vineri, 2 februarie 2024

 

ÎNCEP MANIFESTAȚIILE DE PROTEST ÎMPOTRIVA NOILOR LEGI ALE PENSIILOR 282 ȘI 360/2023

A P E L

CĂTRE TOȚI MEMBRII ȘI ALIAȚII S.C.M.D. DIN JUDEȚELE MEHEDINȚI, GORJ, CARAS SEVERIN ȘI HUNEDOARA

Spre deosebire de unii rezervisti, civilii nu s-au lasat prostiti de propaganda zilnica privind ”groaznica” marire de pensii, adusa in conditii de austeritate, de Legea 360/2023. Apeland la aritmetica, Federatia Nationala a Muncii (FNM), componenta a CSN Meridian, a hotarat sa inceapa actiunile de protest la Casele Judetene de Pensii, cu provocarea unor discutii pe tema pensiilor si salarizarii, cu factorii de decizie, deputatii si senatorii din judete, dupa cum urmeaza:

·         8 februarie 2024, incepand cu orele 11.00, in fata CPJ din Drobeta Turnu Severin;

·         15 februarie 2024, incepand cu orele 12.00, in fata CPJ Targu Jiu.

In conditiile in care dl. Ciuca ne-a pasat Ministerului Muncii, rezultand neconstitutionala includere a rezervistilor si in PNRR si in Legea 282/2023, presedintele FNM ne-a solicitat opiniile noastre despre aceasta lege, pentru a o lua si pe ia in discutie la negocieri.

Ca membru al CSN Meridian si al FNM, SCMD face, prin urmare, apel catre toti membrii si aliatii sai din judetele amintite de a sprijini cele 2 actiuni, presedintii de filiale urmand a participa la negocieri.

Opinia SCMD si revendicarile noastre in ceea ce priveste ambele legi au fost trimise presedintelui FNM, vicepresedintelui pentru Zona 5 a SCMD si presedintelui Filialei 1 Targu Jiu.

Va reamintim ca SCMD ramane consecvent, urmand sa atace in justitie nu eventualele greseli de calcul ale impozitarii in 3 trepte ci neconstitutionalitatea si tratarea discriminatorie prin includerea categoriei noastre socio-profesionale in Legea 282/2023.

Va mai reamintim ca la negocierile cu FMI, am solicitat si solicitam urmatoarele: in conditiile aderarii noastre la NATO (2004) si la UE (2007), daca preturile la utilitati, alimente, medicamente etc. sunt, in România, egale sau mai mari decat cele din statele membre UE si NATO, atunci si soldele si pensiile militarilor si politistilor trebuie sa fie egale cu cele ale omologilor din NATO, iar ale civililor cu cele ale omologilor din UE, in conformitate cu prevederile Tratatelor de aderare!

Azi în toata Țara – mâine… Capitală!

Honor et patria! Vae victis!

Președintele S.C.M.D.,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU