Oferte de turism in anul 2024 si facilitati pentru membrii SCMD

  Oferte de turism in anul 2024 Perioada Destinatia (dati clic pe text, pentru detalii) ·          10.04-1...

luni, 15 aprilie 2024

“ORI LEGE CIVILA, ORI DREPTURI MILITARE! ORI GRADE MILITARE ORI PUNCTE DE PENSIE!”

                                 “ORI LEGE CIVILA, ORI DREPTURI MILITARE!

ORI GRADE MILITARE ORI PUNCTE DE PENSIE!”

-          In atentia celor care bat campii –

Sentinta din titlu apartine fostului ministru al Apararii, gl.(r.) Corneliu Dobritoiu, sub auspiciile caruia, reprezentantii tuturor structurilor militare si de politie in activitate, rezerva si in retragere din SAOPSN au demarat, in 2012, lucrul la Proiectul “Legii Pensiilor Militare de Stat”. Asta, dupa ce Basescu ne luase gradele, ilegal (Art.6 al Legii 263/2010, nevotata in Parlament) si proprietatea, adica toate contributiile noastre banesti la CAS, platite de noi pentru Bugetul de Asigurari Sociale al ministerelor noastre, aruncandu-ne ca pe un balast, dupa confiscarea contributiilor noastre, pe Casa Nationala de Pensii a Civililor. Prin “frauda parlamerntara Anastase” ni s-au asigurat “ajutoare sociale lunare”, cu pana la 90% mai mici decat fostele noastre solde de rezervist. Colonelul (r.) Basescu este cel care a initiat politica de confiscare a banilor depusi de militari si politisti pentru pensii, folositi fara dobanda de catre guverne si de inapoiere a lor cat mai tarziu si cat mai putini, spre deloc! O politica pe care cei de astazi au ridicat-o la perfectiune, indemnand nu numai oaia civila sa stea in “campul muncii”, dar si oaia militara sa presteze activitati la ordin, 24ore/24, pana la 70 de ani, adica pana crapa, pentru a nu-i mai restitui nimic. Avertizam ca speranta medie de viata este, in SAOPSN, de 62 de ani!

Cum de a fost posibil? Cum de este astazi posibil sa mai puna cineva botul la manipularea mediatica ordinara a unui guvern disperat de apropierea alegerilor ca va creste pensiile “bazate pe contributivitate”? Cum le creste, cand a proclamat, prin lege, AUSTERITATEA, trecand la disponibilizari, taieri de sporuri, desfiintand grupe de munca si indemnizatii, introducand noi taxe si suprataxe si vanzand, pe repede inainte si pe nimic, tot ceea ce mai aduce bani statului, catre straini? Cum creste pensii si salarii in conditiile in care stimuleaza inflatia dementa si neplata, de catre bancile si firmele straine, a datoriilor catre stat?

Cum sa fii atat de prost incat sa crezi, mai ales tu rezervist, care ai trecut prin asa ceva de trei ori, fiindca tu esti cobaiul, ca va creste prin RECALCULARE, adica prin aplicarea unor norme restrictive actuale, retroactiv, unor contracte incheiate de noi, angajatii civili sau militari, cu zeci de ani in urma?

Chiar nu constientizam ca, de la Basescu incoace, practica guvernelor noastre, aservite cu totul intereselor straine, este sa nu aplice legile salarizarii si pensiilor, votate si promulgate, decat pe sest, “premiantilor”, adica acolitilor lor? De pilda magistratilor-complici? Iar cand disperarea romanilor, transformati in sclavi ai intereselor globaliste, ajunge la paroxism, promit noi legi, in locul celor promulgate dar neaplicate, care sa rezolve toate “inechitatile”! In fapt, noi legi, mult mai proaste decat precedentele si care nu vor fi aplicate, decat la televiziuni, printr-o propaganda violenta, cat sa treaca nesimtitii hopul, adica alegerile.

Multi rezervisti care isi iau dorintele drept realitate, o realitate de care sunt complet rupti, ii invidiaza pe civili pentru Legea 360/2023, care va avea acelasi efect, in ceea ce priveste marirea, ca si Legile 119 si 263/2010 pentru militarii si politistii-cobai, prin zisa recalculare.

Ce “mariri” poti avea cand treci de la 20 de ani vechime in munca la 35, la imparteala, cand pierzi 80% din sporuri plus conditiile speciale de munca? Invidiatele, de catre nauci, pensii civile in plata vor ingheta pana la moartea beneficiarului, iar cele ale omologilor care vor iesi pe Legea 360, vor fi cu peste 1000 lei mai mici.

La ce se refera teleastii cand vorbesc de cresteri de 80%?  Nu la pensii (pentru ca din cele 4,6 milioane de plati ale CNP, doar 2,5 milioane sunt pensii), nu la indemnizatiile de merit, botezate in mod ticalos pensii, ci la INDEMNIZATIILE SOCIALE, BOTEZATE SI MAI TICALOS TOT PENSII SI PLATITE DIN BANII PROPRIETATE A CONTRIBUTORILOR, PRIN DETURNARE DE FONDURI, DE CATRE GUVERNE! Dar asta face parte din politica de desfiintare a tuturor pensiilor, inceputa cu anularea cartilor de munca si finalizata prin Legea 195/2022, de distrugere a statelor de salarii mai vechi de 5 ani. Vor sa desfiinteze pensia ca “drept de proprietate” (patrimonial) si sa o asimileze cu indemnizatiile sociale. Adica ne fura bani si ne dau o mica parte din ei inapoi, cu titlul de pomana sociala.

In ceea ce priveste contributiile, toti cetatenii au avansat pentru fondurile de pensii, banii lor, proprietatea lor, toata viata, civilii la fondurile lor de pensii, astazi ciordite si inlocuite cu “bugetul de asigurari sociale”, iar militarii si politistii la fondurile proprii de pensii. Astazi convertite in “bugetele de asigurari sociale” ale MApN, MAI si SRI.

Idioti teleasti, de toate culorile, ne acuza, astazi, ca n-am contribuit. Ba am contribuit mai mult decat civilii (pentru ca noua ni s-a furat si Pilonul II, adica pensia suplimentara), dar la propriile noastre bugete. In plus, sa stie “prestatorii de munca” normata la 8 ore ca noi am prestat “munca fortata” 24h/24, cu pierderea tuturor drepturilor civile si riscul mortii, fapt constatat de Art.41 din Constitutie, beneficiind pentru asta, de la 02 12.1864, nu de o lege speciala a pensiilor ci de o Lege Militara a Soldelor de Rezervist, incadrabila, astazi, in legislatia specifica a tuturor statelor membre NATO si UE.

In ceea ce priveste propaganda despre ”sfanta contributivitate” si ”punctul de pensie” (anulat astazi de punctul de referinta), acestea au fost introduse pentru civili in 2001, pentru a nu li se lua in calcul contributiile aduse prin impozitarea veniturilor avute pe acord global (vezi Decizia 19 a ICCJ in dosarul nr.18/17.10.2011), de unde ar rezulta ca, la o vechime obligatorie de 35 de ani in munca, prima pensie contributiva s-ar acorda in 2036, cand, probabil, nu vor mai exista pensii ci indemnizatii sociale egale pentru toti.

In aceste conditii, cat de prost poti sa fii incat sa iti doresti ca, dupa ce ai fost calcat in picioare toata viata si lipsit de drepturi ca militar, sa mai fii, inca odata, calcat in piciare prin pierderea statutului de rezervist? Pentru ca asta se vrea din 2010 incoace. Atunci, Basescu ne-a transformat in asistati social. Prin Legea 223/2015, am redobandit statutul de rezervist toti, de la 01 01.2016, atat pensiile in plata cat si cele noi, urmand sa se calculeze (nu recalculeze) pe baza venitului brut, impozabil al celui aflat pe functia de pe care am trecut noi in rezerva. Cu datele noastre de vechime. Incepand cu Art.40 al OUG 57/2015 care continea o intreaga lege a pensiilor militare ce ne-a distrus baza de calcul si cu OUG 59/2017 care ne-a decuplat de cresterile salariale ale celor in activitate si continuand cu OUG 114/2018 care a pus in carca noastra obligatiile catre stat ale angajatorului, cu PNRR si Legea 282/2023, care ne-au adus o neconstitutionala impozitare in trepte,  s-au straduit sa ne convinga sa renuntam la intreaga cariera, cu alte cuvinte la intreaga noastra viata, respingand statutul de rezervist pentru acela de pomanagiu printre civili. Din 2018 incoace ne prostesc pe fata, incercand sa ne atraga cu un ”Secretariat de Stat pentru Rezervisti”, o ”Comisie pe langa camera Deputatilor”  si, mai nou, cu noua lege  a pensiilor civile, mizand pe faptul ca avem memoria scurta.

Retineti ca, matematic, pensiile civile vor esua in indemnizatii sociale,  contributiile civililor fiind furate integral, pentru ca asa e trendul european, singurele pensii care ar ramane ca atare, ca drept patrimonial, fiind pensiile militare de stat. Atata vreme cat vom mai avea o armata fie si din 3 soldati, cu un caprar botezat general si o politie din 5 agenti nepalezi cu un LGBT-ist botezat chestor!

In concluzie, ramanand rezervisti, chiar daca sistemul de pensii civile dispare, pensiile militare vor ramane. Singura noastra sansa este sa luptam pentru aplicarea Legii223/2015 in forma promulgata. In ceea ce priveste lupta SCMD, sa stie si cei care mai gandesc si cei care nu au gandit nicioadata, ca noi o rezumam la fraza expusa direct, atat reprezentantilor Comisiei Europene, Bancii Mondiale cat si ai FMI si OCDE: ”Domnilor, in conditiile in care, in Romania, preturile la alimente, medicamente, utilitati etc. sunt la fel sau chiar mai mari decat in tarile dvs., nu vi  se pare normal ca, invocand obligatiile asumate de guvernele noastre, prin tratatele de aderare la NATO (2004) si UE (2007), noi, ca sindicate, sa cerem, pentru civili, salarii si pensii egale cu ale omologilor lor din UE, iar pentru noi, militari si politisti, solde si solde de rezervist egale cu ale omologilor nostri din statele membre NATO?”.  Raspunsul delegatilor straini a fost, de fiecare data ....”DA!”  cu precizarea ca ”Noi nu putem impune nimic. Daca ni se cer sfaturi, ne exprimam opinia, dar politica de salarii si de pensii apartine, strict, Guvernului Romaniei.”

 In aceste conditii va atragem, respectuos, atentia ca avem o singura sansa sa ne platim politele fata de slugile pline de zel ale intereselor straine, care se tot ”generalesc” pe spinarea noastra, ... sa mergem cu totii la vot, chiar si taras, daca nu putem altfel, iar daca nu avem pe cine vota, sa il votam pe BUREBISTA! Dar sa mergem la vot, ca sa le aruncam in aer ”pragul” si manariile. Aceleasi de 34 de ani!

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

            Col. (r) dr. Mircea DOGARU