Pagini

miercuri, 26 iunie 2024

 SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Adresa: Bucuresti, str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, cod postal 013152, Of. Postal 26 Cont:BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410,Cod fiscal: 26096263, Adresa e-mail: sindicatulmilitarilor@gmail.com

                            Nr. 62 din 26.06.2024

                                                                                                      

 

SCRISOARE DESCHISA

 

DOMNULUI DEPUTAT, Gl. (r) NICOLAE ROMAN

Subiect: Raspunsul unui ”Militar din Tara Nimanui” catre ”Generalul unei Armate Moarte”

 

 

Domnule deputat,

 

La solicitarea dvs. de a ne preciza punctul de vedere fata de intiativa unor camarazi de-ai nostri, de instituire prin lege a anului 2025 ca ”Anul Rezervistului Militar”, va transmitem urmatoarele ….

Intelegem disperarea acestor camarazi, provocata de noile lovituri primite de rezervisti prin Legea 282 si OUG 26/2024, dar consideram demersul lor mult prea delicat si prea subtil pentru mintile plapande ale slugilor penibile care se mint si ne mint, in interes strain, ca ar decide in politica romaneasca si ca ar fi strategii Frontului de Est al NATO.

In fapt, se incheie capitolul jefuirii si distrugerii ”pas cu pas” a Romaniei, pus in aplicare cu decenii in urma, in cadrul caruia distrugerea capacitatii de aparare, destructurarea Armatei, Politiei, Serviciilor Speciale si a Industriei de Aparare, a ocupat locul central.

Din 2009 (prin Legea 329), s-a trecut la distrugerea Rezervei, in cadrul unei ofensive psihologice si imagologice impotriva noastra, unica in Istoria popoarelor lumii. Trebuie sa disparem pentru ca am fost educati in spiritul jertfirii pe altarul apararii Independentei si VALORILOR SUPREME NATIONALE!

N-am mai fost internati in lagare si inchisori, nici impuscati ca in anii 50 …. S-a ”tras” in noi cu promisiuni legislative, incepand cu Ordonanta 7/1998, sub scuza integrarii in NATO si UE,  ca sa ingrosam prematur Rezerva, toate fiindu-ne retrase dupa 10 ani si transferate, tot ”pas cu pas”, calailor democratiei romanesti – magistratii. Ultimele lovituri au fost includerea noastra ilegala in PNRR (2021) si in Legea 282 si, ca gong final, omiterea noastra din OUG 26/2024, care actualiza soldele de grad/grad professional ale camarazilor in activitate.

Va multumim pentru ca ati raspuns prompt, pe 30 aprilie a.c., solicitarii SCMD de amendare a OUG 26, in sensul actualizarii si soldei de grad a rezervistilor, alaturi de colegii dvs., deputatii Dumitru Coarna si Laurentiu – Dan Leoreanu. Din pacate, dl. Leoreanu si-a retras semnatura, apoi a rezumat amendamentele in forma actuala care utilizeaza, in doua fraze, trei termeni juridici diferiti pentru aceeasi operati:”actualizare”, ”recalculare” si ”reactualizare”. Mai mult, in scopul tergiversarii, a trimis raportul preliminar altor comisii, care nu au nicio competenta pe SAOPSN. Pe 1 iulie incepe vacanta judecatoreasca si parlamentara, urmeaza, in septembrie, campania electorala, apoi alegerile, la care se adauga cele 90 de zile la dispozitia ministerelor noastre, decurgand de la publicarea in MO, pentru punerea in practica, ceea ce ne duce matematic, in 2025, cu niste amendamente care ne dau praful de pe toba! Asta in cazul in care nu vor fi ingropate de viitorul Parlament. Este exact situatia civililor, a caror mult trambitata noua lege va ingheta pensiile in plata, va mari insuficient pomenile sociale si va micsora din start viitoarele pensii … tot din 2025. Mint, amana, promit, doar ca sa treaca alegerile, masluite conform ordinelor externe.

Fata de toate acestea, Rezerva Unita a manifestat prin amplele mitinguri din 9 mai si 7 iunie a.c., solicitand rezolvarea PLx 262/2024, ACUM,  prin promovarea ca OUG a amendamentelor initiale Coarna – Roman. Trasul de timp al politicienilor demonstreaza ca represiunea impotriva noastra, extern ordonata, va atinge cotele maxime in 2025. Pentru ca slugile sinistre ale Puterilor straine au ordin sa isi calce in picioare propria Armata si propriul Popor, pentru a da suport (3,5% din PIB), sistemul Patriot (peste 1 miliard) si a antrena sute de piloti (peste 2,5 miliarde) Ucrainei, in interesul comunism-globalismului care a sclavizat acea tara ”din petice”.

In concluzie, domnule deputat, va sugeram sa sustineti propunerea ANCMRR, dar cu … un amendament! Anul 2025 sa fie instituit prin Lege ca ”Anul Rezervistului Militar Fara Grad”! Sau, daca aveti curaj si stim ca aveti, ca ”ANUL DISTRUGERII DEFINITIVE a REZERVEI ARMATEI ROMANE, a SAOPSN, a ROMANIEI CA STAT si a ROMANILOR CA NATIUNE”! Asta, ca sa putem convinge peste 70% dintre romani sa participe la alegeri, chiar daca mai mult de jumatate isi vor anula votul! Neputand atinge ”pragul”, multi marlani tradatori vor dispare din fruntea bucatelor!

 

Cu aleasa consideratie

     

 Col.(r)dr. Mircea DOGARU,

 

Președintele SCMD

 

                             

marți, 18 iunie 2024

 

REZULTATELE CONSFATUIRII DIN 17 IUNIE 2024 A DELEGATILOR REZERVEI UNITE SI POLITISTILOR

-         In atentia tuturor membrilor si aliatilor SCMD –

Stimati camarazi,

Va rugam sa explicati tuturor visatorilor ca in SAOPSN, contrar Constitutiei si Recomandarii 1275/2002 a Consiliului Europei, au drept de organizare sindicala doar politistii si civilii din structuri. Militarii in activitate… NU! In ceea ce priveste Rezerva, exista un singur sindicat, SCMD, cu membri proveniti din toate structurile si zeci de Asociatii, Uniuni, Ligi, adica ONG-uri ale rezervistilor, membre sau nu ale Forumului Structurilor Asociative, avand sau nu statut ”de utilitate publica” si cu atributii limitate prin lege si prin subordonarea fata de ministrii de resort, declarati ”presedinti de onoare”.

Ignorand aberantele propuneri, nefezabile juridic ale unirii federatiilor sindicale cu ONG-urile intr-o singura structura, eventual un ”partid”, parte din sindicate si structurile asociative au transformat aparenta slabiciune in ”arma”, realizand, pe modelul CNSC si al manifestatiilor din 2010-2012, UNITATEA DE ACTIUNE, cu ocazia mitingurilor din debutul si finalul recentei campanii electorale.

Constienti ca, dincolo de declaratiile triumfaliste privind ”victoriile” in alegeri, temerile politicienilor se amplifica, delegatii sindicatelor si asociatiilor rezervistilor implicate in manifestatiile din 9 mai si 7 iunie au hotarat sa mentina constanta presiunea asupra Guvernului si majoritatii parlamentare, pentru urmatoarele 2 luni, consolidand UNITATEA DE ACTIUNE, prin stabilirea unui…

Program comun de revendicari, care sa cuprinda:

1.     Incetarea discriminarii personalului SAOPSN (militari si politisti in activitate, civili, rezervisti) prin aplicarea imediata, in forma promulgata, a Legilor 153/2017 si 223/2015, ultima, curatata de toate ”consolidarile” aduse prin OUG-uri si egalizarea prin aplicarea indicilor de salarizare si de functii care trebuiau luati in considerare la 1 ianuarie 2016. De asemenea, prin eliminarea rezervistilor si din PNRR si din Legea 282/2024 a impozitarii in trepte. Este esential sa-i convingem pe toti naivii ca orice noua lege dispune doar pentru viitor, adica noua nu ni se poate aplica;

2.     Actualizarea reala a soldei de grad pentru rezervisti, fie pe cale parlamentara, fie prin OUG (Amendamentele Coarna-Roman);

3.     Tratament egal pentru toti militarii/politistii care au indeplinit/indeplinesc misiuni de lupta, sub stindard NATO, atat in Tara cat si in afara granitelor;

4.     Respectarea prevederilor statutare privind gratuitatea actului medical si a tratamentelor in sistemul propriu de spitale, policlinici, baze de tratament si refacere si respingerea oricarei tentative de reintroducere a CASS la rezervisti prin legi, la fel de neconstitutionale ca si Legea 282/2024.

Actiuni comune de ”convingere”

1.     Declansarea, in Capitala si in toate judetele, concomitent sau in valuri succesive a unor actiuni comune de pichetare a sediilor PSD si PNL, in urmatoarele 2 luni;

2.     Actiuni de pichetare spontana si trimitere de delegatii cu solicitarile noastre, la evenimentele organizate de partidele majoritatii parlamentare;

3.     Organizarea a 2 mitinguri majore, cu participare generala, in Capitala, la inceputul si la sfarsitul viitoarei campanii alectorale;

4.     O implicare majora a tuturor sindicatelor si asociatiilor rezervistilor, in contracararea mediatica a minciunilor deja cunoscute privind ”lipsa de contributivitate” a militarilor si politistilor, media (umflata prin BRUT-ul 1) a pensiilor noastre, considerate ”speciale”, doar pentru ca avem o alta ”formula de calcul”, la fel de ticaloasa ca si aceea a pensiilor civile, care se tot ”imbunatateste” saptamanal, de vreo 5 ani. De asemenea, implicarea in contracararea abjectiilor promovate, la adresa noastra, de proprii calai, adepti ai ”celor trei R”, din structurile SAOPSN si de slugile lor, manipulate pe criteriul ”fuduliei prostului”, disperat ca i se apropie funia de par si inca nu-si vede inaltat monumentul nemuririi personale.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

 

joi, 13 iunie 2024

 

INFORMARE

-         In atentia tuturor rezervistilor –

 

Am aflat in aceste momente, de la Cancelaria Guvernului, ca problema amendarii OUG 26/2024 privind soldele de grad ale rezervistilor, nu este pe agenda sedintei de astazi a Guvernului.

Motivul! Datele solicitate M.Ap.N. si M.A.I. privind impactul financiar nu au fost inca transmise de aceste ministere.

Vom lua legatura cu toate organizatiile rezervistilor si sindicatele partenere ale politistilor pentru a stabili in comun masurile care se impun.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

luni, 10 iunie 2024

 

                                          INFORMARE COMUNA
                            PRIVIND MITINGUL DIN 7 IUNIE 2024
                           -Doar catre cei interesati de ADEVAR-



                Desi mitingul era anuntat pentru orele 13:00 PM, participantii au inceput sa vina de la orele 10:00 AM. Au venit din toate judetele Tarii, de la SCMD si sindicatele politistilor si politistilor de peni-
tenciare, si de la toate asociatiile rezervistilor, membre sau nu ale Forumului. Important este ca au ve-
nit IMPREUNA, CONSOLIDAND UNITATEA DE ACTIUNE REALIZATA PE 9 MAI.
                 Cine a spus ca am fost 2000, sau 4000, are orbul gainilor! Cine a spus ca am fost 10.000 are
nevoie de un oculist foarte bun! Alveola centrala a fost arhiplina, dar si toate spatiile verzi, protejate de copaci, din jurul Guvernului, pentru ca a fost o caldura infernala si cei foarte bolnavi nu au putut sta in soare.
                  Tuturor participantilor, le multumim pentru efort si pentru ca au inspaimantat prin numar si prin rezistenta!
                   Televiziunile ne-au ocolit cu grija, dar tot s-au gasit unii novici, care sa bage batul prin gard, ti-
trand ca ne-am fi confruntat cu jandarmii. Fals! Multumim politistilor si jandarmilor, afectati mitingului,
de la mic la mare, pentru sprijinul camaraderesc pe care ni l-au dat! De asemenea, multumim functiona-
rilor si membrilor Comisiei PMGB, celor de la Administratia Strazilor si colegilor de la Politia Rutiera!
                  In fapt, desi stiam raspunsul la cererea prezentata de noi prim-vicepremierului, ne-am gandit ca o verificare nu strica. Da, am intrat neprogramati, dar legal in Guvern si am cerut consilierului desemnat al premierului sa se intereseze oficial la Cancelaria acestuia, ce s-a hotarat. Ni s-a confirmat ca, la cererea primului ministru, luni si marti, ministrii Apararii si Internelor vor raporta care ar putea fi impactul financiar! Miercuri se va analiza situatia, iar joi ni se va comunica decizia.
                  Am reafirmat ca nu ne intereseaza brasoavele despre PNRR, CE, OCDE, FMI, etc., fiindca stim Adevarul. Ori pe cale parlamentara, ori prin OUG, vrem rezolvarea discriminarii, adica a situatiei soldei
de grad la rezervisti… “ACUM!”!
                 Dreptate… Acum”, a devenit strigatul nostru de lupta in Piata! Si, ca sa-i stimulam pe “majo-
ritari”, am hotarat sa mergem si sa-i indemnam pe toti sa mearga la vot, pe 9 iunie, ca sa stie ce-i as-
teapta in toamna. Joi vom anunta rezultatul!
                  Sperand ca votul nostru, al tuturor, le va da celor ce isi bat joc de noi de 15 ani (dand vina unul pe altul), lectia cuvenita, va vom comunica nu numai ce propunem, ci si datele viitoarelor actiuni ale For-
telor Unite ale Rezervei si Sindicatelor Politistilor.
                  O prima consecinta a actiunii noastre de astazi ne-a amuzat! Pensiile militare, care trebuiau sa
intre saptamana viitoare, au intrat astazi, in timpul mitingului. De Pasti i-a durut in cot de noi, astazi s-au
aratat grijulii.
                  Asadar… “Unitate in actiune!” si “Dreptate… ACUM!”.
                  Si pentru ca mai sunt unii cu mintea impotmolita la “Zolfarino ghe vale”, sau in Razboiul de Independenta, le atragem respectuos atentia ca “Razboiul hibrid” ii depaseste! Da! Avem membri in
toate partidele! Da! Avem candidati la locale peste tot! Pentru ca avem nevoie, pentru noi si pentru
Tara, de luptatori adevarati, cu stiinta de carte, nu de trogloditi! Tot “Razboiul Soldei de Grad” l-am ini-
tiat si derulat pana in prezent, cu ajutorul unor camarazi, senatori si deputati, care nu au uitat de unde
au plecat!
                  Inca o data multumiri tuturor si sa fim pregatiti! Aparandu-ne drepturile, sa schimbam, legal,
fata Tarii! Pentru ca nu s-a rasturnat, se pare, caruta cu prosti, la Caracal, cum se spune, ci, in politica ro-
maneasca!
                 “Onoare si patrie! Vai de cei invinsi!”.
                  In numele tuturor participantilor la mitingul de astazi…


Pentru SCMD si sindicalistii aliati                                                             Pentru ROMIL si structurile asociative
din Politie si Politia de Penitenciare                                                         ale rezervistilor din Forum
Col(r) Dr. Mircea Dogaru                                                                             Col(r) Marian Tudor


Bucuresti, 7 Iunie 2024, orele 23:00 PM






joi, 6 iunie 2024

Precizari pentru participantii din teritoriu la mitingul din 07 iunie a.c.


Precizari pentru participantii 

din teritoriu la miting


Autocarele/microbuzele vor debarca participantii in parcarea TNT din Piata Victoriei ( in dreapta cladirii Guvernului, cum priviti catre ea).

De acolo grupurile de participanti vor fi condusi de catre politisti, catre alveola din Piata Victoriei, locul desfasurarii mitingului.

Dupa debarcarea participantilor, autocarele/microbuzele se vor deplasa catre Piata Constitutiei, unde vor stationa pana la sfarsitul mitingului. La intoarcere, dupa ce vor fi chemati telefonic soferii mijloacelor de transport, grupurile participante la miting vor fi imbarcate chiar din Piata Victoriei. 

Reamintim participantilor la miting sa vina cu sepci de protectie, cu apa si cu medicamentele necesare la ei, fiindca ziua va fi foarte fierbinte.

Toti participantii sa poarte insemnele structurilor din care provin.

Cerem tuturor camarazilor de buna credinta sa vina pe 7 iunie la orele 13:00 PM, la Guvern, pentru a sustine, cu succes, “Batalia pentru Gradul Militar”! 


Honor et patria! Vae victis!     

           Presedintele SCMD

                         Col(r) Dr. Mircea Dogaru

miercuri, 5 iunie 2024

APEL

APEL
-Catre cei care nu pricep sau nu vor sa priceapa (din ordin)-

Subiect PLx. 262/2024


         
Domnilor,

          Toti la un loc, in deplina UNITATE, noi, cei pe care ii injurati fara sa stiti despre ce e vorba, sau fiindca asa vi s-a cerut, suntem cei care am sesizat gafa legiferarii cresterii soldei de grad doar la cei in acti-vitate, cu omiterea Rezervei!

          Noi, toti la un loc, am cerut parlamentarilor sa introduca un amendament la PLx. 262/2024, care sa ne egalizeze dreptul soldei de grad. Asa au aparut “Amendamentele Coarna-Roman”!
          Amendamentele favorabile noua au fost inlocuite in comisii de “Amendamentele Leoreanu”, care ne dau praful de pe toba.

 Chiar si asa, legiferarea PLx. 262/2024 treneaza voit. Nu se va vota pana in 9 iunie, in mod sigur, si mai mult decat probabil, nu se va vota nici pana la alegerile din toamna.

Noi toti, in deplina UNITATE, am solicitat conducerii MApN “o neutralitate binevoitoare”.
          In timp ce voi urlati pentru “cioara de pe gard”, noi nu vrem sa dam “vrabia din mana”! Vrem rezolvarea situatiei, legal, asa cum trebuie, ACUM!

Este motivul pentru care am solicitat promovarea “Amendamentelor Coarna-Roman” printr-o OUG care poate fi adoptata intr-o Sedinta de Guvern, in cateva minute, maine sau poimaine. Trimisa la Monitorul Oficial, isi va produce efectele IMEDIAT.

Acesta este scopul mitingului din 7 iunie. Daca Guvernul va vedea deplina noastra UNITATE, va actiona in sensul celor dorite de noi toti, ACUM!

Daca politicienii constata ca se pot baza pe unii care sparg aceasta UNITATE, batand campii, din ordin sau din fudulia prostului, ne vor da, ca de obicei, PROMISIUNI! Adica… NIMIC!
           Ce mama dracului nu intelegeti? Iar daca va faceti doar ca nu intelegeti, ce interese ostile intregii Rezerve slujiti?

Toti cei care mai au mintile acasa si sunt de buna credinta, vom fi pe 7 iunie in fata Guvernului, pentru a solicita DREPTATE – ACUM!

Honor et patria! Vae victis! 

Presedintele SCMD 

Col(r) Dr. Mircea Dogaru

marți, 4 iunie 2024

Informare despre negocierile de la MApN din 3 iunie 2024

 Au participat reprezentantii ANCMRR, AORR, LAPDM, ROMIL, SCMD si intreaga echipa ministeriala, prezenta si la negocierile din 9 Mai.

          In ceea ce priveste SCMD, la intrebarea d-lui ministru, am afirmat ca repararea inechitatilor privind pensiile militare se va face doar cand se vor aplica, integral, in SAOPSN, atat Legea 153/2017, asa cum a fost promulgata, cat si Legea 223/2015, in forma promulgata, curatata de toate “consolidarile” aduse, neconstitutional, prin OUG-uri care aveau cu totul alt obiectiv. Adica ceea ce sustinem in strada, Parlament si media, de ani de zile, noi si sindicatele politistilor!
           Subiectul actual este insa solda de grad. A fost o gafa legarea cresterii acesteia la rezervisti prin “Amendamentul Leoreanu”, de OUG 28/2024, pentru ca lasa in afara ¾ dintre noi. O gafa si mai mare a fost insa, astazi, cand toate statele europene isi mobilizeaza rezervistii, omiterea noastra din OUG 26/2024 (Plx. 262), care a prevazut doar cresterea soldei de grad/grad profesional a celor in activitate.
            La intrebarea ROMIL ce parere are conducerea ministerului de noile “Amendamente Leoreanu”, raspunsul a fost ca , daca se aplica in forma prezentata, pensiile mici raman tot mici, iar cele foarte mari vor urca pana la cer. Inechitatile se vor amplifica, iar daca aplicarea se va face prin “recalculare” sau “aliniere”, sub incidenta OUG 59/2017, va fi un dezastru.
             Toti cei prezenti au fost de acord ca scopurilor noastre le corespund “Amendamentele Coarna-Roman” care, conform SCMD, “securizeaza” solda de grad a rezervistilor fata de prevederile respectivei OUG.
             Am regretat ca nu sunt de fata urlatorii care habar n-au ce sustin si, in lipsa de argumente, recurg la insulte si injuraturi, exact la adresa celor care se bat pentru interesele lor.
             Solutia propusa de SCMD, in acordul general al asociatiilor, a fost nu extragerea soldei de grad din pensie, ci scaderea din noua solda de grad a unui maior in activitate, de exemplu, a vechii solde de grad, aplicarea impozitarii si procentului de calcul al pensiei la suma ramasa, rezultatul urmand sa se adauge, pur si simplu, pensiei in plata a tututor maiorilor in rezerva. Nu se va depasi nici un prag actual/actualizat de salarizare!
              In ceea ce priveste impasul actual din Camera Deputatilor, solutia ar fi ca “Amendamentele Coarna-Roman” sa se repuna pe tapet la Comisia de Buget-Finante, sa se refaca raportul comun si, in aceaasi zi, sa se voteze in CD. Daca se vrea se poate! Dar se vrea? Va vota actuala majoritate parlamentara? Va exista majoritate la vot cand toti deputatii alearga prin tara, pe ultima suta de metri, dupa sustinatori?
               Pentru a risipi banuielile d-lui ministru (care ne-a cerut dovezi) ca am acuza MApN de interventii oculte, am precizat ca, dimpotriva, am venit sa cerem ajutorul domniei sale, ca membru al Guvernului. Ne-a sfatuit domnia sa gasim parlamentari care sa ne formuleze si sa sustina amendamentele? I-am gasit! Au fost “rezumate”, poate cu buna intentie, adica facute praf in doua Comisii? Se poate reveni in cea de-a treia Comisie. Daca nu mai este timp si nu mai este, solicitam Guvernului si d-lui ministru, sa se adopte ca OUG “Amendamentele Coarna-Roman”.
               La intrebarea d-lui ministru daca stim vreun caz de OUG care sa fi rezolvat astfel solicitarile noastre, am raspuns ca “NU!”, dar stiu zeci de OUG-uri care ne-au facut praf Legea 223/2015 si nu vad de ce nu ar fi posibil sa apara una, care “sa sparga gheața”, facand bine, nu rau!
                Dl. ministru s-a angajat sa ne puna, in acest scop, in legatura cu dl. prim-vicepremier Marian Neacsu. Noi ne-am angajat sa obtinem de la profesionistii CD, ca text de OUG, “Amendamentele Coarna-Roman” si sa le inaintam oficial Guvernului, ca vointa a tututor organizatiilor rezervistilor, pe 7 iunie, cu ocazia mitingului.
                In situatia actuala, este singura solutie ca soldele de grad ale rezervistilor sa se se raporteze la soldele de grad ale celor in activitate, ACUM! Altfel, vom discuta, ca de obicei, de-a surda, cu o noua majoritate parlamentara si un nou Presedinte, la anul… si “La Mult Ani!”.  Asa cum am sustinut, documentat juridic, necesitatea scoaterii noastre si din PNRR si din Legea 282, mai mult de doi ani. Ni s-au dat asigurari, s-a afirmat ca pensiile militare nu sunt “speciale” si am fost arsi prin trei trepte de impozitare. Drept urmare, noi vrem raportarea soldelor de grad ale rezervistilor, la cele de grad/grad profesional ale camarazilor in activitate, IERI, daca se poate, nu “LA CALENDELE GRECESTI”!
                 Marti, 4 iunie, SCMD si ROMIL, vom garanta sefilor Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, ca zvonurile despre o conotatie politica a mitingului din 7 iunie sunt absolut cretine si vom cere sprijinul jandarmilor pentru indepartarea profitorilor de ocazie, si a scandalagiilor din ordin, daca vor apare!
                   Miercuri, 5 iunie, vom negocia, in formula completa, cu prim-vicepremierul Marian Neacsu, asumarea OUG.

Honor et patria! Vae victis!     
Presedintele SCMD
Col(r) dr. Mircea Dogaru

luni, 3 iunie 2024

Ultimele solicitari catre membrii si aliatii SCMD inaintea mitingului din 7 iunie 2024

 SA CONTRACARAM MANIPULAREA!

- Ultimele solicitari catre membrii si aliatii SCMD inaintea mitingului din 7 iunie 2024-

          Stimati camarazi,
          In plina epoca de idiotizare si distrugere a europenilor media minte, inclusiv la noi, de ingheata apele, in ceea ce priveste drepturile cetatenilor, iar “alesii”, indeosebi la noi, slujesc interesele comanditarilor minciunii, cu exces de zel. Drept urmare, prin campanii de zvonuri si aruncat cu laturi in cei ce se impotrivesc manipularii, “Serviciile”, penetrate de “genii” de tip Coldea, ne prostesc pe fata, exploatandu-ne online, disperarea si slabiciunile!
          Va transmitem, asadar, rugamintea de a explica tuturor camarazilor care nu citesc, nu stiu, dar se iau dupa fente, urmatoarele…
          1. Legarea soldei de grad a rezervistilor de Legea-Statut a fost o tampenie, respinsa fara efort, procedural.
          2. SCMD este cel care a propus, pe 30 aprilie, dand termen de rezolvare 7 iunie, amendarea OUG 26/2024 (astazi Plx. 262), pentru ca se refera strict la marirea soldei de grad/grad profesional a celor in activitate. Au dat Ordonanta propagandistic, pentru a stopa hemoragia de cadre si a atrage viitorii sclavi in uniforma, dar cu OMITEREA VOITA A CELOR CARE SI-AU INDEPLINIT DEMULT CONTRACTELE, ADICA A NOASTRA, A REZERVISTILOR.
           3. SCMD a argumentat juridic dreptul rezervistilor la marirea soldei de grad, in egala masura, cerand sprijinul deputatilor.
           4. S-au gasit deputati care au preluat ideea, profesionist, cerand respectarea dreptului constitu-tional si statutar, numit solda de grad si pentru rezervisti. Amendamentele domnilor Dumitru Coarna si Nicolae Roman, nu numai ca acordau aceleasi drepturi si rezervistilor, dar le si securizau solda de grad
fata de consecintele OUG 59/2017. Iar pe 9 Mai a.c., Ministrul Apararii s-a declarat de acord, in fata re-
prezentantilor tuturor rezervistilor, daca vom obtine votul Camerei Deputatilor.
           5. Pe parcurs au aparut si alte initiative legislative in acelasi sens, care cereau mult mai multe in favoarea noastra. Propagandistic, deoarece Plx. 262 se refera strict la solda de grad/grad profesional, nu la altceva. Nu te duci la laptar sa cumperi prune! Nascute moarte, procedural, aceste initiative au fost respinse.
           6. Mai binele fiind dusmanul binelui, conducerile comisiilor raportoare au “rezumat”, insa “Amendamentele Coarna-Roman”, facandu-le praf. Si cu praful de pe toba ne vom alege, daca trec in forma asta. Mai mult…
           7. Amendamentele “rezumate” au fost trimise de catre comisiile care trebuiau sa faca raportul final pentru votul in Camera Deputatilor si Comisiei de Buget-Finante. De ce? Noi cerem drepturile ce ni se cuvin din anvelopa ministerelor noastre, care n-au cheltuit nici 2/3 din bani bugetati, nu din suplimentarea bugetului alocat. In plus, ministerele noastre au si activitati aducatoare de bani, doar MApN ali-mentand Bugetul de Stat, in decembrie trecut, cu 1.5 miliarde de euro. Asta ca sa contracaram teleastii,
care se pretind “poporul”, care ne-ar tine pe banii lui, uitand ca banii de pensii sunt proprietatea noastra, a celor care am contribuit o viata intreaga, fie civili, fie militari, la fondurile noastre de pensii, transformate de hoti in bugete de asigurari sociale.
                8. Nici nu mai conteaza care forma a initiativei legislative a fost trimisa la Comisia de Buget-Finante: cea “rezumata”, pe care o respingem toti, sau aceea sustinuta de noi toti, reprezentantii Asociatiilor rezervistilor si ai SCMD, la MApN, pe 9 Mai! Explicati tuturor neinitiatilor ca luni este 3 iunie!
Cand mai analizeaza (inutil) Comisia de Buget-Finante propunerea legislativa, cand isi va inainta raportul, cand se va mai elabora raportul comun final, cand se va mai vota in Camera Deputatilor (cand toti sunt prin tara, in campanie, pe ultima suta de metri) si cand se va duce la promulgare noua lege? Iar daca Iohannis, avand dreptul o singura data, respinge forma propusa, cand se va mai vota in Camera Deputatilor din nou, cand se va trimite la promulgare si apoi la Monitorul Oficial? Fiindca mitingul nostru este in 7 iunie, care este ultima zi de campanie electorala, iar alegerile sunt pe 9 iunie…
                Raspuns – “LA PASTELE CAILOR!”.
                Lamuriti-i, asadar, pe bietii oameni nestiutori intr-ale procedurii, sa nu mai puna botul la fentele baietilor anonimi de servicii si ale celor care, practic, acum, din dorinta de a straluci ei ca persoane, a-taca, in fapt, decizia comuna a tuturor organizatiilor care au actionat unitar din 30 aprilie si pana astazi.
Si constientizati-i ca s-a dat ordinul de revarsare a zoaielor, asa cum pot sa constate urmarind si atacurile online si prestatiile televiziunilor: aceleasi minciuni cu 5 milioane de pensionari, care or sa se cocoseze de cati bani or sa primeasca, cu rezervistii care n-ar fi contributivi, cand, in fapt, am contribuit mai mult decat civilii, pentru ca ni s-a sterpelit si contributia la Pilonul II, cu “santajul” la care sindicatele supun bietul Guvern, care are fi la ananghie (din pricina incompetentei lui si a slugarniciei fata de straini, zicem
noi), etc., etc., etc..
                Care este solutia?
                Aceea sugerata de cativa parlamentari onesti, carora le este jena de bataia de joc la care suntem supusi de 15 ani. Procedural, este fezabila! Pe 7 iunie, cu ocazia mitingului, sa solicitam Guvernului sa promoveze “Amendamentele Coarna-Roman”, ca OUG. In 2 ore, se poate face si trimite si la Monitorul Oficial, care e la 2 pasi. Altfel, trec alegerile, vine vacanta parlamentara, apoi, imediat, urmatoarea campanie electorala, urmatoarele alegeri si o luam de la capat cu alt Guvern, alt Presedinte si alt Parlament, de “nestiutori”.
                 Vom solicita luni, 03.06.2024, la orele 14:45 PM, sprijinul ministrului Apararii, ca membru al Guvernului, in acest sens.
                 In concluzie, pe 7 iunie, indiferent ce fac cei care nu pricep, sau nu vor sa priceapa, vom sustine Batalia pentru Gradul Militar, ca drept al rezervistilor, in Piata Victoriei!
                 Pentru evitarea “infiltrarilor” si “provocarilor”, solicitam ca toate filialele si grupurile noastre de initiativa sa comunice Secretariatului General al SCMD, pana pe 5 iunie, cu cate persoane vin (inclusiv invitati din alte structuri si membri de familie), sa se arboreze insemnele noastre, participantii sa ramana grupati in piata si… sa facem “sa zangane geamurile Palatului Victoria”, pentru ca dl. Ciolacu sa ne ia in sfarsit in serios, deoarece noi solicitam DREPTATE SI RESPECTAREA DREPTURILOR NOASTRE CONTRACTUALE, A DEMNITATII SI ONOAREI MILITARE, NU BOCETE FALSE SI PROMISIUNI SI MAI FALSE, DES-PRE CUM VOR INDREPTA EI SOARTA “BUNICILOR”! Pentru ca ce fac ei cu bunicii lor, daca nu i-au bagat inca in pamant, ii priveste! Cat despre noi, daca nu mai exista limite de varsta in noua legislatie a Apararii, inseamna ca ne-au prelungit obligatiile pana la visata de catre Basescu “parasire, pe cale naturala a sistemului”!
                  Ne vedem pe 7 iunie la orele 13:00 PM, in Piata Victoriei!

Honor et patria! Vae victis!     
Presedintele SCMD
Col(r) Dr. Mircea Dogaru