Oferte de turism in anul 2024 si facilitati pentru membrii SCMD

  Oferte de turism in anul 2024 Perioada Destinatia (dati clic pe text, pentru detalii) ·          10.04-1...

marți, 12 martie 2024

DISTRUGEREA SAOPSN “PAS CU PAS” V

                                                 DISTRUGEREA SAOPSN “PAS CU PAS”

 -REPERE ISTORICE-

                                                                                       V

6. “Golaniada” si “Golania Romantica” (22 aprilie – 20 mai 1990)

Cu secesionistii si “chicosii” pusi cu botul pe labe de demonstratiile militare in Ardeal, cu Mihai Viteza care voia sa reediteze “rebeliunea generatiei tinere” din 1941, dar care a fost oprit sa vina la Bucuresti, preconizata inlaturare a lui Ion Iliescu, a fost initiata, prin manipularea studentilor, inca bine organizati. Erau romantici, inflacarati, crezand in “Revolutie”, “libertate” si “democratie”, dar erau manipulati de proprii profesori, care se transformasera din activisti PCR fundamentalisti, peste noapte, in “europenisti” si “civici” si de sefii de an, fosti lideri ai UASCR (Uniunea Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania), de facultate, sau de centru universitar, care actionau la dubla comanda.


Strategii “revolutiilor spontane” stiau ca, o data deschisa “Cutia Pandorei”, trebuiau sa gestioneze niste crize ce aveau sa se declanseze implacabil: miscarea nationala (si au facut-o inventand si controland pana astazi toate partidele “patriotice”), sindicala (si au facut-o stimuland presedintii a 4 mari Confederatii sa ciordeasca patrimoniul UGSR, ca sa-i poata santaja), reactia militarilor (si am vazut cum au actionat impotriva lor inca din 1975) si miscarea studenteasca. Cu studentii, ametiti de sloganul care inlocuia competenta cu “minunatul tineret” a fost  mai usor deoarce, dupa miscarile studentesti din 1970-1972, s-a dat ordinul infiltrarii de baieti din Servicii (locotenenti-majori acoperiti), legendati ca provenind din mediul muncitoresc, membri PCR, motiv pentru care au fost “alesi” sefi de an, de UASCR pe facultate, pe centrele universitare, etc. Erau depistabili pentru ca toti aveau cu 6-8 ani mai mult decat colegii lor de grupa si de an. Iar in 1990, regizorii au selectat dintre ei doua modele de figuri emblematice, ca viitoare capetenii ale miscarilor de tineret: 1. figura christica, sau guevarista pentru “turbulenti” si 2. figura angelica pentru domnisoarele si doamnele care preferau modelele rafaelite, tip Giuliano Gemma, alias Montgomery Wood.


Manipulati sa iasa in strada pe 22 aprilie 1990, studentii habar n-aveau ca relanseaza “Scenariul Bucuresti”, sub lozinca aplicarii “Punctului 8 de la Timisoara”, adica “Jos comunismul!”, egal – “Jos Iliescu!”. Habar n-aveau ca fac jocul serviciilor straine, care voiau sa-si impuna fiecare (tragandu-se reciproc pe sfoara) candidatul. Iar pentru serviciile germano-austro-ungare devenise de interes Mihai Argesanu, cel care, de dragul unei Coroane de care era strain si pe care n-o dorise in tinerete, era gata sa sacrifice si Ardealul si Crisana si Maramuresul si Banatul. Studentii, cu sinceritatea tineretii, voiau ca “România sa fie bine si tot românul sa prospere”, adica sa traim ca-n Occident. Nu sesizau ca Occidentul voia sa iasa din criza de sistem pe spinarea noastra, jefuindu-ne ca-n codru. Si iarasi habar n-aveau ca hulitul comunism nu existase niciodata, nicaieri in lume, nici chiar in URSS, deoarece Stalin si Partidul Bolsevic (adica “Partidul celor multi”) proclamasera in 1936 victoria definitiva a socialismului si trecusera la lichidarea comunistilor, care pana in Mexic si SUA, nu s-au oprit din fuga. Iar in România, Ceausescu tot inventa, din Congres in Congres, noi forme de socialism, comunismul proclamandu-l “viitorul de aur al ominirii”, care avea sa se instaleze candva, la Pastele Cailor.


 Toti “anticomunistii” de ieri si de azi, care l-au tot pomenit pe Marx, fara sa-l fi citit vreodata, desi a fost si este studiat cu sfintenie in universitatile Occidentului, ar fi inteles de la acest filozof al Globalismului ce insemna in viziunea sa “comunismul’. Ar fi stiut ca, spre turbarea lui Stalin, Marx, scriind “Kapitalul”, nu “Proletarul”, a definit “Socialismul”, sub numele de “Modul de productie asiatic”, drept o aberatie istorica, in care mijloacele de productie erau proprietate comuna, dar exista exploatarea omului de catre om, exercitata de o artistocratie birocratica, de functii, care tindea sa devina de nume, cu o ierarhie piramidala, avand in frunte un leader care, innebunit de boala puterii, avea sa se considere zeu, transmitandu-si puterea ereditar. In viziunea lui, comunismul avea sa apara pe cale pasnica (nu prin revolutie), in cea mai dezvoltata tara capitalista (SUA, nu feudala Rusie), prin concentrarea la varf a capitalurilor, care aveau sa exceada Statul, iar acesta, devenind inamic, trebuia sa dispara. Exact ce se intampla astazi, cand, sub numele de “globalism”, un grup de dementi, detinatori ai finantelor mondiale, vor sa decida cati si cat avem dreptul sa traim, cat sau daca avem voie sa muncim, ce iubim, cum ne distram, ce mancam, daca si cum ne tratam, etc. Si-ar fi dat seama atunci, bietii studenti, fosti utecisti, sau membri de partid, ca joaca rolul hotului, care striga “Hotii!” si n-ar mai fi proclamat “Golania”, adica Piata Universitatii – “Zona libera de comunism”, ci “Zona libera de socialism”!

 

Pe 22 aprilie, studentii au manifestat pasnic in Piata Universitatii, retragadu-se la timida interventie a militienilor, inca jenati de numele de “politisti” si inca timorati de ceea ce traisera in 22 Decembrie 1989! Pe 23 aprilie… la fel, desi intre ei au aparut figuri noi, “revolutionari” si nu numai.


Pe 24 aprilie, manipulatorii n-au mai avut rabdare si s-a produs incidentul declansator. In mijlocul manifestantilor a aparut, in uniforma, cu chef de scandal, “corbul” Cico Dumitrescu, cel depistat, sub Ceausecu, drept “influencer” al sovieticilor, de Contrainformatiile militare, datorita microfonului instalat in “cucul” de la cascheta, taman cand avea o discutie interesanta, pe litoral, cu atasatul militar al Moscovei. Ceausescu il daduse afara din Armata, Post-revolutia l-a facut amiral! El s-a luat la harta cu un personaj interesant care, timp de doua decenii, s-a prezentant drept doar “protectorul revolutionarilor”, apoi s-a erijat in “revolutionar” si dusman de moarte al lui Iliescu. Injuraturi, imbranceli, scuipaturi, etc. “Cico”  s-a dus in CFSN si i-a urlat lui Iliescu despre “golanii” care au ocupat Piata Universitatii si l-au agresat.
Manipulat, Ion Iliescu a explicat la randul sau: “Sunt unii care le plang de mila catorva golani care provoaca dezordine in centrul orasului”. Asta a fost semnalul! Au aparut portavocile si statiile de amplificare din timp pregatite, etichetele cu “Golan” si s-a nascut, la fel de “spontan” ca si “Revolutia” – “Golania”.


 “Cruciada” anticomunista a propagandistilor pro-germani, care opreau “civilizatia” la granita rasariteana a catolicismului, pe Carpatii Orientali (vezi scrierile cercetatorului din RFG Viorel Roman), s-a transformat in “Golania-da”, in care studentii au devenit o minoritate.

 

Doamnele civice ale Revolutiei l-au convins pe Milica (viitorul presedinte-marioneta Emil Constantinescu) sa deschida balconul Universitatii de la facultatea lui si toti “civicii” lui Soros s-au perindat pe acolo, toti superintelectualii GDS-isti, toti saltimbancii Revolutiei Televizate care, prin discursuri inflacarate, au atras elevi, oameni simpli de toate varstele si tineri de toate formatiile si culorile, sedusi de viata de tabara la cort, dar si infractori de toate tipurile si ocupantii canalelor, atrasi de multime. S-au bulucit, bineinteles, si agentii tuturor Serviciilor interne/externe, artisti, poeti, cantareti, etc. Muzica, discursuri mobilizatoare, urale, amor juvenil, dormit la cort, Gavroche, mancare de la sediul PNT, pe cale de a deveni si “CD”, “civici” cat cuprinde, dar si adeptii “regelui” de la PNL, cantecul antiimperialist al lui Carmen, transformat de Vali Sterian in bocet anticomunist, pana cand Paturca a lansat “Imnul Golanilor”! ”Golania-stat in stat”, promovata de televiziunile straine, dar si de TVRL, al carul “L” ar fi trebuit sa insemne nu “Libera”, ci ocupata de interese straine. Entuziasm, du-te vino, peste 50.000 de participanti zilnic la orele de maxima audienta, gratie “tragatorilor”, platiti cu $30/zi si $40/noapte, sa atraga noi adepti, pana cand doi mineri si un locotenent-colonel CI-st, in uniforma de miner, vor da un “tun” acasa la Ion Ratiu, ciordindu-i $80.000 cash. Multi tineri s-au trezit atunci intrebandu-se… “De cand umbla occidentalii cu zeci de mii de dolari cash la ei, in loc de cecuri, in zone de conflict?”.

 
Spectacolul a fost profesionist regizat, dupa toate regulile, pana la 20 mai 1990. Atunci au avut loc alegerile castigate inspaimantator de clar de Iliescu si de FSN, care, cu marinimie, le-au dat saci de voturi si lui Ion Ratiu si Radu Campeanu, ca sa vada strainii ca avem “democratie”. Organizatorii declarati si mare parte a “civicilor” s-au retras din Piata, pentru ca nu puteau contesta “democratia”. Studentii au intrat in sesiune, profesorii au fost obligati sa revina la catedre, iar cei care aveau (inca), serviciu si veneau  numai seara, s-au retras si ei, pentru ca disparuse tot hazul. Atunci a luat sfarsit “Golania Romantica” a “tinerilor frumosi si liberi” (parintii spalatilor pe creier de astazi), care incepusera sa sesizeze ca “ceva e putred in Danemarca”.

 

7. “Fake-Golania” versus România (21 mai – 13 iunie 1990)

Din 21 mai, au ramas in strada, pe langa naucii intarziati, initiatii, durii partidelor de opozitie, profesionistii straini mai vechi si cei nou-patrunsi cu nume românesti, infiltratii serviciilor noastre, tradatori sau patrioti, diversi gura casca si pleava orasului. Au inceput violentele, escalandand pana la incendieri de masini si cladiri (tinta erau Birourile de Evidenta a Populatiei), tentative de ocupare a Televiziunii si cladirilor oficiale. Grupuri militar-instruite au aparut si la Cotroceni si in Piata Orizont, in fata Ministerului Apararii Nationale.

Populatia Capitalei, in marea majoritate, nu a muscat momeala. Mai mult, a sprijinit militarii si personalul civil din MApN si MAI, in egala masura alarmat, sa ajunga la unitati. Unde au stat blocati, cu armele sigilate. Nici garda nu avea munitie de lupta.

In seara zilei de 13 iunie si in noaptea care a urmat, Capitala ardea, parand un oras cazut sub asediu si ajuns prada hoardelor. Ministrul Apararii era in strainatate si nimeni nu si-a asumat raspunderea in locul sau. Cel de Interne a fost de negasit, fiind nu se stie unde, la o “cafeluta”, timp de trei zile. Ca doctorand al Coanei Leana, careia-i aducea omagii, in uniforma de general, la Televiziune, an de an, pe 7 ianuarie, Mihai Chitac avea si motive sa faca pe mortul in papusoi.

In aceasta situatie, “Creierul” Serviciilor din CFSN a apelat din nou la mineri. Acestia nu au fost pe 13 iunie in Bucuresti. Aveau sa apara in dimineata zilei de 14 iunie si, potrivit propriilor declaratii, nu Miron Cozma ii conducea.

 8. Sfarsitul “Scenariului Bucuresti” (14 – 15 iunie 1990)

“A treia Armata a tarii” – minerii, adusi de “cea de-a doua Armata” – CFR-istii, ale caror trenuri inca existau si inca functionau cu viteze “supersonice” fata de cele de astazi, au intrat in actiune, in zorii zilei de 14 iunie si, timp de doua zile, au cutreierat orasul. Din nefericire, profesionistii care actionasera in 13 iunie, batandu-se cu Politia, s-au dat la fund si, la “Kilometrul Zero al Democratiei” au ramas doar cei care n-aveau nici o treaba. Tot din nefericire, cutreierand Capitala cu manie proletara, minerii i-au agresat pe toti cei care, dupa imbracaminte sau coafura, li se pareau suspecti. Amicul nostru, ziaristul Miron Manega, de la UZPR si “Certitudinea”, poarta si astazi sechelele. Dar ziaristii fara frontiere si-au strans toti jucariile si au plecat, in mare graba… la Belgrad.

Pe 16 iunie, distrugerea României, orchestrata de mintile bolnave si revansarde germano-austro-ungare esuand, “Scenariul Bucuresti” s-a mutat asadar la Sud de Dunare si a inceput “Sangeroasa destramare a Iugoslaviei”, admirabil descrisa si analizata in cartea cu titul omonim de catre atasatul nostru militar de acolo. S-a produs, cu alte cuvinte, distrugerea, de decenii proiectata, a unuia si aceluiasi popor, caruia-i curge acelasi sange prin vene (slavo- român), care vorbeste aceeasi limba (zisa “sarbo-croata”) si pe care nu-l fragmenteaza decat bisericile (ortodoxa, catolica si musulmana), care sunt rezultatul ocupatiilor straine, cum spunea, inca la 1848, omologul croat al lui Avram Iancu, banul Anton Jelačić. Spre deosebire de noi, care am avut inteligenta sa respingem, la 1859, darul otravit al Europei politice (Moldo-Vlahia, care ar fi devenit Moldo-Vlaho-Transilvania), proclamand România la 11 Decembrie 1861, ei au acceptat (ca si cehii) numele impus de oculta politica europeana – “Regatul Sarbilor, Croatilor si Slovenilor”, in loc sa-si spuna “Slavonia” si au fost desfiintati de doua ori ca stat, de catre Marile Puteri, in veacul trecut.

Despre drama lor, dar si a noastra ca militari, ca popor si ca Tara, prinsi intre doua razboaie declansate si purtate inclusiv pe pamant românesc, la Sud de Dunare si pe amble maluri ale Nistrului, vom vorbi insa cu alta ocazie…

                                                             (VA URMA)

 

   
11 martie 2024                                                                                           Col.(r) dr. Mircea Dogaru