luni, 25 august 2014

Solicitari de sprijin

-         -In atentia tuturor membrilor SCMD -

Stimati camarazi,
Am primit oficial doua cereri de sprijin in vederea strangerii semnaturilor necesare inscrierii candidaturilor la prezidentiale. Una din partea "Alternativei Nationale"din interiorul CNSC, pentru dl. Teodor Melescanu, alta, din partea senatorului independent dl. Ioan Ghise. Ambele solicitari si tabelele aferente le gasiti dand clic pe link-urile de mai sus.

In situatia in care membrii SCMD vor sa se implice, tabelele cu semnaturi vor fi trimise la Secretariatul General al SCMD. Atentionez ca nu este vorba despre partidele cunoscute, care ne-au dezamagit ci, intr-un caz despre Societatea civila, in alt caz despre un independent.

Ca de obicei, aceia care se perinda la putere de 25 de ani, au luat si de data aceasta masuri restrictive. Alegerile sunt pe 2 noiembrie, campania incepe pe 2 octombrie, dar inscrierile candidatilor cu semnaturile aferente se fac pana pe 15 septembrie. Intrucat orice candidat trebuie sa depuna 200.000 de semnaturi, listele fiind ulterior multiplicate in 3 exemplare, data pana la care pot fi stranse semnaturile, tinand cont de volumul de munca ulterior, ar fi 10 septembrie. Atragem atentia ca, daca un candidat apuca sa se inscrie, iar in luna septembrie este "agatat" de DNA, semnaturile devin inutile. Candidatura va fi compromisa si nici nu mai poate fi inlocuit. Motiv pentru care veti vedea in curand ca unii dintre actualii candidati vor fi inlocuiti.

In ceea ce ne priveste, urmarim strict interesele noastre.  Proiectul Legii pensiilor militare de stat se afla la Comisia de munca a Camerei Deputatilor, avand toate avizele necesare, mai putin cel al Guvernului. Se asteapta asadar numai semnatura d-lui Ponta pentru a intra in procedura de vot prin depunerea la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea Dogaru

joi, 21 august 2014

Precizari privind pozitia SCMD in prealegeri

-In atentia mass media -

Doamnelor si domnilor jurnalisti,
Intrucat unica preocupare a membrilor clasei politice si a presei inhamata la caruta acesteia este, la ora actuala, jocul de-a alegerile prezidentiale, orice noua posibila candidatura  banuita starnind furtuni pasionale, iar in contextul jocului au aparut in ultimele zile numele meu, al SCMD si al CNSC, ma simt indreptatit sa fac unele precizari.
Nu am semnat in nume personal sau ca presedinte al SCMD, angajand acest sindicat, nici o conventie de colaborare, cu nici unul dintre candidati.
Consider ca majoritatea candidatilor propusi sau autopropusi, vor dispare pana in jurul datei de 10 septembrie, cand vor ramane in picioare candidatii impusi. Inclusiv, sau, in primul rand, aceia care nu s-au inscris pana acum!
In ceea ce ne priveste pe noi, rezervistii, consideram, ca aproape intreaga Societate Civila, ca ne situam in OPOZITIE DE INTERESE (sintagma definita de vicepresedintele SCMD, Col. r Valeriu Pricina) cu zisa clasa politica, in totalitatea ei. Aceasta, deoarece unii si-au batut joc si de noi si de partenerii nostri, adica de toate categoriile socio-profesionale si de varsta din Romania, altii ne-au promis, inclusiv prin semnatura, sub sloganul "Dreptate pana la capat", ca vor repara ororile legislative basiste, de a doua zi dupa ce vor ajunge la putere si ne promit, in continuare, dupa doi ani si jumatate. Mai mult, s-au amestecat atat de bine intre ei, incat nu-i mai deosebim. In ceea ce-i priveste pe candidatii lor, lasand la o parte tupeul si promisiunile, consider ca, o caruta de elene udrea si doua furgoane de predoi, ungureni, diaconesti, johannisi, etc. nu valoreaza nici cat blacheul de la bocancul stang al oricaruia dintre rezervistii nostri.
SCMD asteapta votarea in Senat a proiectului legislativ de abrogare a Cap. IV al Legii 329/2009, in scopul neconditionarii dreptului la munca,  care a ramas pe ordinea de zi pentru prima sedinta a sesiunii de toamna. Intrucat rezervistii sunt inca, juridic, asistati social si se afla sub incidenta a 7 legi care se bat cap in cap, SCMD asteapta promulgarea pana la 30 septembrie a.c. a Legii pensiilor militare de stat, care sa acorde rezervei din Romania, conform Tratatului de aderare, acelasi statut cu al fortelor de rezerva din statele membre NATO, abrogand totodata, toate aberatiile legislative basiste care ne-au avut drept tinta. Proiectul se afla la Comisia de munca a Camerei Deputatilor, avand toate avizele, mai putin unul - al Guvernului. Doamna ministru Rovana Plumb fiind de acord, se asteapta doar semnatura Premierului pentru ca, intrunite, Comisiile de munca si buget-finante ale Camerei sa faca raportul privind inaintarea proiectului la Biroul Permanent al Camerei pentru a intra in procedura de vot.
Multumesc presei pentru ca valurile produse in ultimele zile au facut Guvernul sa-si schimbe brusc optica privind "legile speciale" si sa anunte ca acestea vor fi promovate in 2015. Avand suficiente experiente triste in privinta promisiunilor, solicitam ca legile noastre sa fie promulgate pana la 30 septembrie 2014, cu aplicare de la 1 ianuarie 2015, pe noul buget. In caz contrar, l-am anuntat deja pe dl. Premier ca vom incepe, cu data de 1 octombrie a.c. actiuni de protest stradale.

Doamnelor si domnilor jurnalisti,
Cele de mai sus au fost aduse si la cunostinta partenerilor nostri, pentru ca, intre presedintele SCMD, presedintii federatiilor si sindicatelor inca functionale, ca si presedintii unor ONG-uri, s-au incheiat acorduri de colaborare bilaterala. Pe data de 8 octombrie 2011, cu ocazia manifestatiilor organizate de noi de Ziua Internationala a Muncii Decente, prin vot deschis, circa 5000 de reprezentanti ai SCMD si ai partenerilor, au aprobat initiativa "Platformei Civice" (al carei text mi-l atribuiti, in mod eronat, mie) si constituirea Societatii Civile, intr-o forma organizata de actiune, intitulata Consiliul National al Societatii Civile. Lista membrilor  o gasiti actualizata pe Internet. Precizez ca din aceasta nu fac parte structuri sau asociatii ale cadrelor militare active, cum ar fi  Liga Militarilor Profesionisti. I-am sprijinit pe acestia pana in 2010, cand a aparut legea ce le dadea statutul de militar, pe care, in mod absurd, nu-l aveau. Avem, la ora actuala, caporali, inscrisi in SCMD, dar dintre cei disponibilizati.
Tara fiind falita si societatea romaneasca adusa la disperare, probabil ca partenerii nostri ne vor sprijini, deoarece se afla si ei (piloti, diplomati, diverse categorii de pensionari civili, profesori, grefieri, revolutionari, mineri, ceferisti, functionari publici, etc) in asteptarea dreptatii legislative promise. In conditiile executarii de catre banci a celor incapabili de plata, pentru ca veniturile le-au fost confiscate, ilegal, de catre stat, furia acestora, fata de tot ceea ce inseamna clasa si promisiune politica se apropie de apogeu.
In mod democratic, insa, in aceasta perioada de expectativa, intrucat optiunea politica si votul constituie un drept personal, inscriindu-se in drepturile si libertatile fundamentale ale omului, ne facem datoria civica de a ne informa si membrii de sindicat si partenerii din CNSC asupra ofertelor care ne vizeaza. Astfel, am transmis oferta candidatului independent Ioan Ghise, al carui "Program de tara"  seamana cu al nostru (Contractul Social) si care a lansat deja invitatia la dialog, pentru a-si face cunoscute intentiile si buna credinta, pentru ziua de 22.08.2014. la ora 10.00, la Senatul Romaniei.
Amfacut in acelasi timp cunoscuta oferta aliantei electorale "AlternativaNationala", constituita pe 8 august a.c., deschisa intregii Societati Civile,prin CNSC, al carei protocol il prezentam in Anexa. Cu atat mai mult, cu cat numele provine din sintagmele lansate de SCMD si CNSC, iar programul declarat este chiar Contractul Social al CNSC preluat integral. mai mult decat democratic, nu candidatul Teodor Melescanu solicita, ci "Alternativa Nationala" il propune, conditionat de calitatea de "presedinte de tranzitie", garantand inscrierea candidatului dupa strangerea adeziunilor necesare.
In incheiere, readuc in atentia dvs., doamnelor si domnilor jurnalisti, monstruozitatea comisa asupra Armatei si celorlalte structuri militare din Romania, prin lansarea de catre abulicii nostri elitisti autoproclamati, in anii 90, a lozincii "Controlul societatii civile asupra Armatei". In toate tarile civilizate, in toate tarile normale, mai putin Romania, pentru orice cetatean care are cat de cat carte, societatea nu se imparte in "civila" si "militara". Pentru ca Societate Civila nu inseamna acea parte a societatii care nu are arme ci acele categorii de cetateni care, prin lege si statutul profesional, nu au voie sa faca politica: militarii, politistii, clericii, profesorii, functionarii publici, etc. Deci, oricat s-ar inflama minunatii elitisti, in Occidentul democrat, tocmai armata este coloana vertebrala a Societatii Civile. Drept consecinta, nici o initiativa sau discutie pe aceasta tema nu poate ocoli SCMD si partenerii sai.
Cu data de 1 octombrie, probabil, vom decide daca si alaturi de cine vom intra in actiune, in mod organizat si nu individual in campania electorala. Intrucat noi ne subordonam strict intereselor noastre sindicale, ale Societatii Civile, ale natiunii romane si ale Romaniei in ansamblu.

Cu stima,
Col. (r) Mircea DOGARU
PRESEDINTELE SCMD

luni, 18 august 2014

LA MULTI ANI!

Cu ocazia implinirii a 5 ani de existenta, astazi, 18 august 2014, uram SCMD, adica tuturor membrilor sai trecuti si prezenti, un calduros LA MULTI ANI!

Fie ca spiritul combativ al SCMD, sindicat al militarilor care a aparat si apara in justitie, in parlament, in strada si in media, drepturile acestei categorii socio-profesionale speciale, dar si ale natiunii romane, ca misiune trasata constitutional, sa se pastreze si in continuare!

La comunicarea existentei oficiale a SCMD, s-a transmis oficial, la 6 oct. 2009, presedintelui Romaniei, urmatorul mesaj: "Din acest moment, in aceasta tara, nu va fi << Nimic de noi, fara de noi si in absenta noastra!>>" Noi nu suntem purtatori ai sfintelor moaste, pe la aniversari de circumstanta. Am fost si ramanem, pana la capat, militari care recunosc un singur stapan - natiunea romana!

LA MULTI ANI SCMD! SUCCES SCMD!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

miercuri, 13 august 2014

Condoleante

Biroul Operativ Central si Secretariatul General al SCMD transmit d-lui Col. (r) Pricina Valeriu sincere condoleante la trecerea in nefiinta a tatalui sau, dupa o lunga si grea suferinta. 
Colonelul (r)  Dumitru Pricina era  membru al SCMD din 2009.
Inmormantarea va avea loc maine, 14 august a.c., ora 13.00, in comuna natala Chiojdu, Jud.Buzau.
Dumnezeu sa-l odihneasca!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU


luni, 11 august 2014

LIMITELE SOLIDARITATII
In atentia membrilor S.C.M.D. si a tuturor celor interesati

In conformitate cu Art. 118 al. 1 din Constitutia Romaniei, militarii sunt aparatorii democratiei constitutionale. Asumandu-ne aceasta misiune am fost si suntem impotriva oricaror manifestari tiranice, dictatoriale, manifestari care debuteaza de obicei prin tentativa de limitare a dreptului la libera exprimare si suprimarea libertatii presei. Vom fi solidari, prin urmare, cu orice mijloc media, amenintat din acest punct de vedere, chiar daca ar fi vorba despre postul de televiziune B1” sau despre „Evenimentul Zilei”, intrucat suntem de parere ca slugilor tiraniei trebuie sa le oferi suficienta funie sa se spanzure singure. Nimeni nu ar fi putut face o propaganda mai eficienta impotriva regimului Basescu decat domnii Cristoiu, Turcescu, Moraru, doamna Pora etc., prin prestatiile domniilor lor de un cinism fara limite, si nimeni nu ar fi putut atrage mai bine atentia asupra mascaradei de proces Voiculescu si a soartei „Antenelor” decat valurile de venin care s-au revarsat stalinist, in numele urii viscerale a trogloditilor, pe micul ecran, la B1 Tv, in ultimele zile.

Pe data de 8 august a.c., amintind pana la identitate vremurile Anei Pauker, un complet de judecata, orb la orice marturie sau document in favoarea acuzatilor, a decis, ca odinioara tovarasa Sidorovici (nevasta „buretelui” imbibat de sangele democratiei” permanente - Brucan) in procesele „criminalilor de razboi”, executia publica a lotului Voiculescu. Intre altele s-a decis si confiscarea sediului de pe sos. Bucuresti-Ploiesti, unde functioneaza „Antenele”. Este legitima, asadar, reactia de revolta a ziaristilor de la „Antene” care acuza ca se incearca lichidarea posturilor si suntem solidari cu ei, din principiu, nu pentru faptul ca ne-au sprijinit constant revendicarile de la 1 iulie 2010 pana la 1 martie 2012, uitandu-ne apoi si omitandu-ne tot constant, fara sa intelegem de ce, din toate retrospectivele. Ii sprijinim, insa profesionist, noi neputand reactiona fara sa cunoastem datele reale despre inamic. Or, in cazul in speta, decisa de un tribunal „globalist” (comunist), confiscarea se face in numele si in beneficiul statului care devine proprietar, de catre organele statului. Iar proprietatile statului sunt administrate de guvern. Prin urmare, pastrarea contractului de functionare in cladirea respectiva a „Antenelor” nu este la latitudinea lui Traian Basescu ci la discretia premierului. Drept dovada, in aceeasi zi, 8 august 2014, la cateva minute dupa verdict, Victor Ponta a anuntat: „Voi face totul ca jurnalistii Antenei 3 sa-si poata desfasura activitatea”. Ca jurnalistii amenintati nu l-au crezut si au organizat dupa metoda SCMD (concomitent in Capitala si in toata tara) „plimbari” de protest, este explicabil ! Au exemplul nostru! Domnul Ponta ne-a promis, in urma cu doi ani si jumatate, sub semnatura, satisfacerea unor cerinte minime ale noastre si ale aliatilor nostri, pana la data de 9 noiembrie 2012, data inceperii precedentei campanii electorale. Au trecut doi ani si jumatate, ne aflam in fata altei campanii electorale, decisiva pentru Romania si promisiunile se inscriu inca la categoria „speranta”: sistarea discriminarii dintre noi, redarea demnitatii si statutului de rezervist prin atotcuprinzatoarea „Legea pensiilor militare de stat”, reacordarea dreptului nelimitat la munca, prin abrogarea Cap. IV din Legea 329/2009, o lege reparatorie (P 951) pentru piloti, grefieri, diplomati, etc., repunerea in plata pe Legea Recunostintei, redarea macar a dreptului la calatorii gratuite pentru ceferisti, etc. Avand acest trist exemplu, jurnalistii au organizat „plimbarea” la care au participat din solidaritate reprezentanti ai tuturor structurilor societatii civile. De ce s-a organizat la Palatul Cotroceni si nu la Palatul Victoria? Pentru ca jurnalistii nu cred, probabil, in incetarea paguboasei si antinationalei „coabitari” care a anulat principiul „Dreptate pana la capat”, precum si toate sperantele romanilor, prin distrugerea USL.

Intrutotul de acord cu jurnalistii „Antenelor” pana acum, le atragem totusi atentia asupra unor aspecte: 1. „Antenele” nu au fost tinta a vreunei razbunari ci victime colaterale; 2. Basescu nu este un geniu malefic ci o sluga malefica a celor ce au decis in urma cu 25 de ani sa execute Romania; 3. Dan Voiculescu nu a fost condamnat, ca in anii ocupatiei staliniste, pe motiv de „Antene” ci pe motiv de Romania. Dovezile?

Generalul Victor Atanasie Stanculescu, considerat erou in decembrie 1989, pentru ca a participat la mascarada juridica de tip stalinist, soldata cu asasinarea lui Ceausescu, a fost acuzat in mod aberant pentru participare la genocid si subminarea economiei nationale si condamnat in 2008, sub presedentia lui Basescu si guvernarea lui Tariceanu. In fapt a fost condamnat pentru „Banca Bali”, afacerile Londra, Air Antares, etc., tinta fiind capitalul acumulat. Ar fi trebuit sa fie pentru detinatorii de capital romanesc un exemplu, in conditiile in care ridicarea unei clase de mijloc in Romania a fost stopata prin masurile luate de Petre Roman, Isarescu, Stolojan si Basescu. Chiar credeau ca cei ce ne-au adus „Democratia Coca Cola” in interesul lor, ne-au distrus toate capacitatile de productie si ne-au furat ca in codru, vor permite existenta unor investitori romani? Sub presedintia lui Basescu si guvernarea lui Ponta, au fost condamnati apoi, sub acuze puerile, Adrian Nastase, Gigi Becali, Decebal Traian Remes, „baroni” locali si, iata, acum Dan Voiculescu. Tinta? Deposedarea de capitalul acumulat!

Daca un italian, un american, un grec sau un patagonez ar fi cumparat ICA pe pretul unei cutii de chibrituri, ar fi dat tot personalul afara, ar fi vandut la bucata tot inventarul plus pamantul, ar fi demolat cladirile, lasand la fata locului o pajiste pe care sa pasca troscotul caprele, si-ar fi pus palma in fund si ar fi disparut cu un „tun” de o suta de mii de ori mai mare decat investitia, totul ar fi fost O.K. Asa s-a intamplat la Combinatul de la Calarasi, in Zona Libera Giurgiu, la IMGB, etc. Si presa a urlat fericita, dupa politicieni, ca „ne-am privatizat”. Voiculescu a indraznit sa acumuleze capital romanesc si sa-l investeasca in Romania, in interes romanesc, fapt pentru care exportatorii de globalism/comunism au decis sa-l pedepseasca. Si au facut-o dupa ce au bagat spaima si in politicienii si in magistratii romani, vizita lui Joe Biden la Bucuresti de anul acesta, soldandu-se, asa cum anticipasem, cu saltarea a 10 judecatori, 5 procurori si 42 de oameni politici. Chiar nu intelegem ca ordinele vin de afara? Ca dictonul USL-ului in care ne-am pus sperantele, „Dreptate pana la capat” s-a soldat pana acum cu arestarea a zeci de lideri USL in frunte cu doi presedinti de partide USL (Nastase si Voiculescu) si ca zisa „dezbracare” a candidatilor la presedintie, anuntata de sluga penibila Basescu, face parte dintr-un plan? Suntem in masura sa anuntam in premiera, saltarea in perioada imediat urmatoare a inca unui presedinte, a doi vicepremieri, a inca patru ministri si continuarea actiunii politiei politice la nivel de lideri. Cand pe baza asemanarilor cu perioada ocupatiei staliniste, SCMD-ul si societatea civila au anuntat existenta si actiunea politiei politice, autoproclamatii elitisti s-au ofuscat pentru ca acum sa simta ca urmeaza sa-i  cada victime. Ca in anii ’50, cand adevaratii tortionari si tradatori au fost judecatorii si procurorii pe post de acuzatori publici in slujba Anei Pauker, sluga de atunci a „Globalismului Rosu”! Azi Globalismul si-a tras nuanta Portocalie dar metodele si obiectivele au ramas aceleasi.

In noiembrie vom constata ca nu mai avem Guvern, partide, Parlament, candidati la presedintie, clasa politica si ca vor veni reprezentantii stapanilor sa ne „salveze” guvernandu-ne pe parti. Adica nu vom mai avea nici tara! Asta daca nu ne trezim acum in ceasul 14, daca nu vom refuza sa fim angrenati in penibilele planuri politice dambovitene, fie ca vizeaza un unic si de tot rasul candidat al „dreptei”, fie un improbabil „tur doi – Ponta - Tariceanu”, daca nu vom respinge angrenarea noastra, sub pretextul solidaritatii, in actiuni care vizeaza jocul politic, nu libertatile si dreptatea sociala. Este motivul pentru care am transmis d-lui Ponta rugamintea sa-si retraga, de dragul Romaniei, candidatura. Pentru ca macar Guvern stabil sa avem in lunile octombrie-decembrie!

Daca nu am fi fost afectati si noi de consecintele inexplicabilei si dezastroasei „coabitari” am fi incercat poate, acum, sa contracaram ordinele venite din afara, sugerand ca solutie ALTERNATIVA NATIONALA, alternativa la intreaga autoproclamata clasa politica, aflata in plin proces de dezagregare la ora actuala. Cata vreme problema se pune nu numai pentru rezervisti ci si pentru intreaga societate civila, la nivel strict existential (locuri de munca, salarii si pensii decente, acces neprohibitiv la actul medical si medicamente, rezistenta in fata cresterii aberante a taxelor si impozitelor, etc.) ne rezervam insa dreptul de a sta in expectativa, de a nu ne implica in extrem de murdarul si periculosul, pentru tara, joc politic actual, urmarind satisfacerea, acum, pana in campania pentru prezidentiale, a obiectivelor noastre legitime. Cu atat mai mult cu cat inca nu a aparut candidatul, si educat si inteligent si matur si diplomat si patriot, care sa se constituie intr-un garant real al democratiei autentice si sa declanseze operatiunea salvatoare de repunere a Romaniei pe fagasul normalitatii! Pana atunci, solidaritatea noastra se va manifesta strict la nivelul dreptatii sociale, al drepturilor si libertatilor cetatenesti.

Presedintele S.C.M.D.
Col (r) dr. Mircea DOGARU


joi, 7 august 2014

SCRISOARE DESCHISA PREMIERULUI VICTOR PONTA



 Domnule prim-ministru,
In virtutea bunelor relatii de cooperare in interes national, de odinioara, ma simt moral obligat sa va aduc la cunostiinta ca, in sedinta din 06 august a.c., Comitetul Director al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) a decis urmatoarele: “Daca pana la 30 septembrie a.c. nu se vor indeplini promisiunile facute rezervistilor de catre formatiunile politice care au alcatuit USL (respectiv daca nu vor fi adoptate de Parlament legile solicitate de rezervisti) SCMD va organiza pichetarea sediului central al PSD pe o perioada nedeterminata, incepand cu 1 octombrie a.c.”.
Este o ultima consecinta fireasca a renuntarii la conceptul “Dreptate pana la capat”, care v-a adus sustinerea intregii Societati civile, si a inlocuirii acestuia cu un concept din arsenalul UDMR, care promoveaza egalizarea calaului cu victima – “COABITAREA”. Inutila in conditiile in care natiunea romana v-a oferit sansa unei majoritati neasteptate in Parlament si extrem de periculoasa, “COABITAREA”, de care astazi “demisul” Basescu isi bate joc, pentru a va diminua personalitatea politica, a anihilat cu totul si promisiunile si bunele intentii si, in final, insasi USL-ul, asa cum va atrageam atentia in urma cu doi ani. La adapostul sau, scapati de necesara “debasificare”, cei ce si-au batut joc de toate categoriile socio-profesionale si de varsta ale natiunii romane, au condus si conduc, in continuare, ministerele, facand din ministrii dvs. niste simple marionete si din promisiunile dvs., ramase neonorate, simple vorbe goale. Mai mult, insistand in “coabitare”, ambele grupari ale fostului USL au primit si spalat, ca la “Nufarul”, gruparile politice antinationale basiste, fapt ce face la ora actuala ca discursul dvs. politic sa fie confundat cu discursul marionetei basiste Boc.  Spre exemplu, Legea 263/2010 a sistemului unitar de pensii, promovata prin frauda parlamentara Anastase, pe care o declarati atunci o aberatie juridica, promitand ca o veti schimba  “a doua zi” dupa ce veti accede la putere, a devenit astazi “buna”, aritmetica fiind gresita, adica modalitatea de aplicare. De asemenea, legile speciale (atentie, legi si nu pensii speciale) pentru categoriile socio-profesionale a caror munca nu poata fi cuantificata la gramada si a caror restabilire ati promis-o, ar primi, ca in discursul lui Boc, un “veto” din partea FMI. Este o aberatie, intrucat avem o legatura permanenta cu dl. Guillermo Tolosa, directionalul FMI pentru Romania si Bulgaria si stim ca lucrurile stau exact pe dos. Locurile de munca promise scad in loc sa creasca, salariile au ramas taiate, revenirea treptata si cu pasi mici la nivelul 2010 fiind botezata “marire”, pensiile, indemnizatiile si ajutoarele sociale, care se incadreaza juridic diferit sunt inca amestecate de-a valma, pentru a se perpetua cretina imagine basista a “omului slab” (4,2 milioane de activi) care ar duce in spate “omul gras” (5,4 milioane de “pensionari”) etc. Plus faptul ca lichidarea fizica a “beneficiarilor”, adica “parasirea pe cale naturala a sistemului” continua, de la rezervistii loviti exclusiv initial, extinzandu-se, insa, si spre alte categorii cum ar fi pilotii, grefierii, diplomatii, revolutionarii, actorii si sportivii performanti de altadata.
In ceea ce ne priveste, suntem singurii care am reusit sa obtinem, partial, cateva reparatii: “amnistierea” fiscala, prin lege, de doua ori si revenirea la cuantumul de acum 4 ani al pensiei, inghetat pana la moarte. Legea 241/2013, smulsa guvernului dvs. si presedintiei intr-un moment tensional culminant, nu este insa decat un paleativ. Suntem in continuare sub incidenta a 7 legi care se bat cap in cap, avem inca statutul de “asistati social”, de unde decurge lipsa tuturor drepturilor dobandite, incepand cu dreptul la munca si terminand cu dreptul la asistenta sociala si medicamente gratuite in sistemul nostru, putem fi loviti oricand de o noua “recalculare”, in baza Art.4 al OG1/2011, neabrogata, discriminarea extinzandu-se prin asimilarea grupelor noastre de munca cu cele ale civililor (HG 1019/2010, extensie a HG 1294/2001 si M 132/2011).
V-am cerut revenirea la normalitate prin abrogarea Cap. 4 din Legea 329/2009, dar proiectul legislativ PLX 109/2012, care reacorda pensionarilor dreptul la cumul al pensiei cu salariul, ajuns in faza votarii in Senat (camera decizionala), a ramas nesupus la vot datorita preocuparii parlamentarilor de a trimite o scrisoare inutila “demisului” Basescu spre a se retrage, in ultimele doua sedinte de lucru.
V-am cerut sa inlaturati haosul, prin abrogarea tuturor legilor si articolelor de lege care ne privesc, odata cu promulgarea Legii pensiilor militare de stat, care reprezinta punctul culminant al colaborarii dintre USL si reprezentantii structurilor active si in rezerva ale intregului sistem national de aparare. Dar proiectul este blocat la Camera Deputatilor, Comisiile de munca si buget-finante asteptand un singur lucru pentru a face raportul de trimitere in procedura de vot – avizul Guvernului, adica semnatura dvs. si a dnei ministru Rovana Plumb, care este de acord. In absenta acestui aviz, suntem supusi, in continuare, abuzurilor legislatiei Boc, fiind executati si noi, rezervistii, si pensionarii civili, prin aberante “recalculari” vizand anularea partiala sau totala a drepturilor conferite de grupele de munca.

Domnule prim-ministru,
Cu groaza am asistat, in ultimii doia ani, alaturi de o natiune perplexa, la ofensiva basista vizand spargerea USL si la terfelirea imaginii dvs. si a celorlalti lideri in care ne-am pus sperantele.
Cu groaza am vazut cum acestia deprind discursul basist, metodele basiste si se angajeaza intr-o lupta fratricida in detrimentul nu numai al lor, ci al nostru, al tuturor, adica al Tarii.
Cu groaza am vazut cum structurile de politie politica basiste au declansat ofensiva, din chiar ziua Referendumului, vanand taranii pe campuri, ca la “1907”, pentru indrazneala de fi mers la vot, dezvoltand-o apoi in directia proceselor contrafacute si demolarii clasei politice sub pretextul stavilirii “coruptiei” pe care insisi basistii o adusesera la perfectiune, executand in justitie comenzi politice, in dispretul oricarei notiuni de drept si readucand, in prim plan, trista realitate a anilor ’50 – detinutii politici. Culpe inventate, lipsa de probe, ordine de condamnare si condamnari ale caror motivatii sunt date dupa ce respectivii si-au executat pedeapsa. Adrian Nastase, Gheorghe Becali, Decebal Traian Remes, gl. Dumitru Cioflina, mai recent si sub ochii nostri, Dan Voiculescu, sunt numai cateva exemple. Exemple din curtea dvs., loviti sub ochii dvs. si ai ministrilor dvs. de resort, de justitia inca “macovee”. Iar madam Macovei are tupeul sa candideze la presedintie, in timp ce Kovesi, Morar, Haineala si-au desfasurat opera de politie politica basista fara nici o ezitare. Extrem de grav, avem 131 de cazuri vizand structurile militare din care 11 au fost disjunse, un lot de 10 plus gl. Chelaru Mircea in asazisul proces al “Caselor pentru generali”, cand este vorba de acuze de abuzuri in serviciu, de pilda, facute in 2007 de oameni care erau in rezerva inca din 2004, de preturi de terenuri din 2008, extrapolate in 1997 sau in 1976 etc. Este vorba, in fapt, de ministri ai Apararii, sefi de Stat Major General, sefi ai DGIA si ai Directiilor Centrale, perceputi de Basescu drept adversari in perioada suspendarii sale, oameni pe care se razbuna.  Cu o singura exceptie - omul  care aduna toate neregulile – amiralul Marin, fostul sau favorit, implementat in functia de sef al SMG.
Pentru toate acestea si multe altele, CD al SCMD a luat decizia enuntata. Vom face apel, ca de obicei, si la aliati care se afla, ca si noi, in procese cu Guvernul. Va reamintesc solicitarile facute in mesajul din 7 august 2014 (Votam, nu votam sau …… nu mai contam?), in privinta cerintelor minime ale “Contractului social”, semnat cu dvs. la 14 iulie 2012 si a caror rezolvare ati promis-o inca de la mitingul nostru din 1 mai 2012, pana la 9 noiembrie 2012. Cum e “mai bine mai tarziu decat niciodata”, va solicitam ca cerintele minimale ale rezervistilor, CFR-istilor, pilotilor, diplomatilor, grefierilor, revolutionarilor etc. sa constituie prioritatea Guvernului din acest moment pana la 30 septembrie a.c.

Domnule prim-ministru,
In incheiere, va atrag atentia asupra urmatoarelor: presedintia Romaniei este compromisa prin detinerea functiei, de doi ani de zile, de catre o persoana demisa cu si fara “prag electoral”; Parlametul Romaniei este compromis prin componenta (in mare procentaj, lacatusi, tinichigii si alti specialisti ….”auto”), prin faptul ca nu au anulat niciun abuz legislativ basist dar si prin eforturile basiste de a-l transforma din unic reprezentant al poporului in dusmanul democratiei; clasa politica este compromisa gratie eforturilor basiste de acuzare si arestare de-a valma a liderilor tuturor partidelor, deocamdata, exclusiv din curtea fostului USL. Guvernul, cu toate slabiciunile pe care le are si pe care Basescu le exploateaza in sensul acuzelor de lipsa de profesionalism, este singura institutie stabila, deocamdata, si care tine departe primejdia de a fi declarati stat neguvernabil, readucand in actualitate necesitatea “salvarii” noastre pe parti, adica a dezintegrarii Romaniei preconizata inca din zilele sangeroase ale lui Decembrie’89. Este esential ca Guvernul sa ramana stabil, cu dumneavoastra in fruntea lui pana in 2016. De dragul Romaniei va transmit rugamintea personala de a iesi din capcana in care ati fost aruncat de lacomia, ambitiile sau spaimele unora dintre colaboratorii dvs. profesionist manipulati si de a va RETRAGE CANDIDATURA DE LA PRESEDINTIE. Sustineti orice candidat despre care considerati ca ar putea fi, ca presedinte, un partener onest pentru dvs. ca premier. Dar, in numele intereselor Romaniei si ale natiunii romane, retrageti-va pentru ca in lunile octombrie – decembrie, macar Guvernul Romaniei sa existe si sa asigure stabilitatea si speranta de Tara.

Cu regret,
Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea Dogaru