marți, 28 mai 2019

Ministerul Apararii ungar face legea in Romania



MINISTERUL APARARII UNGAR FACE LEGEA IN ROMANIA
-        In atentia premierului Romaniei, doamna Viorica DANCILA –

Doamna Prim-ministru,
Pe data de 3 mai a.c. ati solicitat un punct de vedere legat de evenimentele care au degenerat din conflictul pentru hotarnicie dintre comunele Sanmartin (Harghita) si Darmanesti (Bacau).
Pe scurt, in plina campanie electorala pentru europarlamentare, iredentisti unguri din Sanmartin si-au batut joc de memoria militarilor romani cazuti pentru libertate si Unire in 1917, acoperind cu saci de gunoi 52 de cruci si obeliscul de granit, refacute in 2018, pe fondurile Ministerului Apararii Nationale al Romaniei (65.000 lei) si ale comunitatii din Darmanesti (235.000 lei), tocmai pentru a cinsti memoria eroilor Intregirii, in Anul “Centenarului”. Un singur candidat la europarlamentare, independentul George SIMION, reprezentantul intereselor romanilor din Romania de Est, aflata inca sub ocupatie straina, a avut curajul sa se deplaseze la fata locului si sa semnaleze crima, fiind agresat.
Mergand pe nou promovata linie a dezumanizarii ca virtute suprema, UDMR a rupt alianta cu majoritatea parlamentara, negand dreptul poporului roman de a-si cinsti eroii pe teritoriul Romaniei.
Intrucat este inutil sa solicitati un punct de vedere realist din partea unei pseudo clase politice dedicata servilismului orb fata de tot ceea ce este strain, setei de parvenire, egoismului si lacomiei proprii, ne permitem sa raspundem solicitarii dvs., in numele adevaratei Societati Civile.
Istoric, dupa cum arata si numele, Valea Uzului si raul Uz nu au nici o legatura cu invadatorii maghiari sau cu secuii turcici (urmasii avarilor), ci cu migratorii uzi, ramura a pecenegilor care au succedat acestora, precedandu-i pe cumani la cumpana secolelor X-XI. Si ei, populatie turcica!
In 1917, in cursul luptelor pentru anihilarea armatei romane si a Romaniei ca stat, autoritatile austro-ungare au inmormantat aici 350 de militari de diferite nationalitati din regimentele 9 si 10 honvezi, cazuti in luptele cu armata romana, repliata pe linia de foc Marasti-Marasesti-Oituz.
Dupa razboiul de Intregire, cel mai bogat proprietar din Romania, alaturi de Academia Romana, Societatea Cultul Eroilor, initiata si dotata cu fonduri uriase de catre adevaratul Intregitor, Ragina Maria, a primit misiunea refacerii cimitirului ca cimitir interntional si inhumarii aici a tuturor militarilor cazuti in zona, indiferent de nationalitate. Au fost inhumati si cinstiti neabatut de Cultul Eroilor 1197 de militari romani, germani, italieni, rusi, austrieci, unguri si sarbi, 984 ramanand neindentificati pana astazi.
Pe bani proprii, Cultul Eroilor a amenajat aleile, mormintele, gardul, a refacut capela si a ridicat o poarta a Cimitirului International cu insemnele proprii.
Dupa 5 septembrie 1940, cand pentru romanii din Transilvania a inceput era Genocidului si Holocaustului, declansate de armata fascista ungara si fascistii din interior, la initiativa “Crucilor cu sageti” si a “samanilor de Covasna”, cimitirul a fost ungurizat.
Dupa eliberarea teritoriilor cedate, armata romana a inhumat aici alti militari germani, rusi si romani cazuti in zona. Nu si horthysti, pentru ca astia fugisera.
In 1994, pe fondul politicii de “recuperare”, pas cu pas, a cat mai multor proprietati din Romania prin acte false, initiata de Lajos Fur si Laszlo Tokes, potrivit dictonului “Cine are pamantul, are Ardealul”, cu bani de la Budapesta, de la ministrul Apararii din Ungaria, autoritatile locale din Sanmartin au daramat poarta cu insemnele Cultului Eroilor, au sters toate insemnele adevaratului proprietar (Oficiul National pentru Cultul Eroilor), au desfiintat caracterul international al cimitirului, distrugand crucile marii majoritati a defunctilor ca fiind de alta nationalitate decat cea ungara si l-au proclamat “cimitir de onoare” in memoria inexistentilor acolo fascisti unguri si a Dictatului de la Viena.
Cu bani de la Ministerul Apararii ungar, amenajarea nationalista a cimitirului si stergerea identitatii mortilor s-au terminat in 2014. De abia in 2018, in cadrul programului “Centenar”, batjocorit de intreaga noastra clasa politica, angajata intr-o ciolaniada dezgustatoare, autoritatile din Darmanesti au alocat fonduri si au obtinut sprijin financiar de la Ministerul Apararii roman, pentru a reface, fie si in parte, crucile amintind de eroii jertfiti pentru Marea Unire, dedicandu-le si un obelisc.
Acestea sunt faptele, fapte petrecute, ca si cele de la Oradea, unde statuia lui Mihai Viteazul a fost taiata cu flexul si pe soclul ei instalat Regele Ferdinand, care avea loc in Piata Ferdinand, pe fondul evenimentelor, inclusiv politice (ofensiva vizand distrugerea PSD-ului prin arestarea lui Dragnea si umflarea “scorului” UDMR), care pregatesc venirea bizara a Papei Francisc la Sumuleu Ciuc, brat la brat cu presedintele Ungariei.
Fata de cele aratate, aveti o singura solutie: pedepsirea iredentistilor unguri, a liderilor UDMR si a complicilor politici romani, in conformitate cu prevederile Art.2, Art.4, al.2 si Art.12 din OUG 31/2002 pentru manifestari rasiste, xenofobe si propaganda antinationala de tip fascist.

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU