joi, 29 februarie 2024

 

ADUNAREA GENERALĂ

A FILIALEI 1 RÂMNICU VÂLCEA

A  S.C.M.D.

Pe 28 februarie a.c. la orele 15.00, a fost convocata, de catre dl. presedinte col. (r) Dumitru COPĂCEANU, la sala de sedinte a Bibliotecii judetene ”Antim Ivireanul”, Adunarea Generala a Filialei 1 Ramnicu Valcea a S.C.M.D.

Din partea conducerii S.C.M.D. au participat presedintele sindicatului, doamna vicepresedinte col. (r) CALOIAN Monica si, din partea Secretariatului General, dl. col. (r) Adrian ȘTEFAN.

S-a subliniat participarea filialei la ultimele actiuni de protest din Capitala ale S.C.M.D., dupa care discutiile s-au axat strict pe problemele juridice: situatia proceselor pe rol si, mai ales, scopul, actele necesare si strategia noii actiuni in justitie, pe discriminarea rezervistilor, pregatita de S.C.M.D., impotriva celor care, din noiembrie 2021 si pana la sfarsitul lui 2023, au fost de acord ca este aberanta includerea rezervistilor in PNRR si in proiectul Legii 282/2023, au promis rezolvarea situatiei si nu s-au tinut de cuvant.

S-a pus in discutie si problema sustinerii de catre S.C.M.D. la alegerile de anul acesta a unor persoane, membri de sindicat sau rezervisti in general, indiferent de partidul pe listele caruia candideaza, cu exceptia USR, daca sunt eligibili.

Biroul Operativ Central al S.C.M.D. aduce multumiri domnului col. (r) Dumitru COPĂCEANU si membrilor B.O. al Filialei, pentru efortul organizatoric si pentru initiativa.

Delegatia de la Bucuresti a donat Bibliotecii judetene, din partea Departamentului Aparare prin Cultura (D.A.C.) al S.C.M.D., 2 (doua) exemplare din Raportul pregatit de românii timoceni, banateni si aromâni, in 1918, pentru Tratativele de pace, republicat prin grija istoricului militar dr. Robert STANCIUGEL.

Totodata, in numele D.A.C., presedintele S.C.M.D. s-a angajat sa obtina conditiile necesare, organizarii unei expozitii de pictura, a artistilor consacrati, membri ai Filialei, la Bucuresti.

In anexe, prezentam imagini de la discutii.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU