sâmbătă, 14 martie 2020

Comuniat SCMD


               

DESPRE STAREA DE URGENTA

--In atentia tuturor membrilor SCMD—


Doamnelor si domnilor,
In conditiile in care toti vecinii Romaniei, mai putin… Marea Neagra, au proclamat deja starea de urgenta, astazi 14 Martie s-a proclamat sau nu s-a proclamat si la noi, intr-o deplina incoerenta…”starea de urgenta”. Care va intra in vigoare, candva, nu se stie cand, “la inceputul saptamanii viitoare”.

Ca prima solicitare, va transmitem rugamintea de a explica tuturor rudelor, prietenilor si cunoscutilor dvs, cu profesionalismul care va caracterizeaza, care este diferenta dintre starea de urgenta si starea de asediu. Si, in al doilea rand, sfatul sa inceteze sa se mai uite la posturile TV sau pe Facebook in gura tuturor analistilor, primarilor, sefutilor locali, si, mai ales, a fatucilor care dau ochii peste cap ca sa simtim noi cat le marcheaza momentul si spun tampenii intr-o romaneasca aproximativa, asteptand cu rabdare si calm comunicatul oficial care va stabili la nivel national masurile ce se impun. Nu uitati ca sunteti modele pentru toata lumea prin insasi natura meseriei de militar sau politist si prin prisma juramantului depus fata de natiune!

Masurile care inca lipsesc vor fi stabilite de un Comitet National pentru Situatii de Urgenta care se presupune ca este format din specialisti, nu din slugi politice. Pentru ca dupa trecerea pandemiei vor fi judecati pentru masurile luate si felicitati sau nu!

In “starea de urgenta” atributiile esentiale, deci comanda suprema, revin premierului si ministrului de Interne pe care presedintele a tinut mortis sa-i avem. Sa ne felicitam, noi, membrii SCMD ca, pe langa haosul politic nu avem si un haos national, proiectat in interes extern, oficial inca din Decembrie trecut printr-un proiect legislativ de bantustanizare a Tarii. Sa-i felicitam in egala masura si pe toti partenerii nosti, sindicate si ONG-uri, care ne-au sustinut protestul.

Sa ne felicitam pentru atitudinea avuta de noi si aliatii nostri in stoparea mizerabilei privatizari a fondurilor de la Sanatate care ar fi permis bogatilor sa se trateze gratis si marii majoritati a populatiei sa moara pe sant. Sa ne felicitam ca ne-am opus privatizarii SMURD-ului si demiterii lui Raed Arafat care, astazi, incepe sa capete statura unui salvator national si care ar fi trebuit sa fie luat in considerare pentru functia de premier, adica de comandant suprem in batalia contra Coronavirusului. Sa ne felicitam si noi si aliatii nostri pentru ca ne-am impotrivit desfiintarii gruparilor mobile de jandarmi, transformarii jandarmilor si pompierilor in civili, si sa-i solicitam ministrului Vela sa stopeze imediat haosul reformator de la Interne si campania de zvonuri care a adus la trecerea in rezerva a mii de politisti si jandarmi de care astazi am fi avut atata nevoie.

Sa sustinem masurile oficiale care se vor lua, indemnand la calm si taind scurt elucubratiile celor care vad tancuri in baie si “bubuli” iesind din calorifere! Sa fim un exemplu pentru toti cei din jurul nostru, sfatuindu-i sa-si limiteze deplasarile, sa evite cozile disperarii sau inconstienta participare la chermeze in discoteci, cluburi private, ori paranghelii de partid sau aniversare!

Sa nu ne iluzionam si sa nu luam drept bune chiar toate cifrele, confundand o banala raceala cu ce e mai rau, si isterizandu-ne, in conditiile in care Trump a afirmat ca un test real pentru Coronavirus costa $3000. Sa nu ne imaginam ca am avut sau avem suficienti bani pentru toate cazurile raportate sau neraportate!

Sa ne oferim sprijinul, ca fosti militari si fosti politisti in activitate factorilor de decizie ai statului in comunitati, primari si prefecti, si disponibilitatea, deocamdata a celor care au pregatire medicala de la sanitar la medic specialist de a raspunde PREZENT eventualelor solicitari. Orice alta initiativa este inca prematura. Transmitem ca rugaminte a tuturor membrilor Comitetului Director, presedintilor si BO filiale sa vina cu sugestii in momentul in care starea de urgenta va fi decretata cu adevarat si va fi facut public de catre factorii responsabili Planul de Masuri pe care inteleg sa il ia la nivel national. Cu atat mai mult cu cat increderea noastra in acesti factori de decizie este asa cum este! Nu pot - sa-i ajutam, nu stiu – sa-i invatam, nu vor ori sunt incapabili – sa-i obligam!

In ceea ce-i priveste pe romanii care vin din emigratie, impinsi de foame in tari straine, exploatati la negru acolo si eliminati astazi de sistemele de sanatate din tarile respective si de patroni, sa-i primim nu ca pe niste vinovati fara vina, ci ca pe cei care, in ultimii douazeci de ani ne-au salvat economico-financiar prin contributia lor baneasca la tinerea pe linia de plutire a unei Romanii sistematic sfasiata de tigrii externi si sacalii interni.

Calm, autodisciplina, si solidaritate!



Honor et Patria. Vae Victis!
P. Comitetul Director
Presedintele SCMD
Col. (r) Dr. Mircea Dogaru