miercuri, 28 decembrie 2022

 

SOARTA  PROIECTULUI  LEGII  PENSIILOR  OCUPATIONALE

I N F O R M A R E

Ieri, 27 decembrie a.c., s-au desfasurat, la Ministerul Muncii, cu incepere de la orele 10.00, lucrarile Comisiei de Dialog Social (CDS).

Ostilitatile au fost deschise de CSN MERIDIAN prin dl. vicepresedinte Maxim Rodrigo Gabriel si subsemnatul. Noi am argumentat votul negativ, adica respingerea in totalitate, cu argumente juridice. In situatia in care Proiectul se va reface, ca urmare a cerintelor PNRR, am solicitat argumentat excluderea rezervistilor din noua lege. In unanimitate ne-au sustinut punctul de vedere, cu argumente si juridice si tinand de nerespectarea procedurilor democratice, liderii tuturor confederatiilor sindicale si ai tuturor patronatelor/IMM-urilor.

Toti cei prezenti am hotarat sa depuna si inscrisuri cu cele sustinute, pentru cazul in care MINUTA sedintei, redactata de reprezentantii Ministerului Muncii, nu va fi completa.

Conform procedurii, astazi, 28 decembrie, la orele 11.00, se desfasoara lucrarile Consiliului Economic si Social (CES). Guvernul este obligat sa aibă in sedinta concluziile CES, indiferent ca va tine sau nu cont de ele. In aceasta situatie, presupunand corect ca aceleasi structuri reprezentate in CDS vor da acelasi vot negativ, dl. Ciuca a mutat sedinta de Guvern de joi 29 decembrie, astazi 28 decembrie la orele 12.00. Presupunand ca sedinta CES se va termina inainte de sedinta Guvernului, este limpede ca ministrii nu vor avea nici macar timpul necesar citirii concluziilor CES si ca ei considera procedura democratica o simpla formalitate.

La incheierea lucrarilor CES, cei prezenti au solicitat sa ni se puna tuturor la dispozitie textul integral al Bancii Mondiale, in ceea ce priveste Legea pensiilor militare de stat.

Concluzionam ca, in dispretul oricaror norme democratice si a oricaror principii de drept, guvernantii, continuand sa fie slugile penibile ale intereselor straine, vor vota, fara remuscari, toate proiectele legislative, antinationale, care li se impun de catre cei interesati in jefuirea integrala si destramarea Romaniei.

In aceasta situatie, asumandu-mi intreaga raspundere, refuz sa urez guvernantilor traditionalul ”La Multi Ani!” si le transmit ceea ce le ureaza, deocamdata in gand, toti românii care mai simt româneste!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU