sâmbătă, 7 ianuarie 2012

In atentia tuturor presedintilor filialelor SCMD din teritoriu



Subiect: actiunea din 24 ianuarie 2012

Doamnelor si domnilor colegi,

Actiunea din 24 ianuarie 2012, zi a “Unirii celei Mici”, se va desfasura sub semnul  solidaritatii si unirii tuturor fortelor constiente ale Societatii Civile, organizate pentru actiune, cu sprijinul SCMD, in baza Programului in 12 puncte, numit “Platforma civica”, votat la mitingul din 7 octombrie 2011.
Pe langa SCMD, care isi asuma obtinerea aprobarilor legale si organizarea, prin urmare raspunderea, vor participa delegatii ale  tuturor sindicatelor, federatiilor, asociatiilor, uniunilor si fundatiilor care constituie Consiliul National al Societatii Civile.
Scopul manifestarii va fi atragerea atentiei opiniei publice internationale asupra gravei incalcari de catre Putere a principiilor democratiei constitutionale, cu repercusiuni catastrofale asupra posibilitatilor noastre, ale tuturor, de a munci, de a trai, de a ne ingriji sanatatea, de a ne educa si copiii si nepotii in mod decent.
Insotite de un preambul, cele 12 puncte ale Programului de actiune Platforma civica vor fi transmise sub titlul “Vointa societatii civile romanesti” tuturor ambasadelor si consulatelor aflate la Bucuresti, forurilor internationale si marilor centrale sindicale din tarile membre UE. Noi nu cersim, nu cerem ajutor, doar informam care ne este vointa. O vointa peste care nu se poate trece!
Amanunte tehnice vor fi comunicate, dupa discutiile cu oficialitatile, pe pagina de Internet a Departamentului Organizare, coordonat de catre dl. Vicepresedinte Col. (r) Marian Tudor. Domnia sa fiind si coordonator al filialelor din Bucuresti si Ilfov,  va fi sprijinit in mod direct in actiunea de organizare, prin decizia Comitetului Director, de presedintii acestor filiale.
Ideal ar fi ca la aceasta actiune sa participe toti membrii SCMD! Dupa cum stiti, insa, ca si Departamentul Organizare si alte departamente, si Departamentul Economico-Financiar se afla in plin proces de reorganizare, conform ROF. In aceasta situatie, Comitetul Director a recomandat sprijinirea deplasarii filialelor spre Bucuresti in functie de situatie, de posibilitatile financiare ale filialei si de numarul de participanti.
Va rog prin urmare, doamnelor si domnilor presedinti de filiale, sa luati legatura direct cu mine, din acest moment pana cel mai tarziu la 15.01.2012, pentru a stabili impreuna aspectele de natura financiara ale deplasarii la Bucuresti, spre a le discuta cu dl. Vicepresedinte coordonator al Departamentului Economico-Financiar,  Gl. Mr.  (r) Constantin Nastase.
De asemenea, in situatia in care exista sindicate sau ONG-uri din localitatile dvs., inca neafiliate la Consiliul National al Societatii Civile, dar care vor sa se asocieze prin aderarea la Programul de actiune in 12 puncte numit “Platforma civica” si sa participe la actiune, va rog sa le solicitati presedintilor acestora sa ia legatura direct cu mine, cu dl. Cpt. Cdor. (r) Sirbu Razvan (0736600973) sau cu dna Oana Florea – director FACIAS (0788570010).

Pentru modul de mediatizare al actiunii in teritoriu, daca doriti consultanta de specialitate, va rugam sa va adresati dlui vicepresedinte Col. (r) Valeriu Pricina, coordonator al Departamentului Media.
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU