miercuri, 27 februarie 2019

DIALOG CU VICTOR PONTA PE TEMA LEGII PENSIILOR MILITARE DE STATDIALOG CU VICTOR PONTA
PE TEMA LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT
-         In atentia tuturor membrilor SCMD –


Stimati camarazi,
Ieri, 26 februarie a.c., la orele 17.00, am fost invitat la discutii cu fostul premier, la sediul central al partidului sau, pe tema Legii pensiilor militare de stat.
Au participat presedinti ai unor sindicate din MAI si reprezentantii structurilor asociative din MApN. Discutiile s-au purtat indeosebi cu domnul Adrian TUTUIANU, fost ministru al Apararii, domnul Ion MOCIOALCA, fost presedinte al Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor si ex-premierul Victor PONTA. Acesta si-a asumat, integral, Legea 223/2015, acuzandu-i pe unii fosti apropiati de ai lui ca si-o aroga. Mesajul a fost ca va lupta cu fortele pe care le are pentru aplicarea legii asa cum a fost votata si promulgata, fara modificarile aduse de ordonante.
Participantii au invocat meritele lor in “pingelirea” OUG 57/2015, prin amendarea la Senat, uitand sa spuna ca, in 2016, au declarat, in Comisia de Munca a Camerei Deputatilor, Legea 223/2015 ca “imorala” si OUG57/2015 ca foarte buna. E bine ca s-au trezit la realitate si ca au inlocuit scrisorile de multumire catre Olguta Vasilescu si Mihai Fifor, cu apeluri la iesire in strada.
Invocand atitudinea domnului TUTUIANU ca ministru, singurul care s-a angajat sa dea avizul guvernului pentru suspunerea la vot, in Camera Deputatilor, a OUG 57/2015 spre a fi respinsa, fapt care l-a costat demnitatea de ministru, subsemnatul a precizat urmatoarele, in numele SACMD:
-         Vremea combaterii OUG-urilor a trecut, textele acestora fiind inserate in actuala Lege, care nu mai seamana cu textul promulgat, motiv pentru care SCMD a dat in judecata, pe discriminare si neconstitutionalitate, toti ministrii Apararii (mai putin pe dl. TUTUIANU), in solidar cu Ministerul Apararii, prin Directiile Generala Juridica si Financiara. De asemenea, pe Lia Olguta Vasilescu, in solidar cu Ministerul Muncii;
-         Faza in care ne aflam acum este a elaborarii unor proiecte de lege, asazise de desfiintare a pensiilor speciale in care, desi nu se proclama in titluri, rezervistii sunt tinta principala, impotriva lor desfasurandu-se un amplu razboi mediatic si psihologic de denigrare. Se incearca introducerea mizeriilor din ordonantele de urgenta intr-o noua lege, asa cum s-a procedat in 2011, cand textul HG 735/2010, desfiintata de SCMD la ICCJ, a fost integral introdus in OUG 1/2011, care a statuat discriminarea intre rezervisti. Pentru ca este limpede ca, fie si prin Justitie, cele doua OUG vor ajunge la CCR, care nu va avea de ales decat sa decida in favoarea SCMD;
-         Daca domnul PONTA si partidul domniei sale vor sustinere electorala, aceasta o pot obtine in felul urmator: cei peste 20 de senatori si deputati, pe care ii are, in frunte cu domnia sa sa declare, in permanenta, in Parlament, in plen si in Comisii si in media, de cate ori apar, ca exista doar doua mari categorii de salariati, net diferite juridic, prin obligatii si responsabilitati: civili si militari; ca exista doar doua mari categorii de pensii: civile si militare; ca pensiile militare nu sunt “pensii speciale”, ci, in fapt, solde de rezervist, deoarece militarii si politistii trecuti in rezerva cu grad militar sunt singura categorie socio-profesionala ale carei obligatii de serviciu continua si dupa iesirea din activitate; ca Sistemul de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala este unitar conform Constitutiei si Tratatului de aderare la NATO, orice incercare de scoatere a politistilor din sistem fiind anticonstitutionala; ca in doua saptamani si PSD va apare cu un proiect de lege, fabricat de aceiasi vinovati de la Directiile Generala Juridica si Financiara ale MApN, care vor incerca sa legifereze toate mizeriile introduse prin OUG-urile incriminate. Deputatii si senatorii domniei sale vor trebui sa le combata punct cu punct; public si in Parlament, aceiasi vor trebui sa sustina obligativitatea pentru guverne de a respecta Deciziile CCR si ICCJ privind statuarea identitatii de tratament juridic intre magistratii iesiti la pensie si rezervisti.
Am solicitat si obtinut numarul de telefon si adresa de e-mail a domnului TUTUIANU, pentru a primi din partea noastra argumente in vederea unor interpelari in PARLAMENT. De asemenea, cei de mai sus trebuie sa aiba in vedere si situatia civililor din institutiile militare care, in afara de solda de grad si de functie militara, trebuie sa se bucure de aceleasi drepturi ca si cadrele militare, avand aceleasi obligatii si restrictii, ducadu-si activitatea in aceleasi conditii la pace si razboi, neputand fi asimilati, prin urmare, omologilor lor civili.
SCMD are relatii, nu numai cu reprezentantii USR care ne-au sprijinit, fosti militari, dar si cu reprezentanti PNL, PSD si ai altor partide care, individual, ne sprijina. Cu alte cuvinte, stimati camarazi, si aceasta este pozitia SCMD, oricine ne va sprijini prin gesturi si fapte concrete in sensul celor de mai sus, va beneficia, in teritoriu, de sprijinul nostru. Este ceea ce trebuie sa-i faceti sa inteleaga pe toti deputatii si senatorii din circumscriptiile dvs., indiferent de culoare politica! Pentru ca este vremea concretului, nu a plangerilor, declaratiilor belicoase si actiunilor care nu duc nicaieri!

Honor et Patria! Vae Victis!
Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU