marți, 30 iunie 2015

PROTEST

-IN ATENTIA ADEVARATILOR PROFESIONISTI DIN MEDIA-
Doamnelor si domnilor jurnalisti,
Ma adresez dvs. constatand in ultimele ore, cu profunda indignare, lipsa totala de profesionalism ale unor "stiriste" specializate in "Elodii" si barfe de colt de strada, care afecteaza grav imaginea pe care ati construit-o posturilor dvs., abordand dupa ureche problema Legii pensiilor militare de stat, provocand opinia publica si aruncand in derizoriu domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, atat de delicat in contextul actual international.
Sunt ferm hotarat sa dau in judecata pe oricare dintre aceste pseudojurnaliste care si-au permis sa dezinformeze opinia publica, astazi, 30 iunie 2015, cand se voteaza in Camera Deputatilor Legea pensiilor militare de stat. Pentru numele lui Dumnezeu, nu este vorba de “pensii speciale” sau de “mariri de pensii” si de "privilegii".  Este vorba acum despre o lege speciala pentru militari si politisti, asa cum trebuie sa fie si pentru alte categorii (diplomati, aviatori, personal auxiliar din Parlament sau instante de judecata, chiar sportivi, artisti, etc) care nu pot fi incadrate in legea celor "8" (8 ore de munca, 8 ore de odihna si 8 ore de pregatire si refacere a capacitatii de munca) asa cum se intampla in cazul marii majoritati a celor ce muncesc.
In ceea ce ne priveste, este vorba despre inlaturarea haosului legislativ instaurat de regimul Basescu –Boc in sistemul nostru, de unificare legislativa, de abrogare a unor prevederi aberante din 11 acte normative diferite si contradictorii, sub influenta carora ne aflam in momentul de fata! Este vorba despre usurarea bugetului de asigurari sociale prin scoaterea militarilor si politistilor din sarcina  Casei Nationale de Pensii Publice, la care noi nu am cotizat, contribuind dintotdeauna in propriul nostru sistem si, nu in ultimul rand, este vorba despre inlaturarea unor nedreptati aruncate aleator si discriminatoriu, in scop de dezbinare, asupra unei mari parti dintre militari, vizand decredibilizarea si distrugerea rezervei.
Prin urmare, transmit tuturor “jurnalistilor” si altora care bat campii pe la posturile de televiziune, vorbind incitant despre “mariri” si “privilegii” sa se documenteze  si pe urma sa presteze deontologic niste joburi in care, deocamdata, nu au ce cauta!
Pentru intregul  sistem national de aparare, ordine publica si siguranta nationala, Legea pensiilor  militare de stat reprezinta o intoarcere la normalitate, la asezarea militarilor si politistilor romani alaturi de colegii lor din celelalte tari membre NATO, pe fundamentele dreptului, cu alte cuvinte este vorba despre implinirea unui act de dreptate, cu atat mai semnificativ cu cat se realizeza intrun moment tensionat in care se afla mediul de securitate est-european.
 Toata cinstea si admiratia pentru cei care, dincolo de interesele politice obscure deservite, sunt capabili sa inteleaga si interesul national si se pot ridica deasupra ratingului de presa.
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

STADIUL PROIECTULUI LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT

- IN ATENTIA TUTUROR CELOR INTERESATI –

Stimati camarazi,
Proiectul Legii Pensiilor Militare de Stat, denumita astfel in 2012 la initiativa SCMD, lege pentru care luptam constant inca din 2011, a trecut ieri la vot in Senat cu amendamentele favorabile noua (amendamente ce-l readuc la forma din 12 februarie a.c. asupra caruia am cazut cu totii de acord) fiind trimis la Camera Deputatilor. Astazi la ora 11.00 este supus (ca Plx-529/2015) dezbaterilor in vederea intocmirii raportului comun in comisiile de resort (Munca si Aparare). Urmeaza votul in Camera Deputatilor, inclusiv pe amendamentele propuse de deputati, vot pe care il dorim cat mai rapid.
Daca in urmatoarele ore, comisiile de resort prezinta raportul la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, acesta va intra la vot astazi in plen, fiind prevazut la punctul 6 al ordinei de zi. Doamne-ajuta!
Ultima faza consta in trimiterea legii votate spre promulgare la Presedinte. Acesta o poate promulga sau o poate respinge (o singura data). Este cazul Legii speciale a pilotilor, respinsa de Basescu la promulgare si care a zacut in Parlament timp de 8 luni pana a fost trimisa din nou la promulgare. Tot Presedintele o poate ataca la CCR. Nu credem ca va fi cazul!
Va vom tine la curent cu evolutia situatiei.
Cu stima,
Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

sâmbătă, 27 iunie 2015

Privind actuala forma a Proiectului Legii pensiilor militare de stat

Stimati camarazi, 

SCMD a postat atat forma finala a Proiectului de Lege propus de Guvern (vezi coltul din dreapta sus al paginii noastre de Internet),  cat si amendamentele aduse prin comisiile Senatului si care sunt, in general, favorabile.

Rugamintea este ca, atunci cand cititi un amendament (ex. alin. 6 la Art. 60), sa cititi in intregime articolul respectiv pentru ca altfel puteti trage concluzii eronate.

Va prezentam link-urile de pe pagina de Internet a Senatului Romaniei:

Link Proiect de Lege privind pensiile militare de stat:   http://www.senat.ro/legis/PDF/2015/15L212FG.pdf
Link  Raportul comun al comisiilor sesizate în fond pentru Proiectul de Lege privind pensiile militare de stat  http://www.senat.ro/legis/PDF/2015/15L212CR.pdf

Votul final va fi dat astazi, 29.06.2015, la orele 17.00, conform ordinei de zi afisata pe site-ul Senatului.
 
Biroul Operativ Central al SCMD

joi, 18 iunie 2015

COMUNICAT DE PRESA



IN ATENTIA MASS-MEDIA DIN TARA SI NU NUMAI...

Doamnelor si domnilor jurnalisti,
Deoarece noua serie a telenovelei DNA ii are ca protagonisti pe judecatorii probasisti de la CCR, va punem din nou la dispozitie doua documente transmise dvs., tuturor, la 31 iulie 2012. Ele demonstreaza ca Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) a avut curajul sa vada si sa atace atunci ceea ce dvs. observati si criticati astazi. Si o facem in numele restituirii adevarului istoric, mai ales ca actualele evenimente confirma acuzele noastre.
Lansata la 08 octombrie 2011, Platforma Civica, semnata de SCMD si aliatii sai, zeci de sindicate si ONG-uri care s-au constituit in Consiliul National al Societatii Civile (CNSC), a acuzat o serie de structuri ale statului, de paralelism, constituirea in scoli ale coruptiei si instrumente de politie politica. Intre timp viata ne-a confirmat, sefii DIICOT, ANAF, ANRP fiind deja “saltati” pentru coruptie si frauda iar presedintele CCR Augustin Zegrean si acolitii sai fiind déjà chemati sa dea cu “subsemnatul”. In numele normalitatii ar trebui sa se pregateasca Morar, Stanciu, Haineala, Kovesi si alte personaje din batalionul de doamne tip Gaddafi, al lui Basescu. Pentru ca Basescu si Udrea nu au putut institui singuri un regim discretionar, de dictatura personala! Au fost ajutati de mii de judecatori, procurori si sefi ai administratiei, numiti discretionar, pe considerente strict politice, obedienti fata de cel ce se erija in “seful statului” (calitate inexistenta in Constitutie). Am fost atacati atunci si multi dintre dvs. ati fost manipulati de cea mai abjecta si deliranta forma a basismului si anume “macoveismul”. Cu tot riscul am afirmat si afirmam in continuare urmatoarele:
·        Romania nu este un stat de drept, pentru ca Justitia nu este independenta;
·        Romania nu va fi un stat de drept cata vreme sefii CSM, CCR, DIICOT, ANI, ANAF, etc. vor fi numiti exclusiv politic;
·        Romania nu va fi un stat de drept cat timp nu se va face reforma Justitiei, a treia putere in stat functionand in prezent ca simplu instrument in mana presedintelui;
·        Procurorii trebuie despartiti de judecatori, ei nefiind magistrati ci avocati ai statului. Judecatorii tin de Ministerul Justitiei. Cariera lor de magistrati trebuie coordonata exclusiv de CSM, in care presedintele tarii, ca personaj politic, nu are ce cauta. Procurorii tin de Ministerul Public, trebuind sa aiba un Consiliu Superior al Ministerului Public, separat de cel al magistratilor, asa cum a fost in Romania antebelica. DNA nu trebuie sa fie “stat in stat” ci o simpla structura functionala in cadrul Parchetului General de pe langa ICCJ. Curtea Constitutionala, care si-a arogat cu de la sine putere atributii “politico-jurisdictionale”, devenind o supraputere, deasupra Legislativului, Executivului si Puterii Judecatoresti, trebuie sa fie o simpla structura tehnica, formata din profesionisti, in subordinea CSM sau a ICCJ, etc.
Referitor la Referendum, v-am informat in 2012 asupra urmatoarelor:
·        Pe 29 iulie 2012 am avut o convorbire telefonica de 3 ore cu consiliera pe probleme romanesti a doamnei Angela Merkel, informand-o asupra starii de spirit din Romania si a repudierii de catre natiunea romana a regimului banditesc Basescu;
·        Am transmis tuturor deputatilor si senatorilor ca Legea Referendumului, daca stabileste un “prag” la art. 5, la art. 10 introduce exceptia, nefiind nevoie de “prag” in cazul demiterii presedintelui. Doar senatorul Ioan Ghise a preluat si dezvoltat ideea, luptand consecvent si constitutional pentru recunoasterea demiterii lui Basescu;
·        Nu MAI si nu BEC ci Autoritatea Electorala Permanenta trebuie sa prezinte, pe 31 martie in fiecare an, situatia reala a cetatenilor romani cu drept de vot. Cu sprijinul MAI, BEC doar verifica;
·        Pe 29 iulie 2012, AEP nu a prezentat situatia, BEC nu a verificat iar MAI a facut uz de fals, dand datele din 2002 (circa 19 milioane de alegatori) drept datele recensamantului din 2011 (real circa 16,4 milioane de alegatori). Vinovatul a fost ministrul Ioan Rus, cel vinovat si de ultima lovitura data Guvernului Ponta in seria “coincidentelor”. Pentru cine a lucrat si lucreaza domnul Rus? Pentru cine ne-ar indica numele si faptul ca a fost aparat de posturile de televiziune ombilical legate de interesele rusesti in Romania (aceleasi posturi care ii eticheteaza pe patriotii romani drept “KGB-isti”, potrivit principiului hotului care striga “- Hotii!”);
·        La 31 iulie 2012, a intervenit SCMD, in numele CNSC, organizand o conferinta de presa la sediul CCR, unde a depus cele 2 documente, catre CCR si personal catre domnul Augustin Zegrean, solicitand imperativ sa nu se ia nici o decizie asupra Referendumului pana cand natiunea romana nu va fi informata asupra numarului exact al cetatenilor cu drept de vot din tara si din diaspora.
Acestea sunt documentele care au determinat decizia CCR din 2 august 2012, de amanare a pronuntarii pe Referendum pana la 12 septembrie. Domnul Zegrean se face vinovat de acceptarea ilegalei “Erate”, de diminuarea de 2 ori a termenului (decizia din 03 august ca acesta sa fie 31 august si decizia din 14 august, ca pronuntarea sa fie pe 21 august) la cererea repetata a Demisului, care voia, din motive evidente, sa organizeze nunta fiica-si (EBA) in calitate de presedinte. Si se mai face vinovat domnul Zegrean de acceptarea intoarcerii ilegale la Cotroceni a lui Basescu pe 20 august la ora 10.40 si de invalidarea Referendumului in conditiile ascunderii numarului real de alegatori de circa 16,4 milioane.
Cu prag electoral sau fara prag electoral, prin prezentarea la vot a circa 8,6 miloane de alegatori, Basescu a fost demis la 29 iulie 2012. CCR, CSM si DNA (care a fugarit taranii pe camp ca la 1907) au conspirat atunci la falsificarea rezultatului, cu alte cuvinte a Istoriei, implicit la continuarea unui detestat regim de dictatura personala, al minciunii si furtului generalizat, cu grave consecinte pentru milioane de romani si pentru viitorul Romaniei.
Va transmitem rugamintea, stimati jurnalisti, de a constatata ca debasificarea (termen lansat de noi in 2011) se impune mai mult ca oricand si ca toti vinovatii de falsul istoric trebuie sa plateasca!

Cu stima,
Presedintele SCMD
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

joi, 4 iunie 2015

Raspunsul Inspectiei Judiciare din cadrul CSM la sesizarea SCMD





Doamnelor si domnilor colegi,

Pentru a putea intelege raspunsul Inspectiei Judiciare, din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, la sesizarea noastra, in care aratam reaua credinta a doamnei judecator Vasile Cristea Mirela Simona, redam mai jos continutul dipozitiilor legale la care inspectorul sef face referire in documentul mentionat:
ART. 47/ Legea nr. 317/2004, privind organizarea si functionarea CSM
(1) În cazul în care sesizarea s-a făcut potrivit art. 45 alin. 
(2), inspectorul judiciar poate dispune, prin rezoluţie scrisă şi motivată:
    a) admiterea sesizării, prin exercitarea acţiunii disciplinare şi sesizarea secţiei corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii;

ART. 99, lit t), teza II/Legea nr. 303, privind statutul judecatorilor si procurorilor
    Constituie abateri disciplinare:
……………………………………………………………………………………..
    t) exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.
-----------
Art. 99 a fost modificat de pct. 3 al <LLNK 12012    24 10 202   0 44>art. I din LEGEA nr. 24 din 17 ianuarie 2012 publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 51 din 23 ianuarie 2012.

Redam, de asemenea, si continutul urmatoarelor doua articole din lege, articole care prin continutul lor sunt strans legate de cel precedent:

ART. 99^1
(1) Există rea-credinţă atunci când judecătorul sau procurorul încalcă cu ştiinţă normele de drept material ori procesual, urmărind sau acceptând vătămarea unei persoane.
(2) Există gravă neglijenţă atunci când judecătorul sau procurorul nesocoteşte din culpă, în mod grav, neîndoielnic şi nescuzabil, normele de drept material ori procesual.

ART. 100
Sancţiunile disciplinare care se pot aplica judecătorilor şi procurorilor, proporţional cu gravitatea abaterilor, sunt:
a) avertismentul;
b) diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu până la 20% pe o perioadă de până la 6 luni;
c) mutarea disciplinară pentru o perioadă de până la un an la o altă instanţă sau la un alt parchet, situate în circumscripţia altei curţi de apel ori în circumscripţia altui parchet de pe lângă o curte de apel;
 d) suspendarea din funcţie pe o perioadă de până la 6 luni;
 e) excluderea din magistratură.

Intrucat in raspunsul primit nu ni se precizeaza concret sanctiunea primita de dna judecataor VASILE CRISTEA MIRELA SIMONA, nu ne ramane altceva de facut decat sa ghicim noi sanctiunea respectiva.

Cu stima,
V. Mihai, Col (r)
Consilier Departamentul juridic


marți, 2 iunie 2015

MESCHINARIE SAU SINUCIDERE POLITICA?



Scrisoare deschisa
In atentia domnului Viceprim-ministru gl. (r) dr. Gabriel Oprea

Domnule Viceprim-ministru,
Ma adresez dvs., in primul rand, deoarece, prin forta imprejurarilor, pas cu pas, ati ajuns sa reprezentati unicul factor de stabilitate si de percepere realista a contextului intern al actualei guvernari. Apoi, pentru ca, in ochii electoratului, ati ajuns sa va identificati cu Executivul si, nu in ultimul rand, pentru ca, fiind singurul membru al Guvernului care a inteles, in baza informatiilor, corect, ce s-a intamplat la 16 noiembrie 2014, ati initiat masurile reparatorii care se impuneau, inclusiv in ceea ce-i priveste pe rezervisti.
Dvs. ati initiat Comisia de definitivare a Proiectului Legii pensiilor militare de stat, proiect care ne-a fost fluturat ca promisiune de catre Guvern inca din 2012. Pe data de 12 februarie 2015 actiunea a fost gata, urmand ca, in patru zile, ministrii de resort sa semneze initiativa si proiectul sa intre in dezbatere parlamentara. Vazand ca au trecut peste 30 de zile si proiectul a disparut nu se stie unde, banuind o noua tergiversare meschina, de tipul celor care ne-au fost servite in ultimii trei ani, ne-am adresat parlamentarilor, indiferent de culoare politica, si 8 dintre acestia si l-au asumat ca initiativa politica pe 18 martie a.c. Mizam pe faptul ca Guvernul nu-si va respinge propriul proiect si, din dorinta de a nu pierde electorat, si-l va asuma imediat, recomandand si procedura in stare de urgenta. Au intervenind insa, ca de obicei, meschinaria si calculul politic sinucigas, Guvernul refuzand 2 luni sa dea avizul si apoi prezentand acelasi proiect, chipurile imbunatatit ca limbaj juridic, ca fiind altceva. Meschinarie pentru ca s-au operat 6 mici modificari la calculul pe viitor al pensiei in defavoarea actualelor cadre active si renuntarea la cursul normal legislativ prin precizarea ca indiferent cand va fi votata legea, va intra in viguare la 01. 01. 2016. Meschinarie care ne atinge si pe noi actualii rezervisti daca noua Lege a sistemului unic de salarizare va fi promulgata anterior datei mentionate, noi neputandu-ne alinia la ea retroactiv. Gest sinucigas deoarece „stralucitii” consilieri a d-lui Premier l-au pacalit ca va avea mare succes electoral daca legea va fi promulgata in 2016.

Domnule Viceprim-ministru,
Dvs. cunoasteti situatia: batjocorirea noastra sistematica de catre regimul Boc-Basescu si legile care ne-au anulat retroactiv contractele individuale pentru exercitarea profesiei de militar, transformandu-ne in asistati social, beneficiari de simbolice „ajutoare sociale”, insultati sistematic si aruncati urii publice ca „nesimtiti” etc; lupta S.C.M.D. in strada, in Parlament si in Justitie pentru drepturi „erga omnes” si marea victorie obtinuta de noi la 07.01.2011 la ICCJ, cand ticaloasa „Recalculare” a fost abolita; schimbarea conducerii ICCJ de catre Basescu, promulgarea OUG 1/2011 care reitera „Recalcularea” sub numele de „Revizuire”, adevar vizibil la art. 4, inca in vigoare si introducea discriminarea intre noi sustinuta de numerosii scafandrii militari din judetul ... Vaslui sau de finantistii si cadristii care au devenit peste noapte specialisti in deminari; ordinele directe date de Boc si Predoiu si ministrilor si judecatorilor cum sa interpreteze principiile de drept in relatia cu noi si ce hotarari sa ia in procesele noastre; decizia CCR ca hotararile definitive si irevocabile sa fie amante sine die la aplicare, in cazurile favorabile noua iar daca am declansat procedura executorului judecatoresc aceasta sa ne fie contestata; pregatirea „executarii” noastre definitive in iunie 2013 cand toate pensiile urmau sa scada din nou la nivelul lui ianuarie 2011 cu plata de catre fiecare dintre noi a diferentelor pe 30 de luni din urma, in timp de 6 luni; disparitia a cca. 32000 de rezervisti din sistem, prin lovirea cu zecile de decizii de pensie care s-au succedat, decese produse prin infarct, atac cerebral sau sinucidere; preluare si exploatarea situatiei create de Basescu de catre guvernele Ponta care, in loc sa ne faca dreptate „a doua zi” asa cum s-a promis, au perpetuat ticalosia din motive meschine, ca sa mai faca o economie pe seama mortilor, cum se exprima doamna general Maria Lupu in mesajul trimis celebrului Gheorghe Gherghina; dezvoltarea de catre reprezentantii guvernului Ponta, in timpul „coabitarii”, a atacurilor impotriva SCMD si a miscarii rezervistilor stimuland prostia, lacomia, paranoia individualismului, specifice la romani dar si tradarea sau actiunea infiltratilor.

Domnule Viceprim-ministru,
SCMD a rezistat si, cu ajutorul dvs., in baza acordului din februarie 2013, a adus rezervistilor partiala reparatie prin Legea 241/2013, in ceasul al doisprezecelea, cand Casele de pensii nu mai puteau ascunde realitatea deciziilor finale si noul val de morti se declansase (cazul Gl. Mihail Popescu). Va amintiti cu ce presiuni s-a obtinut aceasta lege care, din 8 puncte a ramas in 2. Si aici a intervenit meschinaria, pentru ca nu ne-am intors la normalitate, am ramas agatati de frauda parlamentara numita „Legea Anastase”, am pierdut sine die dreptul la indexari, iar MapN, in primul rand, si-a permis sa anuleze aplicarea corecta a hotararilor de guvern privind grupele de munca. Mai mult, dreptul la recuperarea banilor abuziv retinuti, deschis de art. 2, ne-a fost luat de Guvern prin abrogarea acestuia odata cu Legea 125/2014. Acea meschinarie care acoperea noua taiere a pensiilor, sub pretextul apararii „mamicilor si taticilor” dar si a tuturor pensionarilor iertati de plata unor inventate sume din urma, datorate cunoasterii aritmeticii de catre functionarii Caselor de pensii, la nivelul Robertei Anastase. In fapt Guvernul i-a jumulit pe civili si s-a iertat pe sine de plata datoriilor catre noi.

Domnule Viceprim-ministru,
Ca cea mai realista persoana a actualului Executiv, persoana care si-a asumat niste angajamente fata de noi si natiune, va reamintesc faptul ca Premierul ne-a promis reparatia totala „a doua zi dupa ce vine la putere”, apoi (la 01.05.2012) „marti” dar n-a precizat anul si, in fine, pana la 09.11.2012, prin semnatura data pe Contractul Social la 14.07.2012. In 2013, l-a facut responsabil de Proiectul Legii pensiilor militare de stat pe ministrul Mircea Dusa (de la 04.03.2013 acesta fiind declarat de prioritate absoluta). Rezultatul a fost un mare „Fasss” si am ajuns in 2014. In acelasi mod au fost amagiti, manipulati prin paleative care au adus disensiuni intre ei si aliatii nostri din cadrul CNSC: pensionarii civili, ceferistii, minerii, grefierii, aviatorii, diplomatii, revolutionarii etc. Rezultatul s-a vazut la alegerile europarlamentare cand cc. 3 milioane de voturi din cele exprimate in 2012 sau la Referendum v-au lipsit. Considerand ca s-a inteles ceva din aceasta lectie am convenit cu reprezentantii Guvernului in august 2014, ca pana la 1 octombrie acelasi an, in perspectiva prezidentialelor, sa apara in ordinea stabilita de Guvern urmatoarele legi: Legea speciala pentru aviatorii civili (a aparut dar nu se aplica pentru ca, respinsa de Basescu nu a fost nici astazi retrimisa la promulgare), Legea pentru abrogarea cap. 4 din Legea 329/2009 ceruta de SCMD (a fost promulgata si am multumit pentru asta), PLX 404 pentru grefieri, diplomati, parlamentari, functionari publici din Parlament si Curtea de Conturi (sunt plimbati in continuare), ridicarea suspendarii aplicarii Legii Recunostintei (am primit in schimb aberanta OUG 95/2014 care declara Revolutia incheiata la ora 12 si 10 minute in ziua de 22 decembrie 1989, rapind militarilor orice drept la recunostinta) si, ultima, Legea pensiilor militare de stat. In locul acesteia s-a dat la 1 octombrie 2014 ... vacanta parlamentara, pentru salvarea unor corupti din PSD. Rezultatul s-a vazut la vot, la prezidentiale!

Domnule Viceprim-ministru,
Din pacate domnul Premier nu a vrut sa ii asculte in octombrie trecut pe domnii Dragnea, Pop sau Codrin Stefanescu, adica vocea Ratiunii! Poate va asculta acum pe dvs.! In timpul campaniei am precizat ca Victor Ponta va pierde alegerile in fata oricui cu doua exceptii (Monica Macovei si Elena Udrea). Am precizat ca basistii, ca sa nu ajunga in puscarie, au o singura sansa, sa preia puterea. Ca ei investesc nu in Udrea ci in Iohannis pe spinarea caruia vor incerca sa se catare la guvernare. Nu Iohannis a castigat ci Ponta a pierdut si nu „Operatiunea Diaspora”, orchestrata de basisti sub coordonarea unui tiraspolean a pecetluit soarta alegerilor, ci votul societatii civile romanesti ca pedeapsa ca actualii guvernanti nu au respectat „promisiunile facute in anul 2012 de a ne reda drepturile luate abuziv in 2010 prin votarea frauduloasa a legii pensiilor”. Am citat din manifestul Federatiei Nationale Unirea a Pensionarilor din Romania care cheama toata suflarea pe data de 11 iunie 2015, la orele 10.00, la o mare Adunare Generala Populara in Piata Victoriei.
Noi am proclamat in 16 noiembrie 2014, ca vointa poporului este „Iohannis presedinte Ponta prim-ministru”, stopand elanul basistilor al, caror loc este la puscarie, nu la guvernare.

Domnule Viceprim-ministru,
Paleativele propagandistice de genul scaderii TVA la alimente si maririi alocatiei copiilor nu mai tin. Crescut abuziv si spoliator de Basescu, TVA-ul trebuia scazut inca din 2012 in cadrul „dreptatii pana la capat”. In ceea ce priveste ajutoarele pentru copii, inventate de Ceausescu in cadrul politicii sale fortate de sporirii a natalitatii, masura a fost o gulguta nerumegata, aruncata de adversarii politici ai PSD si asumata de Premier ca sa nu piarda voturi desi isi da seama ca este o catastrofa pentru actualul buget.
Afirm in schimb ca, daca Legea pensiilor militare de stat, care nu presupune efort bugetar, nu va fi votata in urgenta in aceasta luna si nu va fi trimisa la promulgare pana la vacanta parlamentara, daca nu se va face dreptate si diplomatilor, grefierilor, aviatorilor, functionarilor publici, astazi insultati ca noi odinioara si revolutionarilor, daca nu se va accepta dialogul din 11 iunie a.c. cu pensionarii, cu ceferisti ale caror spitale sunt vanate sistematic de mafia terenurilor, cu minerii aflati deja in greva etc., PSD va pierde alegerile din 2016. Nu le vor castiga nici basistii vopsiti in liberali care vor fi toti in inchisoare pana atunci, din vointa externa. Iar in ceea ce-i priveste pe reprezentantii „noii clase politice” inventata de servicii externe, adica de stapani si care invata in draci limba romana in SUA, Rusia si in statele anexa pentru a patrunde pe listele electorale, daca va mai asumati Domnule general, idealul national, va trebui sa va bazati exclusiv pe noi, rezervistii coordonatori ai unei parti insemnate a societatii civile, pentru a inlatura pericolul care ameninta existenta Romaniei si in interior si la toate fruntariile.
Pentru a nu ajunge in situatia extrema care se contureaza, fiindca este mai bine sa previi decat sa repari, va rog asadar Domnule general sa puneti piciorul in prag si sa-l convingeti pe Domnul Premier sa renunte, in interes propriu si national, la meschinariile semnalate, sa accepte forma initiala a Proiectului Legii pensiilor militare de stat care se afla in Senat de peste 45 de zile, deci poate fi considerata trecuta tacit, sa renunte la aberatia aplicarii Legii cu 1 ianuarie 2016, pentru ca nu se justifica nici macar electoral si sa nu mai tergiverseze reparatiile promise tuturor categoriilor socio-profesionale lovite de politica de genocid a clanului de hoti Basescu, adica promisiunile facute aliatilor nostri. Ii vom garanta in schimb continuitatea politica, nu din dragoste ci ca si Domnul Presedinte Iohannis, de nevoie, adica din necesitatea supravietuirii statale si nationale.

Honor et Patria! Vae victis!

Cu multumiri anticipate,
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU