Pagini

joi, 23 iulie 2020


I N F O R M A R E
CU PRIVIRE LA SEDINTA DE LUCRU A COMISIEI DE MUNCA A CAMEREI DEPUTATILOR DIN 22 IULIE 2020
-         In atentia tuturor membrilor S.C.M.D. –
Doamnelor si domnilor,
Sedinta de lucru a Comisiei de Munca, la care am participat prin mijloace on line, a inceput la orele 11.00. Prin amabilitatea presedintelui Comisiei, dl. deputat Adrian SOLOMON, Plx. 199/2020 a fost devansat in ordinea de zi, fiind dezbatut intre 11.40-13.35, pentru ca existau participanti externi: S.C.M.D. prin presedinte, S.N.P.P.C. prin presedinte (Dumitru COARNA), M.Ap.N. prin dl. secretar de stat Marius BALU si dl. deputat Dumitru LUPESCU, de la Comisia de Aparare, initiatorul amendamentului privind dreptul militarilor in retragere de a lasa pensie de urmas, domnia sa sustinand si obiectiile d-lui deputat Radu BABUS (Comisia de Aparare), la cererea M.Ap.N. de eliminare a 2 amendamente.
S-a dezbatut, asadar, doar Plx. 199/2020, anuntandu-se ca Plx. 221/2020 (initiatori deputatii Ion MOCIOALCA si Dumitru LUPESCU) a fost declarat respins la Comisia de Aparare de catre presedintele acesteia dl. Ion MOCIOALCA.
Spre deosebire de Comisia de Aparare, unde reprezentantii S.N.P.P.C. si S.C.M.D., au fost audiati la inceput, dupa care au fost deconectati, aici am participat la discutiile pe fiecare amendament. Si dl. COARNA si deputatii care au venit cu unele solutii bune (exemplu: pentru evitarea abuzurilor, baza de calcul a pensiei sa nu fie media a 6 luni din ultimii 5 ani, ci media veniturilor brute pe 60 de luni) au renuntat, la solicitarea noastra, deoarece asta insemna anularea intregului parcurs, intoarcerea la Senat a proiectului pentru toamna si pierderea oricarei sanse de a rezolva problemele in acest an.
Surprinzator sau nu, M.Ap.N. nu a mai avut pozitia vehementa de pana acum, impotriva drepturilor rezervistilor. Presupunem ca este rezultatul demersurilor noastre la Cotroceni.
Intrucat noi nu am avut la dispozitie textul (mult laudat, in orb, de diversi interesati politic pe bloguri) votat la Comisia de Aparare, am solicitat sa ni se transmita forma finala, deoarece, procedural: proiectul votat ieri a fost deja trimis la Comisia de Aparare pentru a se pune de acord, luni 27 iulie si a fi elaborat marti raportul comun al celor 2 comisii. Proiectul va fi votat in plenul Camerei Deputatilor miercuri 29 iulie a.c. Dupa care va fi trimis la promulgare, unde, speram sa nu existe probleme, avand pana la ora actuala doua promisiuni ale Presedintelui ca va sustine o lege reparatorie (impotriva Art. 40 din OUG 57/2015 si a OUG 59/2017). Daca vor exista obiectii ale unor grupuri politice la Curtea Constitutionala, totul se blocheaza. Daca nu, legea va fi trimisa la Monitorul Oficial. Si S.C.M.D. si S.N.P.P.C. au solicitat aplicarea imediata, respingand propunerile d-lui ministru CIUCA de aplicare in 2023.
Posibilitatea anularii tuturor eforturilor depuse pana acum exista datorita barzaunilor care n-au de lucru, se agita pe mijloacele on line, atribuindu-si inexistente merite si ofera, astfel, posibilitatea adversarilor nostri interni sa denatureze caracterul legii si sa asmuta, politicianist, media si diverse categorii socio-profesionale, impotriva noastra.
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU