miercuri, 29 iunie 2022

 

ORDONANTE DE URGENTA PENTRU S.A.O.P.S.N.

I N F O R M A R E

-         In atentia membrilor SCMD –

Guvernul mai poate da OUG-uri numai pana in 30 iunie. Pe cale de consecinta, Consiliul Economic si Social (CES) este convocat zilnic pentru trecerea pe repede inainte a unor proiecte legislative esentiale pentru salariati si pensionari.

Ieri, dupa pranz, s-au primit proiectele privind Legea Statut a Cadrelor Militare si aplicarea Legii Salarizarii si in SAOPSN. Pentru cei interesati, au fost puse pe site-ul SCMD aseara, urmand ca eventualele observatii pe care le aveti sa le transmitem reprezentantilor nostri in CES, astazi pana la orele 12.00. Este mai mult decat probabil ca celelalte 3 proiecte de OUG, inclusiv acela privind pensiile militare, sa fie transmise CES in cursul acestei zile. CES va lucra si astazi toata ziua si maine dimineata pentru ca sedinta de Guvern care va lua deciziile in ceea ce ne priveste va incepe maine la pranz.

Va informam ca, toate solicitarile noastre, argumentate Premierului pe 4 mai a.c. au fost redepuse oficial la Guvern, ieri 28 iunie a.c., de CSN MERIDIAN. Inclusiv solicitarea de a rediscuta solutiile in formula de la 4 mai, cu sindicatele si de a reprograma intalnirea cu cele 11 organizatii ale rezervistilor, acceptata de domnul Prim-ministru pentru 24 februarie si amanata datorita evenimentelor din Ucraina.

In concluzie, ministrul Apararii a facut tot ceea ce a promis. Soarta noastra insa tine de 2 pixuri. Unul de la Cotroceni, celalalt de la Palatul Victoria. Functie de ce vor decide stilourile de la Washington si Bruxelles.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU