miercuri, 22 ianuarie 2014

SCMD, sindicatele pensionarilor si cererea (stupida) a ANCMRR de desfiintare a acestora

Stimati camarazi,

Va recomandam calduros sa nu va lasati impresionati de propaganda penibila pe care o fac unele "genii" juridice, impotriva SCMD, cu referire la Legea  Sindicatelor din 23 ianuarie 2003, nu din 2004 cum afirma domniile lor.
Va recomandam, de asemenea, sa folositi in discutiile cu cei mai slabi de inger, faptul ca exista, similar SCMD,  nu un sindicat ci, oficial, o Federatie Nationala a Sindicatelor Pensionarilor din Romania, si, in plus, 3 sindicate de nivel national, si ele partenere ale noastre, care grupeaza ca membri patroni, salariati, someri, pensionari, asistati social - un sindicat al vanatorilor si doua ale revolutionarilor, toate oficial inregistrate prin hotarari judecatoresti definitive si irevocabile. Poate or exista mai multe dar cu acestia avem noi contacte.
In ceea ce priveste calitatea noastra de militari disponibilizati (incepand din 1998), in baza recomandarilor Consiliului Europei, au aparut sindicate ale militarilor si politistilor activi in toate statele europene civilizate. Noi am intemeiat un sindicat al cadrelor militare disponibilizate din toate structurile militare, luand in calcul toate disponibilizarile care au avut loc in Romania cu incepere de la 1 octombrie 1944 pana in 2009. Ca atare, unii dintre membrii nostri au fost ofiteri in rezerva, nu activi, altii, sunt foste cadre active disponibilizate fara drept de pensie, incepand cu epurarea bolsevica facuta de ocupantul sovietic si pana la marea epurare impusa de  "integrari", in perioada 1998-2011. Drept urmare, primul nostru obiectiv, ramas obiectiv principal, este dreptul la munca, limitat, printr-o lege antieuropeana, in 2009. Nu credem ca jandarmii, pompierii si ceilalti lucratori din structurile ISU, disponibilizati de Igas in 2011 si inceputul lui 2012, sau militarii angajati pe baza de contract si licentiati fara drepturi la 40-45 de ani, au vreo legatura cu idealurile din vremea lui Stalin si Nichita Hrusciov, ale detractorilor nostri.
Cat despre ideea fixa ca sindicat inseamna muncitorii dintr-o fabrica in relatia cu patronatul (stat sau particular) acest tip de sindicate a murit odata cu industria. Nu avem nici o vina ca unii nu vor sa se familiarizeze cu realitatile europene ale mileniului III, ramanand sentimental legati de "Lupeni 29"! Si nici ca unii sunt preocupati doar de meschine avantaje proprii si nu de interesul general al tuturor militari activi, in rezerva si in retragere.
Si tocmai pentru ca noi traim si actionam in Romania europeana a Mileniului III, avem filiale si grupuri de initiativa pentru intemeierea de filiale peste hotare (Republica Moldova, Spania, Iltalia, Franta, Germania, USA, etc.) De ce oare i-ar deranja nu ideea ci realitatea istorica ca "unirea-n cuget si simtiri" a fost si poate fi initiata de militari? Cuza si Balcescu oare ce au fost?

Honor et Patria! Vae victis!

Col. (r) dr. Mircea DOGARU
PRESEDINTELE SCMD