miercuri, 10 mai 2017

Catre,

CURTEA CONSTITUTIONALA A ROMANIEI
 
           In atentia

Doamnei Secretar General Ruxandra SABAREANU

Stimata doamna Secretar General,

In numele membrilor Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) va multumesc pentru promtitudinea de care ati dat dovada, raspunzand membrilor si simpatizantilor nostri rezervisti la sesizarile facute privind neconstitutionalitatea Art. 40 din Proiectul legislativ B-161/2017. Sesizarile vor continua deoarece, va atrag respectuos atentia, ca, respectivul Proiect constituie doar preambulul, noi solicitand CCR sa se sesizeze asupra neconstitutionalitatii Art. 40 din OUG nr. 57/2015, conform paragrafului 4 din respectivul model de sesizare.
In fapt, in mod ticalos de neconstitutional, penalii autori au strecurat o intreaga ordonanta in 30 de articole, vizand desfiintarea Legii organice nr. 223/2015, ca … Art. 40 in OUG nr. 57/2015. Un articol format din … 30 de articole si sute de aliniate.
Preambulul sesizarii tip, atrage atentia ca acest experiment reusind (deoarece abrogarea Art. 40 din OUG nr. 57/2015, care isi produce in continuare efectele, bate pasul pe loc la Camera Deputatilor) aceiasi vinovati au lovit 6 legi organice prin Art. 40, de aceeasi factura, din proiectul Legii salarizarii unitare. Este posibil, tocmai pentru ca dvs. ati permis neconstitutionalitatea in cazul OUG nr. 57/2015.
Actiunea noastra este preventiva, solicitandu-va in fapt, prin sute de mii de semnaturi, sa va sesizati asupra neconstitutionalitatii Art. 40 din OUG nr. 57/2015, conform paragrafului 4 din sesizare. Daca veti face acest lucru, aberatia constitutionala in curs de implementare (strecurarea unui Art. 40 privind “Pensiile de stat” intr-un proiect legislativ vizand salarizarea unitara) va fi respinsa de parlamentari si ministrul incompetent de resort, sanctionat.

Stimata doamna Secretar General,

Intrucat, in Romania, Constitutia nu este nici respectata, nici aplicata prin legi organice, ordinare sau ordonante, ci interpretata, dupa cum suna ordinele antinationale primite de decidentii politici, ne-am permis si noi sa o interpretam in sensul ca, daca 100.000 de cetateni, prin semnatura, pot sustine un proiect legislativ, aceeasi pot si bloca, sesizandu-va, un proict legislativ, aberant. Considerati-va, asadar, sesizati pentru ca adresarile catre CCR vor continua pana cand respectivul proiect, cu articolul incriminat, va deveni lege promulgata. Nu avem incredere in buna credinta a Presedintelui, a Avocatului Poporului, a 25 de senatori sau a 50 de deputati, mai ales in conditiile in care toti senatorii si deputatii majoritatii parlamentare au contrasemnat in orb, initiativa legislativa, asumata de Liviu Dragnea, tot in orb. Si, intrucat CCR a dat dovada in trecut de obedienta politica, in cazul distrugerii prin legi si ordonante aberante, a rezervistilor, revolutionarilor si a altor categorii socio-profesionale si de varsta, nu avem incredere decat in noi.
Va rugam respectuos, sa demonstrati ca, in noua componenta (si aceasta constituita tot pe criterii politice) CCR se desprinde de trecutul de obedienta fata de regimul Basescu si intelege sa-si faca datoria fata de natiunea romana.


            Cu multumiri anticipate,
            Presedintele S.C.M.D.,

            Col.(r) dr. Mircea DOGARU