luni, 21 mai 2012

Pozitia SCMD in legatura cu modificarile de urgenta ce trebuiesc aduse legislatiei actuale in domeniul pensiilor (raspuns dat unui membru SCMD a carui pensie a crescut, urmare a legilor promovate de Gabriel Oprea)

Referitor la situatia dvs., cresterea cuantumului "ajutorului social lunar primit de la stat" si pe care in mod gresit, in acest moment il numim "pensie", va raspundem urmatoarele:
  1. SCMD apara principii cum ar fi: neretroactivitatea legii, principiul dreptului patrimonial (de proprietate, in care se incadreaza si gradul militar si pensia militara de stat), principiul dreptului dobandit, etc.
  2. SCMD este singurul organism care a ridicat, din martie anul trecut, in momentul in care regimul a schimbat tactica, problema mentinerii "pensiilor" marite prin "revizuire", acestea reprezentand un drept patrimonial si un drept dobandit, si a anuntat ca va lupta pentru alinierea tuturor pensiilor la noua situatie.
  3. Ceea ce se discuta acum in Parlament, este amendarea OUG 1 in sensul principiului exclus odata cu abrogarea Legii 19/2000 - din doua cuantumuri de pensii, sa ramana cel favorabil cetateanului. Daca izbutim acest lucru, dvs. sunteti favorizat a doua oara, prin modificarile la OUG 1/2011, ramanand cu actualul cuantum, urmand ca cei carora le-au scazut prin revizuire "ajutoarele sociale", botezate "pensii", sa revina la suma din decembrie trecut si sa nu mai plateasca nimic din urma.
  4. In perspectiva, SCMD lupta pentru o noua lege speciala (ocupationala), pentru militari si politisti, prin care sa ne redobandim statutul de rezervisti si pensionari militari, cu pensii militare de stat, care sa creasca in mod constant in functie de cresterile salariale la activi.
In concluzie, in numele adevarului, tot ceea ce ati obtinut, ati obtinut pentru ca exista SCMD, care s-a luptat si se lupta in continuare pentru drepturile rezervistilor. Altfel, nu existau cuantumurile de astazi, toate pensiile militare urmand a fi transformate in ajutoare sociale si reduse procentual cu 18-69%.
Va atragem atentia ca in Legea 263, la art. 6, se prevede ca noi, "asistatii" ("beneficiarii"), spre deosebire de pensionari, primim nu pensii ci ajutoare sociale de la stat, lunar. Ori statul iti da ajutorul daca are bani. Daca nu are, nu-l mai da, il taie. Indiferent de cuantumul pe care il aveti astazi, ne luptam ca suma pe care o primiti lunar sa se numesca pensie militara de stat, nu ajutor, si sa nu va fie diminuata ci, daca se poate, crescuta.
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU