luni, 16 ianuarie 2012

In atentia Birourilor Operative ale Filialelor si a tuturor membrilor SCMDIn situatia in care USL sau unul dintre partidele componente ale USL obtine aprobarea si organizeaza manifestatii legale, recomandam tuturor filialelor din Capitala si din tara sa sprijine aceste manifestii in mod organizat, purtand insemnele sindicatului, in baza protocoalelor de colaborare semnate anterior sau cu aceasta ocazie.

Daca alte formatiuni politice sau civice ne solicita acelasi sprijin, in situatia in care au aprobari legale, vom participa la manifestatii, purtand insemnele sindicatului, in baza acordurilor care se vor incheia la nivelul Comitetului Director sau al Birourilor Operative.

Daca nu vom fi solicitati, ramane la latitudinea fiecarui membru de sindicat, in calitate de cetatean, sa participe, in nume propriu (fara insemnele sindicatului) la orice miting sau manifestatie.

Recomandam tuturor Birourilor Operative teritoriale sa solicite aprobarile necesare pentru manifestatii de la Primarii, in localitatile in care isi desfasoara activitatea, sa invite formatiunile partenere (cu care au incheiate protocoale de colaborare) si alte organizatii civice la aceste actiuni si sa promoveze revendicarile noastre sintetizate astazi, 16.01.2012, in sedinta  Consiliului National al Societatii Civile, astfel:

VOINTA SOCIETATII CIVILE ROMANESTI

Luand act de lichidarea democratiei constitutionale in Romania, prin desfiintarea in practica a deciziilor Legislativului si Puterii Judecatoresti, de catre Executiv,
Constatand incalcarea violenta a drepturilor omului, incepand cu dreptul la munca, la sanatate, la invatamant, la cultura, la un trai decent, la proprietatea dobandita si culminand cu dreptul la viata, de catre actuala Putere din Romania (presedinte, guvern, majoritatea parlamentara),
Suportand tot mai greu eludarea Constitutiei Romaniei si a legislatiei europene, batjocura la care actuala Putere din Romania supune toate categoriile de cetateni, indiferent de varsta, toate categoriile socio-profesionale,
Asistand consternati, la jaful sistematic la care suntem supusi ca cetateni si ca natiune, din partea unui regim dictatorial corupt,
NOI, sindicatele, fundatiile, uniunile, asociatiile, grupate in cadrul Consiliului National al Societatii Civile, am hotarat sa punem capat acestei stari de lucruri pentru a salva natiunea romana si statul numit Romania.
Vointa noastra este sa obtinem, prin orice mijloace legale, schimbarea regimului prin:
  1. Demisia presedintelui Romaniei
  2. Alegeri anticipate SEPARATE (locale, la 1 mai 2012, generale si prezidentiale la 1 sept. 2012)
  3. Luarea masurilor pentru interzicerea fraudarii alegerilor.
Pentru aceasta am organizat miscarea de protest din 24 ianuarie, care se va desfasura sub stindardul UNIRII IN ACTIUNE SI AL SOLIDARITATII SOCIETATII CIVILE ROMANESTI, zi in care vom transmite tuturor celor interesati, dar, in primul rand, clasei politice romanesti, spre adoptare, ca program politic de guvernare, cele 12 puncte care constituie Platforma Civica, dupa cum urmeaza:

1)   Dreptul inalienabil si neingradit la munca decenta, fapt ce presupune:
a)   Locuri de munca garantate, indiferent de varsta, persoanelor majore, prin contracte colective si individuale
b)  Libertatea alegerii locului de munca
c)   Salarii decente
d)  Protectie sociala
e)   Dialog social
f)    Pensii decente
g)  Alocatii pentru copii
h)  Ajutoare sociale pentru persoane cu dizabilitati.
2)   Dreptul inalienabil si nerestrictionat al cetateanului la proprietate mobila, imobila si de calitate (grad militar, titlu stiintific, pensie dobandita, drept de autor sau proprietate intelectuala, etc).
3)   Dreptul inalienabil de proprietate al natiunii romane asupra solului, subsolului, apelor, spatiului maritim si aerian romanesc.
4)   Dreptul la sanatate fapt ce presupune refacerea retelei de spitale si unitati medicale de stat, a productiei farmaceutice romanesti si interzicerea desfiintarii Institutului Cantacuzino.
5)   Dreptul la educatie prin reforma invatamantului in interesul imediat si de perspectiva al natiunii romane, cu interzicerea stricta a politizarii acestuia.
6)   Dreptul la justitie obiectiva prin interzicerea amestecului Executivului si politizarea actului de justitie, desfiintarea structurilor de politie politica de tip stalinist si a instrumentelor politice tip Curtea Constitutionala, ANI, DNA, CNSAS, etc.
7)   Dreptul la cultura romaneasca si europeana, prin depolitizarea culturii si desfiintarea instrumentelor de tip stalinist gen CNA si ICR.
8)   Dreptul la siguranta nationala, prin refacerea si depolitizarea completa a structurilor militare, de ordine publica, siguranta nationala, penitenciare, si reinvestirea in productia romaneasca de aparare.
9)   Dreptul inalienabil al natiunii romane la un stat social, ca expresie a vointei si intereselor cetatenilor.
10) Dreptul la un guvern responsabil in fata natiunii.
11) Dreptul la reprezentare parlamentara corecta prin anularea restrictiilor de tip politie politica si “lustratiilor”, a actualului sistem electoral ticalos si interzicerea migratiei parlamentare.
12)Dreptul cetatenilor de a declansa procedura de suspendare a Presedintelui prin depunerea unui milion de semnaturi.

Noi nu cerem ajutor nimanui, noi ne exprimam vointa de a lichida un regim tiranic, antinational si corupt si afirmam lumii intregi, indiferent de interesele pe care le au unii si altii in Romania sau cu Romania, ca peste aceasta vointa nu se poate trece!

COMITETUL DIRECTOR AL SCMD
16.01.2012