luni, 8 octombrie 2018


M I T I N G
IMPOTRIVA LEGISLATIEI LA PENSII
PIATA VICTORIEI – MIERCURI 10 OCTOMBRIE 2018
-         Catre memmbrii SCMD/CNSC din Bucuresti si Ilfov –
Mintiti timp de 2 ani cu miraculoase promisiuni de cresteri la pensii, aliatii nostri din Federatia Unirea a Pensionarilor vor iesi in strada la un protest aprobat de Primaria Capitalei, miercuri 10 octombrie intre orele 10.00-14.00.
Solicita, ceea ce si noi solicitam de 7 ani, fixarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu pe economie. Promisa dar neacordata!
Sprijinindu-i, sprijinim in fapt drepturile la pensie refuzate parintilor, fratilor, surorilor, sotiilor si copiilor nostri!
Spre edificare, noi, rezervistii „cobaii” tuturor experimentelor facute pe legislatia la pensie, in scopul „parasirii pe cale naturala a sistemului” de catre pensionari, va reamintim:
·        Despre a 13-a pensie, promisa celor cu pensii sub 1000 de lei, inca din 2012, nu se mai vorbeste din 2015;
·        Punctul de pensie de 45% din salariul mediu, promis de USL in 2012, a ramas promisiune si astazi;
·        Minciuna ca ar fi 5,5 milioane de pensionari in loc de 2,2 milioane continua, pentru a ascunde adevarul ca sunt 3 milioane de intretinuti prin ajutoare sociale mai mari decat pensia, in multe cazuri, si indemnizatii de merit, guvernele urmarind sa puna semnul egal, juridic, intre pensie si ajutorul social. Adica sa-ti dea nu cat trebuie ci cat au chef! S-a experimentat pe rezervisti, acum se generalizeaza la civili;
·        Indexarea de 5,3% a fost taiata la rezervisti in ianuarie 2018, la civili in iulie. In loc de 15,3% le-au dat doar 10% la punctul de pensie, la jumatatea anului, ceea ce, impartit la 12 luni, duce sub 5%;
·        Se prevede ca Legea LOV a pensiilor sa intre in vigoare peste 3 ani. Ce guvern o va aplica? Tot atunci va incepe si recalcularea pensiilor civile. Ca sa intelegeti, va reamintim ca, prin neaplicarea Legii pensiilor militare de stat, 172000 de pensii ale rezervistilor au intrat in neconstitutionala recalculare la 1 ianuarie 2016. In conditiile in care au murit c. 18000 de rezervisti, rezulta ca 154000 de pensii n-au putut fi recalculate, cu toata forta M.Ap.N, M.A.I. si S.R.I. in 3 ani. In cati ani vor fi recalculate 2 milioane de pensii civile? In peste 35 de ani, cand nici un pensionar actual nu va mai fi in viata! Asadar Legea LOV prevede, in conditiile cresterii zilnice a preturilor, doar  „anestezierea” pensionarilor pana la decesul lor, sub bisturiul bugetar;
·        Tot din experienta rezervistilor, ii avertizam pe pensionarii civili ca, si daca ar fi promulgata... alaltaieri, noua Lege a pensiilor va fi desfiintata prin Ordonante de Urgenta, asa cum a fost desfiintata Legea nr. 223/2015 prin OUG 57/2015, OUG 59/2017 si alte 10 OUG anexa;
·        Pe tineri ii avertizam ca banii cotizati de ei pentru Pilonul II, adica pentru pensia privata, se vor duce pe apa sambetei asa cum s-au dus depunerile de zeci de ani ale rezervistilor pentru „pensia suplimentara”.
Pentru toate cele de mai sus, va transmitem rugamintea sa sprijiniti prin prezenta mitingul Federatiei Unirea de miercuri 10 octombrie 2018. Daca la Referendum nu ne-am vazut, sa ne revedem in Piata Victoriei, miercuri la orele 10.00! Toti cei care ne-am saturat de promisiuni mincinoase!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU