marți, 5 martie 2019

O NOUA BATAIE DE JOC LA ADRESA REZERVISTILOR


O NOUA BATAIE DE JOC LA ADRESA REZERVISTILOR
-         In atentia tuturor membrilor SCMD –

Stimati camarazi,
Cat valoreaza militarii in ochii clasei politice, s-a vazut din promovarea unui chelner sau unei secretare in fruntea MAI si, mai recent, a unui personaj pe care nici religia, nici pregatirea nu-l recomanda, in fruntea MApN. Macar, cel din urma s-a dovedit onest, demonstrand la Bistrita, cand primea onorul din partea Soimilor Carpatilor, care si-au varsat sangele pe meleaguri si in interese straine, ca nu da doi bani pe onoarea si viata militarilor! Cat despre rezervisti, dupa cele cinci proiecte legislative care declarau drept tinta “pensiile speciale”, dar care urmaresc, exclusiv, distrugerea rezervistilor, mai nou, acestia se confrunta cu noul Proiect de lege pentru aprobarea OUG 114/2018. Naivii s-au bucurat, anuntand ca guvernul ar fi anulat pricipala prevedere a OUG 59/2017, a LOV, privind decuplarea soldelor de rezervist de soldele activilor. In realitate, cu cinism, Art.34, al.2 si nou introdusul articol 591 se refera la “actualizarea din oficiu” a pensiilor militare doar cu cresterea soldei de grad.
Sa nu stie initiatorii ca solda de grad urca de la 200 de lei la caporal, la 380 de lei la general?  Ca marirea soldelor de grad are loc odata la 10 ani? Deci, daca peste 10 ani se mareste solda de grad cu 2 lei, ni se vor mari si noua pensiile cu 25 de bani? Greu de admis pentru niste profesionisti autentici in taieri si inghetari de salarii si pensii!
Cititi, asadar, minunea care urmeaza si pregatiti-va sa raspundem de 4 ori chemarii la vot in acesti doi ani, pe cale de consecinta si dupa cum merita initiatorii!

Honor et Patria! Vae Victis!
Presedintele SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU