miercuri, 23 octombrie 2019

Scrisoare deschisa catre Viorica Dancila


SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Adresa: Bucuresti, str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, cod postal 013152, Of. Postal 26
Cont: BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410,
Cod fiscal: 26096263
Adresa e-mail: sindicatulmilitarilor@gmail.com
Nr. 1091. din 23.10.2019
                                                                                                      


In atentia

Doamnei Viorica DANCILA
Presedintele PSD si, inca, Premier
-Scrisoare deschisa -


Doamna Presedinte,

Se implinesc, in curand, 30 de ani, de cand o natiune intreaga striga in extaz pe strazi….. “Armata e cu noi!”. Si tot 30 de ani, de cand s-a declansat impotriva structurilor militare, ultim bastion al existentei statale si a muncitorilor care au crezut ca fac o revolutie, o ofensiva fara precedent, vizand in fapt destructurarea statala, obiectiv pentru care se lucreaza intens sa fie atins in lunile martie – mai 2020. Un stat cu guvern fictiv, cu parlament fictiv, fara militari, este o prada sigura!

Am fost trecuti in rezerva, din intregul sistem cu sutele de mii, pentru ca eram prea bine pregatiti, pentru ca intelegeam ce ni se intampla si eram educati, in spirit patriotic, pentru aparare cu pretul sangelui. Dupa promisiunile initiale, am fost supusi, in ultimii 10 ani, fiind considerati, deja, prea batrani, prea bolnavi si prea disciplinati, unei ofensive imagologice si psihologice fara precedent, aruncati fiind ca prada creierelor spalate, pe principiul “caprei”, ordinul extern fiind acela de a parasi pe “cale naturala, sistemul”. O politica a genocidului ne-a lipsit, dupa 2009, de toate drepturile fundamentale ale omului. Contractele noastre, indeplinite de noi, au fost incalcate brutal, iar noi aruncati ca inutili in bratele mizeriei si urii. Ca toti ceilalti care strigau, alaturi de noi, “Libertate!”, permitandu-va, prin jertfa noastra comuna, sa ajungeti ceea ce sunteti! Rezervistii au murit pe capete, cate 500-600 pe luna, inclusiv prin sinucideri spectaculare.

Am solicitat sprijin in 2011, PSD, PNL si PC, sprijin care ni s-a promis pentru 9 noiembrie 2012. L-am primit teoretic, abia in iunie 2015, dupa 2 ani de manifestatii impotriva partidelor mentionate, prin votarea in cvasiunanimitate de Parlament si promulgarea de catre presedintele Iohannis a Legii reparatorii 223/2015. Teoretic, pentru ca legea a fost distrusa, nu de Guvernul Ciolos, ci de anticamarazii nostri din directiile Financiara si Juridica ale MApN care i-au strecurat o intreaga OUG in 30 de articole, ca Art.40 al OUG 57/2015.

Am apelat din nou la sprijinul parlamentar al PSD, PNL (deja in opozitie) si PC devenit ALDE. Ni s-a promis dreptate si ne-am trezit cu OUG-urile 59/2017 si 114/2019 care au distrus ce a mai ramas din legea noastra reparatorie, la initiativele membrilor PSD Lia Olguta Vasilescu si Orlando Teodorovici, asumate de ministrii PSD, Mihai FIFOR si Gabriel Beniamin LES. Mai mult, prin ticaloasa OUG 95/2014, care a introdus inechitatea intre revolutionari, noi, militarii, am fost cu totul scosi din Legea Recunostintei si supusi oprobiului public. Iar aceasta este tot opera unui guvern PSD!

Am hotarat, drept urmare, in ziua in care SCMD a implinit 10 ani de existenta (19 august 2019), sa organizam un miting de protest in Piata Victoriei, de Ziua Armatei, 25 Octombrie a.c. “INDIFERENT CE GUVERN VA AVEA ROMANIA LA ACEA DATA. DACA VA AVEA!”. SCMD i-a chemat pe toti aliatii, rezervisti si civili din cadrul CNSC, nemultumiti de minicunile si disctriminarile existente in Legea salarizarii unitare si legislatia la pensii. Vom vorbi, asadar, in numele a mai mult de 1.500.000 de voturi, cat reprezinta militarii si politistii in activitate, in rezerva si in retragere, cu familiile lor (minus, fireste, cozile noastre de topor, ahtiate dupa tinichele, grade inutile si false onoruri).

Va vom prezenta solutia practica de revenire la textul promulgat al Legii reparatorii nr.223/2015, cu rugamintea de a va asuma, ca lider PSD, inscrierea ca initiativa legislativa in Parlament, iar, ca inca Premier, de a da avizul guvernului in regim de urgenta. Cu mentiunea ca textul in cauza a fost prezentat si este acceptat, nu numai de foarte multi parlamentari PSD, dar si de lideri ai PNL, USR, Pro Romania si PMP.

Va vom prezenta, de asemenea, si revendicarile pe care le vor depune reprezentantii structurilor sindicale socio-profesionale aliate. Am convenit cu Secretariatul General al Guvernului, ca o delegatie a manifestantilor sa va inmaneze documentul in cadrul mitingului, vineri, la orele 12.30.

Sperand intr-un raspuns pozitiv, urmat de o actiune concreta,

Am onoarea sa va salut,


Col.(r) dr. Mircea DOGARU,

Presedintele SCMD