luni, 12 august 2013

Anunt important



-          In atentia tuturor membrilor SCMD -

In conformitate cu Legea sindicatelor, in baza careia functioneaza SCMD si la care se raporteaza Statutul SCMD, un membru al sindicatului poate fi in acelasi timp membru al oricarui partid si al oricator ONG-uri doreste. Ilegal este doar sa fie concomitent si membru al altui sindicat.
In baza acestor prevederi, am sustinut, de la inceput, ca nu trebuie sa existe partid in Romania, care sa nu aiba si membri SCMD, in masura sa faca lobby, pentru sindicat si obiectivele sale, in toate partidele, fie la putere, fie in opozitie, in intreaga clasa politica. Drept urmare, exista membri SCMD in toate partidele legal constituite din Romania. Ba avem si membri de sindicat, initiatori de partide sau presedinti de partide la data intrarii in sindicat.
Aceeasi lege prevede ca, daca un membru de sindicat este ales deputat, senator sau devine ministru ori  secretar de stat, ori ... presedinte (al republicii), este suspendat din SCMD pe durata exercitarii mandatului. Am avut si avem membri de sindicat suspendati pe aceste criterii. Am avut insa si avem si membri de sindicat activi, care sunt consilieri locali sau primari sau persoane marcante in departamentele de aparare, ordine publica si siguranta nationala ale unor partide. Am avut si avem membri de sindicat, activi sau suspendati, care au pus ori pun astazi bazele unor noi partide. Unii dintre acestia sunt presedinti de filiale.
Pana la aceasta data, din considerente lesne de inteles, nu am dezvaluit public numele membrilor de sindicat, activi in partide. Astazi insa, la cererea expresa a dl. vicepresedinte SCMD, Col. (r) Valeriu Pricina, facem o exceptie, anuntand urmatoarele:

  • Cu data de vineri, 9 august a.c., domnul Col. (r) Valeriu Pricina, vicepresedinte fondator in functie al SCMD este membru al UNPR.
  • Cu aceeasi data, domnul vicepresedinte SCMD, Col. (r) Valeriu Pricina este presedintele  Departamentului Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala al UNPR, cu toate indatoririle dar si posibilitatile care decurg din aceasta calitate, in activitatea de partid.

Recomandam si celorlate partide, membre ale USL, sa se orienteze, pentru departamentele de aparare, ordine publica si siguranta nationala, spre profesionistii din SCMD, care si-au demonstrat certa valoare. Aceasta recomandare o facem, in fapt, tuturor partidelor!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU