marți, 5 noiembrie 2019

Negocieri



NEGOCIERI SCMD

Dupa mitingul din 25 Octombrie, SCMD a purtat negocieri, prin filialele sale, in perioada 27.10 – 03.11.2019, cu lideri PSD la Constanta, Targu Jiu, Pitesti si a antamat, deja, o noua discutie la Mangalia, iar cu lideri USR la Targoviste, PMP la Targu Mures si Pro Romania la Bucuresti. Obiectivul a fost si a ramas asumarea in Parlament a unei initiative legislative care sa readuca Legea 223/2015 la forma promulgata, indepartand prevederile neconstitutionale si discriminatorii introduse prin OUG-uri.
S-a remarcat intalnirea de la Constanta, din 3 noiembrie, la care au fost invitati si au participat peste 100 de delegati, nu numai ai SCMD, ci si ai sindicatelor din MAI si ai unor ONG-uri ale rezervistilor, numarul de organizatii reprezentate fiind 17. (vezi foto). Aducem pentru aceasta multumiri, domnului vicepresedinte CD al SCMD, cdor.(r) Ilie TRUTA. De asemenea, domnilor vicepresedinti, col.(r) Victor POPESCU, col.(r) Adrian DEAC si presedintelui filialei 1 Tg. Jiu, col.(r) Vasile MUNTEANU.
In noul context politic, ne exprimam speranta ca noul premier nu isi va schimba pozitia, asumata in scris anul trecut si anul acesta, in favoarea rezervistilor, asa cum a fost exprimata la solicitarea SCMD. De asemenea ca, dupa un an de ostracizare ca militar, noul ministru al Apararii va sti sa se opuna masurilor discriminatorii introduse, cu tenacitate, nu de politicieni, ci de adevaratii nostri calai, noncamarazii din directiile Generala Juridica si Financiara ale MApN.
 Este posibil ca noul context international, adica cererea NATO de injumatatire a nimicului pe care il constituie fortele noastre armate, sa fie favorabil unor masuri de linistire a militarilor, prin avantaje financiare. Avertizam, insa, pe toti cei implicati, ca ne dorim dreptul si dreptatea, dar nu cu pretul Romaniei! Daca responsabilii in activitate din structurile militare vor fi deschisi unei colaborari oneste cu SCMD, impreuna poate vom depasi toate provocarile care se anunta pentru 2020.

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
         Col.(r)dr. Mircea DOGARU