miercuri, 17 iulie 2013

Legea reparatorie a fost promulgata!In atentia tuturor categoriilor de rezervisti

Doamnelor si domnilor,
Legea reparatorie (PLX 164/2013) a fost promulgata, ieri, 16.07.2013,  de presedinte. A fost un gest firesc, de implinire partiala a unei dreptati asteptate si care a stopat o tragedie la nivel national, ce afecta toate categoriile de militari (si fosti politisti) in rezerva si in retragere, datorita noului val de "revizuiri". Apreciez ca prin acest gest au fost salvate cateva sute sau cateva mii de vieti, motiv pentru care suntem recunoscatori. Socul noilor decizii de revizuire/recuperare incepuse deja, de o luna, sa produca victime.
In primul rand,  pentru aceasta, trebuie sa multumim celor care au inteles corect situatia si ne-au sprijinit in toata aceasta perioada demersurile: dl. Premier Victor Ponta, in ciuda presiunilor facute asupra domniei sale, dl. Vicepremier Gabriel Oprea, care si-a onorat cuvantul dat, venindu-ne in sprijin inclusiv prin declaratii publice, d-nii ministri de resort Mircea Dusa si Radu Stroe, presedintii Comisiilor de specialitate din Senat si Camera Deputatilor, dl. Director SRI George Maior, dl. Secretar de stat de la MApN, Vasile Costea, sefii serviciilor reprezentate in CSAT si ai Caselor Sectoriale de Pensii, care au raportat corect situatia Presedintiei. Nu in ultimul rand, se cuvin multumiri tuturor specialistilor si membrilor SCMD,  care s-au implicat, sub coordonarea CD, presedintilor si BO ale filialelor, cu sacrificii, in obtinerea acestui prim pas pe calea reintoarcerii categoriei noastre socio-profesionale la o stare de normalitate.
Amanunte privind solutiile tehnice in ceea ce priveste implicatiile asupra actiunilor noastre in instantele de judecata, vom da dupa analizarea textului ce va fi publicat in Monitorul Oficial. Deocamdata avem asigurarea ca noile "recalculari" s-au oprit, accentul punandu-se pe finalizarea, ca lege europeana si in concordanta cu prevederile tratatului de aderare la NATO, a Proiectului Legii pensiilor militare de stat.
Prioritara pentru noi devine, in acest moment, reluarea, in toamna, a discutiilor la Comisia de munca a Camerei Deputatilor pe PLx 109/2012, proiect strans legat de Legea reparatorie, recent promulgata.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU