joi, 21 august 2014

Precizari privind pozitia SCMD in prealegeri

-In atentia mass media -

Doamnelor si domnilor jurnalisti,
Intrucat unica preocupare a membrilor clasei politice si a presei inhamata la caruta acesteia este, la ora actuala, jocul de-a alegerile prezidentiale, orice noua posibila candidatura  banuita starnind furtuni pasionale, iar in contextul jocului au aparut in ultimele zile numele meu, al SCMD si al CNSC, ma simt indreptatit sa fac unele precizari.
Nu am semnat in nume personal sau ca presedinte al SCMD, angajand acest sindicat, nici o conventie de colaborare, cu nici unul dintre candidati.
Consider ca majoritatea candidatilor propusi sau autopropusi, vor dispare pana in jurul datei de 10 septembrie, cand vor ramane in picioare candidatii impusi. Inclusiv, sau, in primul rand, aceia care nu s-au inscris pana acum!
In ceea ce ne priveste pe noi, rezervistii, consideram, ca aproape intreaga Societate Civila, ca ne situam in OPOZITIE DE INTERESE (sintagma definita de vicepresedintele SCMD, Col. r Valeriu Pricina) cu zisa clasa politica, in totalitatea ei. Aceasta, deoarece unii si-au batut joc si de noi si de partenerii nostri, adica de toate categoriile socio-profesionale si de varsta din Romania, altii ne-au promis, inclusiv prin semnatura, sub sloganul "Dreptate pana la capat", ca vor repara ororile legislative basiste, de a doua zi dupa ce vor ajunge la putere si ne promit, in continuare, dupa doi ani si jumatate. Mai mult, s-au amestecat atat de bine intre ei, incat nu-i mai deosebim. In ceea ce-i priveste pe candidatii lor, lasand la o parte tupeul si promisiunile, consider ca, o caruta de elene udrea si doua furgoane de predoi, ungureni, diaconesti, johannisi, etc. nu valoreaza nici cat blacheul de la bocancul stang al oricaruia dintre rezervistii nostri.
SCMD asteapta votarea in Senat a proiectului legislativ de abrogare a Cap. IV al Legii 329/2009, in scopul neconditionarii dreptului la munca,  care a ramas pe ordinea de zi pentru prima sedinta a sesiunii de toamna. Intrucat rezervistii sunt inca, juridic, asistati social si se afla sub incidenta a 7 legi care se bat cap in cap, SCMD asteapta promulgarea pana la 30 septembrie a.c. a Legii pensiilor militare de stat, care sa acorde rezervei din Romania, conform Tratatului de aderare, acelasi statut cu al fortelor de rezerva din statele membre NATO, abrogand totodata, toate aberatiile legislative basiste care ne-au avut drept tinta. Proiectul se afla la Comisia de munca a Camerei Deputatilor, avand toate avizele, mai putin unul - al Guvernului. Doamna ministru Rovana Plumb fiind de acord, se asteapta doar semnatura Premierului pentru ca, intrunite, Comisiile de munca si buget-finante ale Camerei sa faca raportul privind inaintarea proiectului la Biroul Permanent al Camerei pentru a intra in procedura de vot.
Multumesc presei pentru ca valurile produse in ultimele zile au facut Guvernul sa-si schimbe brusc optica privind "legile speciale" si sa anunte ca acestea vor fi promovate in 2015. Avand suficiente experiente triste in privinta promisiunilor, solicitam ca legile noastre sa fie promulgate pana la 30 septembrie 2014, cu aplicare de la 1 ianuarie 2015, pe noul buget. In caz contrar, l-am anuntat deja pe dl. Premier ca vom incepe, cu data de 1 octombrie a.c. actiuni de protest stradale.

Doamnelor si domnilor jurnalisti,
Cele de mai sus au fost aduse si la cunostinta partenerilor nostri, pentru ca, intre presedintele SCMD, presedintii federatiilor si sindicatelor inca functionale, ca si presedintii unor ONG-uri, s-au incheiat acorduri de colaborare bilaterala. Pe data de 8 octombrie 2011, cu ocazia manifestatiilor organizate de noi de Ziua Internationala a Muncii Decente, prin vot deschis, circa 5000 de reprezentanti ai SCMD si ai partenerilor, au aprobat initiativa "Platformei Civice" (al carei text mi-l atribuiti, in mod eronat, mie) si constituirea Societatii Civile, intr-o forma organizata de actiune, intitulata Consiliul National al Societatii Civile. Lista membrilor  o gasiti actualizata pe Internet. Precizez ca din aceasta nu fac parte structuri sau asociatii ale cadrelor militare active, cum ar fi  Liga Militarilor Profesionisti. I-am sprijinit pe acestia pana in 2010, cand a aparut legea ce le dadea statutul de militar, pe care, in mod absurd, nu-l aveau. Avem, la ora actuala, caporali, inscrisi in SCMD, dar dintre cei disponibilizati.
Tara fiind falita si societatea romaneasca adusa la disperare, probabil ca partenerii nostri ne vor sprijini, deoarece se afla si ei (piloti, diplomati, diverse categorii de pensionari civili, profesori, grefieri, revolutionari, mineri, ceferisti, functionari publici, etc) in asteptarea dreptatii legislative promise. In conditiile executarii de catre banci a celor incapabili de plata, pentru ca veniturile le-au fost confiscate, ilegal, de catre stat, furia acestora, fata de tot ceea ce inseamna clasa si promisiune politica se apropie de apogeu.
In mod democratic, insa, in aceasta perioada de expectativa, intrucat optiunea politica si votul constituie un drept personal, inscriindu-se in drepturile si libertatile fundamentale ale omului, ne facem datoria civica de a ne informa si membrii de sindicat si partenerii din CNSC asupra ofertelor care ne vizeaza. Astfel, am transmis oferta candidatului independent Ioan Ghise, al carui "Program de tara"  seamana cu al nostru (Contractul Social) si care a lansat deja invitatia la dialog, pentru a-si face cunoscute intentiile si buna credinta, pentru ziua de 22.08.2014. la ora 10.00, la Senatul Romaniei.
Amfacut in acelasi timp cunoscuta oferta aliantei electorale "AlternativaNationala", constituita pe 8 august a.c., deschisa intregii Societati Civile,prin CNSC, al carei protocol il prezentam in Anexa. Cu atat mai mult, cu cat numele provine din sintagmele lansate de SCMD si CNSC, iar programul declarat este chiar Contractul Social al CNSC preluat integral. mai mult decat democratic, nu candidatul Teodor Melescanu solicita, ci "Alternativa Nationala" il propune, conditionat de calitatea de "presedinte de tranzitie", garantand inscrierea candidatului dupa strangerea adeziunilor necesare.
In incheiere, readuc in atentia dvs., doamnelor si domnilor jurnalisti, monstruozitatea comisa asupra Armatei si celorlalte structuri militare din Romania, prin lansarea de catre abulicii nostri elitisti autoproclamati, in anii 90, a lozincii "Controlul societatii civile asupra Armatei". In toate tarile civilizate, in toate tarile normale, mai putin Romania, pentru orice cetatean care are cat de cat carte, societatea nu se imparte in "civila" si "militara". Pentru ca Societate Civila nu inseamna acea parte a societatii care nu are arme ci acele categorii de cetateni care, prin lege si statutul profesional, nu au voie sa faca politica: militarii, politistii, clericii, profesorii, functionarii publici, etc. Deci, oricat s-ar inflama minunatii elitisti, in Occidentul democrat, tocmai armata este coloana vertebrala a Societatii Civile. Drept consecinta, nici o initiativa sau discutie pe aceasta tema nu poate ocoli SCMD si partenerii sai.
Cu data de 1 octombrie, probabil, vom decide daca si alaturi de cine vom intra in actiune, in mod organizat si nu individual in campania electorala. Intrucat noi ne subordonam strict intereselor noastre sindicale, ale Societatii Civile, ale natiunii romane si ale Romaniei in ansamblu.

Cu stima,
Col. (r) Mircea DOGARU
PRESEDINTELE SCMD