lor nu au obiect (pentru ca se revizuieste ceva ce nu exista), nu actiunile noastre in justitie, dovada ca SCMD a castigat deja peste 2400 de procese.

Au marit asadar, din burta, pensiile catorva, promit altora cresteri, tot din burta, de la 1 ian. 2012, pentru a semana dezbinarea. In paralel, au incercat si incearca  din rasputeri sa distruga sindicatul, prin santajarea, cumpararea sau atacarea liderilor, actiune devenita prioritatea nr.1, dupa amestecul nostru, cu date si probe, in procesele juridice vizand dizolvarea ca partide a PDL si UNPR.

Cheia politicilor financiare sta in cuvintele ”regularizare” si ”plafonare”. Prin regularizare vor incerca sa ne ia ca ”foloase necuvenite din drepturi de pensie” sumele in plus primite fata de deciziile nule de drept din decembrie 2010 sau fata de cele acordate diversionist, din burta, unora. Mult trambitata revizuire, presupunand ca ar fi legala, nu se poate face datorita aceluiasi caracter neretroactiv al legii, datorita lipsei de acte, care duce la lipsa de ani de munca, in cazul majoritatii rezervistilor. Plafonarea, prevazuta tot pentru ian. 2012, stipuleaza ca oricat ai avea pe hartie, mai mult de 2487 lei, cat reprezinta 4 puncte de pensie la ora actuala, nu primesti. Cat vor reprezenta in ianuarie, vom afla in decembrie anul acesta. Si mai au in vedere un lucru, fezabil cu ajutorul prostilor, incultilor si slugilor: scaderea tuturor pensiilor cu 15% pentru perioada lucrata pana in 1989, pentru toate categoriile de pensionari, pentru ca au servit in institutiile statului roman proclamat de Basescu ”ilegitim si criminal”, prin legile staliniste ale lustratiei. Prima ii are in vedere pe cei care au lucrat in justitie inainte de 1989, in interne si in serviciile secrete. A doua, pe cei care au lucrat in Armata, a treia pe cei care au avut functii pe linie de partid, a patra pe cei care au lucrat in media, in invatamant, etc. In acest scop, campania impotriva noastra s-a reluat, in cadrul campaniei impotriva tuturor pensionarilor. Salariile furate, furt continuat ilegal de la 1 ian. 2011, nu pot fi marite (pretind portocalii cocliti) datorita deficitului de la bugetul de pensii. Solutia guvernamentala, intr-un stat care, conform Basescului, ” nu are nici o obligatie fata de cetateni” ar fi “sa parasim pe cale naturala sistemul”. Fata de anul trecut cand au murit 265 de camarazi, avem anul acesta, pana la 1 sept., 263 de cazuri, atacului cerebral si infarctului adaugandu-li-se o noua cauza, extrem de grava, sinuciderea, inclusiv prin autoincendiere.

Pentru a se mentine la Putere, dusmanii nostri si ai intregii natiuni nu numai ca au distrus orice capacitate productiva, sanatatea, invatamantul, transporturile, dar dau gratis strainilor ultimele proprietati ale natiunii, adica ale statului, pregatindu-se printr-o asa zisa reforma administrativa, sa scoata la mezat en detail, insasi Romania.

Puterea judecatoreasca nu mai exista, ca si puterea legislativa, calcate in picioare fiind de executiv si majoritatea parlamentara care nu a avut nici macar bunul simt sa se inscrie legal ca partide. Tirania a lichidat sindicatele, indobitoceste prin talmacenii, oajdii, toaderii, murgii si oltenii sai societatea civila, incearca sa lichideze prin toate mijloacele Opozitia, dar este terorizata de spectrul SCMD.

Stimate camarad,
Misiunea noastra, a sindicatului, este nu numai de a ne pastra unitatea si forta de actiune, ca ultima speranta a natiunii, dar si de a coagula in jurul nostru toate fortele reale ale societatii civile, pentru apararea integritatii si suveranitatii Romaniei si pentru restaurarea, conform Art.118, al. 1 din Constitutia Romaniei, a democratiei constitutionale. Rugamintea noastra este sa rezistati santajelor, presiunilor, promisiunilor si tentativelor de cumparare, sa ramaneti uniti sub stindardul SCMD, care lupta din greu la ora actuala si pentru cadrele din MAI, abuziv disponibilizate, si pentru drepturile militarilor angajati pe baza de contract. Sa oferim sprijinul nostru, conditionat de respectarea Constitutiei, a legislatiei europene, a sperantelor intregii natiuni, acelor persoane si forte angajate real in operatiunea de inlaturare si pedepsire a celei mai distructive mafii politice din istoria Romaniei.
Uniti vom invinge, in interesul nostru si al intregii natiuni!

Stimate camarad,
Va aducem multumiri pentru ceea ce ati facut pana acum, in sprijinul cauzei SCMD si, anticipat, pentru ceea ce sunteti dispus sa faceti in continuare, conform juramantului depus de noi la Cotroceni, pe a noastra Campie a Libertatii, la 25 oct. 2010:
”Vom lupta pana la capat. Mai bine un sfarsit cu groaza decat o groaza fara de sfarsit”!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU