joi, 16 mai 2019


IMBECILISM POLITIC SAU TRADARE?
O JIGNIRE FARA PRECEDENT ADUSA ARMATEI NATIONALE,
 LA ORADEA
A DOUA
SCRISOARE DESCHISA MINISTRULUI APARARII NATIONALE
DOMNUL GABRIEL BENIAMIN LES
Domnule ministru,
V-am raportat ieri 15.05.2019 ca la Oradea militarii activi si in rezerva sunt in pragul revoltei, datorita insultei aduse armatei de primarul Ilie Bolojan si viceprimarul Florin Birta prin demolarea ilegala a monumentului lui Mihai Viteazul din centrul orasului. Ilegala pentru ca monumentul a fost ridicat la initiativa Asociatiei Culturale „Mihai Viteazul” a rezervistilor, in 1994, prin contributia baneasca, lunara, timp de sase ani, a cadrelor si personalului civil din D.11Mc. si nu a fost inclus in patrimoniul primariei. Actiunea este ilogica si ticaloasa deoarece Oradea a avut aceeasi importanta si la Unirea din 1599-1600 si la Unirea din 1918. Doar garnizoana din Oradea a lui Mihai Viteazul a rezistat, Romania de atunci reducandu-se in iarna 1600-1601 la regiunea Oradea-Huedin. Un monument al Domnului Unirii, adica al primului realizator al visului romanesc nu poate lipsi din Piata Unirii din Oradea. Lasand la o parte faptul ca Regele Ferdinand nu rezista unei comparatii cu Mihai Viteazul, acesta are deja bustul in Piata, actiunea nefiind justificata, decat, eventual, prin utilizarea „principiului anterioritatii” de catre UDMR si ridicarea unui monument al „Sfantului Ladislau”.
Continuand bataia de joc la adresa armatei, municipalitatea Oradei a programat ample festivitati cu ceremonial militar si defilare sub drapel in Piata Unirii pe 23 mai, in conditiile in care, prima infatisare in tribunal a reprezentantilor primariei, dati in judecata de asociatiile rezervistilor, va avea loc pe 24 mai.
Militarii executa ordinul! Daca autorizati, in interesul autoritatilor tradatoare locale, ceremonialul militar, va veti face complice!
Domnule ministru,
Neacceptand sub nici un motiv insulta de la Oradea, copy-paste dupa aceea de la Arad din 2004, cand, sub pretextul comemorarii a 13 generali imperiali dezertori s-a inaltat monumentul „Ungariei Milenare”, va atragem respectuos atentia ca, fara actiunea si jertfele militarilor din Decembrie 1989 (omagiate in bataie de joc de dl. Iohannis, la... 20 mai) nici dl. Bolojan nu ar fi fost astazi primar la Oradea, nici dvs. ministru al Apararii, nici dl. Iohannis – Presedinte, nici d-na Dancila – Premier!
In concluzie va transmitem rugamintea de a interzice militarilor activi sa participe la circul antinational programat la Oradea pe data de 23 mai, ca test, probabil pentru actiunile antinationale pregatite la Sumuleu-Ciuc pentru 2 iunie, cu ocazia mediatizatei vizite a Papei Francisc I.
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele SCMD
Col.(r) Mircea DOGARU