miercuri, 11 februarie 2015

Proiectul Legii pensiilor militare de stat

In atentia membrilor SCMD
La aceasta ora inca nu avem forma finala, in baza celor convenite in sedinta de lucru de ieri, 10.02.2015, forma care va fi asumata de ministrii parlamentari.
Toate variantele care circula si discutiile adiacente inutile sunt fie rodul unor minti infierbantate, fie al unor interese deocheate. Daca sunt unii rezervisti sau chiar activi, care se impotrivesc ideii revenirii la sistemul pensiilor militare de stat, din interes propriu, trebuie sa inteleaga faptul ca, indiferent ca vrem sau nu, aceasta lege va aparea, fiind in interesul actualilor nostri colegi activi.
Important este faptul ca trebuie sa ne gasim locul in lege, in mod corespunzator, pentru a fi racordati la sistem si noi, cei batjocoriti, discriminati si divizati constient de legislatia basista.
Am solicitat uniformizarea legislativa, pastrarea principiilor egalitatii, echitatii, dreptului castigat si eliminarea discriminarilor, in special in domeniul grupelor de munca.
Am solicitat si obtinut recorelarea rezervistilor cu activii, inapoierea banilor abuziv retinuti, abrogarea tuturor prevederilor si legilor contrarii si iesirea noastra, definitiva, din relatia cu Casa Nationala de Pensii si cu sistemul civil.
In privinta celor care bat campii cu rea credinta si care, de ani de zile, din interese sau ambitii meschine s-au dovedit cei mai mari adversari ai luptei SCMD, pentru ca s-au manifestat din interior, suntem constienti ca "de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!". De aceea ii vom sfatui sa ne lase, sa plece unde vor si sa-si faca ce bisericute doresc cu unicul scop de a-si dedica osanale singuri, pentru genialitatea si marile calitati pe care pretind ca le au!
Le recomandam sa nu ne mai insulte, atribuindu-ne gandurile, ambitiile si gesturile pe care ei insisi le-ar avea si le-ar face daca ar fi in locul nostru. Ganduri si gesturi pe care nu le-ar mai avea daca ar apela la terapiile potrivite.
Pentru prima data, mergem in deplin acord, sindicatele si structurile activilor din intregul sistem (Armata, Interne, Servicii) si vom merge pana la capat, in interesul tuturor, pentru prezent si viitor, pentru transformarea sistemului national de aparare, ordine publica si siguranta nationala, intr-un sistem coerent real, din perspectiva obligatiilor asumate in cadrul NATO.

Honor et Patria! Vae victis!


PRESEDINTELE SCMD,
Col. ( r) dr. Mircea DOGARU


VICEPRESEDINTE SCMD (MEDIA),
Col. (r) Valeriu PRICINA

 VICEPRESEDINTE SCMD (JURIDIC)
Col. (r) Monica CALOIAN