luni, 9 ianuarie 2023

Miting - joi, 12 ianuarie 2023

 MITING LA GUVERN

Joi, 12 ianuarie 2023, intre 10.00-13.00

-          In atentia tuturor membrilor SCMD/CNSC din Bucuresti si Ilfov –


Doamnelor si domnilor,

Silvicultorii, adica aliatii nostri din cadrul CSN Meridian, (Federatia Sindicatelor din Silvicultura – SILVA), vor manifesta joi, 12 ianuarie, a.c., intre orele 10.00-13.00, in Piata Victoriei, in fata Guvernului. Solicita:

1. Renuntarea la vinderea pe nimic, in interes strain, a Regiilor autonome, incepand cu ROMSILVA, ROMARM etc si terminand cu Monitorul Oficial; 2. Aplicarea corecta a legislatiei salarizarii si pensiilor, civile si militare, in contextual unei inflatii reale de peste 30%. Va reamintim ca la civili se vor da, teoretic, 12,5%, iar la rezervisti, din nou discriminatoriu, 5,1% plus cateva procente, in mod diferentiat, functie de data trecerii in rezerva si de cuantumul brut. Dar rezervistilor le atragem atentia ca referinta este la Brutul 1 al lui Teodorovici, nu la Brutul real al pensiei. Dovada este Cazul Pipirigeanu, sergentul major (r) cu o pensie de 801 lei, in decembrie 2021, care s-a trezit in ianuarie 2022, nu cu o marire de 10%, ci cu una de doar 2,6% si cu o plata a CASS de 10% pe Brutul 1, astfel ca pensia lui “a crescut” de la 801 lei la …. 647 lei. Contactata, sefa Casei Sectoriale de atunci a MAPN a spus ca este corect deoarece are un Brut 1 de peste 5000 lei (la o pensie neta de 801 lei).

Intrucat s-ar putea ca toti pensionarii, si civili si militari, sa aiba surprize la cat primesc, in loc de cat se asteapta, va transmitem rugamintea de a veni joi, in sprijinul aliatilor nostri de la SILVA, alaturi de partenerii nostri constanti la manifestatiile din ultimii doi ani, ceferistii din FSTFR.

Va mai informam ca, in contextual actual al manipularii mediatice, indeosebi impotriva militarilor si politistilor in activitate, rezerva si in retragere, primim din teritoriu, tot mai des, propunerea sa solicitam reintroducerea in Legea 223/2015 a prevederii initiale ca fiecare rezervist sa-si aleaga legea in baza careia vrea sa isi primeasca pensia: ca pensie militara de stat pe L223/2015 sau ca pensie civila, cu excluderea drepturilor si calitatii militare, pe defuncta Lege 263/2010, adica pe actuala Lege 127/2019, care nu se aplica. Toata lumea va fi multumita! “Geniile pustii”, adica aceia care nu citesc nimic dar le stiu pe toate, manipulate, vor opta pentru metoda de calcul civila, pierzand statutul de rezervisti si se vor trezi ca nu au 200 de puncte cum bat ei campii, ci maxim 2. Pentru ca punctul de pensie se raporteaza la 6.500 lei (65 de milioane), adica la salariul mediu actual pe economie, pe care ei nu l-au avut niciodata, iar impartirea nu se face la 20 de ani, vechime obligatorie, ci la 35. Si sa li se permita o singura optiune, definitiva! Toata lumea va fi multumita: Casele Sectoriale vor realiza economii totale, pentru ca “geniile”, cand vor vedea ca pensia in plata le va scadea, pe mana lor, cu 40-60%, ca in ianuarie 2011, se vor muta la Ghencea Militar, iar noi, sindicatele, vom avea, in sfarsit, liniste si nu ne vom mai trezi cu diversi incurca lume care sa se adreseze direct doamnei Ursula von der Leyen, cu fudulia celui care a trecut prin viata fara sa priceapa nimic, tocmai cand sindicatele au obtinut, de la Comisia Europeana si de la Banca Mondiala, precizarile ca reforma pensiilor este o problema strict a Guvernului Romaniei, iar rezervistii se conformeaza, deja, mai mult decat este cazul (au sub limita de 100% a salariului avut, adica 65% din anumite elemente ale fostului salariu si care nu depasesc pragul de 85%). Vom analiza propunerile! Pana atunci, va asteptam, joi, 12.01.2023, la ora 10.00, in Piata Victoriei, cu insemnele structurilor din care faceti parte!

 

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,

                        Col.(r) dr. Mircea DOGARU