luni, 16 iunie 2014

INFORMARE


INFORMARE

cu privire la sedinta C.D. din 11.06.2014


Convocata, dupa doua amanari solicitate de vicepresedintii cu responsabilitati teritoriale, sedinta Comitetului Director al SCMD, statutar intrunit, s-a desfasurat miercuri 11.06.2014, intre orele 11.00-15.30 la sediul central.

La primul punct al ordinei de zi, presedintele SCMD a informat asupra implicarii rezervistilor in alegerile europarlamentare, insistand asupra modului cum acestea au fost manipulate, in detrimental partidelor mici (chiar si din interiorul acestora) si al independentilor. S-a constatat neindeplinirea de catre majoritatea B.O. ale filialelor si membri ai CD a hotararilor CNR si CD pe aceasta tema. S-a votat in unanimitate ca la viitorul CD, domnii vicepresedinti sa prezinte in scris punctele de vedere privind invatamintele rezultate din actiunile SCMD pe timpul desfasurarii europarlamentarelor.

S-a subliniat ca SCMD nu face politica, dar drepturile si legile solicitate depend de un guvern si o majoritate parlamentara care sunt politice si asupra carora trebuie exercitate presiuni pentru ca SCMD sa obtina satisfactie.

S-a subliniat ca la vot s-au prezentat cu 3,5 milioane de votanti mai mult decat se estimase, la aceasta aducandu-si contributia si SCMD si aliatii acestuia, cu atat mai mult cu cat existau candidati proprii pe listele A.N.A. Alegerile trebuie analizate deoarece, in vederea evenimentelor din noiembrie, SCMD trebuie vazut ca un potential electoral de maxima importanta, astfel incat guvernul si majoritatea parlamentara sa aiba interesul sa urgenteze aparitia Legii Pensiilor militare de stat, in varianta propusa de SCMD si Federatia sindicatelor din politie.

Presedintele a mai informat asupra actiunilor concertate de destructurare a sindicatului si despre existenta la Bucuresti a unui grup de persoane care actioneaza in paralel si opus intereselor SCMD, pretinzand ca exprima vointa tuturor membrilor SCMD, actiuni concretizate prin: presiuni asupra cabinetelor de avocatura, soldate cu deteriorarea relatiilor cu cabinetele Galca si Barla; incercarea de rupere a relatiilor cu actualii avocati exact pe perioada derularii procesului intentat SCMD de catre persoane din conducerea ANCMRR si ACMDR. Din fericire, actiunea a fost contracarata si SCMD a castigat procesul; stricarea relatiilor cu diverse partide la care aceste persoane s-au prezentat ca o adevarata conducere paralela, erijandu-se in decidentii sindicatului; solicitari la posturile de TV in special RTV si Antena 3, vizand in mod expres ca presedintele SCMD si vicepresedintele responsabil cu media sa nu mai fie invitati in emisiuni; acuze aberante (aceleasi de ani de zile si care au provocat ilegalul control ANAF) privind visate fraude, deturnari de fonduri, miliarde cheltuite in profit propriu si alte aberatii.

La acest punct, membrii B. O. Central au comunicat ca nu se vor mai lasa supusi insultelor telefonice si pe bloguri, ca vor lua, statutar, toate masurile necesare impotriva celor susceptibili de a fi primit promisiuni basiste in contextul proiectatei organizari a rezervei ca anexa a Puterii. In momentul in care informatiile vor fi toate stranse, vor fi aduse la cunostinta domnului vicepresedinte responabil de zona Bucuresti si Ilfov, pentru masuri. Pana atunci s-a facut apel la toti domnii vicepresedinti si presedinti de filiale sa se intoarca la principala misiune, aceea de a se apleca asupra problemelor oamenilor, in locul stimularii atitudinii ultimative a unor membri si cautatului de tip basist a nodului in papura, pe principiul “trebuie sa existe neaparat ilegalitati, chiar daca nu le gasim de 4 ani, fiindca asa vrem, sa schimbam conducerea nu a tarii ci a … sindicatului”

S-a explicat relatia cu cabinetele de avocatura, votandu-se cu o abtinere si doar un vot impotriva, respingerea cererilor suplimentare de bani al cabinetului de avocatura Graziela Barla.

B. O. Central a informat asupra stadiului negocierilor privind amendamentele la proiectul Legii pensiilor militare de stat, propuse de SCMD si sindicatele din politie. Marul discordiei continua sa fie opozitia, pe linia Boc-Basescu, la racordarea soldelor de rezervist la cresterile salariale ale activilor.

S-au dezbatut procedurile financiare ale SCMD (eterna, marea si unica problema a unora) votandu-se in unanimitate, conform deciziei CNR 2013, ca procedurile anterioare CNR 2013 sa ramana in vigoare pana la CNR 2014, CD urmand sa propuna acestuia eventuale modificari procedurale. Din pacate, s-a votat si prezentarea de catre Dp.Ec.Fin. a unui proiect de buget la viitorul CD, toata lumea uitand (datorita vehementei sustinerii propunerii) ca proiectul de buget pe 2014 a fost prezentat si votat la CNR 2013. Va fi rediscutat in viitorul CD.

La cererea expresa a domnilor vicepresedinti responsabili de zone, formulata prin domnul col. (r) Cotoi Anton, presedintele SCMD a raspuns inca odata si a facut apel la presedintii de filiale sa clarifice lucrurile pentru toti zvonerii, ca nici d-sa nici col. (r) Valeriu Pricina nu primesc un leu de la nici o televiziune.

 Dimpotriva, pe presedintele SCMD il costa 200-300 lei lunar din buzunarul propriu participarea la emisiuni (taxiurile) iar pentru col. (r) Valeriu Pricina, cei 42 de km tur retur la fiecare invitatie, sunt decontati, conform hotaririi CNR si CD de SCMD pe baza de bonuri de benzina. De ce nu acceptam deplasarea cu mijloacele posturilor TV ? Pentru a nu ajunge in situatia d-nei senator Cristiana Anghel chemata de 4-5 ori pe saptamana la televiziuni, sumele de deplasare considerandu-i-se in mod politic si ticalos – electoral “spaga”, desi reprezentau deplasarea cu trenul pe ruta Craiova-Bucuresti si retur. O deplasare careia nu i-ar fi facut fata lunar o suta de salarii de invatatoare. Dar ticalosia umana este atat de mare incat numai reprezentantii SCMD i-au luat apararea, indemnand la ratiune urechile surde.

La capitolul modificari al statutului SCMD, s-a reamintit votul in unanimitate dat pe raportul de anul trecut in CNR, care a mandatat B.O.Central si Dp. Juridic sa armonizeze statutul cu Actul Constitutiv, principalul document al existentei SCMD, atacat astazi de basisti. Daca renunta la Actul Constitutiv, SCMD isi inceteaza existent ca sindicat deoarece Legea sindicatelor a fost abrogata si nu este in interesul nimanui sa ne reinfiintam ca “asociatie”, fapt imposibil, dat fiind specificul nostru: gruparea de rezervisti din toate structurile (Armata, Interne, SRI, etc.) si toate ramurile.

Proiectul de armonizare explicit si in ceea ce priveste alegerile va fi trimis spre dezbatere filialelor. De asemenea s-a convenit ca CNR sa-si desfasoare lucrarile in a doua parte a lunii noiembrie 2014, dupa clarificarea situatiei din tara (alegerile prezidentiale).

In baza hotararilor CNR 2012, care a aprobat reorganizarea departamentelor, cu exceptia Departamentului Munca, acesta urmand a fi reorganizat dupa redobandirea prin lege a dreptului nelimitat la munca si a hotararilor CNR 2013 s-au pus in discutie, analizat si solutionat solicitarile venite de la filiale si de la membri de sindicat.


Honor et Patria! Vae victis!


PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) Mircea DOGARU