joi, 14 iunie 2012

Vesti (triste) de la Camera Deputatilor si de la presedintele SCMD


BUCUREŞTI, (14.06.2012.Ora:14:30)
Sursa: Agentia MEDIAFAX
Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, joi, în plenul Camerei Deputaţilor, că USL îşi va lua angajamentul, în discuţiile cu instituţiile financiare internaţionale, pentru revenirea pensiilor militarilor la nivelul din 2010, începând cu anul 2013.

Dobriţoiu a susţinut în plenul Camerei Deputaţilor proiectul de lege care instituie o “amnistie” pentru pensionarii militari care ar trebui să returneze sume obţinute din pensii, peste nivelul recalculat, sume care au fost primite pe perioada recalculării.

Potrivit ministrului Apărării, această măsură de amnistie ar afecta circa 26 de mii de pensionari militari. “Deocamdată, nu putem reveni la nivelul pensiilor din 2010, din cauza constrângerilor bugetarilor (…) Angajamentul nostru, al USL, va fi ca în viitorul program să discutăm cu partenerii internaţionali pentru ca începând cu 2013 să revenim la nivelul pensiilor din 2010″, a susţinut Dobriţoiu.

Comisiile de apărare şi de muncă din Camera Deputaţilor au adoptat, miercuri, raportul la proiectul de lege privind pensiile militarilor, potrivit căruia pensionarii militari nu mai sunt obligaţi să returneze sumele primite în plus pe perioada recalculării drepturilor băneşti.

“Procesul e în doi paşi. Într-o primă urgenţă s-a oprit măsura abuzivă prin care urma să le băgăm oamenilor mâna în buzunar, să li se oprească sumele primite anul trecut şi în a doua etapă vom aduce pensiile diminuate la nivelul avut în plată în decembrie 2010″, a declarat ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, după şedinţa comisiilor.

Vicepreşedintele Comisiei de apărare, George Scutaru (PNL), a spus că “timp de un an fostul Guvern a făcut o recalculare a pensiilor militare, regularizări” şi dacă nu se făcea această modificare pensionarii militari trebuia să restituie în 6 luni cât s-a primit în plus la vechea pensie pe perioada recalculării.
“Dacă cineva avea 20 de milioane de lei, s-au pus în plată 15 milioane. Dar el a primit în acel an 20 de milioane. Dacă nu făceam această modificare, trebuia într-un timp scurt, de 6 luni, să restituie cât a primit în plus pe vechea pensie, pe perioada recalculării. Am zis că este inuman, pe de o parte oamenii au fost afectaţi de o diminuare a pensiilor şi apoi să mai plătească şi din urmă”, a spus Scutaru. El a arătat că de această măsură vor beneficia 26.500 de pensionari militari, dintre care 9.020 pensionari MApN, 1.500 pensionari SRI şi aproximativ 15.500 pensionari a Ministerului de Interne.

“La noile negocieri cu FMI dorim ca din 2013 să revenim cu pensiile militare la cuantumul din 31 decembrie 2010. Este un angajament politic al USL”, a mai spus Scutaru.

PRESEDINTELE SCMD ne informeaza:

"Pe motiv de lipsa de bani, amendamentele au fost amanate sine die. In ceea ce priveste Cap. IV din Legea 329/2009, acesta a fost lasat in coada de peste pentru 01.01.2013.

Ceea ce a primit votul in unanimitate al comisiilor si in majoritate la Camera, a fost doar amnistia fiscala, adica renuntarea, prin votul parlamentului, la sumele pe care trebuia sa le platim pe "regularizare", noi, cei cu cuantumul "ajutorului social lunar" substantial micsorat. Cu alte cuvinte, suntem si "votanti" si cu banii luati!...

Tot ceea ce ni s-a promis a se rezolva imediat se amana pentru viitoarea Lege ocupationala, adica pentru 2013. Vor beneficia cei care vor supravietui, scapand de marja de 250 de morti pe luna, transmisa de d-na Lupu.

Pentru moment, beneficiaza conjuncturalii si cei carora d-na Lupu continua sa le trimita decizii de pensie revizuita, din burta d-lui Oprea!

Pentru moment, triumfa d-nele Anastse si Lupu, care, teoretic, ar fi trebuit sa fie deja in puscarie. Dar nu este timpul pierdut!

Honor et Patria! Vae victis!


PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU