sâmbătă, 12 mai 2012

STAREA DE VEGHE



In atentia tuturor membrilor SCMD

Doamnelor si domnilor colegi,

Actualul Guvern a trecut, dar conditionat. Este un Guvern provizoriu pana la viitoarele alegeri. Nu are majoritate parlamentara reala. Ca sa treaca, a primit voturi de la parlamentari PDL, UNPR, UDMR, care au ramas in respectivele partide, si de la minoritati, care voteaza dupa cum bate vantul. Intre alte conditionari, este si aceea ca nu vor da afara dintre lingaii lui Basescu, decat pe prefecti, subprefecti si pe secretarii de stat. Daca o dau afara pe madam Lupu, de exemplu, sau pe chestorul Popa, nu vor mai avea majoritate la vot ca sa treaca o noua lege a referendumului sau o noua lege electorala. Deci ar fi o prostie sa consideram ca victoria este deplina si ca oamenii astia pot sa faca tot ce vor, inclusiv tot ce vrem. Este prematur si periculos sa sarim pe ei, pe fiecare ministru in parte, cu cearceafuri de doleante, tradandu-ne intentiile, care sunt de fapt si ale lor. 

Este perioada in care putem veni cu propuneri minime, de exemplu oferta de consilieri si experti, daca au in schema si cer, sau modificarea (inlocuirea) unor ordine emise de ministrul anterior. Ilustram prin cererea de actualizare a Ordinului ministrului Apararii Nationale nr. 107/2005 in ceea ce prevede referitor la desfasurarea de activitati la Cercurile Militare de catre asociatiile rezervistilor. Oprea s-a prevalat de acest ordin, interzicand accesul SCMD, pe motiv ca nu este prevazut in text. Nici n-avea cum, SCMD infiintandu-se in 2009. Cerem modificarea acestui ordin in sensul adaptarii lui la anul 2012. Vom solicita ca SCMD sa aiba un cuvant de spus in privinta repartizarii biletelor la bazele de odihna si tratament ale institutiilor in cauza si a avansarilor cadrelor in rezerva, elemente care au constituit principalele atu-uri ale slugilor cu epoleti ai Basescului, in cumpararea de flasnete prezidentiale prin intermediul UNPR. Vom proceda similar si in cazul rezervistilor din MAI si din celelalte structuri ale sistemului national de aparare, siguranta si ordine publica.

Atragem atentia grupului de flasnetari ai tovarasului general Iliescu de la ANCMRR, care a facut, pana saptamana trecuta, politica antimilitara, fiind varful de lance al recrutarilor pentru UNPR, ca e cam tarziu sa schimbe macazul si sa-si arate astazi marea bucurie ca dl. general Dobritoiu l-a inlocuit pe Oprea si ca acum vom reprimi toate drepturile, si de SCMD nu mai este nevoie!... Daca nu era SCMD-ul, domniile lor isi plangeau acum soarta prin parcuri si, oricum, datorita servilismului lor, suntem nu militari in rezerva ci “asistati social” avand nu pensii militare ci, conform Art. 6 din Legea 263/2010, “ajutoare sociale lunare” de la stat. Ajutoare care pot fi un miliard de lei astazi, daca Oprea vrea sa-l cumpere pe “X”, si 0 lei maine, pe motiv ca statul nu mai are bani de ajutoare sociale.

Asadar batalia continua pana la eliminarea regimului Basescu si pedepsirea vinovatilor. Pentru aceasta, daca USL semneaza Contractul social cu noi, trebuie ca noi si aliatii nostri sa facem tot ce este posibil ca USL sa castige zdrobitor si la locale si la generale.

In aceste zile, conducerea SCMD este angrenata in urmatoarele activitati:
  • Finalizarea tratativelor cu cei trei copresedinti ai USL, in vederea semnarii Contractului social cu reprezentantii CNSC.
  • Sprijinirea desfasurarii corecte a alegerilor locale, prin asigurarea cu presedinti, vicepresedinti si observatori la sectiile de votare. Astazi, spre exemplu, circa 30 de membri ai SCMD sunt la instructaj la Primaria Sectorului 1 pentru asigurarea unor sectii de votare din acest Sector.
  • Sprijinirea, la solicitare, a noului ministru al Apararii, cu specialisti din toate judetele, in domeniul apararii si sigurantei nationale, pentru a se rezolva ce se poate, in perioada de interimat, din haosul creat de precedentele guvernari (va amintiti ca am solicitat, de la toate filialele, liste cu profesionisti pentru sprijinirea Departamentelor de aparare si ordine publica ale USL).
  • S-au gasit solutii si s-au demarat discutii, ieri, privind reangajarea sau angajarea in anumite structuri de profil a tinerilor jandarmi, pompieri, politisti, disponibilizati anul trecut din MAI si,  a  militarilor angajati pe baza de contract in MApN si disponibilizati fara drepturi la 45 de ani.
  • S-au demarat runde de negocieri privind rezolvarea discrepantei intre legislatia aberanta Basescu si statutele militarilor si politistilor privind dreptul la asistenta medicala gratuita (inclusiv medicamente).
  • Se definitiveaza un proiect de modificare a Ordinului Ministrului Apararii Nationale 107/2005 pentru eliminarea discriminarii SCMD in privinta accesului in Cercurile Militare si eliminarea ultimei dispozitii a ministrului Oprea privind subordonarea si criteriile de angajare la Cercurile Militare.
  • S-a raspuns pozitiv solicitarilor de a da propuneri privind un consilier expert la Ministerul Muncii si un secretar de stat la Ministerul Apararii. Inainte ca slugile Basescului sa urle, precizam ca este vorba de persoane din judetele Teleorman si Constanta, recomandate de SCMD, la propunerea filialelor respective.
  • Juridic, suntem preocupati de urgentarea proceselor la CEDO si Luxemburg si de anularea prin amendamente legislative a aplicarii retroactive, pe regularizare, a OUG 1 si eliminarea cap. IV din Legea 329/2009, in care scop reprezentanti ai SCMD vor participa cu argumentatii necesare la discutiile din Comisia de munca din Camera Deputatilor, saptamana viitoare. Anuntam tototdata ca, in conditiile in care unii avocati angajati particular au pierdut, din cele 60 de dosare pe regularizare preluate, juristii SCMD, in frunte cu dna Col. (r)  Caloian Monica a obtinut déjà 12 hotarari definitive si irevocabile de suspendare a aplicarii OUG 1, alte zece fiind in pronuntare.
·   Ne preocupa dialogul constant intre SCMD si aliatii sai din CNSC si partenerii de contract social din USL. In acest sens, mitingul din 1 Mai a fost un real succes, numarul participantilor fiind estimat, in conditii complet potrivnice, intre 5 si 6.000, indiferent ce au carait si caraie unii magari din presa sau aiurea, suma cheltuita pentru aducerea delegatiilor din provincie fiind 6100 lei, dar au fost si membri SCMD care au venit pe cont propriu, inclusiv de la Filiala 1 Craiova, pe care cei care scriu nazbatii pe paginile acestei filiale ar fi trebuit sa aiba bunul simt sa-i intrebe.

Comitetul Director poarta si alte negocieri, desfasoara si alte activitati, BO ale filialelor urmand a fi instiintate prin note interne, intrucat este vorba despre propuneri punctuale sau solicitari venite de la respectivele filiale. Recomandam sa avem pregatite ceea ce s-a cerut la Alba Iulia, solicitari insotite de CV-uri care sa fie trimise rapid la Secretariatul General pentru a avea ce oferi in clipa in care un minister sau altul ne solicita sprijinul in experti, sau un partid ori altul din USL ne solicita, pe viitor, candidati, presedinti, vicepresedinti si observatori la sectiile de vot.

In aceste conditii consideram ca a venit vremea recoltarii de catre SCMD a roadelor unei lupte fara precedent pentru militarii Romaniei, dusa pe multiple planuri in ultimii doi ani si jumatate, orice alta initiativa, activitate, propunere, acuza, interogare sau tafna, urmand a fi privita ca act ostil. Pentru ca este limpede ca regimul Basescu, dupa infrangerea suferita la motiune, a trecut la contraofensiva, agentii sai acuzand, provocand diversiuni, lovind cu disperare atat membrii USL (in special liderii) cat si membrii SCMD si CNSC, care pot rasturna situatia la vot in toamna acestui an. Cand un individ oarecare, folosind texte scrise de altul, isi permite sa insulte CD, este limpede ca reprezinta strechea pusa sa intepe vaca sa dea cu piciorul in sistar. In numele nici unei democratii, nu se permite vreunei filiale sa posteze astfel de vome pe pagina sa, presedintele de filiala fiind raspunzator asa cum la nivel SCMD presedintele si vicepresedintele cu probleme de media raspund de ceea ce apare pe pagina centrala. In acest sens, pe langa deciziile de anii trecuti privind persoanele indreptatite sa emita comunicate si interzicerea forumurilor de discutii si a comentariilor anonime la materialele postate pe internet, in care se implicau oamenii DSM-ului si DIM-ului in special, CD a elaborat si va trimite filialelor un nou set de reguli de comunicare in cadrul SCMD, pe care toata lumea a avut posibilitatea sa le consulte si sa intervina, in mod democratic, in faza de proiect.

Ca publicatiile regimului ma fac liderul nr. 1 al masoneriei, al mafiei, al comertului cu arme, nepotul lui Stalin sau al lui Chandragupta, ca acestea acuza SCMD ca ar fi calea prin care se infiltreaza in Romania noii spioni americani (si e culmea ca o fac exact publicatiile care l-au transformat pe Pacepa in erou) nu are nici un fel de importanta. CD si-a facut si-si face datoria, a vazut si este in continuare in masura sa vada si sa elimine paiele din propriii ochi, nu numai barnele din ochii altora, si-si va exercita in continuare actul de conducere cu fermitate, fara a jigni pe nimeni, asa cum membrii sai sunt in permanenta jigniti. Daca materialele si deciziile CD, care prezinta directii generale si informatii verificate privind actiunile de contracarare a SCMD, trezesc la viata mustele de pe caciulile unor persoane, aceasta este treaba lor. Treaba noastra este sa actionam luand in serios informatiile venite de la colegii activi din diferite structurei, ca suntem “ciuruiti” de oamenii Basescului, si ca Oprea ar fi declarat ca SCMD nu mai este o problema, deoarece el are “sub control majoritatea filialelor”.

La mitingul de 1 Mai, care a speriat prin amploare, in conditiile date de “minivacanta”, delasarea generala, contrapropaganda, timp nefavorabil (33 grade Celsius) s-a decis “STAREA DE VEGHE”. Starea de veghe, vis a vis de USL, ca inca potential partener si ca partener dupa semnarea Contractului social, dar si fata de infiltratii in SCMD si in toate structurile CNSC a destabilizatorilor Basescului.

Cand va inceta starea de veghe? Cand inamicul public al natiunii romane, autoproclamatul presedinte Traian Basescu, va capitula in mod neconditionat.

Pana atunci … UNITATE, hotarare in lupta si, mai ales, subordonarea ambitiilor si intereselor personale intereselor generale ale purtatorilor de uniforma activi sau in rezerva si intereselor natiunii romane.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU