vineri, 30 august 2013

Vesti bune pentru cei care au primit decizii ilegale de recuperare

Din discutiile purtate ieri, 29.08.2013, separat, de catre presedintele SCMD si vicepresedintele coordonator al filialelor SCMD din Zona Vest, Col. (r) Aromanesei Radu, cu directorul Casei Sectoriale de Pensii a MApN, au rezultat urmatoarele:

  1. In perioada anterioara aparitiei Legii 241/2013 si chiar si dupa aparitia acesteia, au fost trimise un numar mare de decizii noi de revizuire, cu scaderi de cuantum si retinere a sumei in cauza, recuperatoriu, esalonat pe 30 de luni din urma, numai de catre Casa de Pensii a MApN. SCMD a semnalat faptul ca, in unele cazuri, recuperarea s-a aplicat pe lunile august si septembrie, in mod ilegal.
  2. Referitor la acest aspect, conducerea Casei de Pensii a dispus ca banii retinuti sa fie returnati persoanelor in cauza.
  3. Rezervistii aflati in aceasta situatie vor primi, in zilele urmatoare, scrisori de confirmare a faptului ca prevederea de recuperare nu se aplica, iar din luna octombrie a.c. cuantumurile vor reveni la nivelul din decembrie 2010.
  4. In situatia in care vor mai apare disfunctii la aplicarea Legii 241/2013, acestea vor fi semnalate si rezolvate pe cale amiabila de catre Comisia stabilita de  CD al SCMD in sedinta din 29.08.2013 si, din partea MApN, directorul Casei Sectoriale de Pensii, presedintele Comisiei pentru solutionarea contestatiilor si Secretarul de stat in subordinea caruia se afla Casa de Pensii.
Acelasi mod de rezolvare a disfunctiilor va fi propus si directorilor Caselor de Pensii ale MAI si SRI.

Atentionez insa ca, in situatii punctuale, SCMD si, prin urmare, reprezentantii acestuia, nu pot actiona legal decat in apararea intereselor rezervistilor si urmasilor acestora care sunt membri SCMD, verificabili nominal prin plata cotizatiilor la zi, in banca.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU