Oferte de turism in anul 2024 si facilitati pentru membrii SCMD

  Oferte de turism in anul 2024 Perioada Destinatia (dati clic pe text, pentru detalii) ·          10.04-1...

luni, 5 februarie 2024

 

PRECIZARI JURIDICE PENTRU NOII MEMBRI AI SCMD

          Despre SCMD


          SCMD a devenit “Persoana juridica” (Dosar 26479/299/2009) prin Sentinta Civila nr. 83/18.08.2009 a Judecatoriei Sectorului 1, Bucuresti, fiind inscris in Registrul special la pozitia 2114.09.2009.
          S-a infiintat ca unic sindicat al rezervistilor proveniti din toate structurile SAOPSN, in baza Constitutiei Romaniei, art. 40 al. 1, a Recomandarii Consiliului Europei, nr. 1575/2002 si a Legii 54/2003 a sindicatelor, la care se racordeaza Statutul sau.
          Certificatele eliberate anual de Judecatorie atesta ca “este reprezentat de presedintele Dogaru Mircea”, in relatiile cu autoritatile statului, sau cu terti. Asadar, juridic, prin semnatura, stampila, declaratii publice, subsemnatul reprezinta doar membrii SCMD.
           In urma aderarii la Federatia Nationala a Muncii, in cadrul CSN Meridian, prin dobandirea calitatii de presedinte executiv al FNM, presedintele SCMD poate reprezenta si sindicatele Federatiei, in relatia cu Guvernul si Parlamentul, ca urmare a delegarii de catre presedintele FNM.
            Orice actiune juridica a SCMD se deschide prin semnatura presedintelui SCMD si ii acopera doar pe membrii SCMD. Spre exemplu, noi nu am atacat prima “Ordonanta Trenulet”, ci OUG 114/2018, pe care se baza aceasta. Am atacat-o ca neconstitutionala, deoarece invoca o lege si neaplicata si abrogata (284/2010) si am castigat ajutoarele salariale, doar pentru membrii SCMD. Pentru ca hotararea sa ramana definitiva si sa se aplice, instanta a cerut opinia CCR. Doamna Col.(r) Caloian Monica a pledat magistral, fara drept de apel, la CCR, pe 6 octombrie 2021, CCR ramanand in pronuntare. Dar este in pronuntare si in ziua de astazi! De ce si cat va mai dura pronuntarea? Raspunsurile sunt cele pe care le banuiti si dvs. si sunt de natura politica interna/externa, nu juridica.
             Confuzia, pe care unii o fac, pe principiul “erga omnes”, adica daca a castigat SCMD in Justitie, e valabil pentru toti, a pornit de la victoria noastra nu impotriva unei legi, ci a unui act administrativ care isi permitea sa adauge la lege – HG 735/2010, privind aplicarea Legii 119/2010, care ne distrugea. HG-ul a disparut ca act administrativ, dar a fost introdus prin penala OUG 1/2011 (pe care multi o confunda cu Legea 263/2010), ca norme de aplicare ale ”Legii Anastase”. Astfel s-a introdus DISCRIMINAREA in interiorul SAOPSN, intre noi si a noastra fata de civili. SCMD a ripostat prin obtinerea in Parlament a legilor reparatorii 241/2013 (redusa de la opt articole la doua, apoi la unul singur) si 223/2015, distrusa, chiar dinainte de aplicare, printr-o serie de OUG-uri, incepand cu OUG 57/2015 si sfarsind cu actuala Lege 282/2023.
              De ce ne-au inclus, astazi, neconstitutional, alaturi de cele 6 categorii socio-profesionale acuzate in mod premeditat-ticalos de media ca ar avea “legi speciale”? Tot din ordin intern/extern! Si asta, desi SCMD a demonstrat juridic, inca din 6 noiembrie 2021, tuturor Dumnezeilor acestei tari si forurilor tutelare europene si euro-atlantice, ca n-avem ce cauta nici in PNRR, nici in zisa Lege 282?!!! Pentru ca nu tin seama de nici un principiu de drept si au ordinul sa distruga complet Rezerva, ca periculoasa pentru asasinii economici ai Romaniei! Curiosii sa-i intrebe pe domnii ministri de resort, ca ei semneaza toate aberatiile si initiativele anti-Rezerva si antinationale, elaborate, din ordin intern/extern de Directiile noastre generale, juridice, financiare si Relatia cu Parlamentul.

          Apel catre toti membrii SCMD


          Va transmitem, pe cale de consecinta, stimati camarazi, rugamintea de a explica nemembrilor de sindicat urmatoarele:
* Sa nu se mai dea de ceasul mortii, pentru ca pesedintele SCMD nu vorbeste si in numele lor, deoarece, ei nefiind membri, SCMD nu ii poate reprezenta juridic;
* Juridic, nu ii poate reprezenta NIMENI, decat ei insisi, individual, asistati de un avocat, platit contractual din buzunarul propriu;
* Daca anumite ONG-uri declanseaza “procese colective”, o fac doar pentru a le cere datele personale, ca sa-si obtina calitatea de “utilitate publica”, ce le aduce indemnizatii serioase presedintilor lor si acoperirea cheltuielilor (chirii, deplasari, birotica, etc.). Doar la MApN sumele alocate in acest scop au fost, in 2021, de 30 de milioane lei. Fondurile provin din banii ministerelor, impotriva carora, ONG-urile de “ultilitate publica” ale rezervistilor… “lupta”! In Justitie se vor trezi tot singuri si-si vor plati avocatii pe baza de contracte individuale;
* “Lipsa calitatii juridice active“ invocata de unii judecatori care vor sa scape de dosar, nu insemana ca SCMD nu exista juridic, ci ca i-a dat pe domnii ministrii, sau ministerele de resort, fara motiv, in judecata. Expresia ca reclamatii “n-au calitate juridica pasiva”, nu inseamna ca ministerele nu exista, ci ca n-au culpa care li se atribuie. La ultima infatisare, in procesul cu SCMD al ministrilor si Ministerului Apararii, avocatul lor a sustinut nu numai ca n-au cailtate juridica pasiva ei si activa noi, ci si ca Instanta nu are calitatea necesara sa-i judece, procesul ajungand la ICCJ;
* De la infiintare, SCMD este atacat de catre serviciile de specialitate, prin campanii de dezinformare, acuze aberante si manipularea orgoliilor rezervistilor, urmarindu-se distrugerea sa. De 15 ani, SCMD rezista profesionist si castiga proces dupa proces impotriva ONG-urilor manipulate, care-i neaga existenta legala, desi propaganda “snecherilor” profesionisti il declara mort, ca pe Putin si armata lui. Astia, cel putin, sunt atat de morti incat, mai nou, ameninta Franta, Anglia, Germania, desi n-ar mai avea nici soldati, nici tehnica de lupta. Si sunt destui fazani care pun botul la propaganda teleastilor, sustinuta de generali in rezerva, sau in retragere, ONG-isti.
* Ca sa li se ocupe timpul si sa li se dea de lucru, rezervistii sunt trimisi periodic “dupa iepuri”! Spre exemplu, sa intenteze (individual) actiuni impotriva OUG 59/2017, in baza unei decizii obligatorii a CCR din 28 decembrie 2022, care preciza ca un OUG nu poate suspenda/anula efectele unei Legi organice, fiind in acest scop necesara tot o lege. De aia s-a si dat noua Lege 282/2023! Dar n-au citit ca valabilitatea era PENTRU VIITOR! Nu pentru trecut, astfel ca efectele OUG-urilor impotriva noastra inca se produc. Intamplator, OUG 59 este cu 5 ani mai veche decat respectiva decizie. Bietii manipulati si-au pierdut timpul degeaba! Ba unii au murit fericiti ca, in plina legislatie a “AUSTERITATII” (care inseamna taieri de peste tot, nu bani in plus), ei vor primi retroactiv banii ciorditi de ministere, macar cu incepere din 2017.

Astazi, manipularea merge, mediatic, pe doua cai:
* Sa ceara rezervistii trecerea pe calculul civil, pe “puncte”, al pensiei, ca o sa se umple de bani printr-o aplicare in trecut, pe contracte incheiate demult, a unor prevederi actuale, prin recalculare, in situatia stergerii conditiilor speciale de munca/activitate, a majoritatii sporurilor si a impartirilor nu la 20 de ani vechime, sau la 30, ci la 35. Noi ii sfatuim sa astepte luna septembrie, cand Legea 360/2023 nu se va aplica, pentru ca deja se invoca interdictia FMI si o “gaura” de 15 miliarde. Iar daca se va aplica, totusi, civilii vor fi in situatia noastra, a cobailor militari si politisti, de la 1 ianuarie 2011;
* Deschiderea de actiuni (individuale) pe ideea greselilor de calcul. Lasand la o parte faptul ca toate Casele Sectoriale au publicat, in baza legii 282/2023, modalitatea de impozitare in trepte, actionand asa, NE-AM DECLARA, IMPLICIT, DE ACORD CU IMPOZITAREA PE CELE 3 TREPTE. Si, o data noi, cobaii rezervisti, acceptand IMPOZITUL PROGRESIV, masura se va extinde asupra tuturor pensiilor civile si a tuturor salariilor. Nu si a profiturilor!

          Cum actioneaza SCMD


          In acord cu asociatiile magistratilor, SCMD a anuntat inca din decembrie trecut, ca-i va actiona la CNCD si in instanta pe initiatorii Legii 282/2023 pentru DISCRIMINARE! In baza Deciziei obligatorii a CCR Nr. 467/208/2023! Discrimiarea noastra, a rezervistilor, fata de civili (deocamdata), dar si discriminarea intre noi, prin calcularea diferita (desi Legea este unica), atat a pensiilor, cat si a impozitarii, in functie de NET, BRUT-ul 1, sau BRUT-ul 2 si de data trecerii in rezerva: inainte de OUG 59/2017, intre OUG 59/2017 si OUG 114/2018 si dupa OUG 114/2018.
           Ii chemam in Justitie pe initiatorii Legii, inclusiv ca grup infractional constituit, deoarece, prin fals si  uz de fals, ori omisune voluntara, ne considera intreaga pensie, NECONTRIBUTIVA, desi avem documentul oficial al MApN, emis la ordinul ministrului Vasile Dancu, privind plata unui CAS de 25%, dar nu la pusculita civililor, ci la bugetul militar de asigurari sociale, pensiile noastre fiind platite nu din bugetul civil de asigurari sociale, ci din bugetele ministerelor noastre, ca si soldele/salariile, dotarea, inzestrarea, instruirea, actiunile in teatre de operatii, etc. Si tot de acolo, din banii nostri, se asigura plata si intretinerea celor peste 5000 de soldati straini aflati pe teritoriul nostru.
          Inca din decembrie, am declansat actiunea de strangere a materialului probatoriu, adresele noastre catre Casele Sectoriale de Pensii fiind facute publice spre a putea fi folosite de toata lumea. Vom face publice toate demersurile pe care le intreprindem si, in final, actiunea la CNCD si plangerea prealabila, utilizand toate argumentele juridice de care rezervistii, separat de magistrati, pot dispune!
 
           
Stimati camarazi,


           Mai atrageti, va rugam, atentia nemembrilor de sindicat, ca, tot ca de obicei, cand SCMD se apropie de ADEVAR, propaganda slugilor neocone bastinase, sare cu bocancii pe noi, cu sprijinul generalilor de opereta, numiti politic si al slugilor acestora, care sar calul in executarea ordinelor externe. Spre exemplu, ii sfatuiesc pe rezervistii noi (cei iesiti de spaima in ultimii ani), sa nu aiba de a face cu SCMD, iar daca au apucat sa adere la SCMD, sa iasa repede, ca or sa le dea lor, in secret, ceea ce merita! Sau declara, asa cum o fac de ani de zile, ca SCMD e “mort”! Ca si armata lui Putin!
            Este adevarat ca, la o mortalitate calculata a rezervistilor de peste 600 pe luna, ne-au disparut si noua, pe capete, vechii membrii fondatori ai sindicatului sau ai filialelor, pentru ca asta este obiectivul Puterii, de la Basescu citire incoace – “sa parasim, pe cale naturala, sistemul”, deoarece, cum zice noul Gheorghita al Armatei, suntem “nationalisti”, adica nerecomandabili, dar noii rezervisti, care gandesc, se inscriu in sindicat. Pentru ca, vorba poetului, SCMD este “Un mort frumos, cu ochii vii/Ce scanteie-n afara!”. Si, ca sa citam si doi clasici inca in viata, unul al PSD si celalalt… Presedintele tarii, inca suntem in stare sa “dam la tot cartierul”, ceea ce ofereau, academic, sustinatorii lui Iohannis si Catu, opozitiei!


Honor et patria! Vae victis!
Col. (r) dr. Mircea Dogaru