joi, 29 noiembrie 2018

La multi ani, romani! La multi ani, Romania!


VICTORIA LUI MIHAI VITEAZUL
LA TARGU MURES IN RAZBOIUL ANTIROMANESC AL
“COINCIDENTELOR”
-         26 NOIEMBRIE 2018 –

1.     “Coincidentele” zilelor de 12 si 18 octombrie.
-         12 octombrie 1918, la Oradea, reprezentantii Partidului National Roman decid ruperea oricaror legaturi statale cu Ungaria si semneaza “Declaratia de autodeterminare nationala a romanilor din Transilvania, Banat, Crisana si Maramures”, act care a declansat inceputul revolutiei romane din aceste teritorii si procesul incheiat la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia.
-         12 octombrie 2018, la Cluj-Napoca, 23 de autoproclamati intelectuali si civici, formatori de opinie (11 romani, 11 unguri si 1 metis), adreseaza autoritatilor romane o Declaratie – “Avertisment” prin care proclama ca “Aspiratiile maghiarilor la AUTONOMIE culturala si TERITORIALA sunt dezideratele unei mai bune organizari si servesc, deci, tuturor.
Ce au facut autoritatile romane si clasa politica in anul Centenarului? … Nimic, pentru ca sunt prea preocupate de luptele pentru ciolan si pentru evitarea puscariei in calitate de complici ai jafului sistematic la care interese straine au supus Tara! Ce a facut mass-media? A serbat, in continuare, “Centenarul … incingand gratarul”, promovand pe mai departe practicantele celei mai vechi meserii din lume si gainarii de obor pe post de VIP-uri!
Ce a facut SCMD? A trimis textul “Avertisment”-ului tuturor si, in fata indolentei si nesimtirii generale, a hotarat sa se adreseze direct dlui. procuror sef Oliver Felix BANILA, seful DIICOT, solicitand anchetarea initiatorilor, sub acuza de tradare, prin adresa nr. 1166 din 19.11.2018. Totodata, CD al SMCD a decis sa adreseze domnilor Timmermans si Junker o plangere impotriva europarlamentarilor, teoretic romani, care ii dezinformeaza sistematic asupra realitatilor din Romania.
-         La 18/27 octombrie 1599, Mihai Viteazul a declansat, la Selimbar, procesul unificarii Romaniei intre Tisa si Nipru, Pocutia si Saruna, prin ordinul de lupta, adevarat program politic: “De partea noastra e dreptul si dreptatea, cu noi e cauza cea buna, cu noi e Dumnezeu!”
-         La 28 octombrie 2018, in plin an al Centenarului, iredentistii au proclamat si aniversat Ziua Autonomiei a Tinutului Secuiesc, dand o proclamatie in acest sens, semnata de Izsak Balazs care a dat semnalul aprinderii de lumanari si focuri pe inaltimi, langa monumentul secuilor martiri din Targu Mures, cu ocazia Centenarului asazisei infiintari a Consiliului National Secuiesc, nascut, in fapt in… 2003. Cu aceeasi ocazie, Laszlo Tokes a proclamat, la Biserica din Cetatea Targu Mures, nevoia de autonomie culturala a maghiarilor din Transilvania si de autonomie teritoriala a secuilor, declarand ca 1 Decembrie este zi de doliu national pentru cetatenii romani de etnie maghiara si incheind profetic: “Nu toleram si nici nu suportam ca peste noi sa domneasca o alta natiune!”.  Cei doi au anuntat ca vor declansa o campanie de strangere a unui million de semnaturi in Europa, pentru segregare. Cum au actionat politicienii romani, autoritatile statului si mass-media? Ca de obicei! Vezi mai sus! Cum a reactionat SCMD? Denuntand evenimentele in media si hotarand convocarea tuturor ONG-urilor din judetul Alba pentru implementarea programului “Mihai Viteazul in Cetate”, la Alba Iulia, pe date de 1 noiembrie.
2.     “Coincidentele” zilelor de 25 octombrie si 1 noiembrie
-         La 25 octombrie 1944, armata romana a eliberat la Carei ultima brazda de pamant romanesc, cotropit in 1940 de fascistii unguri.
-         La 25 octombrie 2018, functionarii romani de etnie iredentista din primariile si consiliile judetene Harghita, Covasna si Mures au refuzat sa mai vorbeasca romaneste, au deplans “atrocitatile facute de romani in Transilvania, in urma cu 60 de ani si mai mult”, au tinut un moment de reculegere in memoria “victimelor” armatei de ocupatie romana, si au arborat steagul Ungariei la Sfantu Gheorghe. PPMT si PCM, partidele sovine, au adoptat o rezolutie cu privire la proiectul de lege privind autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc si una pentru proiectul de lege pentru autonomia personala, ambele trimise Parlamentului Romaniei. Ambele au primit binecuvantarea doamnei Katalin Szili, insarcinatul primului ministru al Ungariei, care le-a dat asigurari ca Budapesta sustine autonomia.
-         La 1 noiembrie 1599, Mihai Viteazul a intrat in Alba Iulia, care a devenit Capitala tuturor romanilor, el fiind primul ctitor al Romaniei unite si a trecut la romanizarea administratiei si repunerea in drepturi a Bisercii Ortodoxe Romane.
-         La 1 noiembrie 2018, la Targu Mures, Andi Gherghe a pus in scena piesa “Vitez Mihaly – Mihai Viteazul”, de Szekely Csaba, imediat premiata la Budapesta, o ampla bataie de jos la adresa Domnului Unirii, incepand chiar de la afisul spectacolului care ilustra harta Romaniei actuale printr-o bucata de carne de porc pusa la gratar.  Presa din Ungaria, prin “Hungary Today”, a reiterat lumii ca Romania a anexat Transilvania si a blocat dezvoltarea, in timp ce, in Parlamentul Uniunii Europene, Laszlo Tokes, cu referire la Centenarul Marii Uniri a Romanilor, a batut campii atacandu-l pe presedintele Romaniei ca “etnic sas” tradator, pentru ca minoritarii nu au ce aniversa decat, eventual, “anul autodeterminarii maghiare pentru ca acum 100 de ani au luat fiinta CNS (Consiliul National Secuiesc) si CNMT (Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania)”, l-a insultat pe primarul Oradei, Ilie BOLOJAN, ca a decorat centrul orasului cu steaguri tricolore si pentru ca, gura pacatosului adevar graieste, a incheiat retoric: “Ce sa sarbatorim? Ca am pierdut Ardealul?”
Cum au reactionat autoritatile, clasa politica si mass-media, avertizate de patrioti din Mures si de SCMD? Ca de obicei! Mai mult, batjocorirea lui Mihai Viteazul s-a facut pe bani romanesti, Administratia Fondului Cultural National dandu-le 71.000 lei pentru punerea in scena a piesei, in cadrul proiectului “Educatie civica prin teatru contemporan”.
Cum a actionat SCMD? Solicitand, in cadrul Adunarii Populare de la Alba Iulia, organizata in colaborare cu societatea civila din judetul Alba, acceptarea zilei de 1 Noiembrie ca sarbatoare nationala pentru ca are aceeasi importanta in istoria romanilor ca si 1 Decembrie. Desi, media a fost prezenta, iar amanunte despre aceasta actiune, inclusiv fotografii au fost transmise tuturor, prin toate mijloacele, ecouri au aparut doar in presa locala. “Cum e turcul si pistolul!” Ca si clasa politica, media din Romania acuza o mare durere in cot cand este vorba despre interesul national.
3.     “Coincidente” de 18 noiembrie / 1 Decembrie
-         La 18 noiembrie / 1 decembrie 1918, in cadrul Marii Adunari Nationale Constituante de la Alba Iulia, a fost adoptata ca act de valoare de drept international, Istorica Rezolutie de Unire “a tuturor Romanilor din Transilvania, Banat si Tara Ungureasca (Partium)” cu Tara. Eveniment pe care ar fi trebuit sa il aniversam civilizat si in integralitatea corpului national romanesc, anul acesta.
-         La 18 noiembrie 2018, secesionistii au hotarat aniversarea Centenarului Diviziei Secuiesti (Divizia Salbatica) si au orchestrat prin inaltii functionari ai statului (presedintii consiliilor judetene) din Covasna, Harghita si Mures, un mare miting la Sfantu Gheorghe, la care s-a strigat: “Autonomie! Piara Trianonul!” Au participat si semnatari ai Declaratiei – “Avertisment” de la Cluj, in frunte cu Laszlo Tokes si Sabin Gherman.
Cum au reactionat clasa politica si mass-media din Romania? Ca de obicei!
Cum a reactionat SCMD? Avertizand, inca din luna august, pe toata lumea, ca vor fi manifestatii antistatale pe data de 18 noiembrie 2018, la Sfantu Gheorghe, prin materialele “Cronica unei lovituri de stat in derulare”, “Revenire la cronica unei lovituri de tat in derulare” “Si roata istoriei se intoarce”, din care a preluat, partial, doar publicatia “Certitudinea”. Lansand impreuna cu Asociatia Europeana Dimitrie Cantemir, in diferite resedinte de judet, in cadrul proiectului Mihai Viteazul in Cetate, monumentalul volum “Dimitrie Cantemir si constiinta unitatii romanesti” si organizand o “incursiune” a lui Mihai Viteazul la Targu Mures, in ziua de 26 noiembrie a.c.
4.Victoria lui Mihai Viteazul de la Targu Mures
Pentru siguranta aliatilor din CNSC, manifestarea de la Targu Mures a fost asumata doar de SCMD care are 2 filiale in municipiu si un excelent organizator, in persoana dlui. vicepresedinte SCMD, col.(r) Adrian DEAC.
Obtinand acordul prefectului, primarului municipiului si sprijinul efectiv al conducerilor tuturor structurilor militare din “Sistemul de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala”, SCMD a derulat urmatorul program:
-         14.30 - 15.30. Ceremonial militar cu depunere de coroane la monumental lui Mihai Viteazul de langa Cetate, urmat de un ceremonial religios de sfintire a monumentului si o prezentare a contributiei romanilor, ungurilor si secuilor, sub sceptrul lui Mihai Viteazul, la realizarea Marii Uniri din anii 1599-1600, sustinuta de subsemnatul, in calitate de istoric militar si originar din Targu Mures;
-         15.30 – 17.00. In sala de la Turnul Blanarilor din Cetate, unde se afla incastrata in biserica si capela ctitorita de Mihai Viteazul si, inca bine ascuns, portretul domnitorului, s-a desfasurat colocviul pe tema Unirii “De la Mihai Viteazul, la 1918”. Au conferentiat: subsemnatul, prof. univ. dr. Vasile Lechintan, prof.teolog dr. Florin Bengean si prof. Dimitrie Poptamas.
-         17.00 – 18.00. in cadrul standulului de carte “Centenar”, organizat de Biblioteca judeteana, au fost lansate lucrarile “Dimitrie Cantemir si constiinta unitatii romanesti”, coordonatori: col.(r) dr. Mircea DOGARU si col. (r) Viorel CIOBANU, membrii SCMD, “Eroii de la Nistru”, autor col.(r) dr. Anatol Munteanu (vicepresedinte SCMD pentru filialele din Basarabia), “Povesti de trezit romanii la gong de Centenar”, autor cdor.(r) Iorgu Paraschiv (Filiala 1 SCMD Constanta) si albumul “Transilvania leagan si scut al Daciei strabune Romania”, autor col. (rtg.) Gheorghe Banescu.
Asocia Culturala “Sfantu Gheorghe” din Sangeorgiu de Mures a inmanat brevetul si medalia aniversara “Un secol de la Marea Unire”.
-         18.00 – 19.00. Au fost vizionate: Expozitia grafica “Transilvania in lemn si piatra”, autor Horea Remus Epure, Expozitia foto “Targu Mures 100 de ani”, autor Both Gyula, Expozitia filatelica “Cele trei Uniri”, mr. (r) Pisau Dan si Expozitia de pictura dedicata Marii Uniri (pictor Vasile Muresan).
Intreaga actiune a fost sustinuta, prin prezenta si luari de cuvant, de catre: Protopopiatul Targu Mures, Manastirea Sanmartin, Departamentul Reghin al ASTRA, Asociatia Culturala “Sfantu Gheorghe” si filialele judetene ale: Ligii Scriitorilor din Romania si Asociatiei Nationale ale Artistilor Plastici, alaturi de Asociatia Culturala Avram Iancu, Asociatia Culturala Vasile Netea si Asociatia Culturala Papiu Ilarian.
Anuntand ca SCMD va continua in acelasi ritm, atat programul social vizand drepturile rezervistilor cat si pe cel national, transmitem tuturor romanilor adevarati, cu ocazia Zilei de 1 Decembrie 2018, un calduros “La multi ani, romani! La multi ani, Romania!”. Si sa nu uitam niciodata cuvintele Intaiului Ctitor: “De partea noastra e dreptul si dreptatea! Cu noi e cauza cea buna! Cu noi e Dumnezeu!

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
         Col. (r) dr. Mircea DOGARU