vineri, 20 septembrie 2019

Miting SCMD cu invitati, 25 Octombrie 2019, Piata Victoriei



MITING SCMD CU INVITATI
25 OCTOMBRIE 2019, PIATA VICTORIEI
-        In atentia domnilor presedinti si BO ale filialelor –

Doamnelor si domnilor,
Dupa cum ati constatat, promisiunile facute de domnii Fifor si Les unor camarazi de-ai nostri mai naivi se materializeaza prin respingerea oricaror proiecte de ordonanta care ne-ar aduce, fie si intr-un viitor indepartat, un inceput de normalitate in interiorul sistemului de pensii militare, dar si prin OUG-uri si proiecte de legi care ne baga, neconstitutional, in aceeasi oala cu civilii, incercand sa ne diminueze cuantumurile existente.
La mitingul din 25 Octombrie, la care vom invita toti nemultumitii de Legea salarizarii si legislatia la pensii, rezervisti si civili, vom incerca, prin documentul pe care il vom depune oficial, sa introducem definitiv in vocabularul clasei politice urmatoarele:
-         Avem legislatie separata de la 1830, similara celor existente in toate statele membre NATO si UE;
-         Nu putem fi bagati in spirit comunist (nici Dej, nici Ceausescu nu au facut-o) in legile pentru civili, pentru ca noi nu prestam “munca” pe timp de 8 ore ci, constitutional, “activitati” 24 de ore din 24, avand juramant de sange, obligatii si privatiuni pe care civilii nu le au;
-         Departe de a fi “speciale”, pensiile militare de stat sunt solde de rezervist, noi fiind singura categorie socio-profesionala ale carei obligatii continua si dupa incheierea contractului cu statul;
-         Romania fiind stat membru NATO, prin Anexele la Tratatul de aderare, rezervistii romani, indiferent de structura de provenienta, au drepturi si obligatii similare omologilor din statele occidentale;
-         Orice lege (sau OUG) prevede pentru viitor, nu pentru trecut. Legea 223/2015 prevedea tot pentru viitor cand, de la 1 ianuarie 2016 (re)deveneam militari in rezerva, urmand sa ne aliniem la venitul brut impozabil al celui care detinea atunci functia de pe care am trecut noi in rezerva. Acesta este sensul celor discutate cu juristii actualei guvernari, solutiile elaborate impreuna fiind acceptate de actualul premier. Si aceasta este ceea ce asteptam sa initieze din punct de vedere legislativ actualul guvern.
SCMD doreste repararea anomaliilor din Sistem, declansate dupa OUG1/2011, care a produs grave discriminari intre persoane cu date identice. Iar juridic, prin procesele intentate ministerelor Muncii si Apararii, acuza incalcarea de catre acestea a Deciziilor obligatorii ale CCR si ICCJ, care au stabilit identitatea de tratament juridic dintre magistratii pensionari si rezervisti.
In vederea convingerii clasei politice asupra temeiniciei celor de mai sus, in plina campanie electorala, va solicitam sa faceti mobilizare generala in filiale pentru mitingul din 25 Octombrie! De asemenea, va rugam sa retransmiteti invitatia noastra de participare catre membrii tuturor asociatiilor, uniunilor, fundatiilor rezervistilor din Armata, Interne si Servicii si, data fiind tematica (Legea salarizarii si legislatia la pensii), catre toate sindicatele si ONG-urile civile interesate!
Va transmitem rugamintea ca, pana la data de 15 octombrie, sa ne comunicati numarul de participanti, atat membri SCDM cat si invitati (rezervisti si civili), in fruntea carora veti fi prezenti la miting!
Clasa politica gandeste in numar de votanti. Daca vom umple Piata Victoriei, va fi receptiva! Atat pentru ca data este in plina campanie electorala, cat si pentru ca se implinesc 30 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989, cand noi am gresit fundamental, negestionand procesul de democratizare in interesul Romaniei si al natiunii romane. In strada, clamand libertatea si democratia, am fost plini de entuziasm, noi si civilii calificati drept revolutionari. Printre picioarele noastre s-au strecurat cei care si-au infipt coltii in cascavalul puterii, pe care vor    sa-l pastreze ereditar. Si, dupa ce ne-au elogiat fariseic timp de 10-15 ani, ne-au aruncat pe toti la cosul de gunoi al Istoriei, gandindu-se ca suntem prea batrani si prea bolnavi ca sa mai ripostam. Sa le demonstram, pe 25 Octombrie, ca Tara asta, cladita de NOI si distrusa de ei, inca rezista prin NOI!

Honor et Patria! Vae Victis!
Presedintele SCMD,
         Col.(r)dr. Mircea DOGARU