vineri, 16 octombrie 2015

CAND SE FAC CERERILE DE RECALCULARE SI ACTUALIZARE ?
-         In atentia camarazilor bulversati de diversionistii basisti –

Stimati camarazi,
Legea nr. 223/2015 intra in vigoare la 1 ianuarie 2016. Orice institutie de stat nu poate primi legal o petitie, cerere etc. decat in contextul unei legi operabile, fiind obligata sa o rezolve in maxim 45 de zile! Or, Legea nr. 223 inca nu a intrat in vigoare si pana la data respectiva mai sunt 76 de zile!
Suntem informati ca, pe teritoriu, numai rezervistii M.Ap.N. sunt indemnati de basistii activi sau in rezerva si de slugile lor, a caror onoare sta in calcaiele pocnite in prezenta oricarui sefut vremelnic, sa trimita inutile cereri care vor ajunge matematic la cosul de gunoi. Sunt aceleasi persoane care ne injura sistematic de ani de zile, acuzandu-ne ca va mintim, ca Legea pensiilor militare de stat nu va apare niciodata sau ca, acum ca tot a aparut, nu se va aplica tuturor etc. De ce o fac? Nu numai din prostie fudula, ci, in primul rand, pentru ca le e teama sa nu se descopere la o recalculare generala falsurile la care au recurs cu ocazia aplicarii OUG 1/2011 care a anulat ilegal decizia ICCJ din 7 ianuarie 2011, privind recalcularea si a introdus discriminarea intre rezervisti. Iar sefutii lor sunt disperati sa nu se afle ca au umflat slugile din ordin si fara criterii, pe ... liste.
Legea nr. 223/2015 ca si Legea nr. 241/2013 ca si Legea nr. 134/2014, este copilul de suflet” al SCMD care, sprijinit de sindicatele din M.A.I., a impus-o in ciuda opozitiei „camarazilor” din interior! Ca direct implicati reafirmam ca recalcularea se va aplica tuturor, chiar daca au iesit la pensie pe vremea lui Burebista si ca normele de aplicare nu pot fi elaborate legal (a se citi „date publicitatii”) mai devreme de 1 ianuarie 2016.
De ce unii i-au impus ministrului Apararii Nationale abia acum, la 5 ani dupa aparitia Legii nr. 263/2010, instructiuni privind drepturile de pensie (Ordinul nr. 82/24 august 2015), cand peste 2,5 luni respectiva lege nu ne mai priveste? De ce va bulverseaza indemnandu-va sa faceti inutile cereri de recalculare? Din aceleasi motive pentru care tot incearca fara succes pe langa cei de la M.A.I. si S.R.I. sa eludeze prin norme noua lege: 1) le e lene sa munceasca; 2) nu stiu sa o faca, nefiind specialisti; 3) le e frica sa nu cumva sa raspunda pentru ce ne-au facut in 2010, 2011 si 2012 etc.
In concluzie, va informam de pe acum ca va vom indemna sa depuneti respectivele cereri cu data de 1 ianuarie, in ziua de 3 ianuarie 2016, pentru a-i obliga sa ne rezolve tuturor situatia, nu in 200 de ani cum ar vrea, ci in termen de 45 de zile. In ceea ce priveste atitudinea noastra, cei care se considera militari si nu babe barfitoare gata sa plece urechea la zvonurile diversioniste ale blogurilor basiste, care au drept unic scop desfiintarea SCMD, nu rezolvarea situatiei dvs., sa citeasca pe blogul sindicatului scrisoarea deschisa, trimisa in 14.10. a.c., domnilor gl.bg. dr. Florin MACIU si col. dr. Constantin LUCA.
Suntem ferm hotarati sa-i actionam in justitie pe cei care nu vor sa aplice ci sa ... „interpreteze” Legea, ca de obicei, in defavoarea noastra!
Informandu-va ca, din acest moment, pe toata durata elaborarii si aplicarii normelor, SCMD nu va actiona decat exclusiv in interesul membrilor sai activi, cotizanti la zi,
Am onoarea sa va salut,
Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU



SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Adresa: Bucuresti, str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, cod postal 013152, Of. Postal 26
Cont:BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410, Cod fiscal:26096263
Adresa e-mail : sindicatulmilitarilor@gmail.com

Nr. 1076  din 14.10.2015

                                                                                                      

SCRISOARE DESCHISA DOMNILOR
Gl.bg.dr. FLORIN MACIU, Loctiitor al sefului DRPIP si
Col. dr. CONSTANTIN LUCA, Directorul Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N


Stimati camarazi,

Ne adresam dvs., cu profundul respect datorat de nespecialisti unor reputati specialisti in domeniu, reamintindu-va ca Legea nr. 223/2015 a fost promulgata si urmeaza sa intre in vigoare cu data de 1 ianuarie 2016.
“Dura Lex, sed Lex!” Pe cale de consecinta, va reamintim faptul ca, fie adoptate prin HG, fie prin ordine comune ale conducatorilor institutiilor sistemului unic, normele de aplicare ale acestei legi, cat se poate de clara si menita sa anuleze toate discriminarile din sistem, nu pot nici sa adauge la, nici sa omita ceva, din textul Legii. Prin urmare, in baza art. 109 coroborat cu art. 28 ale Legii, redevenind militare, toate pensiile stabilite de cand exista Armata, daca beneficiarii sau urmasii lor directi sunt in viata, si pana la 31 decembrie 2015, vor fi, in mod obligatoriu, RECALCULATE si actualizate. Nu numai cele prevazute la art. 110 care nu au fost niciodata si urmeaza sa devina abia acum, militare. Diferenta consta in faptul ca, daca facem, cu incepere din data de 1 ianurie 2016 (si sub nici un motiv mai devreme) cereri de recalculare, subordonatii dvs. sunt obligati sa le dea curs in termen de 45 de zile. Daca nu, le vor recalcula oricum, in termen de maxim 2 ani.
Facem aceste precizari deoarece, o practica nefericita, incetatenita si amplificata la M.Ap.N. din vremea ocupatiei sovietice si pana astazi, face ca, fie din servilism fata de factorul politic, fie din refuzul de a-si complica existenta, finantistii si juristii armatei sa fi cautat de fiecare data toate tertipurile posibile pentru a interpreta prin norme legea in defavoarea militarilor activi si in rezerva ale caror interese se prezuma ca ar trebui sa le apere prin fisa postului.
Astazi, sistemul este unic (Aparare, Ordine publica si Siguranta nationala) asa cum a anticipat, prin constituirea legala in 2009, S.C.M.D., ca sindicat al disponibilizatilor din toate structurile. Prin urmare, ordinele si normele trebuie sa fie unice, comune celor trei structuri. Intrucat tot S.C.M.D., prin actiunile sale in strada, in Parlament, in justitie si in media se afla la baza acestui fericit eveniment reparatoriu pentru toti militarii activi, in rezerva si retragere, ne facem datoria de a transmite opinia celor care au inghetat in strada la -25 grade Celsius ori si-au riscat viata la +45, ca sunt dispusi sa uite atitudinea intolerabila a unor camarazi activi, indeosbi juristi si finantisti fata de rezervisti, dar nu sunt dispusi sa accepte continuarea vechilor practici, solicitand dreptatea adica reparatia pana la capat, inclusiv restituirea, cu incepere de la 1 februarie 2016, a sumelor abuziv retinute, in intregul lor.
Stimati camarazi,
Asigurandu-va in continuare de disponibilitatea noastra in ceea ce priveste dialogul onest si constructiv si de sprijinul in elaborarea oricaror norme si proiecte de legi care privesc sistemul, va rugam respectuos sa transmiteti subordonatilor dvs. rugamintea de a actiona corect, astfel incat sa nu ne trezim in situatia penibila de a fi obligati sa facem plangeri penale la adresa unor camarazi activi, pentru abuz in serviciu si refuzul, din varii motive, inclusiv politice, de a aplica legea in spiritul si in litera ei.
Cu multumiri anticipate,

p. Biroul Operativ Central al S.C.M.D.,
              Presedintele S.C.M.D.,

                                            Col.(r) dr. Mircea DOGARU