Pagini

joi, 30 mai 2013

In atentia tuturor membrilor SCMD



-Replica la un atac on line -

Intrucat  pe CORECTNews, la 28 mai a.c., au aparut ideile unor Napoleoni care, desi ar sugera ca sunt membri ai SCMD, nu inteleg ca singuri suntem NIMENI, ca numar de voturi si forta de reactie, ca spaima de SCMD se datoreaza asumarii, la 7 octombrie 2011, a misiunii de organizator al Societatii Civile, care au uitat ca, in strategia militara romaneasca, razboiul de coalitie a fost o permanenta, am decis sa le prezint domnilor in cauza acea parte a raportului votat de Consiliul National al Reprezentantilor SCMD, in 2012, in unanimitate, care se refera la relatiile si imaginea SCMD:

"I.                   RELATII
(1) Transformarea SCMD in centrul de raliere si coordonare a societatii civile organizate din Romania, in scopul sanctionarii clasei politice prin Forta a III-a, ca alternativa nationala si al organizarii rezistentei romanesti in fata actiunilor MARILOR ASASINI ECONOMICI MONDIALI;
(2) Adancirea legaturilor SCMD cu structurile militare si civile din statele membre NATO si UE;
(3) Dezvoltarea relatiilor SCMD cu cadrele active din structurile de provenienta, in vederea atingerii unor obiective de interes comun, cum ar fi crearea si administrarea Caselor de Sanatate, cu sprijinul Directiilor medicale ale MapN, MAI, SRI;
(4) Refuzul de a mai raspunde atacurilor declansate impotriva SCMD de slugile puterii aflate la conducerea ONG-urilor militare, atragerea tuturor rezervistilor din organizatiile legal constituite de fostii lucratori din MapN, MAI, SRI, alte servicii, alaturi de SCMD, explicand acestor colegi ai nostri ca urmarim aceleasi obiective, dar statutul de sindicat ne ofera posibilitatea adoptarii altor tactici, metode si mijloace necesare atingerii obiectivelor propuse. Cand unitatea de actiune se va realiza la nivelul militarilor in rezerva si in retragere, ca parte componenta si coloana vertebrala a societatii civile, vom putea vorbi si despre unitatea de actiune a natiunii si unitate nationala;
(5) Cresterea numarului de parteneri interni si externi ai SCMD, prin extinderea sistemului de aliante in actiunea sindicala, stabilit sub numele de CNSC si a coeziunii in cadrul CNSC;
(6) Promovarea in Parlament, Guvern si organisme internationale, pe liste de partid sau ca independenti, in conditiile prevazute de Statut, a unor membri SCMD, ca parlamentari, europarlamentari, consilieri, experti, pentru a face lobby obiectivelor SCMD;
(7) Crearea, pe sistem relational, a unor grupuri semnificative de lobby pentru SCMD, in structurile de decizie nationale si internationale;
(8) Stabilirea unor legaturi permanente SCMD, la nivelul conducerii ministerelor si Guvernului, in scopul promovarii obiectivelor SCMD;
(9) Adancirea sistemului de realtii si lobby SCMD in media internationala, nationala si teritoriala.
II.                 POLITIC SI MEDIATIC
(1) Sanctionarea mediatizata de catre SCMD si partenerii sai a politicienilor care si-au incalcat promisiunile electorale si protocoalele semnate cu SCMD. Aceasta se poate face nu numai prin vot ci si prin actiuni gen “Lista rusinii nationale”.
(2) Organizarea la nivel central a Clubului SCMD.
(3) Pana la obtinerea mijloacelor necesare unei activitati mediatice independente, obtinerea unui spatiu de emisie de catre SCMD la televiziunea publica;
(4) Obtinerea prin relatii personale si parteneriat cu factorii politici de catre centru si filialele SCMD a unor emisiuni, invitatii de participare, colaborari permanente la televiziunile, posturile de radio private si presa scrisa, pe suport de hartie sau online."

Rog, prin urmare, pe toti posibilii Napoleoni, sa nu se mai substituie, ca persoane, nici presedintelui SCMD, nici Biroului Operativ Central, nici Comitetului Director, nici CNR, si sa-si mai infraneze elanurile distructive, deoarece, daca am dat curs solicitarii de sprijin a ceferistilor, am facut-o in baza deciziei organului nostru suprem de conducere. Mai mult, consider ca ideii ipochimenului care semneaza USLA, cum ca ceferistii "trebuie sa  crape", ii opun ideea ca, cel mai bine pentru poporul nostru, ar fi sa crape, odata pentru totdeauna, fudulia prostului sau... prostia fudulului! La alegere!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

luni, 27 mai 2013

31 mai a.c. - Miting feroviar in Capitala



-In atentia tuturor membrilor SCMD din Capitala si judetul Ilfov -

Alianta Sindicala Nationala Feroviara, prin dl. Maxim Rodrigo Gabriel, presedintele Federatiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania, ne anunta organizarea unui miting pe data de 31 mai 2013, intre orele 10.30-13.30, in Parcul CFR din fata Ministerului Transporturilor. 

Mitingul acuza falimentarea voita a sistemului feroviar (domeniu strategic, de mare importanta si pentru NATO), degradarea conditiilor de viata si de munca a acestei categorii socio-profesionale si eforturile care se fac pentru destramarea miscarii sindicale. La miting sunt invitati sa participe cu delegati, reprezentantii Confederatiei "Meridian", dar si ai SCMD si ai tuturor aliatilor SCMD, grupati in jurul programului Platforma Civica, in cadrul CNSC. Pentru delegatii participanti, reprezentand alte categorii socio-profesionale decat ceferistii, vor fi rezervate minute, in vederea expunerii problemelor cu care se confrunta si aceste categorii socio-profesionale.
  
Vom da curs solicitarii domnului presedinte Maxim Rodrigo Gabriel, deoarece "a doua armata a tarii", ceferistii, se afla alaturi de noi si ne-au sprijinit in toate demersurile, incepand din 7 octombrie 2011. De asemenea, vom solicita delegati din partea tuturor aliatilor nostri pentru a se vedea ca cererile legitime ale ceferistilor sunt sprijinite de intreaga societate civila, a carei organizare pentru lupta sindicala, noi, rezervistii, prin SCMD, ne-am asumat-o.

Pe data de 31 mai, vom fi edificati si in privinta solicitarilor noastre: cele doua proiecte de lege, Legea reparatorie si Legea pensiilor militare de stat, care ne sunt promise de la 1 mai 2012, cu ultim (pentru a nu stim cata oara "ultim") termen 31 mai a.c. Daca Legea pensiilor militare nu va fi adoptata prin asumare de raspundere asa cum s-a declarat oficial, iar Legea reparatorie nu va fi fost votatat si in Camera Deputatilor si trimisa macar spre promulgare, va trebui si noi sa luam in calcul, conform deciziei CD din aprilie curent, revenirea asupra mitingului amanat, pentru luna iunie a.c. Si aceasta, deoarece nu ne putem permite sa vedem cum trece si luna iunie, primind din partea Guvernului doar cunoscutul slagar "Parole, parole, parole"... pentru ca va urma vacanta parlamentara si, in toamna, batalia pentru existenta sau incetarea existentei Romaniei, adica pentru modificarea irationala, ceruta doar de marii asasini economici care ne-au ocupat si jefuit sistematic, si de vecinii psihopati, care vor ev mediu in mileniul III, a Constitutiei Romaniei. Si atunci, problemele vitale pentru noi, rezervistii, vor fi amanate sine die. Cu, de acum,  consecintele cunoscute: pauperizarea noastra, in continuare, dincolo de limita suportabilului si cresterea constanta a numarului de decese.

Biroul Operativ Central al SCMD, dupa informarea de saptamana trecuta a responsabililor SCMD pe Bucuresti si Ilfov, a hotarat asadar sa dam curs solicitarii aliatilor nostri ceferisti, pentru ca atunci cand si daca va sosi momentul, pe care nu ni-l dorim, vom iesi si noi in strada, cu tot potentialul, vom face si noi, la randul nostru, apel la toti aliatii, sa ne vina in sprijin!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

joi, 23 mai 2013

Multumiri pentru votul din Senat


Ieri, 22.05.2013, in Senatul Romaniei, s-a votat in unanimitate Proiectul Legii reparatorii pentru rezervisti (L 121/22.04.2013 ) solicitata de SCMD si promisa de conducerea USL la 4 martie a.c. Ca orice proiect de lege, si acesta a avut nevoie de demonstratia existentei surselor de finantare. In acest sens aduc multumiri, in primul rand domnului premier Victor Ponta, pentru ca in acordul Guvernului a prevazut posibilitatea aplicarii imediate a masurilor reparatorii daca exista fondurile necesare, de asemenea, domnilor ministri Mircea Dusa si Radu Stroe, ca si directorului SRI, George Maior, care au demonstrat ca exista fondurile necesare la cele trei structuri, prin economii, fara afectarea actualului buget.


Deoarece, in ciuda evidentei, au existat voci si in politica si in media care au abordat dupa ureche subiectul, spre a acredita, voit sau nu, ideea ca "nesimtitii" de militari vor banii lui Nea Gheorghe, se cuvin multumiri, pentru modul in care a explicat cat se poate de clar in Senat chestiunea financiara, si d-lui viceprim-ministru Gabriel Oprea. Ne dorim ca o astfel de explicatie sa fie data public si in Camera Deputatilor.


Precizez ca actuala Lege reparatorie, daca va fi votata si promulgata, va fi in aplicata pana la intrarea in vigoare a viitoarei Legi a pensiilor militare de stat. Ea nu prevede "mariri" de pensii, nici macar actualizari la nivelul 2013, ci revenirea ajutoarelor sociale ale rezervistilor discriminati la nivelul fostelor pensii militare din 2010. 

Aceasta lege este strict necesara, deoarece rezervistii sunt loviti, in baza Legii Anastase, de un nou val de revizuiri, care le micsoreaza, din nou, cuantumurile deja scazute, sau ii aduc sub nivelul lui 2010 si pe aceia ale caror cuantumuri crescusera. In aceste conditii, mortalitatea in randul rezervistilor a atins cote alarmante, fiind sporita de orice declaratie iresponsabila facuta de neaveniti, in media. Este motivul pentru care imi rezerv dreptul de a actiona in justitie daca vor mai apare declaratii iresponsabile.


Speranta noastra este ca Proiectul Legii reparatorii va fi votat in deplina cunostinta de cauza si in Camera Deputatilor (la lamurirea membrilor careia toate filialele nostre din teritoriu sunt chemate sa contribuie) saptamana viitoare, masurile reparatorii putand fi aplicate imediat dupa promulgare. 

De asemenea, speram ca Proiectul Legii pensiilor militare de stat (care se va aplica de la 01.01.2014) va intra pe circuit tot saptamana viitoare.


Tuturor celor care ne-au sprijinit si ne sprijina, in numele dreptatii si impotriva discriminarii, le aduc, inca odata, multumirile noastre.


Cu stima,

PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

miercuri, 22 mai 2013

Comunicat al presedintelui SCMD

Legea reparatorie a trecut de Senat
Astazi, 22.05.2013, la orele 10.30, dupa 72 de zile de gestatie in Senat, proiectul Legii reparatorii a fost votat in unanimitate. Ne bucura faptul ca s-au facut, indeosebi pentru acei politicieni care nu stiu sau nu inteleg ca sunt doua proiecte de legi in discutie (Legea reparatorie si Legea pensiilor militare de stat) precizarile necesare privind intrarea in vigoare a Legii reparatorii imediat dupa promulgare, deoarece structurile militare in cauza au declarat in scris ca au banii necesari, din economii, nemaifiind nevoie de vreo rectificare de buget.

Legea care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2014, pe bugetul anului viitor, indiferent cand va fi promulgata, va fi Legea (atotcuprinzatoare a) pensiilor militare de stat, din acel moment, actuala Lege reparatorie isi va inceta existenta.

Legea reparatorie, necesara in primul rand stoparii miilor de noi decizii de revizuire care ne-au lovit in valuri in ultimele luni, cu consecintele lor (executari silite retroactive) si repararii nedreptatii, prin revenirea cuantumurilor scazute la nivelul decembrie 2010, va pleca astazi la Camera Deputatilor, camera decizionala. Ni s-au dat toate asigurarile ca proiectul va fi dezbatut in regim de urgenta si votat pana la sfarsitul acestei luni.

In ceea ce priveste dreptul la munca, aceasta chestiune va fi rezolvata, separat, prin reiterarea proiectului Legii 109/2012 privind abrogarea cap. IV din Legea 329/2009, proiect care, initial, a fost respins si care, in momentul inregistrarii legii noastre reparatorii, a fost reluat, fiind in prezent in dezbaterea comisiilor de munca si finante.

Ne rezervam dreptul de a continua negocierile si presiunile, pana in momentul in care vom vedea in Monitorul Oficial textele celor trei legi noi, promulgate:

  1. Legea reparatorie;
  2. Legea pensiilor militare de stat;
  3. PL x 109/2012.   
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU