luni, 31 martie 2014

In mod surprinzator, discriminarea rezervistilor militari ia amploare tocmai in timpul guvernarii celor pe care i-am sprijinit sa acceada la Putere. Poate cineva il informeaza si pe dl. Prim ministru Ponta despre aceasta atitudine inacceptabila intr-un stat civilizat

                   ROMANIA
SINDICATUL CADRELOR MILITARE
              FILIALA 1 FOCSANI
 
PRESEDINTELUI S C M D
Domnului col(r) dr.  Mircea DOGARU
                 La data de 27 martie 2014 Filiala 1 Focsani a sindicatului cadrelor militare a planificat Adunarea Generală, pentru  orele 11.00, la Cercul Militar,.
              Spre surprinderea tuturor ni s-a interzis accesul în propria noastra casă - Casa Armatei – pe motivul ca sindicatul nu are ce cauta în această locaţie. Pana la acea data nu am avut probleme privind desfasurarea activitatilor de grup, desi nu beneficiem de un spatiu pentru Biroul Operativ -  acesta functionand in apartamentul presedintelui filialei, iar secretariatul la domiciliul secretarului ales.
         Cel ce ne-a transmis aceasta inadmisibila informaţie a motivat ca este ordinul comandantului garnizoanei, col. Pop, si a distinsului consilier juridic pe nume Col Dăscălescu.
           Ni s-a comunicat că suntem supravegeaţi  şi de serviciul protecţie şi siguranţă militară.  Sincer nu am cunoscut că acest compartiment se ocupă si cu  monitorizarea cadrelor din rezerva. Cu ce drept şi în ce scop suntem supravegheaţi şi mai ales din ordinul cui?  Consider ca acest aspect constituie un abuz  si necesita unele explicatii.
            Vă reamintesc faptul ca la 07.06.2012,  Ministrul Apărării Naţionale la acea data, domnul general mr.(r) Corneliu Dobriţoiu, a avut o întâlnire la Casa Armatei din Caracal, cu pensionarii militari din garnizoană, membri ai SCMD şi ANCMRR. La întâlnire au participat şi delegaţii ale filialelor SCMD Dolj şi Slatina si printre altele a facut şi urmatoarea precizare la punctul 7 a interventiei domniei sale:
,,Am dat ordin în ceea ce priveşte accesul tuturor rezerviştilor în  sediile Cercurilor Militare, indiferent de asociaţia din care fac parte. De acuma dacă veţi mai întâlni refuzuri, vă rog să mă inştiinţaţi, pentru că deja se va intra la neexecutare de ordin. 
          Acest ordin a ramas fara efect in cadrul  unor garnizoane printre  care si garnizoana Focsani.  Personal am intervenit in repetate randuri atat la nivelul conducerii SCMD  cat si la nivelul conducerii structurilor ministerului cu atributiuni in acest domeniu (garnizoana; sectia de cazare din Focsani; Directia domenii si infrastructuri) fara insa a se concretiza modificarea ordinului ministrului Apararii M-107 din 30.06.2005 care aproba Instructiunile privind organizarea si functionarea cercurilor militare din Armata Romaniei.
                 Pe data de  20 martie 2014, la sediul M.Ap.N., a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanţi ai Direcţiei Pentru Relaţia cu Parlamentul şi Asistenţă Juridică, conduşi de domnul colonel Adrian Marius Şuşu, (împuternicit) ca locţiitor al  Şefului Direcţiei Pentru Relaţia cu Parlamentul şi Asistenţă Juridică şi  Comisia de dialog a S.C.M.D., condusă de domnul gl. mr. (r.) Constantin Năstase, unde s-a abordat si subiectul funcţionării sindicatului în spaţiile Cercurilor Militare, actualul ministru, domnul Dusa fiind in cunostinta de cauza.  Nu cunoastem ce decizie s-a luat de catre factorii responsabili.
             Insist rugandu-va sa abordati cu seriozitate si raspundere acest subiect si sa constituie un subiect  de baza pe agenda Comitetului Director.    
         Modificarea Ordinului ministrului Apărării Naţionale nr. M-107 din 2005 nu este problema care să ne aparţina, fapt pentru care demersurile în acest sens trebuie inţiate de Directia Domenii si Infrastructuri in baza cerintelor formulate de S C M D.
          Suntem obişnuiţi să nu mai fim salutaţi  sau să nu  ni se raspundă la salut insa sperăm să găsim înţelegerea si înţelepciunea necesară soluţionarii acestei probleme care este a militarilor in rezerva, nu numai din garnizoana Focsani, si care merită să fie trataţi cu respect indiferent ce varstă au.  Am inaintat adresa comandantului garnizoanei al carui raspuns il asteptam in regim de urgenta. Functie  de raspunsul acestuia ne rezervam drerptul de a actiona in consecinta. Sa stiti ca daca problema  spatiului nu se rezolva riscam foarte mult in functionarea Filialei. Din cotizatia incasata si cota parte care ni se cuvine nu putem inchiria un spatiu iar mie personal nu-mi mai convine sa impart spatiul din apartament cu  Birol Operativ. Cred ca este momentul de a functiona in mod corect si la FOCSANI.
          Adresa la  care puteţi raspunde  la aceasta ultima informare este: ferariustelian@yahoo.com.
 
PREŞEDINTELE BIROULUI OPERATIV
al FILIALEI 1 FOCŞANI A S.C.M.D.,
Gl. Bg.(r) Stelian FERARIU