miercuri, 23 noiembrie 2022

 

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Adresa: Bucuresti, str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, cod postal 013152, Of. Postal 26

Cont:BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410, Cod fiscal:26096263

Adresa e-mail: sindicatulmilitarilor@gmail.com

Nr. 229 din 23.11.2022

                                                                                                      

 

CATRE

PRESEDINTELE CONFEDERATIEI SINDICALE NATIONALE

MERIDIAN

 

Domnul ION POPESCU

 

Subiect: Solicitare de dialog pentru eliminarea noii discriminari a rezervistilor

 

Domnule Presedinte,

 

Subscrisul Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) va solicitam prin prezenta sa interveniti, in baza Legii Dialogului Social, pentru a obtine o noua runda de negocieri cu dl. prim-ministru gl. (r) Nicolae-Ionel CIUCA, la care sa participe nu numai ministrul Muncii – dl. Marius BUDAI ci si noul ministru al Apararii, dl. Angel TALVAR, in calitatea d-sale de coordonator al SAOPSN, responsabil prin urmare si de pensiile rezervistilor.

Solicitam acest lucru deoarece pensiile rezervistilor nu se platesc din fondul de asigurari sociale prin Casa Nationala de Pensii, nu sunt sub autoritatea ministrului Muncii, nici a comisiilor de munca parlamentare, noi avand nu contracte de munca normata la 8 ore ci contracte de prestare a activitatii de cadru militar ori politist, 24h/24, contracte intarite prin juraminte de sange. In plus, pentru pensiile militare, instituite cu patru decenii inainte de aparitia primelor pensii civile (private), la 20 octombrie 1864, platim in activitate aceleasi CONTRIBUTII CA SI CIVILII, unele nelegal (ex. CASS) direct la bugetul de stat, pensiile fiindu-ne platite din fondul destinat Apararii, prin propriile Case Sectoriale de pensii. Nu avem nici o legatura, prin urmare, cu fondurile de pensii civile.

Facem aceste precizari deoarece de ani de zile, in SAOPSN nu se aplica nici legile organice ale salarizarii (ex. 284/2010 ori 153/2017) nici legea pensiilor militare de stat (223/2015) in forma promulgata. Nu stim ce bani ciordeste Mafia din Sistem de la inzestrare, dotare, instruire, dar, ca urmare a neaplicarii corecte a legilor mentionate, asa cum au fost promulgate de Presedinte, in plin razboi care ne ameninta, efectivele de militari si politisti au scazut cu aproape 40%, pentru ca nimeni nu este nebun sa-si riste viata in interes strain pentru salariul minim pe economie, iar rezervistii, din cauza batjocurii sistematice la care sunt supusi in plan politico-mediatic, inregistreaza c. 600 de decese pe luna. Banii cuveniti soldelor si pensiilor sunt folositi in scopul mentinerii unor indivizi in functii politice, prin achizitionarea de epave nezburatoare si neplutitoare si a unor rachete din preistorie, platite integral in lipsa.

In actuala criza provocata in domeniul strategic al industriei energetice, intram cu c. 40.000 de pensii militare sub 3.000 de lei, pe intreg sistemul (doar la M.Ap.N. inregistram 19.504 pensii sub 2.500 in brut), beneficiarii lor urmand sa nu primeasca partiala indexare cu inflatia din ianuarie 2023 si nici ajutoarele promise romanilor cu venituri sub 3.000 lei. Totul pe fondul aberatiilor debitate pe seama noastra de diversi idioti de presa si caiafe naimite de Mafia international a armamentelor.

Negocierile pe care le solicitam vor fi purtate strict in domeniul juridic, drept care delegatia noastra va fi formata din: col. (r) dr. Mircea DOGARU – presedintele SCMD, col. (r) CALOIAN Monica – vicepresedinte si sef al Departamentului Juridic al SCMD si gl.mr. (r) Cristian LUNCASU – jurist, autorul argumentatiei juridice pusa la dispozitia ministrului Muncii pentru renegocierea PNRR.

In caz de refuz ori amanare, va informam ca ne vom alatura in strada sindicatelor politistilor si politistilor din penitenciare care au obtinut déjà dreptul de manifestare in Piata Victoriei si in fata ministerelor implicate in mascarada maririi pensiilor, in toate zilele lucratoare, de la 12 decembrie la 31 decembrie, inclusiv. Si o vom face chemand alaturi de SCMD toti rezervistii valizi si toti aliatii civili din CNSC, in egala masura discriminati sub aspectul salarizarii, pensiilor si indemnizatiilor, de circoteca guvernamentala. In plus, ne luam angajamentul, noi ”bunicii si parintii” mangafalelor politice in cauza, sa nu plecam din strada pana la caderea Guvernului. Sa mearga domnii in cauza sa-si mimeze certurile in Parcul Cismigiu, acolo unde e locul chibitilor, nu in Palatul Victoria si la televiziuni!

 

Cu multumiri,

Presedintele SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU