Pagini

vineri, 27 martie 2015

FELICITARI DE ZIUA UNIRII (27 MARTIE 1918)
ADRESATE MEMBRILOR S.C.M.D. DIN ROMANIA DE EST AFLATA INCA SUB OCUPATIE SI CELORLALTI EROI AI REZISTENTEI ROMANESTI DE PE NISTRU (1990-1992)
Fratilor,
Asa cum voi v-ati varsat sangele in luptele cu invadatorii Armatei a 14-a, ai Districtului Militar Odesa si cu tradatorii de la Chisinau si Tiraspol, dand Istoriei eroi de legenda ca martirul Filea si generalul Gamurar, in urma cu 97 de ani inaintasii vostri, cei 300.000 de militari disponibilizati din armata rusa, condusi de martiri si eroi ca Murafa, Pantea si Catele, au reusit prin jertfa lor sa readuca la trupul Tarii o mica parte din pamanturile romanesti rapite de tarii rusi, parte botezata de Alexandru I “Basarabia”. Si au facut-o luptand nu numai impotriva Rusiei Albe si Rusiei Rosii, a Ucrainei Albe si Ucrainei Rosii dar si a intereselor Germaniei si Austro-Ungariei.
Militarii si nu politicienii au infiintat, in plina revolutie rusa, la 1 mai 1917, in orasul romanesc Odesa, in cadrul Congresului Ostasesc, Comitetul Central Ostasesc, organul de conducere al luptei pentru libertatea romanilor dintre Prut si Nistru, stabilind strategia: Autonomie – Independenta – Unire. Ei au decis la 16 iulie, convocarea ulterioara la Chisinau, a adunarii reprezentative a tuturor cetatenilor.
Comitetul Central Ostasesc a convocat la Chisinau la 21 noiembrie 1917, Sfatul Tarii cu delegati romani (105), ucraineni (15), evrei (14), rusi (7), bulgari (2), germani (2), gagauzi (2), polonezi (1), armeni (1), greci (1). In conditiile scoaterii Romaniei din lupta si ale ocupatiei germano-austro-ungaro-bulgare nu au putut proclama Unirea ci Autonomia (2 decembrie 1917) sub numele Republica Democratica Moldoveneasca. Ei au rezistat, cu armele, ofensivei declansata de Stalin prin “Sovietele Frontului Roman al Flotei din Marea Neagra si Regiunea Odesa” al caror Comitet Central Executiv (RUMCEROD), in frunte cu tradatorul Mihail Bruhis au creat FRONTODELUL, ca organ pentru “conducerea luptei revolutionare pe frontul roman (Stalin inca nu inventase denumirea de “moldovean” pentru romanii basarabeni – nn) si in Basarabia”. Impotriva fortelor lui Bruhis care, si-a asumat “plenitudinea puterii si comanda trupelor de pe Frontul roman si zona limitrofa frontului”, Comitetul Central Ostasesc si Sfatul Tarii au cerut ajutor Antantei (21 decembrie 1917) care a delegat Romania sa intervina cu doua divizii comandate de generalul Coanda pentru paza obiectivelor de stat ale proaspetei republici.
Simbolic, la 24 ianuarie 1918, de ziua Micii Uniri, inaintasii dvs., prin Sfatul Tarii, au proclamat Independenta Republicii Democratice Moldovenesti, alegandu-l presedinte pe Ion Inculet. Apoi, au declansat strategia unirii pe judete cu tara. Parlamentele locale din Balti (3 martie 1918), Soroca (13 martie) si Orhei (25 martie) au votat aceasta unire inainte ca Sfatul Tarii s-o consfinteasca prin vot la 27 martie 1918. Rezolutia transmisa lumii preciza: “Republica Moldoveneasca (Basarabia), in hotarele sale dintre Prut, Nistru, Dunare si Marea Neagra si vechile granite cu Austria, rupta de Rusia acum o suta si mai bine de ani din trupul vechii Moldove, in puterea dreptului istoric si a dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele sa hotarasca soarta lor de azi inainte si pentru totdeauna, se uneste cu mama sa Romania”.
In numele acestui drept sfant, s-au jertfit numai militari 381000 in anii celui de-al doilea razboi mondial, au fost lichidati sau trimisi in Siberii peste 1000000 de romani basarabeni, si v-ati risipit sangele pe Nistru, tradati sau abandonati si de Chisinau si de Bucuresti, voi, fratii si camarazii nostri.
In numele tuturor jertfitilor nostri de ieri si de astazi, in numele victoriilor noastre de odinioara si al celor viitoare, pe care le asteptam, ingaduiti-ne sa va uram, in aceasta zi aniversara, viata lunga, cu bucurii si implinirea tuturor sperantelor.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE S.C.M.D.,


Col. (r) dr. Mircea DOGARU

joi, 19 martie 2015

Legea pensiilor militare de stat


In atentia tuturor militarilor si politistilor 
activi si in rezerva


Stimati camarazi, 
Urmare a apelului facut de conducerea SCMD catre doamnele si domnii deputati si senatori, indiferent de culoare politica, Proiectul Legii pensiilor militare de stat, conturat in 2012, finalizat la 12.02.2015, prin contributia a 4 ministri, 10 secretari de stat, reprezentantilor directiilor juridice si financiare din toate structurile sistemului national de aparare, ordine publica si siguranta nationala, precum si ai sindicatelor, a fost asumat de presedintele Comisiei pentru egalitate de sanse din Camera Deputatilor, dl. deputat de Arad, Stefan Petru Dalca si vicepresedintele acestei comisii, dna deputat de Botosani, Liliana Minca. Aducem multumiri pe aceasta cale Filialelor noastre din Arad si Botosani pentru sprijinul acordat acestora in campania electorala din 2012 si solicitam tuturor militarilor si politistilor activi si in rezerva din cele doua judete sa-i sprijine si sa colaboreze cu domniile lor in continuare, pentru ca omul sfinteste locul.
Pe langa un mare numar de deputati, care au semnat initiativa, aceasta a fost asumata si de un numar de senatori de culori politice diferite, la initiativa constantului aparator al militarilor, senatorul patriot Dumitru Pelican, presedintele grupului parlamentar reunit PC-PLR din Senatul Romaniei. Intrucat lista este inca deschisa, o vom afisa in forma finala, ca sa stiti exact cine merita recunostinta noastra.
Cu ocazia inscrierii, liderii Comisiei pentru egalitate de sanse au organizat o conferinta de presa la care au participat ca invitati presedintele SCMD si vicepresedintele cu probleme de media Col (r) Valeriu Pricina.
Raspunzand intrebarilor, am argumentat necesitatea uniformizarii legislative in ceea ce priveste categoria noastra socio-profesionala, politica de genocid dusa impotriva noastra de regimul Boc-Basescu, atacurile manipulatorii ordinare declansate, la limitele razboiului psihologic si imagologic, impotriva noastra si discriminarile la care am fost supusi, incepand cu 2008, si suntem supusi si astazi, cand o incalificabila OUG pe cale de a deveni lege (OUG 95/2014) falsificand grosolan Istoria ii exclude pe militari si pe adolescenti din Legea Recunostintei, pentru evenimentele din decembrie 1989. Daca tot s-a inventat categoria "luptatorilor cu rol decisiv" atunci, acestia nu pot fi decat militarii, fara actiunea carora Traian Basescu s-ar fi ocupat in continuare astazi de blugi, tigari si "Rapirea din serai", achizitionate de la Ali din Amsterdam, iar "marii" politicieni aflati in atentia DNA-ului, ar fi aclamat cu mandrie patriotica si revolutionara realegerea la al 20-lea Congres a "tovarasului" ... Nicu Ceausescu.
S-a subliniat si ca suntem parte integranta a societatii romanesti, cu toate cele bune si cu toate cele rele, avand si noi uscaturile noastre, care ne insulta mai mult sau mai putin anonim pe toate "feisbucurile", speriate ca si-ar putea pierde beneficiile cazute asupra lor ca o pleasca, pentru servilism politic, in conditiile in care camarazi de ai nostri s-au sinucis (cazul mr. Breban Felician din Satu Mare) ca urmare a masurilor represive, si-au dat foc la Cotroceni, acuzand dictatura basista (cazul Lt Col. Petre Morjan), ori au decedat in aceleasi conditii ca regretatul General Mihail Popescu. Dumnezeu sa-i odihneasca pe martiri! Dumnezeu sa-i ierte pe complici, ca nu stiu ce fac!
Solicitam tuturor parlamentarilor Legea care readuce normalitatea in sistemul militar.  Solicitam camarazilor activi si in rezerva din toate structurile sistemului sa-si mobilizeze reprezentantii in Parlament, indiferent de culoare politica, pentru sustinerea prin vot a Proiectului, in forma actuala. In ceea ce ne priveste, vom solicita direct si sub toate formele Premierului Romaniei, sa fie de acord cu acest proiect sustinut de ministrii de resort ai domniei sale, si sa nu mai conditioneze avizul Guvernului de iluziile politicianiste ale propriilor consilieri legate de himerice alegeri. In conditiile in care exista documente oficiale care atesta ca rezervistii mor cate 250 pe luna, este esential ca aceasta lege sa apara acum, pentru ca vaduvele noastre sa stie ca sotii lor nu s-au sacrificat degeaba.

Honor et Patria! Vae victis!


PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU


marți, 17 martie 2015

Scrisoare deschisa parlamentarilor Romaniei

Subiect: Proiectul Legii pensiilor militare de stat

Doamnelor si domnilor deputati si senatori,
Ne adresam dvs. deoarece, pe de o parte, Parlamentul este, constitutional, unicul reprezentant al poporului, iar pe de alta parte pentru ca actualul spectacol procuratorial risca sa lase Guvernul fara membri si partidele fara conducere.
Categorie socio-profesionala aparte, dintotdeauna in Romania moderna, cu legi specifice pentru atributii si privatiuni specifice, militarii si politistii au avut cel mai mult de suferit in urma haosului legislativ produs in sistemul de pensii de Guvernarea Basescu-Boc. Ni s-a inventat o inexistenta contributie la Casa Nationala de Pensii, noi contribuind in propriul sistem, am fost asimilati ca rezervisti, in mod aberant asistatilor social, iar haosul generator de grave discriminari intre noi, continua. Suntem la ora actuala, sub incidenta a zece legi contradictorii, care adancesc an de an discriminarea. Este motivul pentru care luptam pentru uniformizarea legislativa si revenirea la normalitate, printr-un Proiect al Legii pensiilor militare de stat.
Elaborat in cursul anului 2012, printr-un efort comun al specialistilor structurilor active din Armata, Interne si servicii, dar si din sindicate si ONG-uri, acesta a fost tergiversat din ratiuni politicianiste, de diversi responsabili ai Guvernelor Ponta, pana la inceputul anului in curs, cand, din inititiva ministrilor de resort si a secretarilor de stat, inclusiv din ministerele Muncii si Finantelor, definitivarea proiectului a fost efectuata in comun de reprezentantii celor doua componente ale sistemului - cea activa si cea in rezerva. Din punctul dvs. de interes, luand in calcul activii, rezervistii si familiile lor, actualul proiect rezolva, fara a aduce atingere bugetului, problemele la circa 1 milion de votanti stabili.
Pe data de 12 februarie a.c., proiectul trebuia sa se intoarca la Comisia de munca a Camerei Deputatilor, unde, avand toate avizele, urma sa fie introdus la dezbateri. Nu a ajuns iar presedintele acestei Comisii a fost schimbat. Drept urmare, vi-l trimitem direct, atentionand ca a fost unul dintre proiectele societatii civile cu influenta decisiva asupra rezultatului alegerilor din 2012, dar si a celor din noiembrie 2014. Celelalte, sustinute de societatea civila, vi le vom semnala la momentul oportun, cu accent pe aberanta OUG 95/2014 care ii discrimineaza din nou pe militari, proclamand revolutia incheiata pe 22 dec. 1989 la orele 12.00.
Asigurandu-va de dorinta noastra sincera de a coopera in interesul Romaniei cu toti politicienii responsabili, va transmitem rugamintea, inclusiv in numele tuturor camarazilor decedati intre timp, de a sprijini acest act de normalitate si de dreptate istorica, asumandu-vi-l ca initiativa legislativa, indiferent de culoarea dvs. politica, in scopul dezbaterii cu celeritate.
Va prezentam:

  1. Proiectul Legii pensiilor militare de stat.
  2. Expunere de motive propusa de SCMD.
Cu multumiri anticipate,

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

vineri, 13 martie 2015

luni, 9 martie 2015

SCRISOARE DESCHISA CATRE CONSILIUL LOCAL ORADEA



SCRISOARE DESCHISA

CATRE CONSILIUL LOCAL ORADEA
- In atentia domnului primar Ilie BOLOJAN –

Domnule primar,
Doamnelor si domnilor,
La cumpana anilor 1600-1601, Romania inscrisa pe harta Europei, intre Tisa si Nipru, intre Snyatin si Balcani, de Mihai Viteazul, mai rezista, in conditiile agresiunii concentrice a marilor puteri de atunci, doar prin garnizoanele de la Oradea si Ineu. Acesta a fost motivul hotarator pentru care noi, militarii, pe atunci activi, am militat pentru si sustinut financiar, in 1992, la initiativa dlui.general Corneliu Lungu, proiectul ridicarii si amplasarii monumentului inchinat primului Intregitor de Tara, Mihai Viteazul, in Piata Unirii din Oradea.
Inexplicabila insistenta a dvs., nesustinuta nici de Prefectura, nici de Ministerul Culturii, de a dezafecta monumentul si de a-l muta intr-un cimitir unguresc marginal, insistenta concretizata prin HCL 895/21.12. 2014 constituie, pe cale de consecinta, o blasfemie sau, de ce nu, un act de tradare nationala. Cu atat mai mult cu cat, deja, se agita spiritele pentru a se amplasa in locul sau, pe langa statuia ecvestra a lui Ferdinand, o statuie a regelui pe care ungurii il numesc Sfantul Ladislau. Din perspectiva caror interese si ce anume urmariti dvs. sa provocati, pe fonduri europene, la Oradea, mutand, atat monumentul Intaiului Statator de Tara, cat si statuia celui fara de care generatia Unirii de la 1918 n-ar fi izbandit – Emanuil Gojdu?
In numele generatiilor de militari si patrioti care s-au jertfit pentru ca noi, romanii, sa avem o tara numita Romania, va somam sa revocati in totalitate amintita Hotarare, care este o insulta la adresa natiunii romane, in caz contrar manifestandu-ne disponibilitatea de a actiona impotriva dvs., mediatic si in Justitie, in plan intern si international. In calitate de presedinte al SCMD imi asum si sustin intrutotul Plangerea prealabila, formulata de domnul mr.(r) Valer Toncean, presedintele Filialei 1 SCMD Bihor si de reprezentantii celorlate asociatii ale rezervistilor oradeni.

Presedintele SCMD,

Col.(r) dr. Mircea Dogaru