Pagini

vineri, 20 septembrie 2024

DESPRE ANOMALIA 955/2024 A „ANOMALIEI” FLORIN IORDACHE ZIS SI „ALTA INTREBARE”

 - In atentia celor mai calmi si mai politicosi decat subsemnatul -

 Camarazi,

Va rog sa-i transmiteti inegalabilului si inimitabilului domn Florin Iordache, „ejaculat”, ca sa-l citam pe dl. Vanghelie, de PSD, din prim-planul politicii, in sinecura de presedinte al Consiliului Legislativ, pentru numeroasele si distractivele sale gafe, urmatoarele:

 

·         Legata de cresterile de solda ale militarilor in activitate, pensia militara, zisa si „solda”, „leafa”, sau „solda disponibilitatii” (Legea 1712/02.12.1864), exista din 1831 (Art. 21 al Regulamentului  Obstestei  Adunari), cu alte cuvine, a aparut cu 81 de ani inainte ca stramosii d-sale sa aibă parte de o Lege a pensiilor civile (Legea Nenitescu). Corelarea solda-solda de rezervist a functionat pana la 15 septembrie 2017, adica pana la noua distrugere a Legii pensiilor militare (223/2015), prin OUG 59/2017, initiata de "LOV".  A functionat, asadar, 186 de ani, pana cand PSD a decis sa adanceasca discriminarea rezervistilor. Asta dupa ce tot PSD, prin Victor Ponta, decisese aplicarea unei  legi organice, Legea 223 promulgata in iulie 2015, la 1 ianuarie 2016, lasand mostenire Guvernului Ciolos, Art. 36, initial, ulterior 40, al unei OUG valabila un singur an (OUG 57/2015), pentru plata salariilor bugetarilor pe 2016. Pe ce baza, in ordonanta asta, referitoare la salarii, au intrat pe ascuns, 30 de prevederi privind pensiile militare? Si pe ce baza constitutionala, textul acestei OUG, valabila doar 12 luni, a fost, fara ca ea sa fie legiferata in Parlament, inclusa in textul unei legi organice, rezultand, neconstitutionala asa-zisa „forma consolidata” a Legii 223/2015? Asta apropo de „constitutionalitatea” al carei fan se reclama dl. „Inca o Intrebare”!

 

·         Cat despre „discriminare”, prin lege, pensiile civile cresteau cu inventatul punct de pensie, cu cresterile salariului mediu si cu inflatia. Cele militare, ori cu cresterile de solda, ori cu inflatia. Mai mult, magistratii au proclamat „deplina identitate intre magistratii pensionati si rezervisti, deoarece au avut aceleasi privatiuni si au infruntat aceleasi riscuri” ca si noi. Numai ca „identitatea” asta a functionat, din ordin politic intern/extern, doar dinspre ei spre noi, nu si invers, pana cand si au transferat lor, „pas cu pas”, intreaga noastra lege si pe noi ne-au lasat „fiii ploii”, ministrii politici pusi in fruntea SAOPSN, avand grija sa fim discriminati in continuare. In baza minciunilor ca nu am fi avut „contributivitate”, sau ca, in Romania, nu exista, ca in toate statele lumii, doar doua sisteme de pensii (public si privat), ci trei, cu inventatul „sistem militar”! De ce nu si sistemul diplomatial, sau greferial, sau piloteal, etc., fiindca si altii au legi proprii.

 

·         Soldele (pensiile) de rezervist nu s-au aliniat cu inflatia, dupa 2017. Cand civilii au primit 10%, noua nu ni s-a dat nimic, sau, dupa scandal, am primit 1%. Cand ei au primit 12%, noi am primit 2.6%, etc. S-a incercat figura si anul asta, mintindu-se ca cei 13.8% (aliniere cu inventata rata medie anuala a inflatiei), se dau pe „puncte” si pe Legea 360 la 1 ianuarie, cand legea urma sa intre in vigoare abia la 1 septembrie. Scandalul facut de noi, in emisiunile RTV (in care am fost interzisi de 3 saptamani de corifeii Puterii) i-a potolit.

 

·         Zice dl. Iordache cum ca ar fi „discriminare” fata de pensionarii civili, alinierea soldei de rezervist cu solda de grad a celor in activitate. Am putea sa-i replicam ca o avea d-sa gradul pe sub camasa, ca multi altii, dar nu toti civilii au grade militare. Au insa toti, si muncitorii de inalta calificare, si medicii, si profesorii, si minerii etc., gradatii profesionale si trepte de salarizare de care la ei se mai tine cont din an in Pasti.

 

·         Mai spuneti-i ca, daca in perioada 2009-2014, toate legile si toate OUG-urile care au facut praf pensiile militare, sunt legate de Basescu si de gasca lui, in perioada 2015-2024, toate poarta amprenta „iordachilor” din PSD. Inclusiv OUG 114/2018 si Legea discriminatorie, care ne introduce doar noua impozitul neconstitutional, in trei trepte, 282/2023.

 

·         In fine, solicitati-i sa nu mai dea cu mucii in fasole, ca vine campania electorala si s-ar putea sa ne aducem aminte de toate, la alegeri. Si atrageti-i atentia ca avizele CL au doar caracter consultativ. Si, in loc sa bata campii pe tema unui drept legitim pe care si-l revendica rezervistii, ar trebui sa consulte d-sa niste specialisti in limba romana, macar de nivel clasele I-IV si in drept constitutional, macar de nivel student Anul I. Asa poate n-o sa se mai repeada cu coarnele in gard, fara sa se consulte cu presedintele sau de partid, ale carui sanse la presedentia Romaniei le spulbera cu asltfel de tampenii! Ce vina are, de pilda, bietul domn Ciolacu, sa se trezeasca pe 25 Octombrie, cu Piata Victoriei plina de zeci de mii de prostestatari, rezervisti si aliati civili, care, in loc sa-si revendice drepturile lor, ar incepe sa strige „DEMISIA”, datorita noului exces de zel si de slugarnicie prosteasca, dovedit de autorul unei OUGcare a pus PSD la zid in anii 2018-2020?

 PUTETI CITI AICI "PRODUCTIA" DOMNULUI IORDACHE (CLIC AICI).

 

 In nume personal,

Col (r) dr. Mircea Dogaru

Presedintele legal al unui sindicat legal - SCMD,

al etern discriminatilor rezervisti militari

URGENT! Catre toti presedintii de filiala si membrii SCMD, din tara si din strainatate

 

Comunicat

-Catre toti presedintii de filiala si membrii SCMD, din tara si din strainatate-

Pe rolul Tribunalului Bucuresti Sectia a VIII-a conflicte de munca si asigurari sociale a fost inregistrat Dosarul nr.30200/3/2024 si repartizat la Completul de judecata nr.34, care are ca obiect contestarea de catre SCMD, pentru membrii sai, a impozitarii in trepte a pensiilor militare.

Pana in prezent, parte dintre dvs. ati completat declaratiile solicitate de noi, care se afla la dosarul instantei.

Este imperios necesar ca, pana la primul termen de judecata care va fi stabilit de instanta, toti membrii de sindicat sa completeze si sa ne trimita aceste declaratii (conform modelului pe care il republicam), centralizat, pe filiale sau individual, la sediul SCMD din str. Pajurei, nr.13, Sector 1 Bucuresti.

Instanta, prin adresa din 10 septembrie 2024, ne-a solicitat in plus fata de aceste declaratii, urmatoarele:

·         Copii de pe cartea de identitate, pentru fiecare membru;

·         Dovada calitatii de pensionar, pentru fiecare membru (copie de pe un talon de pensie recent);

·         Dovada calitatii de membru de sindicat (copie chitanta plata cotizatie sau copie legitimatie stampilata la zi).

Celelalte solicitari ale instantei le rezolvam la sediul central.

Adresa instantei ne-a fost comunicata la data de 18.09.2024 iar raspunsul nostru scris trebuie dat pana la 27.09.2024.

Data fiind urgenta:

1.       Rugam presedintii de filiale sa convoace membrii de sindicat vechi si noi, sa aduca copii de pe CI si cupon de pensie (pentru cei care au completat deja declaratiile), iar ceilalti sa aduca copii de pe CI si cupon de pensie si sa completeze urgent declaratiile.

Aceste documente sa fie trimise de catre filiale: a) la Tribunalul Bucuresti, Sectia a VIII-a, cu         adresa pe care o anexam, prin posta - recomandata cu confirmare de primire si b) la sediul             SCMD din str. Pajurei, nr. 13, Sector 1.

2.       Membrii SCMD din localitatile mici si din strainatate (neincadrati la filiale) precum si membrii noi inscrisi in SCMD pana la primul termen de judecata, vor depune sau vor trimite personal, prin posta, recomandata cu confirmare de primire la sediul SCMD din str. Pajurei documentele solicitate, in copie: declaratie, CI, talon de pensie si dovada calitatii de membru.

Pana la 27.09.2024, vom trimite la instanta documentele pe care le detinem:

·         documentele care deja se afla la Secretariatul General (cu lista alfabetica a deponentilor);

·         documentele de completare ce se vor depune de filiale.

Ulterior, pana la primul termen de judecata, este obligatoriu ca documentele tuturor membrilor de sindicat sa ajunga la TMB, Sectia a VIII-a.

Precizam, inca odata, ca rezultatul este opozabil in prezentul dosar exclusiv membrilor SCMD

PRESEDINTELE SCMD,

Col . (r) dr. Mircea DOGARU







Textul B447/2024 modificat de delegatii sindicatelor si structurilor asociative ale rezervistilor si propus initiatorilor, la data de 17 septembrie a.c.

 PROIECT


              PARLAMENTUL ROMANIEI, CAMERA DEPUTATILOR, SENATUL


LEGE


pentru completarea Legii Nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat


           Parlamentul Romaniei adopta prezenta Lege:


            Articol unic: - Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat – publicata in

Monitorul Oficial, Partea I, nr. 556/27.07.2015, cu modificarile si completarile ulterioare, se

completeaza si va avea urmatorul cuprins:


            1. Dupa Art. 59 se introduc doua noi articole, Art. 59/1 si Art. 59/2 cu urmatorul

cuprins:


              „Art. 59/1 – Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizeaza, din oficiu, ori de cate ori se

majoreaza solda de grad/salariul gradului profesional si/sau solda de functie/salariul de

functie ale militarilor/politistilor si functionarilor publici cu statut special, in procentajele

stabilite la Art. 29 si 30 si, in functie de vechimea valorificata prin ultima decizie de pensie,

astfel:

                    a) Potrivit gradului militar/profesional avut la data trecerii in rezerva/incetarii

raporturilor de serviciu, a mediei soldelor de functie/salariilor de functie si a drepturilor

banesti, care fac parte din baza de calcul folosita pentru stabilirea pensiei militare de stat,

conform legii si valorificate in ultima decizie de pensie, a celor ale caror drepturi de pensie

au fost deschise inainte de intrarea in vigoare a prezentei legi;

                     b) Fondurile necesare pentru plata drepturilor prevazute la alineatul precedent,

in anul 2024, se suporta din bugetele aprobate institutiilor din SAOPSN.

                Art. 59/2 – In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi,

Casele sectoriale de pensii recalculeaza toate pensiile militare aflate in plata, in conformitate

cu dispozitiile prevazute la Art. 59/1.”


PRESEDINTELE                                                                                           PRESEDINTELE

CAMEREI DEPUTATILOR                                                                          SENATULUI

joi, 19 septembrie 2024

Concluzii privind pichetarile din 17 septembrie a.c.

 


CONCLUZII PRIVIND PICHETARILE DE LA SEDIILE PNL SI PSD,

DIN 17 SEPTEMBRIE A.C.

- In atentia membrilor si partenerilor SCMD –

 

Doamnelor si domnilor,

La actiunile de protest din 17 septembrie au participat delegati de la toate sindicatele si asociatiile de rezervisti care au elaborat, pe 29 august a.c., programul comun de manifestatii, mai putin de la AORR.

A fost ca la ”Alba-Neagra” sau ca in schita ”Două Loturi”. Daca pe 3 septembrie ne-au primit amabil liderii PSD si am gasit inchise portile PNL, marti a fost ”vițăvercea”.

Liberalii au promis ca, pana in 24 octombrie, in regim de urgenta, noua lege privind cresterea soldei de grad si functiilor aferente la rezervisti, proiect inscris ca B447 la Senat, va fi votata in ambele Camere si trimisa la promulgare. Cu observatiile noastre vizand aspectele de neconstitutionalitate sau de procedura financiara si cu solicitarea sa fie votata de intreaga majoritate parlamentara.

Asadar, in 6 luni, PLx262/2024 n-a putut ajunge la votul final, dar noul proiect va trece prin toate fazele intr-o luna? Sa dea Dumnezeu!

Va reamintim pe scurt:

 SCMD a solicitat, din aprilie, sefilor de comisii din Camera, amendarea OUG 26/2024 si a gasit si deputati care sa inainteze amendamentele respective. Dupa 6 luni de cearta pe amendamente, ni se spune ca nu pot intra (nici chiar ”Amendamentul Leoreanu”), pentru ca s-ar opune Consiliul Legislativ si CCR, pe motiv de nerespectare a ”bicameralitatii”. Amendamentele au cazut, asadar, pe ”Procedeul Mocioalca”, pentru cine isi mai aduce aminte. Nimic nu e nou!

Lasam la o parte faptul ca CL este doar consultativ, iar magistratii, daca le permitem sa-si transfere lor si solda noastra de grad, ca tot si-au transferat, pas cu pas, intreaga Lege 223/2015 ( dovada ca, in forma promulgata este nu buna ci exceptionala) vor fi, pentru ei, de acord.

Prevazand situatia, noi am cerut ca, odata amendamentele respinse, sa fie legiferate prin OUG, textul acesteia, elaborat de parlamentari prieteni, fiind depus de delagatii sindicatelor si asociatiilor UNITE IN ACTIUNE, inca din 7 iunie, in mapa premierului, unde zace si astazi. Poate acum inteleg si ”idiotii utili” Puterii, care oracaiau atunci, acuzandu-ne de toate defectele lor,  de ce am actionat asa!

In situatia de fata, nu ne ramane decat sa punem presiune, pe toate caile, pentru ca minunea B447 sa devina Lege pana la 25 Octombrie. Drept care, apelam la toti membrii si partenerii SCMD, rezervisti, politisti si civili, din Bucuresti si Ilfov, sa sprijine urmatoarele actiuni:

- 26 septembrie, pichetarea cu 600 participanti a Ministerului Muncii, alaturi de CFR-isti, mineri, pensionari civili etc. din Meridian si CNSC, intre orele 09.45-12.00, impotriva minciunii ca nu s-ar fi platit contributii, nici la civili, nici la militari si politisti, pentru anii adaugati pe grupele/conditiile speciale de munca. Spre stiinta celor care bat campii ca am fost putini la pichetari, am anuntat un numar exceptional de participanti, deoarece o pichetare se face cu maxim 100 de persoane;

- 1 octombrie, incepem la orele 11.00 pichetarea la MApN, apoi ne depla sam la ministerele Justitiei si de Finante si incheiem la MAI, spre a le scoate din cap minciuna ca pensiile militare ar fi integral ”necontributive”. NU! Sunt integral contributive, dar la bugetele noastre de asigurari sociale! Doar formula de calcul, permanent modificata in rau, difera;

15 octombrie, o delegatie ”semnificativa” (ca sa il plagiem pe dl. Geoana) a structurilor noastre, insotita de un grup de nivel pichet, se va deplasa la Ambasada SUA, pentru a-i intreba pe pertenerii nostri strategici .... ”CE SUNTEM NOI? CAPRE SAU MILITARI SI POLITISTI NATO IN ACTIVITATE, IN REZERVA SI RETRAGERE?”.

Pe 25 Octombrie, ii invitam in Piata Victoriei, pe toti membrii si aliatii nostri din Capitala si din Tara, rezervisti, politisti si civili, pentru ca suntem toti cobaii aceleiasi ”austeritati” si toti vom fi adusi, din 2025, sub limita supravietuirii, datorita tembelismului comunism-globalistilor europeni si slugarniciei pseudo-politicienilor nostri!

Daca legea promisa va merge la promulgare, vom notifica PMB ca ne vom deplasa si noi, ca ”simpli cetateni”, din Piata Victoriei, pentru a depune flori la monumentele, casele memoriale si placile comemorative din jurul Palatului promulgatorului inca in functie. Avem aprobarea pentru cca. 30.000 participanti. In viziunea Comisiei PMB inseamna mai putini, in interpretarea noastra inseamna mult mai multi!

Daca Legea nu va fi gata si nici doleantele aliatilor nostri indeplinite, vom decide in Piata Victoriei, impreuna, atitudinea noastra comuna fata de evenimentele perioadei 1 noiembrie – 1 Decembrie.

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

        

                   Col.(r) dr. Mircea DOGARU

 

marți, 17 septembrie 2024

PROPUNERI

 

PROPUNERI PRIVIND INITIATIVA LEGISLATIVA A LIBERALILOR

DE COMPLETARE A LEGII

- Catre sindicate si toate structurile asociative ale rezervistilor din SAOPSN -

        Stimati camarazi,


        Dupa ampla analiza efectuata de domnul vicepresedinte gl.(r) Constantin Nastase, din punctul de vedere al legislatiei financiare si al resurselor SAOPSN, asupra textului initiat, SCMD va propune varianta alaturata, pentru a fi sustinuta la negocierile cu initiatorii. Ramanem insa la parerea ca, timpul fiind scurt, doar prin cooptarea intregii majoritati parlamentare, sau prin OUG, se poate rezolva situatia, pana la inceperea campaniei electorale.

Presedintele SCMD
Col (r) dr. Mircea Dogaru



                                                               PROIECT
              PARLAMENTUL ROMANIE, CAMERA DEPUTATILOR, SENATUL
                                                                 

                                                                   LEGE

              pentru completarea Legii Nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat


           Parlamentul Romaniei adopta prezenta Lege:


            Articol unic: - Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat – publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 556/27.07.2015, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza si va avea urmatorul cuprins:


            1. Dupa Art. 59 se introduc doua noi articole, Art. 59/1 si Art. 59/2 cu urmatorul cuprins:


              „Art. 59/1 – Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizeaza ori de cate ori se majoreaza solda de grad/salariul gradului profesional si/sau solda de functie/salariul de functie ale militarilor/politistilor si functionarilor publici cu statut special, in procentajele stabilite la Art. 29 si 30 si, in functie de vechimea valorificata prin ultima decizie de pensie, astfel:
                    a) Potrivit gradului militar/profesional avut la data trecerii in rezerva/incetarii raporturilor de serviciu, a mediei soldelor de functie/salariilor de functie si a drepturilor banesti, care fac parte din baza de calcul folosita pentru stabilirea pensiei militare de stat, conform legii si valorificate in ultima decizie de pensie, a celor ale caror drepturi de pensie au fost deschise inainte de intrarea in vigoare a prezentei legi;
                     b) Fondurile necesare pentru plata drepturilor prevazute la alineatul precedent, in anul 2024, se suporta din bugetele aprobate institutiilor din SAOPSN.
                Art. 59/2 – In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, Casele sectoriale de pensii recalculeaza toate pensiile militare aflate in plata, in conformitate cu dispozitiile prevazute la Art. 59/1.”


PRESEDINTELE                                                                                            PRESEDINTELE
CAMEREI DEPUTATILOR                                                                          SENATULUI

luni, 16 septembrie 2024

MAINE, 17 SEPTEMBRIE 2024, PICHETARI LA SEDIILE CENTRALE ALE PNL SI PSD

 

-          Apel catre rezervistii din Bucuresti si Ilfov -

Camarazi,

Domnii presedinti Marcel Ciolacu si Nicolae-Ionel Ciuca ne-au promis, inclusiv la TV, in direct, ca se vor intalni cu noi in problema acordarii soldei de grad rezervistilor, proiect aflat in nelucrare la Parlament, din aprilie a.c.

Nu este politicos sa-i lasam sa astepte! Domniile lor nu-si vad capul de treburi, deci vom proceda conform sfaturilor unui vechi stapan pe care elita noastra l-a slujit pana la 9 mai 1877: "Daca Mahomed nu merge la munte, va merge muntele la Mahomed"!

Le vom demonstra ca este vorba despre onoare si demnitate, mai mult decat de bani, care vor veni din bugetele ministerelor noastre, costul cu "mentenanta" rezervistilor fiind mai mic decat cel al mentenantei pentru "Patriot".

Veniti asadar intre 10.30 si 11.00, la sediul central PNL din Modrogan! Apoi vom merge la PSD, unde nu vom "urla" ci vom sopti, plini de bun simt, ca apartenenta la NATO impune nu numai obligatii ci si drepturi.

Sa nu ne lasam manipulati de parsivenia slugilor Puterii, carora, daca ne fac sa renuntam la proteste, li s-a promis ca va ploua cu stele pe 25 Octombrie, ca sa avem cu ne ne făli in Ghencea 3, ca bani de coliva oricum nu vor mai avea ai nostri, incepand de la anul.

Honor et patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

vineri, 13 septembrie 2024

Adresa SCMD catre comisia de Aparare a Senatului

 SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Adresa: Bucuresti, str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, cod postal 013152, Of. Postal 26 Cont:BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410,

Cod fiscal: 26096263

Adresa e-mail: sindicatulmilitarilor@gmail.com

Nr. 87 din 13.09.2024

                                                                                                                                                                  

       Către,

                   Comisia de Aparare a Senatului României

 

 IN ATENTIA DOAMNEI PRESEDINTE,

SENATOR NICOLETA PAULIUC

 

Stimata doamna presedinte,

 Multumindu-va, inca o data, pentru initiativa legislativa avuta in ceea ce priveste aplicarea maririi soldei de grad si la cadrele in rezerva/retragere, va transmitem, conform solicitarii dvs., obiectiile si propunerile SCMD, la textul proiectului pe care noi il vedem perfect ca text de OUG :

 1. Art.593 trebuie sa dispara, intrucat este neconstitutional. Nu poti anula solda de grad parlamentarilor, ministrilor, secretarilor de stat etc. rezervisti, decat odata cu gradul si asta doar prin condamnare definitiva prin Justitie, pentru tradare, lasitate in lupta, genocid s.a.m.d. (vezi cazul V.A. Stanculescu). In plus, exceptandu-i pe nataraii Revolutiei si postRevolutiei, promovati in dauna militarilor valorosi, pentru ca purtau pe umeri un bocanc in loc de cap, noi, rezervistii, actionam astazi UNITAR SI SOLIDAR! Solidaritatea de breasla ne face sa ii sustinem si pe camarazii mentionati in Art.593, chiar daca, odata ce si-au vazut fundurile proptite in fotoliile de parlamentar sau ministru, unii dintre ei ne-au uitat.

2.      La Art.592 solicitam ca termenul de 90 de zile, acordat caselor de pensii sectoriale, pentru aplicare, sa fie redus la 30 de zile, pentru ca prima plata sa se faca in decembrie 2024. Altfel, vom prinde blocajul la pensii si salarii, care va fi instituit in Anul Genocidului, 2025.

3. La Art.591 se scoate precizarea ca aplicarea se va face ”la cererea” beneficiarilor. Nu! SE VA FACE DIN OFICIU. Inamicii nostri de la Directiile Generale Financiare stiu exact cat si cum am fost furati in ultimii 15 ani, din nevoia de a-si manifesta slugarnicia fata de vremelnicii stapani interni/externi.

 

Cu rugamintea de a transmite domnului presedinte al PNL ca vom sustine textul rezultat si ca text de Lege si ca text de OUG, cu ocazia pichetarii, pe data de 17 septembrie a.c., a sediului central al PNL, ramanand deschisi dialogului,


Va transmit sentimentele noastre de stima si aleasa consideratie,


 Presedintele S.C.M.D.,                       

       Col. (r) dr. Mircea DOGARU                                       

                             



APEL

 

APEL

Catre producatorii de ”urlete nesimtite, politisti si militari de la MApN”, in rezeva si in retragere, din Bucuresti si Ilfov

-         Marti, 17.09.2024, la orele 10.30, va asteptam la sediul central al PNL –

 

Stimati camarazi,

De ce trebuie sa ne tinem UNITI de programul de proteste anuntat? De ce trebuie sa punem presiune pe Guvern si Parlament pana pe 25 Octombrie ?

Pentru ca pe urma, distinsii intra in campanie electorala,  alegeri, formarea altui guvern, iar de la 1 ianuarie 2025 intram noi, toti, in ... Anul Genocidului!

Pentru ca OUG 26/2024, privind cresterea soldelor de grad ale celor in activitate, a intrat in vigoare si se aplica de la 1 martie a.c., iar pe noi ne-au omis voit.

Pentru ca noi, SCMD,  am cerut din 30 aprilie (dupa prostia facuta de unii cu OUG 28),  oficial,  sa fie amendat textul OUG 26 (art.XI) cu prevederea aplicarii cresterii soldei de grad, procentual si la rezervisti, iar ei s-au jucat de-a legiferarea (PLx262/2024) pana pe 11 septembrie, cand ne-au comunicat ca ”principiul bicameralismului” nu permite adaugarea vreunui amendament la proiect, in Camera. Rahat! De Senat a trecut TACIT! Niciun senator nu l-a citit, pasand, integral, raspunderea, Camerei Deputatilor.  

Pentru ca, intuind smecheria cu amanarea pana dupa alegeri, am cerut, inca din 7 iunie (si la negocierile de la Guvern si la pichetarile de la partide), rezolvarea problemei soldei de grad, prin preluarea amendamentului Coarna-Roman ca OUG. Nu au vrut, stimulati de faptul ca toti idiotii utili Puterii care oracaie in loc sa taca, ne-au acuzat ca boicotam ceea ce noi insine am propus!

Pe 11 septembrie a.c., liberalii si doar liberalii ne-au propus O NOUA LEGE. Cu riscul de a-mi pune din nou in cap prostii fuduli, ca fost, timp de 5 ani, consilier la BP al Senatului, cunoscator al procedurilor, am afirmatca este imposibil, fara acordul PSD, sa scoata aceasta lege pana la 25 Octombrie. Ca o luna trece repede si ne vom trezi dusi cu presul păana la 1 ianuarie 2025.

Textul propus de liberali, cu respectarea obiectiilor noastre cerute pana luni, 16 septembrie, este insa exact ceea ce ne dorim, dar poate fi impelementat rapid doar ca OUG, daca il vor convinge pe prezidentiabilul domn CIOLACU. Dovada sta faptul ca mizeria facuta, in ceea ce priveste pragul de impozitare al pensiilor militare, prin interpretarea ticaloasa a Legii, a fost rezolvata prin OUG!

Obiectiile noastre la textul de lege propus de liberali si pe care il vom sustine ca OUG la pichetarile din 17 septembrie sunt:

1.      Art.593 trebuie sa dispara, intrucat este neconstitutional. Nu poti anula solda de grad parlamentarilor, ministrilor, secretarilor de stat etc. rezervisti, decat odata cu gradul si asta doar prin condamnare definitiva prin Justitie,  pentru tradare, lasitate in lupta, genocid s.a.m.d. (vezi cazul V.A. Stanculescu). In plus, exceptandu-i pe nataraii Revolutiei si post revolutiei, promovati in dauna militarilor valorosi, pentru ca purtau pe umeri un bocanc in loc de cap, noi, rezervistii, actionam astazi UNITAR SI SOLIDAR! Solidaritatea de breasla ne face sa ii sustinem si pe camarazii mentionati in Art.593, chiar daca, odata ce si-au vazut fundurile proptite in fotoliile de parlamantar sau ministru, unii dintre ei ne-au uitat.

2.      La Art.592 solicitam ca termenul de 90 de zile, acordat caselor de pensii sectoriale, pentru aplicare, sa fie redus la 30 de zile, pentru ca prima plata sa se faca in decembrie 2024. Altfel, vom prinde blocajul la pensii si salarii, care va fi instituit in Anul Genocidului, 2025.

3.      La Art.591 se scoate precizarea ca aplicarea se va face ”la cererea” beneficiarilor. Nu! SE VA FACE DIN OFICIU. Inamicii nostri de la Directiile Generale Financiare stiu exact cat si cum am fost furati in ultimii 15 ani, din nevoia de a-si manifesta slugarnicia fata de vremelnicii stapani interni/externi.

Stimati camarazi,

Anuntandu-va, prin prezenta, ca SCMD si ROMIL au obtinut pentru sindicate si toate structurile asociative ale rezervistilor din SAOPSN, membre sau nu ale forumului, aprobarea de organizare a unei manifestatii cu peste 30.000 de persoane, in Piata Victoriei, va invitam, deocamdata, la pichetarile din ziua de 17 septembrie.

Anexam prezentei, in fotocopie, obiectiile solicitate de liberali, la propunerea lor legislativa.

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

                                    Col.(r) dr. Mircea DOGARU




 

miercuri, 11 septembrie 2024

Informare privind discutiile de astazi, 11 septembrie 2024, de la Parlament

 NADĂ ÎNVELITĂ ÎN MARȚIPAN SAU „PROIECTE FANTOMĂ

 DE LEGI DEPUSE ÎN PARLAMENT”?

           -Informare privind discutiile de astazi, 11 septembrie 2024, de la Parlament-



       
Stimati camarazi,

        Doamna senator Pauliuc, presedintele Comisiei de Aparare din Senat, a invitat la discutii la Parlament, la orele 14:00, reprezentanti ai sindicatelor din MAI, ai SCMD si ai tuturor structurilor asociative ale rezervistilor din MApN, MAI si Servicii.
        Dupa declaratia data tot astazi, in Piata Obor, de Premier, ca, impreuna cu gl.(r) Ciuca va avea discutii cu reprezentantii rezervistilor, am sperat ca ii vom intalni acolo pe cei doi principali candidati, aliati si concurenti la prezidentiale. Ne-am intalnit insa, cu presedintii celor 2 Comisii de Aparare, din Camera si Senat, ambii PNL si cu parlamentari PNL, cu studii juridice, raportorul fiind domnul Fenechiu.
         Am crezut ca ne vor comunica marea „victorie” a cresterii plafonului de neimpozitare la 3000 RON si la rezervisti, asa cum este constitutional, pentru ca si noi facem parte din sistemul public de pensii. Pentru cei care nu inteleg, afirm ca, in Romania, ca peste tot in lume, exista doar doua sisteme de pensii: Public si Privat, ambele guvernate de diferite legi.
          Am sperat ca au gasit solutia alinierii rezervistilor, ori prin OUG, or prin amendament la PLX264/2024, la noile solde de grad ale militarilor si politistilor in activitate.
          Ne-au prezentat insa, UN NOU PROIECT DE LEGE, de modificare a Legii 223/2015. Il vom prezenta pentru ca in esenta are un articol unic, privind introducerea, dupa Art. 59, a trei prevederi noi, vizand aplicarea cresterii soldelor de grad si de functie la rezervisti.
           Am trecut cu vederea ca unul dintre semnatari, presedintele Camerei Deputatilor si-a anuntat retragerrea din functie pentru a candida la FC Timis.
            Am trecut cu vederea ca Art. 59/3, adica ultimul, este neconstitutional, menit sa asigure electoratul ca pensia domnului general Ciuca nu va creste, cand orice anulare a drepturilor decurgand din gradul militar se poate face numai prin hotarare judecatoreasca, pentru tradare, lasitate in lupta, sau genocid.
             Si subsemnaul si domnul gl.(r) Constantin Nastase, vicepresedinte SCMD si fost Sef al Directiei Financiare Generale a MApN, le-am multumit pentru minunata initiativa, dar, personal, mi-am exprimat nedumerirea ca, in loc sa fim legati de Plx.262/2004, aflata in curs de finalizare, ni se promite o noua lege. Aceasta implica dezbateri in CES, la Consiliul Juridic, la ministerele de resort si Ministerul de Finante, la comisiile CamereiDeputatilor, votul in Camera, apoi dezbaterile la comisiile Senatului si votul in Senat.
                 Stiind ce urmeaza sa ni se intample la anul, am propus ca acest text sa apara in Monitorul Oficial, pana in 24 octombrie, ori ca lege, ori ca OUG, care sa-si faca efectul imediat, putand ulterior sa tot fie legiferat in Parlament asa cum au fost „legiferate” toate Ordonantele de Urgenta care au facut praf Legea pensiilor mulitare de stat.
                 Pana atunci, calendarul miscarilor noastre de protest contnua, in paralel cu dialogul cu GUVERNUL si cu MAJORITATEA PARLAMENTARA.
                 Personal, sunt inspaimantat de imposibilitatea intelegerii celor 2 partide pe biata suta de lei, care ar rezulta din ridicarea pragului de impozitare si la rezervisiti, dar, mai ales de declaratia dura din aceasta seara a Premierului, privind „Proiectele fantoma de legi depuse in Parlament”.
                         Vom raspunde parlamentarilor PNL in timpul solicitat, dar, la manifestatiile prevazute pentru 17 septembrie orele 10:30 la Sediul Central PNL si 12:30 la Sediul Central al PSD, vom solicita adoptarea, pentru mai multa siguranta a acestei initiative legislative, ori ca Lege, ori ca Ordonanta de Urgenta, pana la 24 octombrie.

 

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Col (r) dr. Mircea Dogaru,

Presedintele SCMD

 

 

marți, 10 septembrie 2024

Pregatirea mitingului din 25 Octombrie a fost demarata

 SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Adresa: Bucuresti, str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, cod postal 013152, Of. Postal 26 Cont:BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410,

Cod fiscal: 26096263

Adresa e-mail: sindicatulmilitarilor@gmail.com  

                           Nr. 85 din 09.09.2024

                                                                                                                                                                  

       Către,

                   PRIMARIA GENERALA A MUNICIPIULUI BUCURESTI

 

- IN ATENTIA DOMNULUI PRIMAR GENERAL -

 

Domnule Primar General,

             Subscrișii S.C.M.D. si ROMIL va aducem la cunostinta faptul ca in ziua de 25 Octombrie 2024, intre orele 13.00-16.00, organizam o manifestatie de protest in Piata Victoriei, la care si-au anuntat participarea circa 30.000 de rezervisti si delegati din sindicate si structurile asociative ale rezervistilor din S.A.O.P.S.N.

            Scopul actiunii este rezolvarea cererilor legitime ale rezervistilor si salariatilor din S.A.O.P.S.N. privind aplicarea, in integralitatea lor, asa cum au fost promulgate, a Legilor 223/2015 si 153/2017 si incetarea discriminarii noastre in ceea ce priveste drepturile decurgand din solda de grad si executarea misiunilor de lupta atat pe teritoriul României cat si in afara granitelor Țării, impozitarea progresiva si plafonul de impozitare a pensiilor militare

            Din partea noastra sunt imputerniciti sa asigure si sa raspunda de masurile privind buna organizare col. (r) dr. Mircea DOGARU – tel. 0736.601.020, col. (r) Marian TUDOR – tel. 0761.684.325, cpt.cdor (r) Razvan SIRBU – 0736.600.973 si lt. col. (r) Dragos ICLEANU – tel. 0744.133.212, astfel incat actiunile sa se desfasoare in conditii pasnice, civilizate si sa nu degenereze in acte de violenta. Personalul desemnat de noi sa execute masuri de ordine pe parcursul desfasurarii adunarii, va purta insemnele distinctive ale celor doua organizatii.

            Pentru asigurarea sonorizarii, organizatorii vor folosi urmatoarele mijloace tehnice : autoturismul Dacia B 188 SCM, statie de amplificare mobila, tribuna, boxe audio.

            In sprijinul bunei desfasurari a actiunilor, solicitam din partea Primariei si a organelor de Politie, Jandarmerie si I.S.U. urmatoarele :

-       din partea Primariei – aprobarea alveolei centrale ca loc de desfasurare a manifestatiei ;

-       din partea Politiei, Jandarmeriei si I.S.U. – asigurarea locului de desfasurare a manifestatiei si o salvare pentru situatii de urgenta ;

-       din partea Brigazii Rutiere a Politiei Capitalei - masurile ce se impun.

 

Cu stima si multumiri,

Presedintele S.C.M.D.,                                                 Presedintele ROMIL,

 Col. (r) dr. Mircea DOGARU                                       Col. (r) Marian TUDOR