vineri, 29 martie 2024

APEL

 APEL

CATRE CAMARAZII DIN SAOPSN IN ACTIVITATE SI CEI RECENT TRECUTI REZERVA                                                                                                                                     

Doamnelor si domnilor,

      Vi se inoculeaza ideea ca nu trebuie sa aveti nici o legatura cu SCMD, care v-ar vrea raul. Sa nu comunicati “dusmanului”, adica noua, date despre soldele/soldele de rezervist, botezate “pensii”, pe care le aveti.
      Sunteti mintiti ca ati fi “elita” elitelor militare române din toate timpurile. Ca voi sunteti profesionisti” si toti predecesorii vostri, de 2000 de ani incoace, ar fi fost niste amatori buimaci, pentru ca voi sunteti in NATO si in UE.
       Dar cine a facut prostia sa va bage pe voi in “Niciunde” si in “Nicaieri”, sub incidenta aceleiasi propagande politice de slugi abjecte, nu predecesorii vostri, adica NOI? Intrucat am fost manipulati inaintea voastra si apoi tradati, va intrebam, asadar, din experienta…
        Aveti soldele echivalente cu ale omologilor din Occident? Norma de hrana? Echipamentul? Tehnica de lupta? Serviciile medicale? Banii de chirie si de deplasari?
        Aveti idee de cand contributia dvs., din NET, la pensia privata (suplimentara) s-a transformat in “contributie individuala la Bugetul de Stat”?
        Va plac avansarile pe criterii politice, masonice, sau de spaga?
        Stiti cat vi se returneaza, la “pensie”, din nesfarsita dvs. contributie la “Bugetul de Asigurari Sociale” al MApN, MAI (Jandarmii), ori SRI (Serviciile)? Stiti ce drepturi conexe mai aveti? Stiti ca obligatiile v-au ramas intacte, nu insa si drepturile, transferate “pas cu pas” legislatiei salarizarii si pensiilor… magjstratilor?
         Stiti ca speranta de viata la militari si politisti este de 62 de ani? Stiti ca nu aveti sanse prea mari sa ajungeti rezervisti pentru ca noua legislatie la pensie va condamna sa va bateti cu Putin la 65 de ani?
         Stiti ca “reconversia profesionala” existenta in toate structurile militare ale statelor membre NATO, voua nu vi se aplica?
         Stiti ca in toate statele membre UE, militarii in activitate au dreptul la organizare sindicala, pentru ca numai un sindicat le poate apara interesele, nu ONG-urile-susanea, intretinute de ministere, cu presedinti “indemnizati” de ministrii de resort (38 milioane lei/an cheltuie doar MApN cu zisele ONG-uri de (in)utilitate publica)?
          Stiti ca doar in România, statutul cadrelor militare, modificat din 1995 si pana astazi de 37 de ori (si exact in aceste zile a 38-a oara) va interzice organizarea in sindicate conform “Recomandarii 1275/2002 a Consiliului Europei, desi Constitutia României va permite?
          Stiti ca stagiul militar obligatoriu nu a fost desfiintat in România, ci doar suspendat la pace prin legea 395/2005 si ca, in caz de razboi sau calamitate naturala, reintra in vigoare si incepe haosul? Pentru ca hotii au desfiintat toata infrastructura, au predat terenurile unitatilor Mafiei imobiliare si chiar au desfiintat multe centre militare? Etc., etc., etc.
           In aceste conditii, un minim de gandire logica v-ar obliga sa constientizati ca doar SCMD va poate apara drepturile, ca sindicat al rezervistilor proveniti din toate structurile SAOPSN!
           Noi, in colaborare cu sindicate ale politistilor (SNPPC, UNIPOL, SIDEPOL, FSANP, etc.), luptand pentru drep-turile rezervistilor si ale politistilor in activitate, luptam implicit si pentru drepturile dvs., in strada, in justitie si in Parlament!
           Noi am obtinut marirea varstei contractuale la asa-zisii militari profesionisti, ca sa poata si ei beneficia de pensii. Noi am obtinut, prin doua legi reparatorii (241/2013 si 223/2015) redobandirea statutului de rezervist, recuperarea banilor abuziv retinuti de regimul Basescu-Boc si alinierea in conditii de deplina egalitate a tuturor rezervistilor la nivelul de salarizare de la 1 ianuarie 2016! Chiar daca am fost tradati de liderii nostri din conducerea Directiilor Centrale, care ne-au desprins de voi prin zeci de OUG-uri, noi am obtinut si pentru voi, in continuare, dreptul la munca al rezervistilor in 2014 si noi suntem cei care solicitam aplicarea in integralitatea sa, in SAOPSN, a Legii salarizarii (153/2017) asa cum a fost promulgata, dar si a Legii pensiilor, 223/2015, in forma promulgata. Abia dupa aceea acceptam negocieri pe modificari, dar in interesul cadrelor si nu al Mafiei kaki a armamentelor!
             Noi am obtinut, in Justitie, in 2021, plata ajutoarelor salariale, dar inca mai asteptam confirmarea din partea CCR. Noi si aliatii nostri politisti cerem anularea efectelor zecilor de OUG-uri, care va lasa fara viitor si, din noiembrie 2021 si eliminarea militarilor si politistilor, atat din PNRR, cat si din Proiectul, apoi din Legea 282/2023! Si o facem in Justitie, in Parlament si in strada, in timp ce voi taceti, tremurand de spaime, iar prostii fuduli din randul rezervistilor si tradatorii obedienti ne blameaza!
            Va convine, ca rezervisti, daca mai apucati, sa fiti decuplati de la orice crestere salariala a celor in activitate, inclusiv a soldei de grad, in conditiile in care gradul este proprietatea detinatorului?
            Trebuie sa recunoasteti deschis, pentru ca de stiut, stiti, ca toate mizeriile legislative impotriva voastra si a noastra sunt clocite, din servilism in interes propriu, la nivelul a trei Directii generale ale MApN. Fripturistii fac economii, pe spinarea noastra, atat la salarii, cat si la pensii, refuzand de 15 ani sa aplice legile in forma promulgata. Numai in decembrie trecut au returnat 7 miliarde lei la Bugetul de Stat, pe care le-au cerut deja in ianuarie, pentru achizitia de geoarse nezburatoare si neplutitoare, transportoare-submarin, rachete antice si tancuri demolatoare de poduri pentru Ucraina. Iar daca va arunca din cand in cand niste faramituri, din dreptul vostru, dar cu titulul de “pomana”, o fac de teama actiunilor si influentei in tara si in afara granitelor.
            Pentru toate acestea, va invitam ca, in activitate fiind, sa colaborati cu SCMD, care poate face ceea ce voi nici macar nu aveti dreptul sa solicitati! Iar la trecerea in rezerva, va indemnam sa veniti la SCMD, cu experienta voastra, pentru ca numai impreuna, toti la un loc, cei care mai avem coloana vertebrala si nu visam mariri in slujba stapanilor de sclavi, vom putea reusi sa asiguram tuturor militarilor, politistilor si personalului civil din SAOPSN un trai decent si vom putea apara, in conformitate cu juramantul depus, interesele României, impotriva tradatorilor care slujesc interese straine in dauna celor nationale. Numai asa vom castiga si respectul camarazilor din NATO!
            Deci, o data rejectati de sistem, daca mai sunteti credinciosi juramantului depus, de aparare a poporului român (unicul nostru “stapan” constitutional), “chiar cu pretul vietii”, inscreti-va in SCMD! Dar pentru asta trebuie sa aveti curajul sa recunoasteti deschis ca toata bataia de joc legislativa la adresa noastra, atat a celor in activitate, cat si a celor in rezerva si in retragere, provine de la slugile nesimtite, incompetente, lacome, hoate si fudule, aburcate de interese straine in fruntea SAOPSN! Ele au clocit si clocesc, in interesul maririi lor, toate nenorocirile impotriva noastra, fiindca ordinele straine primite converg spre inlocuirea voastra cu mercenari adusi de aiurea, noua rezervandu-ni-se soarta “parasirii pe cale naturala a sistemului”! Ei se protejeaza, acoperindu-se cu… “Oscaruri”! Voi nu puteti sa-i luati pe tradatori de guler, NOI… DA!
            In concluzie, comunicati celor care, din prostie sau din interes, va manipuleaza impotriva noastra, ca SCMD nu solicita bani in plus pentru unii, in dauna altora, ci respectarea stricta a contractelor noastre cu angajatorul, contracte pe care noi le-am indeplinit cu 5 luni, sau 5, 10, 20, 30 de ani in urma si pe care slugile abjecte ale intereselor straine le anuleaza retroactiv.
            SCMD lupta pentru desfiintarea discriminarii voite dintre noi, dintre noi si civili, dintre noi si omologii nostri din statele membre NATO, prin respectarea contractelor noastre de activitate la ordin 24h/24 si a angajamentelor asumate de guverne, in ceea ce ne priveste, prin chiar tratatele de aderare la NATO si UE!
            Cat despre bani, daca asta va preocupa, noi am solicitat si solicitam, inclusiv forurilor tutelare externe-EGALITATE. Daca preturile la utilitati, alimente, medicamente, etc., sunt, in România, egale sau chiar mai mari decat in state-le membre NATO si UE, SCMD si sindicatele aliate ale politistilor solicita: pentru civili (adica pentru sotiile, copiii, fratii, surorile, eventual parintii nostri) salarii si pensii egale cu ale omologilor din UE, iar pentru militarii si politistii in activitate, in rezerva, sau in retragere, salarii si pensii egale cu ale omologilor nostri din NATO!
             Mai este ceva ce nu intelegeti? Pentru orice neclaritati, va stam la dispozitie!  

 

Honor et patria! Vae victis!                                                                                                                        

Presedintele SCMD                                                                                     28 martie 2024

Col(r) Mircea Dogaru