joi, 2 august 2018


Se intampla in anul Centenarului,
An al definitivarii distrugerii structurilor militare
prin legile „LOV” (IX)
SERVILISM, LASITATE, INCOMPETENTA, LACOMIE,
INALTA TRADARE
De un an de zile deplangem modul in care clasa politica romaneasca a ales sa-si bata joc de aniversarea Centenarului Marii Uniri. Porcaieli reciproce, huiduieli, acuze, legi mincinoase, antinationale si anticonstitutionale, minciuni electorale, jaf pe banii publici! O realitate in care pescuitorii in ape tulburi, externi, si iredentistii interni isi fac de cap in deplina impunitate, deoarece reprezentantii nostri sunt prea preocupati sa demonstreze ca Romania este tara nimanui, un stat fictiv, nefunctional, locuit, parca pentru a-i da dreptate lui Petre Tutea, de “un popor de idioti”.
De un an de zile SCMD va tine la curent cu evolutia Proiectului “Mihai Viteazul in Cetate”, ca preambul dedicat Primei Mari Uniri a Romanilor, in cadrul manifestarilor Centenarului. V-a adus la cunostinta cum mai toate consiliile judetene si primariile din marile orase oltene, ardelene si crisene au sustinut derularea manifestarii pe urmele lui Mihai Viteazul pana cand au primit ordinul de retragere. Sa fie o coincidenta faptul ca, pe aceleasi coordonate, aceleasi autoritati ale statului sinucigas roman, au acceptat derularea proiectului unguresc similar “Trianon” in care guvernul Ungariei a investit 30 milioane de euro?
Am crezut ca, din considerente meschine, legate de Regina Haosului, Lia Olguta Vasilescu, puterea a interzis militarilor grupati in SCMD si aliatilor lor militari si civili, laici si clerici, sa se bata pentru Tara. Un mesaj primit insa de la domnul Hajdu Győző, prietenul nostru si Presedinte al Asociatiei Culturale si de Prietenie Együtt-Împreună, ne-a lasat perplecsi.
De 28 de ani, ungurii cinstiti din aceasta tara, intampina Ziua Nationala a Romaniei cu imnul „Desteapta-te romane” si manifestari culturale bilingve de exceptie. Am fost de foarte multe ori pe scenele Capitalei, alaturi de ei. De actrita Adam Erszebet, rapsodul secui Alexandru Jidveianu, de scriitorul Horwath Desider, Dumnezeu sa-i odihneasca, au fost cetateni model si patrioti romani, de Presedintele Együtt-Împreună si de invitatii sai, figuri marcante din Ungaria si din lume. Oameni adevarati in traditia secuiului Cserei Mihaly, care, cu trei secole in urma, indemna ungurimea transilvana: „Cel putin de acum in colo sa inveti/Transilvanie ... tu draga mea tara,/Sa traiesti in pace, alaturi de fratii tai,/ sub acelasi acoperis,/Nu-i mai apara cu atata usurinta/pe cei din Ungaria/Ca sa nu mai suferi, cum suferi acum/din pricina cumplitei nedreptati”. Cetateni romai autentici cu ajutorul carora l-am readus in constiinta lumii pe nemesul secui antirevisionist Gyorgy de Ferenczy, care a avut curajul sa-i strige lui Horthy in 1939, sa-si mute gandul de la Transilvania, aruncadu-i in fata propria lozinca: “Nem, nem, soha! (Nu, nu, niciodata)” Am fost si suntem alaturi de Hajdu Győző, un prieten de suflet al bardului nepereche Adrian Paunescu. De aceea ne-a lasat fara grai mesajul domniei sale ca puterea nu i-a permis sa desfasoare in anul Centenarului programul cultural-aniversar dedicat lui 1 Decembrie, la solicitarea transmisa de Egyutt anul trecut, respunzandu-i cu un „NU” hotarat, Gabriela Firea!
Sa nu permiti ungurilor cinstiti din aceasta tara sa salute Centenarul Marii Uniri ... este mai mult decat imbecilism si inalta tradare! Este de noaptea mintii si de ingroparea Natiunii! Cu atat mai mult cu cat aceleasi autoritati i-au permis lui Hans Klemm, specialistul lui Joe Biden in zone de conflict si razboaie civile, sa actioneze fatis impotriva reformei justitiei si interesul statului paralel, sa joace ceardas sub un asa-zis steag al himerei iredentiste numita „Tinut secuiesc” si, mai nou, sa faca o incursiune pe aliniamentul Bistrita - Targu Mures - Alba Iulia, pentru a comunica ultimele ordine ale globalismului/comunismului planetar, in perioada 23–25 iulie a.c. Si i-au mai permis, in continuare, maimutei lui Putin, Viktor Orban sa vina, ca Voda prin loboda, in perioada 27-29 iulie a.c. in centrul tarii, la Tusnad, la asa-zisa scoala de vara „Tusvanios” unde nu numai ca ne-a insultat la noi acasa dar ne-a si amenintat ca ar mai fi un milion de unguri in Romania, gata la orice. In Ungaria nu mai sunt 800 de mii de romani din cei uniti cu Tara la 1918, smulsi cu tot cu pamantul lor din trupul Tarii de catre marile puteri, la Trianon, la 4 iunie 1920 si dati pe mana lui Horthy „intaiul fascist al Europei”. Mai sunt doar vreo 10-15 mii la Seghedin si Gyula (Iulia), de samanta si care joaca asa cum li se canta.
Intrucat Presedintele Romaniei nu i-a aratat obrazul si usa lui Hans Klemm iar Carmen Dan nu si-a pus jandarmii sa-l duca pe numitul Viktor Orban, ca persona non grata, cu suturi in fund, pana la granita, demonstratia a fost facuta. Romania nu mai exista practic, nu are clasa politica, nu mai are forte si capacitate de aparare ... mai ales dupa ce criminala OUG 59/2017 a Liei Olguta Vasilescu a golit unitatile militare de combatanti si serviciile de profil de specialisti. Si, ca sa nu mai existe nici un dubiu in acest sens, aceeasi Carmen Dan a permis unui individ, care face parte din „poporul lui Petre Tutea”, adica unui troglodit cu mental de stadion, sa intre in tara cu o masina inscriptionata, in dispretul oricarui principiu democratic si al bunului simt. Un gest de canal, ridicat de politicieni si formatori cretinoizi de opinie la rangul de act de eroism. Ca sa fie cei interesati definitiv convinsi ca in Romania se poate face orice impotriva romanilor si ca statul nu mai are viitor! Pentru a mobiliza ultimele resurse ale natiunii impotriva acestei stari induse de lucruri, redam alaturat mesajele prietenului nostru Hajdu Győző, pentru ca toti romanii cu mintea intreaga sa inteleaga de la ce nivel actioneaza, in aceasta tara, INALTA TRADARE!
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele SCMD
Col.(r) dr. Mircea DOGARU

MESAJUL UNGURILOR BUNI CETATENI SI PATRIOTI ROMANI

“Te felicităm România, patria noastră natală, cu prilejul Centenarului Marii Uniri
-Membrii români, maghiari şi de alte naţionalităţi, precum şi simpatizanţii Asociaţiei Culturale şi de Prietenie Együtt-Împreună îi  aduc un omagiu patriei noastre natale, România, la Centenarul Marii Uniri, prin organizarea, la Bucureşti, a unei manifestări culturale de o importanţă naţională. Vom îndeplini această obligaţie civică şi constituţională care ne onorează cu demnitate, ca cetăţeni români loiali faţă de ţară, cu toate că nici preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, nici premierul Mihai Tudose, nici ministrul culturii, vicepreşedinte al Comisiei Interministeriale pentru Centenar, Lucian Romaşcanu, şi nici preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, nu ne-au răspuns la Memorandum, la propunerea noastră concretă înaintată în data 10 şi 11 octombrie anul trecut de  către Asociaţia Culturală şi de Prietenie Együtt-Împreună (asociaţie nonprofit şi nonguvernamental) cu privire la organizarea unei manifestări culturale în cinstea Centenarului Marii Uniri.
Despre faptele prezentate în cele ce urmează doresc să informez opinia publică a ţării, deoarece acestea sunt de interes public, mai cu seamă acum, când am intrat în Anul Centenar al Marii Uniri, proclamată de Adunarea Naţională de la Alba Iulia, care a avut loc la 1 decembrie 1918. Aceste fapte semnalează în mod evident că cele mai importante instituţii ale democraţiei noastre constituţionale, înainte de toate, partidele coaliţiei guvernamentale, PSD şi ALDE, sunt atât de preocupate, absolut inutil, cu luptele interne pentru putere care sunt un obstacol major în calea dezvoltării ţării, încât manifestările culturale naţionale şi internaţionale dedicate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, sunt trecute în plan secundar. În celelalte ţări europene – ca să facem doar o comparaţie - de exemplu, în Franţa, care a sărbătorit grandios Ziua Naţională a ţării, cu un an înaintea evenimentului, manifestările politice, culturale şi sociale, care au cuprins toată ţara, precum şi pe tot mapamondul, au fost organizate de o instituţie culturală de sine stătătoare. Pe de altă parte, în România, autorităţile abilitate trebuie să ia act şi de faptul că Guvernul Ungariei, condus de Viktor Orbán, care ignoră în totalitate legile scrise şi nescrise ale diplomaţiei, nu se raportează ca un partener strategic faţă de cea mai mare sărbătoare a României, Unirea Transilvaniei cu România. Viktor Orbán şi colegii săi politicieni neglijează în mod voit, cu o aroganţă desăvârşită, sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, de fapt adoptă o atitudine similară faţă de Marea Unire proclamată de Adunare Naţională de la Alba Iulie, la 1 decembrie 1918, cu cea adoptată de figura fascistă a iredentismului maghiar, Miklós Horthy.
Organizaţia „Trianon 100”, înfiinţată nu demult în Ungaria, este o confirmare a acestei atitudini. Această organizaţie este, în definitiv, un atac lansat la nivel internaţional împotriva Centenarului, împotriva României. Opinia publică a ţării a condamnat, pe bună drepate, conducerea superioară a UDMR, care ignoră total sărbătoarea centenarului. Mai mult de atât, preşedintele acestei formaţiuni politice, Hunor Kelemen, îndeplineşte cu slugărnicie toate ordinele anti-româneşti date de premierul Ungariei, Viktor Orbán, care nu demult a trimis în Transilvania pe comisarul său responsabil cu realizarea autonomiei în rândul minorităţilor maghiare din Bazinul Carpatic, Katalin Szili. Datorită comisarului Szili au ajuns cele trei partide maghiare din Transilvania: UDMR, Partidul Civic Maghiar (PCM) şi partidul lui Tőkés, Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) să încheie  – după o dispută şi divergenţe de un deceniu – o alianţă care să militeze pentru o autonomie pe criterii etnice, interzisă de Constituţia ţării, şi pentru a provoca în Anul Centenar, prin acţiuni antiromâneşti mârşave, tensiuni în viaţa publică a ţării. Katalin Szili a desfăşurat zile la rând mai multe acţiuni pe teritoriul României şi i-a convins pe liderii acestor organizaţii maghiare să încheie o alianţă în Anul Centenar şi să revendice autonomia pe criterii etnice, şi a procedat astfel sub privirile autorităţilor române abilitate.
În acest context va creşte foarte mult importanţa modului în care  autorităţile române competente vor organiza evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri pentru a reflecta adevărul istoric incontestabil pe baza căruia a fost înfăptuită unirea Transilvaniei cu România,  pe 1 decembrie 1918.

Iată, faptele despre care doresc să informez opinia publică în primele săptămâni ale Anului Centenar:

1.     În anii care au urmat după evenimentele care au condus la schimbarea regimului în decembrie 1989, concret timpt de 27 de ani, la fiecarea sfârşit de an organizaţia noastră culturală nonprofit, neguvernamentală, Asociaţia Culturală şi de Prietenie Együtt-Împreună a organizat, la Bucureşti, în cinstea aniversării Marii Uniri, cea mai mare sărbătoare naţională a României, spectacole culturale de mare anvergură. La aceste spectacole literar-artistice, de importanţă naţională, au participat de fiecare dată, în afară de personalităţile vieţii culturale din Bucureşti – scriitori, poeţi, artişti, academicieni, politicieni - şi câţiva prieteni ai asociaţiei noastre din Ungaria şi Anglia (scriitori, poeţi, artişti şi personalităţi ale vieţii publice). Aceste spectacole festive le-am organizat la Teatrul Naţional Bucureşti, în sala de concerte a Ateneului Român, la Centrul Cultural al Ministerului de Interne şi de mai multe ori în cadrul Primăriei sectorului 2, Bucureşti, condusă de Neculai Onţanu, şi de fiecare dată în prezenţa unui public numeros. Având în vedere că timp de 27 de ani am organizat necontenit în fiecare an, la Bucureşti, spectacolele  festive în cinstea zilei de 1 Decembrie, conducerea Asociaţiei Culturale şi de Prietenie Együtt-Împreună a hotărât ca în Anul Centenar să organizeze, la Bucureşti, o manifestare culturală de mare anvergură prin care să aducă un omagiu înaintaşilor care au realizat Marea Unire. Aşadar, am decis să ne adresăm celor mai importante foruri ale democraţiei noastre şi să solicităm sprijin pentru acţiunea noastră culturală, omagială, în loc să apelăm la sponsori.

2.     Aşadar, în data de 10 şi 11 octombrie anul trecut am înaintat, în numele organizaţiei noastre civice, solicitările noastre – la care nu am primit nici un răspuns nici până în ziua de azi – la următoarele instituţii, reprezentate de:

- Liviu Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor, lider al Partidului Social Democrat (PSD) – nr. de înregistrare: 4550/11 octombrie 2017;

- Mihai Tudose, premier al României, preşedinte al Comisiei Interministeriale pentru Centenar – nr. de înregistrare: 13188/10 octombrie 2017;

- Lucian Romaşcanu, ministru al culturii, vicepreşedinte al Comisiei Interministeriale pentru Centenar – nr. de înregistrare: 5444/11 octombrie 2017;

-Klaus Werner Iohannis, preşedinte al României - nr. de înregistrare: 8300/10 octombrie 2017.

În aceste memorandumuri am precizat clar structura programului festiv pe care dorim să îl organizăm în cinstea Centenarului Marii Uniri, în cadrul căruia ar lua cuvântul reprezentanţii minorităţii naţionale maghiare şi ai altor minorităţi naţionale - germană, turcă, bulgară şi evreiască - care trăiesc în ţara noastră. În programul nostru festiv ar fi prezent, de exemplu, unul din fondatorii Asociaţiei Culturale şi de Prietenie Együtt-Împreună, din Anglia, marele prieten al culturii române, fostul preşedinte al Asociaţiei Poeţilor Britanici, poetul, scriitorul cunoscut în întreaga Europă, Alan Brownjohn, iar din Ungaria, o personalitate culturală recunoscută pe plan naţional şi internaţional. În a doua parte a programului nostru ar susţine câte o reprezentaţie scriitori, poeţi, artişti, formaţii de muzică populară şi cântăreţi de operă. În memoradumul nostru am solicitat, de asemenea, ca după 27 de ani de muncă încununată cu multe succese – pentru care am fost felicitaţi prin mesaje pezidenţiale de trei şefi de stat: Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi preşedintele Ungariei Árpád Göncz - factorii abilitaţi ai Guvernului României să declare Asociaţia noastră Culturală şi de Prietenie Együtt-Împreună drept o asociaţie de utilitate publică pentru ca şi organizaţia noastră să beneficieze de sprijin de stat, prevăzut de lege. Să beneficieze de acel sprijin de stat de care a fost privată, în mod ilegal, în 1997, de fostul secretar de stat în Ministrul Culturii,  Hunor Kelemen, care din răzbunare, din abuz de putere, a privat asociaţia noastră, de acest sprijin de stat. Poate nu în urma acestui fapt barbar a fost prinsă în pieptul lui Hunor Kelemen „Steaua României”, cea mai înaltă distincţie de stat?!

În memorandumul adresat şefului statului am menţionat că preşedintele asociaţiei, respectiv subsemnatul, a fost primit în audienta, în august 2016, la Palatul Cotroceni, de consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, care a promis că, la solicitarea asociaţiei noastre, îl va informa pe preşedintele României, dar de atunci nu am primit nici un răspuns în acest sens. Pentru ca informarea noastră să fie cât mai corectă, am anexat memorandumurilor noastre amintite primele pagini ale numerelor revistei Együtt-Împreună, în copie, în care în fiecarea an am prezentat prin fotomontaje spectacolele care au avut loc în cinstea zilei de 1 Decembrie. Nu comentez faptele prezentate şi nici faptul că la memorandumurile noastre, în care am solicitat un sprijin minim în vederea organizării unei manifestări culturale în cinstea Centenarului, nu a răspuns nici un politician sau demnitar public, amintit mai sus. Cei care poartă cu mândrie făclia patriotismului sunt implicaţi şi dedicaţi în tot ceea ce fac pentru organizarea în judeţele, oraşele şi în localităţile ţării a evenimentelor, programelor politice şi culturale în cinstea Centenarului Marii Uniri. Asemănător vom proceda şi noi, membrii şi simpatizanţii Asociaţiei Culturale şi de Prietenie Együtt-Împreună, la Bucureşti, şi ne exprimăm încrederea că vor veni alături de noi şi alţi compatrioţi care ne vor sprijini pentru ca noi să putem organiza manifestarea noastră festivă.
LA MULŢI ANI, ROMÂNIA CENTENARĂ, SINGURA NOASTRĂ  PATRIE  NATALĂ!

                                                         Hajdu Győző

                                Preşedinte al Asociaţiei Culturale şi de Prietenie
                                Együtt-Împreună,
                                Redactor şef al revistei culturale, bilingve
                                (româno-maghiare) Együtt-Împreună

Târgu Mureş,
13 ianuarie 2018
Domnului Mircea Dogaru,
Vă aduc la cunoştinţă că propunerea noastră am trimis-o şi Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, care ne-a informat în scris: „În urma analizei, Comisia a decis faptul că proiectul propus nu va fi inclus în cadrul proiectelor aprobate pentru marcarea Centenarului Marii Uniri la nivelul Municipiului Bucureşti”.
Mulţumesct pentru interesul manifestat de dumneavoastră. De asemenena, vă mulţumesc anticipat şi pentru o eventuală apreciere a dumneavoastră a acestui răspuns incalificabil în faţa opiniei publice.
Menţionez că celelalte instituţii ale statului nu ne-au onorat cu răspunsul lor privind propunerea noastră.
Cu deosebită consideraţie,
                                                    Hajdu Győző”
31 iulie 2018