luni, 28 iulie 2014

“DUPA NOI POTOPUL” IN VARIANTA BASESCU

- Comentarii pe marginea unui penibil “joc” de-a mobilizarea -
(Urmare)
Partea a XVIII-a

XX. DIN ESEC IN ESEC SPRE “IARNA UCRAINEI”

In anii 2012-2013 neoconservatorii au continuat seria esecurilor pe toate fronturile. Tensiunile si conflictele civile continua in Maghreb si Orientul Mijlociu. Rezistenta in Afganistan a costat peste 14.000 de soldati si sustinatori ai regimului pro-american iar din iunie 2014, cand a izbucnit contraofensiva islamica sunnita, controlul asupra celei mai mare parti a Irakului a fost pierdut. Aceasta a fost declansata in NE Irakului si E Siriei de catre organizatia fundamentalista „Statul Islamic in Irak si Levant”(SIIL), adepta a restaurarii Califatului in traditia lui Abu Bekr (632-634), succesorul lui Mahomed (c. 570-632). Autoproclamatul Calif Abu Bakr Al-Baghdadi viseaza intoarcerea in Evul Mare timpuriu prin edificarea unui stat care sa cuprinda Orientul Mijlociu, tot nordul Africii si intreaga Peninsula Balcanica plus Romania, el urmand sa fie liderul spiritual al tuturor musulmanilor de pe glob.
La 15 mai 2012, portocaliul Sarkozy a pierdut alegerile in Franta, fiind astazi pus sub acuzare pentru mita si trafic de influenta. Boiko Borisov a fost depus in Bulgaria in 2013, anul in care si gruzinul Saakasvili a fost dat in urmarire generala prin Interpol de Tbilisi.
Doar Traian Basescu a scapat, cu un efort supraomenesc facut de neoconservatori prin Barrosso, de la demitere, la Referendum-ul din 29 iulie 2012. Intreaga societate civila romaneasca a fost si este impotriva lui. Din 8 octombrie 2011 pana in 14 iulie 2012, la initiativa SCMD, manifestarile antibasiste ale Societatii civile la Bucuresti si in toate marile orase ale Romaniei, s-au tinut lant. Incepute in octombrie 2011, tratativele SCMD si CNSC cu opozitia politica grupata in USL (PSD, PNL si PC) s-au concretizat prin semnarea la 14 iulie 2012, de catre liderii celor trei partide, a „Contractului social” cu presedintele SCMD. Societatea civila cerea demiterea imediata a lui Traian Basescu si reforme care sa inlature consecintele nefaste ale politicii basiste. Datorita sprijinului Societatii civile, USL a avut un scor zdrobitor si la alegerile locale si la cele parlamentare si la Referendum-ul din 29 iulie. In acea zi, contactat fiind, am avut cinstea sa explic personal consilierei pe probleme romanesti a Angelei Merckel tragedia traita de romani sub regimul dictatorial Basescu si oroarea prestatiilor violent mincinoase ale europarlamentarelor Monica Macovei si EBA. Convorbirea telefonica a durat 2 h si 30 min., fiind intrerupta de 8 ori de catre servicii.
Din pacate, incepand cu noiembrie 2011, cand au avut negocieri secrete in Emirate, continuand cu ianuarie-martie 2012, cand au negociat in secret cu partidele basiste, inclusiv cu UDMR, si pe fata din decembrie 2012, liderii USL au renuntat la programul „Dreptate pana la capat”, inlocuindu-l cu „Coabitarea cu Traian Basescu”. A fost, spre nenorocirea lor si a Tarii, conditia impusa de neoconservatori pentru acceptarea evidentei politice din Romania. Promisiunile facute Societatii civile au fost uitate, declaratiile politicianiste ale noii puteri, incepand sa semene incet, incet, in mod izbitor, cu cele ale vechiului regim.
Onorandu-si pana la capat promisiunile proprii, agresat continuu de presa basista care il eticheta drept „legiune”, „falanga”, „armata”, sau „bratul armat al PSD”, SCMD si-a facut datoria fata de natiune in temeiul Art. 118 al. 1 din Constitutia Romaniei si, pe 31 iulie 2012 „invocand drepturile legitime ale cetatenilor la corecta informare, reprezentare si legitimare a actului electoral”, a solicitat „Curtii Constitutionale amanarea pronuntarii in privinta Referendumului din 29 iulie a.c. pentru demiterea presedintelui suspendat, pana la solutionarea tuturor aspectelor legate de numarul real al cetatenilor Romaniei cu drept de vot la aceasta data. Prin urmare si la realitatea cifrica a pragului impus, in mod absurd si antieuropean !”. Documentul a fost depus de presedintele SCMD si vicepresedintele col. (r) Valeriu Pricina in cadrul unei conferinte de presa organizata in fata sediului CCR. Pe 2 august, CCR a decis sedinta de dezbatere a rezultatelor pentru 12 septembrie. Din acel moment, SCMD a intrat intr-un con de umbra pentru intreaga media din Romania, extern dirijata, deoarece se dovedea o forta reala a natiunii, periculoasa pentru toate partidele politice. Pe 3 august 2012, la cererea lui Basescu, CCR a redus termenul de pronuntare pentru 31 august, iar la 14august a decis pronuntarea pe 21. Sub presiunea externa, impotriva Constitutiei si a intregii legislatii, impotriva vointei nationale, decizia a fost favorabila presedintelui demis, care s-a intors anticonstitutional la Cotroceni, pe 28 august 2012, la orele 10.40. In timp ce Parlamentul a refuzat (pana in ziua de astazi) sa se pronunte, SCMD si aliatii sai din cadrul Societatii civile au sprijinit pana la sfarsitul anului „Marsul in jurul Cotrocenilor” – miscarea de protest a senatorului liberal Ioan Ghise care a argumentat juridic legalitatea demiterii.
Cea mai puternica lovitura au incasat-o insa globalist-comunistii cu ocazia alegerilor prezidentiale din SUA, din noiembrie 2012. Un suvoi de bani au cotizat transnationalele si o propaganda dezgustatoare au declansat prin media mondiala obedienta in favoarea candidatului lor, Mitt Romney. Obama parea ca nu mai are nici o sansa.
In opozitie cu intreaga clasa politica romaneasca si cu media din Romania, SCMD s-a adresat in repetate randuri romanilor din SUA, in special organizatiilor tinerilor romano-americani cu indemnul: „Romney inseamna razboi, Obama inseamna pace. Votati Obama!”. Dupa premierul britanic si Bibi Netanyahu, SCMD a fost a treia entitate care l-a felicitat in noaptea alegerilor pe Obama pentru victorie, transmitand lumii: „In SUA, vointa natiunii americane si a electorilor a invins puterea banilor si interesele marilor producatori de armament! Barack Obama este din nou presedinte al SUA si s-a reintors deja la lucru! Pacea este garantata!”. Pe 7 noiembrie 2012, la orele 16.33, eram deja contactati de „Vocea Rusiei” intrigata ce ne-a motivat sa fim singura entitate din Romania care a mizat pe „calul castigator”. Am fost sinceri: „- Speranta noastra a fost sa castige Obama, pentru ca mizam pe detensionare, pe logica militarilor si a Pentagonului, cealalta varianta pe noi speriindu-ne pentru ca ar fi facut posibila reescaladarea situatiei conflictuale din Orientul Mijlociu; ar fi facut posibil sa se ajunga la o politica dura in ceea ce priveste Marea Neagra si in ceea ce priveste relatiile Statelor Unite cu Rusia. Faptul ca Obama si-a adjudecat victoria prin votul electorilor ne da sperante de mai bine, de colaborare in continuare. Ca analisti politici, ca istorici, am apreciat gestul presedintelui Rusie: noi am considerat o mare lovitura de imagine in sprijinul lui Obama, declaratia de sustinere a lui ... Mitt Romney, pentru ca poporul american este intoxicat de zeci de ani cu imaginea unei Rusii ostile, Uniunea Sovietica inainte, apoi Rusia, adversarul de baza, ceea ce nu este de loc adevarat, si asta, in mintea noastra, a adus milioane de voturi lui Obama. Apreciem adevarata inteligenta si adevarata diplomatie!”.
Recastigarea mandatului de catre Obama a impartit insa SUA in doua: presedintele, Pentagonul si Departamentul de Stat, adeptii politicii traditionale pe de o parte si neoconservatorii dominanti in Congres (fie republicani, fie democrati) pe de alta, incercand cu disperare grupati in jurul „presedintelui de exterior”, Joe Biden, sa instituie prin forta Noua Ordine Mondiala, globalist-comunista. Conflictul este evident: tine Obama un discurs, a doua zi Joe Biden tine altul; viziteaza Obama o capitala europeana, a doua zi Joe Biden viziteaza alta, cu un mesaj diametral opus etc.
Temandu-se sa nu fie trasi la raspundere pentru bilantul mortilor americani din Afganistan si Irak, pentru costul „revolutiilor portocalii” sau al „Primaverii arabe”, la fel de paguboase, obligati sa uite de Iran, neoconservatorii au considerat ca pot intrerupe seria esecurilor, sponsorizand o noua diversiune – „Maidanul” de la Kiev, adjudecandu-si o noua prada extrem de bogata – Ucraina. In opozitie, Barack Obama, in momentul in care regimul marioneta din Irak i-a cerut pe 13 mai 2014 interventia armata cu 11 portavioane, i-a trimis plin de umor portavionul ... „George HW Bush”. Adica, Bush v-a inventat ... Bush sa va apere! Ostil oricarei interventii militare americane sau NATO in Ucraina, in interesul latrones gentium, la ceremonia de absolvire a militarilor de la West Point, de la 28 mai 2014, el a declarat ca va sustine doar masuri de sprijin economic pentru „stabilizarea economica a Ucrainei”.
Bine sponzorizata, actiunea „Maidanul” a inceput la 21 noiembrie 2013 la Kiev, ca un protest public al societatii civile generat de nemultumiri sociale si economice, impotriva presedintelui Viktor Ianukovici. A fost infestat de profesionisti in destabilizare, care au provocat victime umane, din 21 februarie 2014 capatand caracterul de coflict armat si escaladand pana astazi cand s-a transformat in razboi civil. Aveti asadar explicatia de ce, cu experienta lui decembrie 1989 in minte, SCMD s-a impotrivit in ultimii doi ani tuturor indemnurilor isterice de iesire masiva in strada. Asta ne mai lipsea, sa fim din nou cobai si repetitie pentru ... „Maidan”, cu grava consecinta a mult doritei sfartecari teritoriale a Romaiei! In mod clar, neoconservatorul John Bolton, fostul ambasador al lui Bush la ONU, saluta evenimentul in Los Angeles Times, declarand ca s-a intamplat in Ucraina ceea ce trebuia sa se intample dupa summitul de la Bucuresti din 2008: „se indreapta o teribila greseala”, aceea de a nu fi bagat Ucraina si Georgia in NATO. Tot la 13 decembrie 2013, dar de pe pozitii adverse Nathan Lewis Lawrence scria ca „Maidanul” nu este altceva decat „o scuza pentru o expansiune a puterii militare a NATO” dupa „esecul aventurilor miliare din Afganistan si Irak”. Prin lovitura de stat, presedintele Viktor Ianukovici a fost demis la 21 februarie 2014. Intrucat oferta Timosenko a fost respinsa de populatie, a doua zi a preluat interimatul Oleksandr Turcinov, speakerul Radei, fost sef al serviciilor de securitate si ministru in guvernul Timosenko iar premier a fost impus neonazistul Arseni Iatseniuk, cel care are in ochii nostri un singur merit - acela ca se trage dintr-o familie romaneasca deznationalizata din Cernauti.
„Democratia Coca-Cola” se bazeaza la Kiev pe miscarea neonazista „Svoboda”, pe liderul acestuia Oleh Tyahnybok (un fel de „Boc” al lor) imbratisandu-l la propriu, parca pentru a-si semna calitatea de comanditari ai loviturii de stat, pe rand, toti membrii „Bandei celor patru” de la Wasington: Viktoria Nuland, la 6 februarie, John Kerry la 4 martie, John McCain la 15 martie si Joe Biden la 22 aprilie 2014. In lipsa fanaticilor musulmani, era dupa editorialistul Robert C. Koehler (20 martie 2014) buna si „Miscarea neonazista Svoboda”, cu sprijinul careia „neoconservatorii s-au aruncat pe Ucraina, ca vulturii”.
Libertatea oferita ucrainienilor s-a tradus prin implementarea lui Hunter, fiul lui Joe Biden si a lui Devon Archer, omul de casa al lui John Kerry, in staff-ul lui „Burisma Holdings”, trustul ucrainian de gaze care a produs anul trecut 450 mil. metri cubi. Potrivit patronului Nikolai Zlocevski, rezervele ar fi de 3 trilioane m.c. In ceea ce priveste gazul din Marea Neagra, monopolul firmei VANKO, anulat de Timosenko, a fost adjudecat intre timp de draga ?!!! noastra „Chevron” si de Exxon Mobil.
Putea Rusia, in aceste conditii, sa ramana in afara conflictului? Repetam „Ucraina”, corect scris si spus „u Craina” adica „la Margine” a fost pana la 12 septembrie 1740 un teritoriu etnogenetic romanesc, intrat din 1456 in componenta Tarii Moldovei si rapit de rusi cu ajutorul Prusiei si Portii. Denumirea a fost preluata de catre serviciile de spionaj si diversiune germano-austro-ungare, care nu stiau ce inseamna exact, extinsa pe un teritoriu de 1 milion km.p. si transformata in 1894 in denumire de tara, natiune, popor, limba, asa cum vom vedea. O tara care se cheama oficial „la margine”, o natiune care se cheama „la margine” sau „la margineana”, o limba „la margineana” etc. Demential! Acestei constructii, Nikita Hrosciov i-a atasat in 1954, arbitrar, teritoriile rusesti, astazi secesioniste. Asa cum avertiza Aleksandr Dughin, ideologul „Partidului Rusia Unita” si al „Miscarii Eurasia”, dar si Vladimir Putin, la Bucuresti si Soci, in 2008, orice ingerinta globalist-comunista in Ucraina avea sa aduca interventia directa a Rusiei pentru recuperarea propriilor teritorii. Este motivul pentru care Dughin a acuzat ca „Scopul primar al operatiunii Maidan” a fost acela ca „SUA au impins lucrurile de la bun inceput spre un conflict armat”.
La 24 februarie 2014, in Republica Autonoma Crimeea, majoritar locuita de rusi, a inceput revolta anti Kiev. Putin nu a trimis trupe pentru ca nu avea de ce. Conform acordului ruso-ucrainean (Memorandum-ul de la Budapesta), pana in anul 2047, armata rusa pastra in Crimeea: 25.000 militari; 500 nave de lupta (in portul Sevastopol); 100 tunuri de 100 mm si 22 avioane de lupta.
La 2 martie 2014, amiralul Denis Berezovski al flotei Ucrainei din Marea Neagra, a trecut de partea Rusiei. In aceste conditii, la 4 martie 2014, Putin a retras demonstrativ unitatile militare ruse de la granita cu Ucraina, declarand intr-o conferinta de presa ca cei care actioneaza in Crimeea si in Estul Ucrainei sunt exclusiv forte de autoaparare ale populatiei rusofone locale.
La 6 martie 2014, Parlamentul R.A.Crimeea a votat in unanimitate intrarea in componenta Rusiei. La 16 martie, s-a organizat Referendum-ul, de a doua zi Crimeea intrand in componenta Rusiei.
In mod identic, la 7 aprilie 2014, regiunea Donetk si-a proclamat independenta sub numele de Republica Populara Donetk, aflata in stare de razboi cu regimul de la Kiev, din 15aprilie. La 27 aprilie 2014, s-a proclamat Republica Populara Lugansk, care a organizat referendum-ul pentru independenta pe 11 mai. Declaratiile oficiale, greu de crezut, de neimplicare ale lui Vladimir Putin au facut ca, la 24 mai, cele doua regiuni, Lugansk si Donetk, in baza unui acord, sa se uneasca sub numele de Republica Federatia Noua Rusie. Un razboi in toata regula s-a declansat in estul Ucrainei din momentul in care, la 25 mai 2014, a fost ales presedinte „portocaliul” Petru Porosenko, „regele ciocolatei”. Validat de Rada, la 7 iunie 2014, el a aruncat toate fortele armate ale Kievului cu tancuri, tunuri, aviatie asupra oraselor din est. Oricat de discreta ar fi media controlata de globalist-comunisti, pana la urma lumea tot s-ar fi scandalizat, deoarece uciderea sau alungarea civililor, femei, batrani, copii de la Slaviansk si Donetk seamana al dracului de tare a genocid. Ingrijoratoare pentru neoconservatori a fost si replica data imediat la 28 mai 2014, de Barak Obama cu ocazia discursului de deschidere a ceremoniei de absolvire de la Academia West Point.
Obama le-a spus tinerilor ofiteri ca a venit in mod particular vremea ca America sa reflecteze „la cei ce au sacrificat atat de mult pentru libertatea noastra” adica la miile de militari americani morti in Irak, Afganistan si aiurea, deoarece „lumea se schimba cu viteza accelerata” devenind imposibil sa mai ignori „continuarea conflictelor sectare”. Mai ales ca multi americani considera ca nu e treaba SUA rezolvarea conflictelor din Siria sau Ucraina, „dupa costisitoarele razboaie si continuele schimbari care au loc aici, acasa”. In contrast cu nebunia neoconservatoare, concluzia lui Obama a fost ca „actiunea militara a SUA nu poate fi singura – si nici chiar principala – componenta a leadership-ului (american) in orice imprejurare”. Drept urmare, spre disperarea basistilor si a altor „portocalii” politica statala a SUA (opusa celei a transnationalelor) va pune accentul pe „diplomatie si dezvoltare, sanctiuni si izolare, apeluri la legislatia internationala si numai daca este necesar si eficace, pe actiunea militara multinationala”. Punctual, Obama a declarat ca in chestiunea siriana va sprijini economic vecinii (Iordania, Liban, Turcia, Irak) sa faca fata refugiatilor, ca in celelalte cazuri va pune accentul pe „parteneriatul” interstate iar in chestiunea Ucrainei, excluzand interventia militara, va merge exclusiv pe sprijin economic.
In aceste conditii, neoconservatorii aveau nevoie de o minune pentru a-si masca esecurile si catastrofala consecinta a manipularii ucrainienilor, cu atat mai mult cu cat, din 13 iulie, se desfasoara si in Gaza o interventie de neexplicat care a readus inclusiv in atentia ONU cuvantul „genocid”. Si, in mod cu totul si cu totul neasteptat si coincidental, „minunea” s-a produs – catastrofa zborului MH -17. Dar despre aceasta si despre reactia aberanta a presedintelui Romaniei Traian Basescu, o reactie de tipul „musca in fundul calului”, care a depasit pana si imaginatia lui John McCain, vom vorbi in cele ce vor urma.
 (va urma)

Col. (r) dr. Mircea DOGARU,


Presedintele SCMD